Para Her Kapıyı Açmaz (Münazara)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Para Her Kapıyı Açmaz (Münazara)

Ortak sen "Para her kapıyı açmaz" tarafında mısın :D
Dur bakalım biraz araştırma yapıp döneceğim yine ama çok zor :D

Paranin Gücü Yetmiyecegi yerlerde var :)

Para Ile Saglik Mutluluk Alamazin

Gerçek Anne, Baba ve Kardeşlerini.

Ölümünü.

Rabbini.

Geçmiş Zamanı.

Fantezi isteniyorsa; para, zaman ve sağlık hususunda işe yaramaz. Devamlı bir mutlulukta sağlamayabilir. (Hoş mutluluk anlık bir olaydır, para olsun olmasın hep mutlu olamazsın zaten)

Para gönülleri açamaz, demek isterdim sırf sen 'AÇAMAZ' üzerinden bir şeyler söyleyin demişsin diye fakat zamanımızda gönüllerin anahtarlarıda paranın gücüne ram olmuştur.

Katılacağın münazara nasıl bir ortamda gerçekleşecek bilemiyorum ama gerçekci bir ortam olacaksa fazla uzatmadan paranın açamayacağı kapının olmadığını söylemen gerekir.
Fantezi için, sağlık, zaman vb gibi konulardan bahset, hoşlarına gider.

Fantezi isteniyorsa; para, zaman ve sağlık hususunda işe yaramaz. Devamlı bir mutlulukta sağlamayabilir. (Hoş mutluluk anlık bir olaydır, para olsun olmasın hep mutlu olamazsın zaten)

Para gönülleri açamaz, demek isterdim sırf sen 'AÇAMAZ' üzerinden bir şeyler söyleyin demişsin diye fakat zamanımızda gönüllerin anahtarlarıda paranın gücüne ram olmuştur.

Katılacağın münazara nasıl bir ortamda gerçekleşecek bilemiyorum ama gerçekci bir ortam olacaksa fazla uzatmadan paranın açamayacağı kapının olmadığını söylemen gerekir.
Fantezi için, sağlık, zaman vb gibi konulardan bahset, hoşlarına gider.

fantazi :D
yorumunu okurken cok eglendım :) saol yardımın ıcın acamaz dedım onu savunucam o yuzdendi..
tekrar tesekkurler :cy(19):

Ufak bir araştırma yaptım da çoğu kaynak ve geçmişte ki münazara'larda "Para Her Kapıyı Açar" daha ağır basıyor :) Anlayacağın işin zor ortak :)

Şimdi öncelikle konuya Parası olanların düşünce ve sözlerine yer vererek başlayalım :)

Yıl 2010 .
Yer :Kocaeli Üniversitesi

Ülkemizin önemli zenginlerinden biri olan Ali AĞAOĞLU'nun panelindeki sözleri ;

"Para araçtır, amaç değildir. Her şeyin kapısınıda sadece para açmaz. Ne kadar çevren, dostun varsa o kadar zenginsin. Dostluğu parayla satın alamazsın."

Yine çok eski zamanlara dönmek gerekirse ;
Peygamber Efendimiz(SAV)'e de davasından vazgeçmesi söylendi ve baskılar yapıldı .

" Bir elime güneşi bir elime ayı koysalar davamdan vazgeçmem" demişti.

Karşı taraf büyük ihtimalle "günümüzden" sık sık bahsedecektir örnekler verecektir. Geçmişin günümüzde ki gibi olmadığını söyleyeceklerdir . Bu yüzden ortak sen konuya "Sağlık" dan gireceksin ! :)

Sakıp Sabancı ...
Rahmetli bir diğer ünlü zenginlerimizden biriydi .
Öğle yemeği listesine bakalım ;
Bol mevsim salata,bir parça çavdar ekmeği ve mevsimlik sebze çorbası.
Bu kadar zengin bir adam neden bunları yiyiyordu sizce ?
Böbrek kanseri olduğu için Diyetisyeni yasaklamış.

Ben rahmetli gibi zengin değilim ama öğlen bu mönü den daha zengindi benimkisi :) (ayıptır söylemesi :D )

Şimdilik bu kadar ortak , fazla vaktim yoktu yine araştırıp paylaşacağım burada :)

Ufak bir araştırma yaptım da çoğu kaynak ve geçmişte ki münazara'larda "Para Her Kapıyı Açar" daha ağır basıyor :) Anlayacağın işin zor ortak :)

Şimdi öncelikle konuya Parası olanların düşünce ve sözlerine yer vererek başlayalım :)

Yıl 2010 .
Yer :Kocaeli Üniversitesi

Ülkemizin önemli zenginlerinden biri olan Ali AĞAOĞLU'nun panelindeki sözleri ;

"Para araçtır, amaç değildir. Her şeyin kapısınıda sadece para açmaz. Ne kadar çevren, dostun varsa o kadar zenginsin. Dostluğu parayla satın alamazsın."

Yine çok eski zamanlara dönmek gerekirse ;
Peygamber Efendimiz(SAV)'e de davasından vazgeçmesi söylendi ve baskılar yapıldı .

" Bir elime güneşi bir elime ayı koysalar davamdan vazgeçmem" demişti.

Karşı taraf büyük ihtimalle "günümüzden" sık sık bahsedecektir örnekler verecektir. Geçmişin günümüzde ki gibi olmadığını söyleyeceklerdir . Bu yüzden ortak sen konuya "Sağlık" dan gireceksin ! :)

Sakıp Sabancı ...
Rahmetli bir diğer ünlü zenginlerimizden biriydi .
Öğle yemeği listesine bakalım ;
Bol mevsim salata,bir parça çavdar ekmeği ve mevsimlik sebze çorbası.
Bu kadar zengin bir adam neden bunları yiyiyordu sizce ?
Böbrek kanseri olduğu için Diyetisyeni yasaklamış.

Ben rahmetli gibi zengin değilim ama öğlen bu mönü den daha zengindi benimkisi :) (ayıptır söylemesi :D )

Şimdilik bu kadar ortak , fazla vaktim yoktu yine araştırıp paylaşacağım burada :)

bu yemek faslı ıyı geldı acıktıgımı hatırladım :) ıyı yerden gırdın ogle yemegıne vurgu yapabılırım :D
ısım zor bılıorum artık oda guzel anlatımla acıgı kaparıs dıe dusunuyorum :)
elıne saglık ortagm :)

bayagi bir yorum gelmis hala lazim mi? lazimsa yazayim aklima gelenleri degilse yazmayayim.
buyuk ihtimal yazacaklarim 5 sayfa icerisinde yazilmis olabilir.

Yorumları okumadan yapıştırayım.

Para yiyecek alır ama;iştah alamaz.
Para yatak alır ama;uyku alamaz.
Para bir ev alabilir ama; yuva kuramaz.
Para lüks şeyler alabilir ama; kültür alamaz. (bence bu çok önemli)
Para eğlence alır ama,mutluluk alamaz...
Para cesur insanları satın alabilir ama, cesareti asla!.
Madem bu zenginlikler senin,neden öteki dünyaya götürmüyorsun

Bunları bir yerden aldım. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri