Karalama Defteri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayattaki her kötülük anladığım kadarıyla fazlalıktan ileri geliyor.
Örneğin sesin de, sessizliğin de fazlası kötüdür. Yemek yemenin de, yememenin de; uyumanın da, uyumamanın da; sosyalliğin de, yalnızlığın da; çalışmanın da, tembelliğin de; girişkenliğin de, çekingenliğin de; her şeyin fazlası kötüdür. Ben buna sevginin dahil olmadığını düşünürdüm, ama inanın bana sevginin de fazlası kötü. Çünkü dolaylı yoldan, sadece sevdiğiniz şeyle / kişiyle ilgilendiğiniz zaman, diğer her şeyi aksatmış ve dengeyi bozmuş oluyorsunuz. O dengeyi bozmak da kötülük getiriyor. Plan yapıp ona göre yaşamamız lazım. 10 saat bir şeyle uğraşıp başka bir şeye yarım saat ayırmakta bile zorlanıyorsan orada sıkıntı var demektir, var da zaten.

Yin ve yang'a bağlardım burdan ama hem yorgunum hem de sabah erken kalkıcam. Bağladım farz edin.

---> Karalama Defteri

Ey Dostum!...Avcılar rahat bıraksalar hangi kartal yuvasında ölmek istemez ki!...

Bu türden aforizmaların mantık barındırma kaygısıyla söylenmediklerini tahmin ediyorum. Absürt olma vasfının çığlıklarına duyarsız kalamadım. Kartal av olmaktan çok avcı olma özelliğiyle ön plana çıkar ve hiçbir kartal yuvasında ölmek istemez. Her kanatlanış hayattır kartal için. Belki hayat da bu türden yüklediğimiz saçma anlamlarla akıp gidiyor. Üstadın ifade ettiği gibi: "Her şeyin fazlası zarar." Makul sınırlar içinde kalan insanların istikrarla birlikte huzuru yakalama şansı daha yüksektir. Huzur biraz da durum değişkenliğini minimize etmek değil midir?

Bir başka güzellemede görüşmek üzere.

---> Karalama Defteri

yaşamak ateş üstünde plastik eşya
sığmıyor rüyalardan kopup gelen zamana
ne varsa kusmak geliyor içimden
yıldızları bıçaklamış o ana
şimdi içimin ağıtlarına dokunma ey katil rüzgar
senin son baharına inat,binlerce bahar takacağım.

bilmiyor değilim, ama dağınık bir kitaplık gibi aklım. bu yüzden olması gerekenden çok sonra hatırlıyorum bazı şeyleri.

---> Karalama Defteri

Ya gözlerime bakacaksın..
Ya da o gözleri başkasından saklayacaksın...

---> Karalama Defteri

Ey damağımın tadı
Ömrümün kuytusu..

Gidenle gider mi insanın yarısı..!?

Gitti gördüm ben...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri