Nasrettin hoca fıkraları

PuZzL3

Banned
Pamuk
nasreddin hoca karın ne olduğunu bilmiyormuş.bir gün sabah kalamış ki her taraf kar.tabi karın ne olduğunu bilmiyor pamuk zannetmiş.hemen karısının başına gitmiş. demişki:
_karı karı kalk!her taraf pamuk dolu. yatağı yorganı getir de dolduralım. demiş
bunun üzerine yatak yorgan ne varsa hepsini doldurmuşlar.ertesi gün olmuş nasreddin hoca yine karısını başına gitmiş:
_karı karı kalk!demiş hergün çocuklar işiyordu yatağa bugünde yastık yorgan işedi demiş.

Salıdan yolaçıkmak
Birgün Nasrettin Hoca eşeğine biner ve yola çıkar.Komsu ile karşılaşır

ve sorar hocaya.

-Hayırdır işhallah nereye?

-Cumaya.

-Nasılolur daha bugün salı değil mi?

Hoca eşeğini gösterir.

-Bunun gibi bir eşşeğin olursa cumaya yetişmek için salıdan yola çıkmak gerekir.

Evin Sahibiyim
Hoca, bir gece gürültüyle uyanmış. bakmış, bir hırsız eşyaları topluyor. adamdan korkmuş. sesini çıkartmamış. ama peşine de düşmüş. az sonra, durumu fark eden hırsız, kızgınlıkla sormuş:- beni neden takip ediyorsun bakayım? hoca, sakin, pişkin yanıtlamış.- taşıdığın evin sahibiyim de.

Kırdıktan Sonra Dövmenin Faydası Yok
Hoca, oğlunun eline bir su testisi vermiş ve “Git şunu doldur da getir, sakın kırma ha ama!” demiş ve suratına da bir tokat indirmiş.
Görenler “Hoca,” demişler “Neden vurdun çocuğa, testiyi kırmadı ki.” Her sözü değerli, her davranışı anlamlı Hoca şöyle konuşmuş bu kez de:
“Kırdıktan sonra, dövsem de yarar sağlamaz ki”

zevzeğin biri hoca ya sormuş.

- "hocam,insan lar böyle ne vakte kadardogup ölmeye devam edecek"

almış tabü cevabını.

- "cehennem ile cennetağzına dek doluncaya kadar."

Bir gün padisah Nasreddin Hoca ya sormus.

Hocam ben ölünce cennete mi gidecegim yoksa cehenneme mi, söyle bakayim? demis.

Hoca padisahtan korkmadan :

-Cehenneme gidersiniz padisahim? demis.

Padisahin sinirden sakallari titremis.

Bu durumu gören Hoca :

-Kizmayin padisahim ben aslinda size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarinizin kiliçlariyla ölen suçsuz kisilerden cennet dolup tasmis.Bu yüzden cennete sigmazsiniz diye cehenneme gidersiniz dedim, demis.

Yine bir gün komşudan
Biri vefat etmisti.
Herkes işi Bırakıp
Cenazeye gitmişti.

O sırada bir adam,
Yaklaşmış Nasreddine
Demiş: "Sorum olacak",
Ey Hocam sana yine!

Acımız fazla büyük,
Elbette sabretmeli!
Cenaze gotürürken,
Neresinde gitmeli?"

Hoca demiş: "Elbette,
Sonu budur her kulun!
Tabutta bulunma da
Nerde isterse bulun

Hoca ya.Karın aklını kaybetti,demişler.
Hoca kara kara düşünmeye başlamış.Yanındakiler.

-"Ne düşünüyorsun hoca" diye sorunca.

-"Ne düşüneceğim,demiş,karımın aklı zaten yoktu,acaba neyini,nasıl kaybetti."

Nasreddin Hoca parasini geri istemek icin defalarca kapisini calan alacaklisina kapiyi acmis.

-Yakinda, demis, yakinda parani odeyecegim.

-Ne zaman?

-Dinle bak...Bizim duvar kenarina yol boyunca cali tohumu ektim.

-Ve?

-Ve tohum ilkbaharda yeserecek ve cok calimiz olacak...

-Evet, suphesiz! Sonra?

-Bu caddeden cok koyun surusu gecer. Gecerken, gecen

koyunlarin yunleri calilara takilacak. Ben de yunleri toplayacagim. Bizim hanim bunlari egirip ip yapacak. Sonra gerisi kolay! Ben de pazara goturup satacagim ve parani geri odeyecegim.

Adam bu sacma plan uzerine kahkahayi basar. O zaman Hoca, demiski;

-Parayi avucunda hazir hissedince nasil da gulersin, degilmi, seni koftehor seni!

Nasreddin Hoca, bir gün esegiyle odun getirir. Hava da cok sicak oldugundan hem kendisi hem esegi kan ter icinde kalirlar. Hoca odunlari indirir, yerlestirir.

Karisina:

- Hatun, esek cok yoruldu, onu bir yemleyiver, diye seslenir.

Karisida o gün yorgun oldugundan:

- Efendi, benim isim var, sen yemleyiver, der.

Hoca sicaktan iyice bunalmis vaziyette kendini minderin üzerine atar.

- Olmaz! Hic halim yok, veremem, sen ver der.

Esegin yemini sen vereceksin ben verecegim derken is kizisir. Epeyce tartisirlar.

En sonunda Hoca:

- Pekala! Öyleyse aramizda bahse tutusalim. Kim önce konusursa esege o yem versin. Anlastik mi? der.

Karisi teklifi kabul eder. Ikisi de birer köseye cekilirler.

Az sonra kadin, el isini alarak komsuya gider. Hoca birsey diyemez.

Aradan biraz zaman gecer. Eve bir hirsiz girer. Hocayi görünce kacacak olur. Ama Hocadan hic ses ve tepki gelmedigini anlayinca kacmaktan vazgecer.

Ortalikta ne var ne yoksa koca bir cuvala doldurur. Hocanin gözleri önünde cuvali yüklenerek evden cikar.

Karisi epey zaman sonra eve girip evin halini görür. Esyalarin yerinde yeller esmektedir. Telasla:

- Bu ne hal? Efendi! diye ciglik atar.

Hoca yattigi yerden dogrularak:

- Haydi bakalim Hatun, bahsi kaybettin. Esegin yemini sen vereceksin! der.

Hocanın tavuğu ölmüş.Civcivlerin de başı boş kalmış.Hoca kaybolmalarından korkmuş.Boyunlarına siyah bezler bağlamış.Sonra da içlerinden ip geçirip birbirlerine bağlamış.Meraklı bir komşusu sormuş:

-Hoca o civcivlerin boynundaki de nedir?Komşusunun merakına içerleyen hoca:

-Anneleri öldü de yas tutuyorlar.

Nasreddin hocanın evinin karşısında güzel bir bayan oturuyormus.Ve bunlar günden güne,iyiden iyiye işi götürmeye başlamışlar...Birgün kadının çocuğu Nasreddin hocanın kapısını calarak,"annem: Nasreddine haber ver,bi hindi alıp gelsin,yedikten sonra o işi hallederiz diyor demiş."Nasreddin hoca akşam gittiginde hindiyi güzelce bitirmişler...Hoca tam uçkura davranacakken kapı çalmış ve kadının oğlu anne acıktım diyerek çıkagelmiş...Bu arada nasreddin hoca ahıra saklanmış ve muradına eremeden oradan sıvışmış...Ertesi gün yine aynı tas aynı hamam Hoca eve kadının evine gitmiş.Ve gne uçkura sarılacakken gene kadının oğlu çıkagelmiş,hoca gene ahırda... ve diğer gün gelmiş hoca gene kadının evinde...yemegi yedikten bu sefer kadının kocası gelmiş ve kadına "karıcım ben bugun ahırdaki eşegi s..meyecekmiydim diyerek Nasreddin hocayı karanlıkta bi güzel becermiş.Çocuk gene gelip kapıya dayanmış "annem seni bekliyo...yemekten sonra o işi bitirelim dio demiş"Hocanın bu sefer aklı başında...Ulan it!anan bedava hindi yemeye babanda bedava ..meye alıştı!!!

Nasrettin hoca pazarda dalgın yürüyormuş.etrafındaki esnafları seyrediyor.bu sırada ensesine bir tokat geliyor. Hoca tökezlemiş bir kaç adım sendelemiş neyse toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını dönmüş.

Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce,sonra:
- bana senmi vurdun? demiş adama.
Adam: - ben vurdum lan ne olacak demiş.
Hoca: - sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş
Adam: - ciddi vurdum napacan?!
Hoca: - Aman aman, öyle olsun... Cunku şakadan hiç hoşlanmam da ...

hoca bi gün camiye gitmiş namaz kılacakmış hoca vaaz verirken demişki sağ tarafıızda melekler sol tarafınızda şeytan bulunur.

Bunu duyan hoca namaz sonunda selam verirken sağa dönmüş meleklere esselamün aleyküm demiş sola dönüp şeytanlara iktirin len burdan deyip namazı bitirmiş.

Hoca bir gün boş bir bostana dalar yolar temizler bostanda ne varsa marullar patlıcanlar salatalar. Doldurur bir çuvala tıka basa tam yükü yüklenecekken Çam yarması bir adam peyda olur herif der ne arıyorsun burada hoca bir düşünür ve cevabı bulur Der ki:

-Dün bir rüzgar çıkmıştı ya o attı beni buraya
-Demek seni buraya atan rüzgar peki ya bu patlıcanlar marullar onları da hep rüzgarmı kopardı

-Evet biraz fazlaca esiyordu beni öteye beriye savurdu neye uğradığımı bilemedim bari şunlara tutunayımm dedim neye tutundum sa elimde kaldı.

Bunun üzerine bostancı kızar:

-Peki çuvala koyan da mı rüzgar söyle kim doldurdu çuvala bunu?
Hoca tatlı tatlı kaşır burnunu
sonra döner der ki:
-ilahioğlum işte ben de onu düşünüyorum ya......

Birgün bir fakir bir adam elinde sağdece kuru bir ekmekle yürürken bir lokanta görmüş çook güzel yemekler pişiyormuş.Adam dayanamayıp ekmeğini yemeğin buharına tutup tutup yiyormuş bunu
aşçı görmüş demişki;
AŞÇI: -Burda ne yapıyorsun.
ADAM: -Yemekler çok güzeldi bende ekmeğmi buharına tutuyordum.
AŞÇI: -O zaman parasını ver!!!
ADAM: -Ben birşey yapmadımki sadece ekmeğimi buharına tutup yedim.
AŞÇI: -O zaman kadıya gideceğiz.

Demiş;
Adamla aşçı gitmişler kadıya. aşçı kadıya söylemiş kadı(hoca) aşçıya yakalaş demiş aşçı hemen yanına gitmiş hoca içi para dolu kese çıkarmış hoca aşçıya kulağını yaklaştır demiş. aşçı yaklaştırmış hoca keseyi biraz sallamış aşçı sormuş hocam siz bana vermedinizki demiş. Hoca eeee o senin yemeğinin buharını almış sende paranın sesini alırsın demiş...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri