Kürtçe bir dil mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Kürtçe bir dil mi?

Yaprak Doker Bir yanimiz...

Bir yanimiz Bahar Bahce....

hosca kalin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
---> Kürtçe bir dil mi?

Konuşma buralara geliyor tartışınca. Açmayın böyle aşağılayıcı konular sizli bizli olmayalım.

Devlet, babasının hayrına vermiyor o yiyecekleri, içecekleri, ev, eşyayı vs..

Çalışıp alnımızın teriyle para kazanıp yiyoruz, içiyoruz, konaklıyoruz, alıyoruz..

Hangi devlet babasının hayrına ev veriyor, yiyecek veriyor ?

Sen bugün bedavaya makarna alabiliyo musun ?

Ha seçim zamanı sıkça görüyoruz bedava dağıtılan erzakları onun da karşılığı "oy"lar oluyor.

Karşılıksız hiçbişey yapılmıyor.

Türkiye'de ortalama 15 milyon Kürt var. Irak, İran ve Suriye de Kürtlerin en çok bulunduğu ülkeler.

Tüm dünyayı baz alırsak 26 milyona ulaşıyor bu sayı.

Evet öyle.

Konuda bir aşağılama yok bırakın küçük emrah motifli kürt duygu sömürüsünü kimse kimseyi aşağılamıyor bir toplulukta aşağılanmıyor. Bize kabullendirilmeye çalışılan dil tartışılmak amaçlı açıldı konu.
Her zaman derim bu dil devlet bayrak isteyenler için bir köpek gözümde kıymetlidir. Ekmek yediği yere sadakatini takdir ederim. Var olan bir ülke içinde yeyip içip yatıpda o ülke sınırları içinde ayrı bayrak devlet dil istemek gözümde saygıya değer asla olmamıştır. Bu ülke yada dünyada herhangi bir ülke tarihin hiç bir anında kürdistan olmamıştır. Ve bu sebeble kürtçe diye bir dilleride olamamıştır. Türkiyedeki kürt sayısının iki nedeni var 1. Her ailenin 15 çocuk üretmesi. 2. kürtleşme(Türklerin doğu illerine yerleşip 3 nesil sonra kendilerini kürt sanmaları ama damarlarında Türk kanı taşıması)

---> Kürtçe bir dil mi?

Konuda bir aşağılama yok bırakın küçük emrah motifli kürt duygu sömürüsünü kimse kimseyi aşağılamıyor bir toplulukta aşağılanmıyor. Bize kabullendirilmeye çalışılan dil tartışılmak amaçlı açıldı konu.
Her zaman derim bu dil devlet bayrak isteyenler için bir köpek gözümde kıymetlidir. Ekmek yediği yere sadakatini takdir ederim. Var olan bir ülke içinde yeyip içip yatıpda o ülke sınırları içinde ayrı bayrak devlet dil istemek gözümde saygıya değer asla olmamıştır. Bu ülke yada dünyada herhangi bir ülke tarihin hiç bir anında kürdistan olmamıştır. Ve bu sebeble kürtçe diye bir dilleride olamamıştır. Türkiyedeki kürt sayısının iki nedeni var 1. Her ailenin 15 çocuk üretmesi. 2. kürtleşme(Türklerin doğu illerine yerleşip 3 nesil sonra kendilerini kürt sanmaları ama damarlarında Türk kanı taşıması)

Kürtçe'nin dil olmadığını söyleyerek Kürtlere hak ediyorsun farkında değilsin.

Var olan bişeyi kabullendirme zorunluluğumuz yok zaten.

Ayrı devlet ve ayrı bayrak isteyenlerden değilim, çünkü Türkiye sadece Türklerin değildir.

Hepimiz kardeşçe yaşamaya çalışıyoruz bazı provakatörler yüzünden her Kürde terörist gözüyle bakıyorsunuz.

Şu 15 çocuk meselesine gelince her şey eğitim meselesi.

Devlet buraya yeteri kadar eğitim verseydi, insanları cinsel hayat hakkında bilinçlendirseydi, bu kadar çocuk olmazdı her ailede.

R.T.E. ne diyor ? : En az 3 çocuk.

Size kalsa dünyadaki herkes zaten Türk.

---> Kürtçe bir dil mi?

Welat Serhat birak ya..ugrasma..

kim ne dusnuyorsa dusnsun

biz bu dili konusuyormuyuz

evet konusuyoruz

birak lutfen...isteyen istedini yazsin

bizde bize duseni deriz

bu konuda cehennemin dibine kadar uzar gider...

---> Kürtçe bir dil mi?

Kürtçe'nin dil olmadığını söyleyerek Kürtlere hak ediyorsun farkında değilsin.

Var olan bişeyi kabullendirme zorunluluğumuz yok zaten.

Ayrı devlet ve ayrı bayrak isteyenlerden değilim, çünkü Türkiye sadece Türklerin değildir.

Hepimiz kardeşçe yaşamaya çalışıyoruz bazı provakatörler yüzünden her Kürde terörist gözüyle bakıyorsunuz.

Şu 15 çocuk meselesine gelince her şey eğitim meselesi.

Devlet buraya yeteri kadar eğitim verseydi, insanları cinsel hayat hakkında bilinçlendirseydi, bu kadar çocuk olmazdı her ailede.

R.T.E. ne diyor ? : En az 3 çocuk.

Size kalsa dünyadaki herkes zaten Türk.

Bu devlet bakmadı acıtasyonu ne zaman bitecek merak ediyorum. Ben mersinliyim annemin köyünde ilk okul bile yok ama tüm köy çocukları üniversite mezunu bugün ya doktor ya avukat ya öğretmen olmuşlar. Köylü yememiş içmemiş çocuklarını şehire göndermiş okutabilmek için. Bugün mersin merkezde semt başına okul var. Ama sokaklardaki isportacı çocuk sayısı kadar okullarda çocuk yok özetle eğitimin devlete bağlanır yanı yok. Eğitimsizliğin sebebi tarlada orda burda çalışıp para getirmesi varken neden okutayım zihniyeti? Sonrası malum saldım çayıra mevlam kayıra büyüyorlar. Ucuz işçilik ve işsizliğin sebeblerinin başını çekiyorlar. Sürümden kazanma çin zihniyeti ile ilerliyorlar. O minicik yaşta çocuklardan ekmek bekliyorlar. gerekirse 3 oda bir evde 20 kişi kalıyorlar 20 sinide okutmak yerine erkekse çalıştırıyor kızsa satıyorlar(başlıkparası) her türlü tek dertleri devletin eğitim getirmemesi değil. Eğitime zaman harcamadan para kazanma yollarıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri