![]() |
![]() |
kürtçe bir dil değildir
ne demek ben anlamıyosam dildir demek
ozaman ben atayım kafamdan sasasasfdfdfdasasa söleneyim emrece olsun
Kürtçe dil değildir
dilse hangi ülkede konuşuluyo bi dil
kürdistan die bi ülke yok
konunun bıraz dısında olucakNe kadar yazık konuşmaları okudugumda gerçekten üzücü şeyler gördüm ırkçılık yapan bazı arkadaşlar var ve elinize silah versek daga çıkıcaksınız diye bir terim kullanılmıştı ve çok sinirlendim:91: her kürt daga çıkıcak diye birşey olamaz ve ne zamandan beri acaba daglarda pkk lılarla yaşıyosun kürt,türk,laz,çerkez,yabancı dil vs. hiç kimse düşman degildir.
Ve hiç kimse dogarken hangi ırktan dogacagını seçme gibi bir özgürlügü sahip degil.
herkes Allahın kuludur ve bu ayrım yapılamaz.
Peygamber efendimiz''Irkçılık yapan da, ırkçılık için savaşan da ve ırkçılık uğrunda ölen de, bizden değildir.
(Hadîs-i şerîf-Ebû Dâvûd)
burdaki konu kürtçe bir dilmidir sorusu ama bakıyorumda ırkçılık yapan bazı arkadaşlar var lütfen arkadaşlar saygı çerçevesinde birbirinizi kırmadan yapın yorumlarınızı lütfen
öncelikle şunuda eklemek isterim türkçe de l, f,z,n,p,ş,v,j,m,h,ç,r, ile başlayan kelimelerin çogunlugu türkçe degildir ki bu büyük bir çogunlugu kapsar ve diger dillerden(( arapça, farsça, ingilizce , kürtçe, ermenice, yunanca , vb ))alınmıştır ..ki zaten türkçenin dayandıgı osmanlıcanın %
80 diger dillerden alınma kelimelerden oluşmuştur .. türkçe ise 1923 ten sonra kurulan cumhuriyetle gelmiştir
**JaDe**
cok super yazmıs cok cok dogru konusmuss....
sonuna kadar katılıyorum sana
o halde pehlevice lazca gürcüce bunlarda bir dil bunlarda konuşuluyor. saçmalamayın lütfen arkadaşlar...KonuşuLuyorsa bir diLdir. Özellikleri bakımından yetersiz oLması onu diL oLmaktan çıkarmaz.
Bende Emoların sozLerını anLamıyorum Ozaman Emolarda Baska Bir Dil KuLLanıyor ?kürtçe bildirdir illa bir ülkesimi olması lazım ülke yoksa kürtçe dilidemi yok okadar saçma şey olmaz
kürtçe bir dildir ne kadar kendi aralarında konuşuyorsa bile sonuçta herkesin konuşmadığı ama bildiği bir dildir
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.