NasreDDin HOCA FIKRA arŞiv

---> NasreDDin HOCA FIKRA arŞiv

Daha Öğrenemedim
Günlerden birgün nasrettin hoca uzak bir yere gitmiş.Kentde dolaşırken birisi yanına gelmiş bey demiş bugün günlerden hangi gün hoca kusura kalma dostum ben buranın yabancısıyım günleri daha ...

Olsun Yenisini Alırız
Bir gün Nasrettin hoca ile eşi uyuyorlarmış eve hırsız girmiş karısı hırsızı duymuş ve nasrettin hoca'ya efendi efendi eve hırsız girdi buzdolabını kaçırıyorlar. HOCA: Olsun yenisini alırız. ...

Allah'ın Nimeti
Nasrettin Hoca bir gün pencerenin önünde otururken yağmur yagar. Hocanın komşusu yağmurda ıslanmayım diye kaçarken hoca bunu görmüş. Tu utanmaz arlanmaz Allah`ın nimetinden kaçılırmı demiş.Komşusu dog ...

Aklın Yolu Birdir
Zamanın birinde çok ünlü bir bilge varmış. Bu bilge tüm köyleri kasabaları dolaşır, kendinden zeki birisni ararmış. Birgün nasrettin hocanın köyüne gelmiş ve halka sormuş bu köyde benden daha akıllı b ...

Nasrettin Hoca ve Hırsız
Bir gün hoca namaz kılıyormuş hırsız evine girmiş demişki namaz dayken cuzdanı alıp kaçayıp zaten bir şey yapamaz demiş tam cüzdanını alıyormuşki hoca deminşki kul eüzü bi rabin felak, arkamdaki sala ...

Görücü Usulü
Nasrettin hoca nın hanımı çirkindir. Hanımı birgün sorar -Kime görüneyim, kime görünmeyeyim -Aman aman bana görünme de, kime görünürsen görün... ...

Bir Ayağı Abdestsiz
Nasreddin Hoca abdest alırken, bir ayağına su yetmemiş. Namaz kılarken de bir ayağını yukarı kaldırarak namaz kılmış. Bunu gören cami cemaati : -Hocam bu nasıl namaz? diye sormuş. Nasred ...

Tanrı Ne Verdiyse
Cimri bir adam hocayı evine çağırır adam sofraya kuru soğan ve ekmek çıkarır buyur der çorba yerine kuru soğanı gören hoca tanrı ne verdiyse bumu adam başını salladı hoca soğanı tanrı verdi budayıda a ...

Çocukluğu Tuttu
Çocuklar hocayı görünce aralarına almışlar kavuğu yere düşüncede top gibi oyna maya başlamışlar adamcağız: bre yapmayın dediysede aldırmamışlar çaresiz evin yolunu tutmuş yolda hayrola hoca kauğun ner ...

Cennet Dolup Taştı
Birgün hoca padişahın yanına gitmiş padişah hocaya ben ölürsem cennetemi cehennememi giderim demiş hoca padişahım kızmayın ama cehenleme niye demiş padişah çünkü; siz suçsuz yere öldürdünüz kişile ...

Bizim Eller
Birgün nasrettin hoca ya uzaktan bir akrabası gelmiş. Adam herşeyi istemiş. En sonunda da nar suyu istemiş. Evde nar yokmuş. Nasrettin hocanın karısı komşudan alıp sıkmış. Adam içmiş. Hocanın karısı ...

Rahmetli Eşek
Komşusu nasreddin hocadan ödünç eşşeğini istemiş. Nasreddin hoca da eşşeğinin öldüğünü söylemiş. Niye eşşek ahırdan anırmasın mı? Komşusu'aşk olsun hoca bak eşşeğinin ahırdan sesi geliyor. Hani ölmüşt ...

Cennet mi Cehennem mi
Bir gün padişah nasrettin hocaya sormuş. Hocam ben ölünce cennete mi yoksa cehenememi gidecem demiş. Hoca padişahdan korkmadan: cehenneme gidersiniz demiş padişahın sinirden sakalları titremiş ...

Bazı Yerleri Seçemedim
Nasrettin hoca bir gece mışıl mışıl uyurken birden uyanıverir. sonrada dürterek karısını uyandırır: hanım, hanım,çabuk bana gözlüğümü veriver! der... karısı şaşkın şaşkın: efendi,gecen ...

Kaybolan Eşek
Bir gün nasrettin hoca'nın eşeği kaybolmuş. hoca aramış taramış ama bulamamış sonunda bir otele gitmiş ve odaya girmiş hoca odada ki yatağı çok düzenli görmüş ve "ben en iyisi yatağın altına yatayım" ...

Bul Yeleği Al Semeri
Nasreddin Hoca bir gün ormanda dolaşırken yorulmuş, sıcak basmış. Sırtından yeleğini çıkarıp eşşeğinin üstüne bırakmış ve elini yüzünü yıkamak için dere kenarına inmiş. Hocanın uzaklaşmasını ...

Salı Namazı
Hoca , cüppeyi giyinmiş, sarığı sarınmış Karakaçan'a binmiş. Yolda bir ahbabı: - Hayrola Hoca'm demiş, nereye böyle ? - Cuma'ya gidiyorum - Nasıl olur Hoca'm, bugun salı! Hoc ...

Yüzüne Tükürecekti
Akşehir'de Rüknettin Efendi adında yobaz ir adam varmış. Rüknettin Efendi şarlatanın biriymiş. Kendisinde olağan üstü güçlerin bulunduğunu ileri sürerek hastalıkları iyileştirmek için muska yazar, nef ..

Hazır Parayı Görünce
Borç yiyen kesesinden yer derler ya, Hoca da paradan yana bir gün darda kalmış. Gidip komşusundan biraz borç almış. "Bir hafta sonra paranı geri veririm komşu" demiş. Ama adam ertesi sabah k ...

Ortak Eşek
Hoca ile komşusu ortak olmuşlar ve bir eşşek almışlar. Hayvan pazarından eve dönünce Hoca komşusuna sorar: -Eşşeğin hangi yarısı sana ait ? Uyanık komşu düşünür ve.. -Önü benim, ...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri