NasreDDin HOCA FIKRA arŞiv

---> NasreDDin HOCA FIKRA arŞiv

Kara Kaplı Defter
Nasreddin Hoca'nın kadılık yaptığı sıralarda bir adam gelmiş: -Kadı efendi size bir şey danışacağım. -Buyrun sorun. Demiş Nasreddin Hoca, -Geçen gün, sizin inek, bizim ineği ...

Aklın Varsa Göle Koş
Hoca, bir gün kırlardan topladığı çalı çırpıyı eşeğine yükleyip evine götürürken : -Acaba, yaş çırpı da kurusu gibi yanar mı? diye düşünür ve şeytana uyarak çakmağını çakar ve alevi çalı çırpıy ...

Yarım Namaz
Nasreddin Hoca abdest alırken, bir ayağına su yetmemiş. Namaz kılarken de bir ayağını yukarı kaldırarak namaz kılmış. Bunu gören cami cemaati : -Hocam bu nasıl namaz? diye sormuş. Nasred ...

Azrail ile Hoca
Hoca Nasreddin ölüm döşeğindeymiş. Karısını çağırmış. -Hanim en güzel elbiselerini giy, iyice kokular sürün, tak takıştır yanıma gel otur. -Ayol hoca delirdin mi sen. Bu durumdayken ben na ...

Komşular
Hoca nın karısı 1 gün eve gece yarısı gelmiş. -hoca hoca kapıyı aç ben geldim. - açmam gecelere kadar nerdeysen oraya git der hoca. Daha sonra hanımı düşünür ve: En iyisi kendimi şu kuyudan aş ...

Nasrettin Hoca ve Temel
Birgün temel,ingiliz ve nasrettin hoca uçağa binmişler. Sonra uçak bozulmuş ve sallanmaya başlamış. ingiliz nasıl olsa düşcez diyerek atlamış ve ölmüş. Nasrettin hoca kelime-i şadet getirm ...

Evdeki Hırsız
Bir gün nasrettin hoca namaz kılıyormuş evde. Evine hırsız girmiş şöyle demiş içinden: - nasıl olsa namaz kılıyor namazını bozamaz diyerekten cüzdanını almış hocanın.Tam o anda nasrettin hoca ...

Nasrettin Hoca Uyuyor
Bir gün Nasrettin Hoca eve gelmiş karısına -Hatun ben çok yorgunum yatıyotum, demiş. -Tamam bey, demiş karısı. Sonra vakit gece yarısı olmuş hatun bir ses duymuş bu sesin hırsız olduğun ...

YemeK Zamanı
Nasrettin Hocaya sorarlar: -Hocamm sizce yemek ne zaman yenmeli diye sormuş bir kadın. Nasrettin Hoca cevap verir: -Zenginler istedikleri zaman yer ama fakirler bulur bulmaz yemelidir demi ...

Doğuran Kazan
Bir gün, hocanın evinde çamaşır yıkarken büyükçe bir kazana ihtiyac olur. hoca bitişik komsudan kazanlarını ödunc alır. kazanın işi bittikten sonra da içine bir tencere koyarak geri verir. bunu goren ...

Balık Kafası
Nasrettin hoca, bir handa yemek yemek ister. Ancak onunla aynı zamanda başka bir yolcu da hana girmiştir ve yemek üzere sadece bir balık vardır. Hancı bunu paylaşın der. Balık gelir ve hoca: -Ben ...

Et Burda Kedi Nerede
Bir gün Nasrettin Hoca eve 2 kg et getirmiş hanımına da akşama benım sevdiğim yemekten yap demiş. Öğlen Nasrettın hoca camıye gıttığınde hanımının mısafirleri gelmiş evde ikram edecek bir şey yokmuş ...

İçinde Gitmeyinde
Bir gün Nasreddin Hoca camiye giderken komşularından biri sormuş: -Hocam, demiş. Size bir şey sormak istiyorum. Hoca duraklamış: - Sor bakalım demiş. Cenazeyi götürürken, tabutun önünde mi ...

Turşucu Eşek
Bir gün Nasrettin Hoca turlşusunu alıp eşeğe ters binerek,turşu satmaya gitmiş. Nasrettin Hoca -Turşuuuuuuuucu geldi hanımmmmm. demiş Eşek: -aaaaaaiiiiii. demiş Nasrettin hoca bir dah ...

Konmasını Öğrenememiş
Nasreddin hoca bir gün eşşeğiyle derin bir uçurumun kenarından gidiyormuş. birdenbire eşşeğin ayağı kaymış. hoca ne oluyor demeye kalmadan hayvan aşağığa doğru yuvarlanmış. hızla düşüp parçalanmış ...

Testiyi Kırmadan
Hoca oğlunun eline bir testi tutuşturup çeşmeden su getirmesini istemiş. Çocuk dışarı çıkarken de ensesine bir tokat atıp: - Testiyi kırma ha! diye öğüt vermiş. Bunu gören komşulardan biri : - ...

Düşünen Hindi
Küçük bir papağanın on beş altına satıldığını gören Hoca, bir koşuda evine gidip kümesteki hindisini tutmuş. Apar topar pazara götürüp başlamış bağırmaya. - Satılık hindii... Satılık hindii... Yir ...

'Nasrettin Hoca' Kategorisine Ait Fıkralar (365)

Düşünen Hindi
Küçük bir papağanın on beş altına satıldığını gören Hoca, bir koşuda evine gidip kümesteki hindisini tutmuş. Apar topar pazara götürüp başlamış bağırmaya. - Satılık hindii... Satılık hindii... Yir ...
10 Kasım 2008 Pazartesi - Yazar: aysa - Okunma: 2.969
Bakıver
Bir gün Nasrettin hocanın karısı süt kaynatır hocaya der ki; -ben namaz kılmaya gidiyorum, süt kaynayınca bakıver süt kaynar nasrettin hoca aval aval bakar karısı sütün kaynadığını görünce nas ...
15 Ekim 2008 Çarşamba - Yazar: gizem_avci - Okunma: 3.012
Altı Kağıt
Nasrettin hoca pazarda ayakkabı satıyormuş. Bağırarak; altı kağıt altı kağıt derken, adamın biri gelip sormuş hocam bu ayakkabıların altı neden kağıt nasrettin hoca ben deminden beri bağırmıyormuyum a ...
29 Eylül 2008 Pazartesi - Yazar: Tarik - Okunma: 3.785
Daha Öğrenemedim
Günlerden birgün nasrettin hoca uzak bir yere gitmiş.Kentde dolaşırken birisi yanına gelmiş bey demiş bugün günlerden hangi gün hoca kusura kalma dostum ben buranın yabancısıyım günleri daha ...
24 Eylül 2008 Çarşamba - Yazar: busra_ozge - Okunma: 2.878
Olsun Yenisini Alırız
Bir gün Nasrettin hoca ile eşi uyuyorlarmış eve hırsız girmiş karısı hırsızı duymuş ve nasrettin hoca'ya efendi efendi eve hırsız girdi buzdolabını kaçırıyorlar. HOCA: Olsun yenisini alırız. ...
3 Eylül 2008 Çarşamba - Yazar: GULTEN - Okunma: 2.765
Allah'ın Nimeti
Nasrettin Hoca bir gün pencerenin önünde otururken yağmur yagar. Hocanın komşusu yağmurda ıslanmayım diye kaçarken hoca bunu görmüş. Tu utanmaz arlanmaz Allah`ın nimetinden kaçılırmı demiş.Komşusu dog ...
19 Ağustos 2008 Salı - Yazar: aydin_demir - Okunma: 2.206
Aklın Yolu Birdir
Zamanın birinde çok ünlü bir bilge varmış. Bu bilge tüm köyleri kasabaları dolaşır, kendinden zeki birisni ararmış. Birgün nasrettin hocanın köyüne gelmiş ve halka sormuş bu köyde benden daha akıllı b ...
17 Ağustos 2008 Pazar - Yazar: servet1997 - Okunma: 3.563
Nasrettin Hoca ve Hırsız
Bir gün hoca namaz kılıyormuş hırsız evine girmiş demişki namaz dayken cuzdanı alıp kaçayıp zaten bir şey yapamaz demiş tam cüzdanını alıyormuşki hoca deminşki kul eüzü bi rabin felak, arkamdaki sala ...
15 Ağustos 2008 Cuma - Yazar: meryem - Okunma: 6.778
Görücü Usulü
Nasrettin hoca nın hanımı çirkindir. Hanımı birgün sorar -Kime görüneyim, kime görünmeyeyim -Aman aman bana görünme de, kime görünürsen görün... ...
28 Temmuz 2008 Pazartesi - Yazar: Ayyuce - Okunma: 3.582
Bir Ayağı Abdestsiz
Nasreddin Hoca abdest alırken, bir ayağına su yetmemiş. Namaz kılarken de bir ayağını yukarı kaldırarak namaz kılmış. Bunu gören cami cemaati : -Hocam bu nasıl namaz? diye sormuş. Nasred ...
28 Temmuz 2008 Pazartesi - Yazar: gulseren - Okunma: 2.603
1 2 3 [4] 5 6 7 ... 37

'Nasrettin Hoca' Kategorisine Ait Fıkralar (365)

Düşünen Hindi
10 Kasım 2008 Pazartesi - Yazar: aysa - Okunma: 2.969
Bakıver
Bir gün Nasrettin hocanın karısı süt kaynatır hocaya der ki; -ben namaz kılmaya gidiyorum, süt kaynayınca bakıver süt kaynar nasrettin hoca aval aval bakar karısı sütün kaynadığını görünce nas ...
15 Ekim 2008 Çarşamba - Yazar: gizem_avci - Okunma: 3.012
Altı Kağıt
Nasrettin hoca pazarda ayakkabı satıyormuş. Bağırarak; altı kağıt altı kağıt derken, adamın biri gelip sormuş hocam bu ayakkabıların altı neden kağıt nasrettin hoca ben deminden beri bağırmıyormuyum a ...
29 Eylül 2008 Pazartesi - Yazar: Tarik - Okunma: 3.785
Daha Öğrenemedim
Günlerden birgün nasrettin hoca uzak bir yere gitmiş.Kentde dolaşırken birisi yanına gelmiş bey demiş bugün günlerden hangi gün hoca kusura kalma dostum ben buranın yabancısıyım günleri daha ...
24 Eylül 2008 Çarşamba - Yazar: busra_ozge - Okunma: 2.878
Olsun Yenisini Alırız
Bir gün Nasrettin hoca ile eşi uyuyorlarmış eve hırsız girmiş karısı hırsızı duymuş ve nasrettin hoca'ya efendi efendi eve hırsız girdi buzdolabını kaçırıyorlar. HOCA: Olsun yenisini alırız. ...
3 Eylül 2008 Çarşamba - Yazar: GULTEN - Okunma: 2.765
Allah'ın Nimeti
Nasrettin Hoca bir gün pencerenin önünde otururken yağmur yagar. Hocanın komşusu yağmurda ıslanmayım diye kaçarken hoca bunu görmüş. Tu utanmaz arlanmaz Allah`ın nimetinden kaçılırmı demiş.Komşusu dog ...
19 Ağustos 2008 Salı - Yazar: aydin_demir - Okunma: 2.206
Aklın Yolu Birdir
Zamanın birinde çok ünlü bir bilge varmış. Bu bilge tüm köyleri kasabaları dolaşır, kendinden zeki birisni ararmış. Birgün nasrettin hocanın köyüne gelmiş ve halka sormuş bu köyde benden daha akıllı b ...
17 Ağustos 2008 Pazar - Yazar: servet1997 - Okunma: 3.563
Nasrettin Hoca ve Hırsız
Bir gün hoca namaz kılıyormuş hırsız evine girmiş demişki namaz dayken cuzdanı alıp kaçayıp zaten bir şey yapamaz demiş tam cüzdanını alıyormuşki hoca deminşki kul eüzü bi rabin felak, arkamdaki sala ...
15 Ağustos 2008 Cuma - Yazar: meryem - Okunma: 6.778
Görücü Usulü
Nasrettin hoca nın hanımı çirkindir. Hanımı birgün sorar -Kime görüneyim, kime görünmeyeyim -Aman aman bana görünme de, kime görünürsen görün... ...
28 Temmuz 2008 Pazartesi - Yazar: Ayyuce - Okunma: 3.582
Bir Ayağı Abdestsiz

Altı Kağıt

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri