Kürtçe bir dil mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Kürtçe bir dil mi?

niyetim kimseyle tartışmak değil.

Recep Tayyip Erdoğanımsı yorumlara gelemem ben.

Ya sev ya terk et, ananı da al git falan bi de herkes de memnun olsun.

Kendi bildiğimi okurum her zaman kimse bana kendi istekleri ve düşüncesi doğrultusunda herhangi bir şey yaptıramaz.

neyse.

Hanfendye Neden yükleniyorsun.

Kimse sana zorla bişey yaptıramıyorsa neden burda türkçe konuşuyorsun.

Konuşma tarzını hiç begenmedim. Heran saldıracakmış gibi.

Üstede belirtiğim gibi birbirinizi kırmadan.

---> Kürtçe bir dil mi?

Hanfendye Neden yükleniyorsun.

Kimse sana zorla bişey yaptıramıyorsa neden burda türkçe konuşuyorsun.

Konuşma tarzını hiç begenmedim. Heran saldıracakmış gibi.

Üstede belirtiğim gibi birbirinizi kırmadan.

Hanımefendiye yüklenmiyorum. sadece söylediği cümle hoşuma gitmedi.

İnsanlarla daha iyi anlaşabilmek için Türkçe konuşuyorum.

Kürtçe bilenlerin olduğunu bilsem onlarla Kürtçe konuşurum ki incibaran adlı üyeyle ara sıra konuşuyorum.

Kişilerin beğenisine göre de konuşmuyorum ben.

Kimseyi kırmamaya özen gösteririm her zaman ama emrivaki konuşmalara da gelemem.

Neyse konuya yazmıyorum artık.

---> Kürtçe bir dil mi?

Konulara yorum yazıp sonuna "neyse" yazmak ne oluyor :)
Yazıyorsunuz zaten ve sonuna "neyse" diyorsunuz. Serhat senın için yazmadım. Herzaman okuyorumda

---> Kürtçe bir dil mi?

Konulara yorum yazıp sonuna "neyse" yazmak ne oluyor :)
Yazıyorsunuz zaten ve sonuna "neyse" diyorsunuz. Serhat senın için yazmadım. Herzaman okuyorumda

neyse söyleyeceklerim bu kadar anlamında ama bazıları üsteledikçe tekrar etmek zorunda kalıyorum şahsım adıma...

---> Kürtçe bir dil mi?

Kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz.

Kürtçe konuşuyorsa kürtçe konuşmaya devam edebilir veya zazaca konuşuyorsa Türkçe bilmiyorsa zazaca konuşabilir.

Ama kimse Türkiye Cumhuriyeti altında yeni bir devlet kuramaz.Kimse devletin resmi dilini değiştiremez.Eğer Türkiye'de yaşıyorsa TC kimliği olmalıdır.Kimliğinde Türk vatandaşı yazmalıdır.İkinci bir durum düşünülemez.

Ya sevecek ya terkedecek..

Kardeşime katılıyorummmm

---> Kürtçe bir dil mi?

Eskiden insanlar Osmanlıca'yı öğrenirlerdi şimdi biz başkalarının Dillerini öğreniyoruz. Türkçe'yi ve Türk'leri bu hale düşürenler yine Türklerdir.

Öte yandan Bir çok Kürt kendi konuştuklarını dahi anlamamaktadır. Örnek olarak: Adıyamanlı bir Kürt, Diyarbakır'lı Kürt'ün konuştuğu dili çok ama çok az anlar.

Kürtçe neredeyse Türkçe, Farsça, Arapça dan oluşmaktadır. (hatta yarısı Türkçe'dir.)Bunu hepimiz biliyoruz. Dil var diyebilmek için akademik olması gerekir, Kürtçe'nin hiç bir akademik niteliği yoktur.

---> Kürtçe bir dil mi?

Kimse kelime oyunu yapmasın, dildir yada değildir, konuşuluyor ve konuşulmaya devam edilecek.
Kürtlere, ermenilere, almanlara, fransızlara, alevilere, araplara yabancı gibi bakmaktan vazgeçmeyen zihniyet! var Türkiyemizde.
Asıl onlar yabancılar haberleri yok.
Hep beraber yaşıyoruz ve birbirimizin yaşantısına dinine ve konuşmasına karışmaya hakkımız yok.
Yeter ki onlarda şunu bilsinler (Kürt kardeşler için değil herkes için) ; "Bu ülkede yaşıyorlarsa Türk'ler ve Türk kalacaklar.
Resmi Dilleride Türkçe'dir."
Sokakda evlerde hangi dil konuşuluyor hangi dine tapılıyor kimseyi ilgilendiremez.

Kimsede üstüne alınıp hücum'a kalkmasın ;) ! .

yABANCI gibi bakanlar budurumda kendileri olmuyor mu Türkiye de doğup Türkiyenin ekmeğini toprağını kullanıp Türkiye de yaşayıp ayrı bir dil ayrı bir devlet ayrı bir bayrak vs. arayışında olanlar kendileridir. Dil konusunda bir topluluğun konusup birbirini anlaması yeterli değildir. Dilin tanımına aykırıdır. Lehçe ağız denebilir dil denemez. Emoca da dil öyleyse gençler birbirlerini anlıyorlar ve bir topluluğa hitap ediyor :)

---> Kürtçe bir dil mi?

yABANCI gibi bakanlar budurumda kendileri olmuyor mu Türkiye de doğup Türkiyenin ekmeğini toprağını kullanıp Türkiye de yaşayıp ayrı bir dil ayrı bir devlet ayrı bir bayrak vs. arayışında olanlar kendileridir. Dil konusunda bir topluluğun konusup birbirini anlaması yeterli değildir. Dilin tanımına aykırıdır. Lehçe ağız denebilir dil denemez. Emoca da dil öyleyse gençler birbirlerini anlıyorlar ve bir topluluğa hitap ediyor :)

Dil'dir demedim ki zaten. Her ne ise, konuşuluyor. Önüne geçemezsin. İster lehçe diyelim, ağız diyelim. Farketmez.

---> Kürtçe bir dil mi?

Söylediklerimizden farklı bir şey söylememiş derleme toplama ondan bundan birleşmedir. Tıp kı Türkiye deki esnafların geliştirdiği sizin tabirinizle yeni bir dil olan Simitçi yerine "Simitchi" gibi :) yarı ordan yarı burdantarihi kökü toprağı ve devleti olmayan topluluk konusması

Kürtçe, (Kurdî veya Kurdkî) geniş Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İranî kolunun kuzey-batı İrani grubuna girer ve Türkiye'nin doğu ve güney doğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'in kuzeyi ve doğusu ve İran'ın batısında konuşulmaktadır[5]. Orta Doğu'nun Arapça, Türkçe ve Farsçadan sonra en çok konuşulan dördüncü dilidir[6].

Yapı olarak Altay dil ailesine giren Türkçe ve bir Sami dil olan Arapçadan çok farklıdır.

Yeterli mi ?

---> Kürtçe bir dil mi?

hint avrupa ailesinin hangi toprağının fertleriymiş wiki onuda söylemişmi:8:[
ırak ve türkiye doğu kesimlerde konusulmaktadır diyor bizde diyoruz ki konusmak dil yapmaz. konusuyor yapar sadece/B]

üstteki mesajımda kırmızıyla belirttiğim bi kelime var istediğin kadar bak ona.

kabullenmek istemediğini anlayabiliyorum ama gerçekler böyle. :)

---> Kürtçe bir dil mi?

üstteki mesajımda kırmızıyla belirttiğim bi kelime var istediğin kadar bak ona.

kabullenmek istemediğini anlayabiliyorum ama gerçekler böyle. :)

kabullenmek istememekle alakalı bir şey değil olmayan bir şey için tartışıyoruz. wiki amca neye dayanarak dil olarak gösteriyor bilmiyorm ama kürtçenin dil olabilmesi için dilin tanımı ve oluş şartları baştan değişmeli bu Türkiye anayasası değil ki işimize gelmedi hadi anlamını değiştirelim diyelim. Bir dilin kültürü tarihi toprağı bayrağı milleti olmalıdır ki kürtler bir millet bile değildir çünkü millet olmak içinde toprak bayrak devlet gerekir.

---> Kürtçe bir dil mi?

kabullenmek istememekle alakalı bir şey değil olmayan bir şey için tartışıyoruz. wiki amca neye dayanarak dil olarak gösteriyor bilmiyorm ama kürtçenin dil olabilmesi için dilin tanımı ve oluş şartları baştan değişmeli bu Türkiye anayasası değil ki işimize gelmedi hadi anlamını değiştirelim diyelim. Bir dilin kültürü tarihi toprağı bayrağı milleti olmalıdır ki kürtler bir millet bile değildir çünkü millet olmak içinde toprak bayrak devlet gerekir.

anlıyorum seni sen yorma kafanı böyle şeylere.

26 milyon insan bu yolla anlaşıyorsa sen Kürtçe bir dil değildir diyemezsin.

1900lerden önce sizin bayrağınız, toprağınız, devletiniz mi vardı ?

Herşey zamanla olur.

Sadece izleyin.

---> Kürtçe bir dil mi?

anlıyorum seni sen yorma kafanı böyle şeylere.

26 milyon insan bu yolla anlaşıyorsa sen Kürtçe bir dil değildir diyemezsin.

1900lerden önce sizin bayrağınız, toprağınız, devletiniz mi vardı ?

Herşey zamanla olur.

Sadece izleyin.

Serhat seni Türk tarihi bu sözlerinle gömer ben cevap bile vermeyeceğim 1900 öncesine ilişkin ayrıca sizli bizli olduğun ülkede yeyip içip yaşadığını unutma derim :) Ayrıca kürtlerin ne zaman 26 milyona ulastığını ayrıca merak edenlerdenim :)

---> Kürtçe bir dil mi?

Serhat seni Türk tarihi bu sözlerinle gömer ben cevap bile vermeyeceğim 1900 öncesine ilişkin ayrıca sizli bizli olduğun ülkede yeyip içip yaşadığını unutma derim :) Ayrıca kürtlerin ne zaman 26 milyona ulastığını ayrıca merak edenlerdenim :)

Tüm dünyadaki kürtleri diyor galiba :)
Biz Türkiyeden bahsettiğimiz için 13-14 civarı benim bildiğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri