Kendine Güvenen Bir Sayısalcı Arıyorum

---> Kendine Güvenen Bir Sayısalcı Arıyorum

benim yazdığım bir yerde vardı bu sorunun cevabı olarak ama neyse yarını bekleyeceğiz :D

[MENTION=160047]Azselya[/MENTION],

z = y

z*z = y*z
z2 = y*z
z2-y2 = yz- y2
(z-y)*(z+y) = y*(z-y)
Her iki taraftan (z-y) sadeleşir
(z+y) = y kalır
z = y demiştik
sonuç olarak
(z+y) = y
1+1 = 2
Demişsin açıklama olarak;öncelikle x=y demişsin ama x in hiçbir fonksiyonu yok burada...
işlem doğru gibi gözüksede bu sonsuzlukla alakalı bunun tam bir açıklaması yok...Ya da söyle diyebilriz.matematik işlemine göre senin sadeleştirdiğin yer karşı tarafta bölüm olarak tanımsız yapıyor ve sadeleştiremezsin. pek açıklayamadım ama denklemde her zaman kafaya göre sadeleştirme yapılamaz.İşlemde matematiksel olarak yanlışlık var,Z=Y olduğuna göre Z-Y = 0 olacaktır,iki taraftan da sıfırı sadeleştiremeyiz...

[MENTION=160117]MadThec[/MENTION]
İşin özeti şu ki x=y ise x-y=0'dır.Paydaya 0 yazılamayacağına göre bu işlem yapılamaz.

İleri matematikte görünmeyen köklü sayılar olduğundan ve onların hesaplarına göre 1+1=1,73 yani o yüzden modern matematiği işe katarsak iş değişir.Madem yeri burasıysa söyle birşey paylaşayım bende...
2-2 = 1-1
2(1-1) = 1(1-1)
1-1 ler birbiri ile sadeleşir..
2=1 ise 1+1=1 oluyor.. :D

İleri matematikte görünmeyen köklü sayılar olduğundan ve onların hesaplarına göre 1+1=1,73 yani o yüzden modern matematiği işe katarsak iş değişir.Madem yeri burasıysa söyle birşey paylaşayım bende...
2-2 = 1-1
2(1-1) = 1(1-1)
1-1 ler birbiri ile sadeleşir..
2=1 ise 1+1=1 oluyor.. :D

(1-1) ler sadeleşir diyorsun da o işlemin aslı her iki tarafı da (1-1)'e bölmektir.Yine yukarıda dediğim gibi 1-1=0 olduğundan ve paydaya 0 yazılamayacağından bu işlem de yapılamaz.

Ya arkadaşım bu bir yanıltmaca ben aksini söylemedim zaten matematik bilgin iyi ise böyle yanıltmacalar yapmak mümkün.Cevap bellidir ispatta.Tübitak'ın bununla ilgi yazısında bir kesit paylaşayım sizlere:
1-)1=2 Yanıltmacası
a=b eşitliğini sağlayan iki gerçel olsun;
a=ab (her tarafı a ile çarptık)
a^2-b^2=ab-b^2(Her taraftan b^2 çıkardık)
(a+b)(a-b)=b(a-b)(her tarafı çarpanlarına ayırdık)
a+b=b ((a-b) çarpanı sadeleştirdik)
b+b=b (a=b olduğundan a yerine b leri sadeleştirdik.)
2b=b
2=1
Demiştir Regeny diye bir matematikçi mi fizikçi mi neydi isim yanlış olabilir.(Tubitaktandır.)
Kısacası arkadaşlar ileri matematikte iş değişir ama temel matematikte 1=2 değildir.Bizim ileri matematikle işimiz yok.

İfadeler kare ifadesi b kare yani bu karekteri kabul etmiyor onun için.Hocam sohbete gelir misin bir

İfadeler kare ifadesi b kare yani bu karekteri kabul etmiyor onun için.Hocam sohbete gelir misin bir

tamam anladım şimdi ama yine aynı durum var hocam.
a+b=b ((a-b) çarpanı sadeleştirdik) diyor ama a-b ile sadeleştirme yapılamaz,bunu demeye çalışıyorum.

x = y olsun diyor o halde x - y = 0 olur diyor (bunu diyen ingiliz bir matematikci ben değilim valla :D )
bu durumda 2x - 2y = 0 bu eşitlik de sağlanır diyor
tmm burda bir sıkıntı yok
eğer x - y = 0 ve 2x - 2y = 0 ise yani ikisi de sıfira eşitse bu ikisi de birbirine eşit olmalıdır dyior burasi da tamam
x - y = 2x - 2y diyor. ve 2x - 2y yi 2 paranaaaine aliyor yani şu hale getiryior
x - y = 2 (x - y) olur diyor eee bu da tamam dğielim
her iki tarafi da x - y ye bülyor. işte sorun burda basliyor
sadeleştirme yaptiği zaman
1 = 2 oluor
oluyor olmasına da nasıl oluyor işte size bunu soruyorum var mı kendine güvenen biri buyursun meydan onundur :D

[MENTION=160047]Azselya[/MENTION],

z = y

z*z = y*z
z2 = y*z
z2-y2 = yz- y2
(z-y)*(z+y) = y*(z-y)
Her iki taraftan (z-y) sadeleşir
(z+y) = y kalır
z = y demiştik
sonuç olarak
(z+y) = y
1+1 = 2
Demişsin açıklama olarak;öncelikle x=y demişsin ama x in hiçbir fonksiyonu yok burada...
işlem doğru gibi gözüksede bu sonsuzlukla alakalı bunun tam bir açıklaması yok...Ya da söyle diyebilriz.matematik işlemine göre senin sadeleştirdiğin yer karşı tarafta bölüm olarak tanımsız yapıyor ve sadeleştiremezsin. pek açıklayamadım ama denklemde her zaman kafaya göre sadeleştirme yapılamaz.İşlemde matematiksel olarak yanlışlık var,Z=Y olduğuna göre Z-Y = 0 olacaktır,iki taraftan da sıfırı sadeleştiremeyiz...

x - y = 2 (x - y)

Bunların her iki tarafını x-y bölersen eğer sağ taraftaki x-y gider sağda 2 kalır sol taraftada x-y'yi x-y'ye bölersen 1 kalır dolayısıyla 1=2 olur

Bunu diyen ben değilim zaten başta soruda yazmıştım İngiliz bir matematiçi demiş modern matematikle anlatılabilinir diye de deklemek istiyorum. Saygılarımla efenim :hi:

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri