Teşekkürler Melek Abla
Bizi bilmemde sen bu konuyla cennete bir adım daha yaklaştın xD
bende bir soru sorayım fikri ve bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim
Akraba evliliginin yasak olmadıgını biliyorum, fakat akraba evliliginden dogan cocuklarda da özürlülük ihtimali oldugunu da biliyorum, ve eskiden peygamberlerde sahabelerde ve islam alimlerinde de akraba evliligini görüyoruz...ama sakat bir çocuk ihtimali oldugu halde neden akraba evliligi yapılmış, acaba çocukların özürlülük sebebi uzun yıllar sonra mı ortaya cıktı ? akraba evliligi sebebi ile sakat oldukları daha sonra mı anlaşıldı acaba? bu konuda bilgisi olan varmı
Bir sorum olacak
Kaybettiğimiz yakınlarımızla öldükten sonra buluşup buluşamayacağımızla ilgili bir hadis veya ayet var mıdır ?
Teşekkürler...
bende bir soru sorayım fikri ve bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim
Akraba evliliginin yasak olmadıgını biliyorum, fakat akraba evliliginden dogan cocuklarda da özürlülük ihtimali oldugunu da biliyorum, ve eskiden peygamberlerde sahabelerde ve islam alimlerinde de akraba evliligini görüyoruz...ama sakat bir çocuk ihtimali oldugu halde neden akraba evliligi yapılmış, acaba çocukların özürlülük sebebi uzun yıllar sonra mı ortaya cıktı ? akraba evliligi sebebi ile sakat oldukları daha sonra mı anlaşıldı acaba? bu konuda bilgisi olan varmı
ben teşekkür ederim
ben bu konuyla alakalı birkaç şey biliyorum..musadenle cevap vereyim...tabi daha iyi bilen arkadaşlar varsa açıklayabilirler
istiharenin amacı aslında, bir konu hakkında Hayırlı olmasını dilemektir...yani ikilemde kaldıgımız bir konu için 2 rekat namaz kılınıp dua edilir uyunur...bazı insanlar rüyalarında konunun hayırlı yada hayırsız olduguna dair şeyler görürler...bazılarıda görmezler...ama bu rüyalar görüldügü zamanda mutlaka o şekilde davranma zorunlulugu yoktur...cünkü insanlar bazen rüya görme şartına baglı olarak yatarlar bilinçaltı yani...o yüzden o gece gördgü her ruyayı iyi yada kötü yorumlar...
yani kısacası, istihare namazı kılmak bir meselenin Allahtan hayırlı olmasını dilemektir...Görülen rüyaya göre hareket etme zorunlulugu yoktur,
Tabiki daha detaylı bilgisi olan varsa yada yanlışım varsa arkadaşlar düzeltebilirsiniz
bende hayal dedigi gibi biliyorum...
hoca'dan dinlemistim.
istihareye yatiyorsaniz, gordugunuz ruya cok belirgin degilse yada ruyadan suphe duyuyorsaniz kalbinizin sesini dinleyin, hangisine yakinsa ona gore yorun (buna benzer seyler diyordu)
herzaman %100 cikmayabilir. iyi yorum yapan kisilere yorumlatmak gerek.
insan zaten rüya görecegim diye yattıgı zaman iyi kötü bişeyler görüyor, yorumluyor kendince ama bazen yanlış yorumladıgı yada yorumlayamadıgı da oluyor, rüya kısmına çok kafa yormamak lazım...bende böyle biliyorum
ve rüya demişken, biriniz bir rüya görüp birisine anlatacagı zaman eger anlatacagınız kişi size Hayır olsun demiyorsa anlatmayın rüyanızı demişti ilmine güvendigim birisi...rüya çok ince bir cizgidir derler neye yorumlarsan o yöne gider...o yüzden ilmine ve kalbinin temizligine inanmadıgınız insanlara rüyalarınızı anlatmayın derler
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.. Olayı daha ayrıntılı anlatayım ben öyleyse sizlerden de akıl alırım hem.sunuda eklemek istiyorum ki, insanlar ruyalarini yorumlarken dikkat etsinler. Gelisi guzel yorumlamasinlar bilmiyorlarsa ''ALLAH hayra cikarsin'' demeleri yeterli.
birgun bir adam oglunu denizde bogulurken gormus ve oglunun olecegine yormus ruyasini ve oglu olmus. Daha sonra bir bilgeye (ilim sahibi birine sanirim) ruyasini anlatmis ve oglunun oldugunude anlatmis. Ilim sahibi adamda, adama sen ruyani yanlis yorumladigin icin olmus oglun, ruyanin gercek yorumu ise, oglunun buyuk bir toplulugun basina gececegi idi...
bu kissayi okuduktan sonra ruyalarda cok temkinli olurum.
3 Hafta üst üste Cuma namazına gitmeyen dinden çıkar mı ?
Peki; Oruç tutmayan + Namaz kılmayan + Haram yaşayan, kişiler müslüman sayılır mı ?
Yani şunlar yapılmaz ya da şunlar yapılır ise o kişi müslümanlıktan çıkar, diye birşey var mıdır ?
tövbenin yaşı var mıdır??
- geç kalınmış olabilir mi ?
- her tövbe edenin kabul olur mu ?
Peki; Oruç tutmayan + Namaz kılmayan + Haram yaşayan, kişiler müslüman sayılır mı ?
Yani şunlar yapılmaz ya da şunlar yapılır ise o kişi müslümanlıktan çıkar, diye birşey var mıdır ?
tövbenin yaşı var mıdır??
- geç kalınmış olabilir mi ?
- her tövbe edenin kabul olur mu ?
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.