İz Bırakan Kitap Cümleleri..

---> İz Bırakan Kitap Cümleleri..

Bulamazsın ne başka bir deniz, ne başka bir ülke..
Bu kent peşini bırakmaz senin.. (Kavafis/Ecstasy Öyküleri)

Bunalıyoruz çocuk bunalıyoruz,Biçim veremediğimiz şeylerin biçimini alıyoruz..."...Şükrü Erbaş

Yenilmedim aslında, belki biraz fazla açıldım, o kadar.. (Yaşlı Adam ve Deniz/Ernest Hemingway)

Dün gece sen uyurken yüreğim bir yıldız gibi bağlandı sana İşte bu yüzden, sırf bu yüzden Yeni bir isim verdim sana...Destina '' Lale Müldür

İnsanın kendi karakteri kadar hilekar bir şey yok; çünkü kimse inanmaz ona.. (Ecinniler/Dostoyevski)

sakla ve beni ve yardımcım ol böylesi bir maske bir gün amacımın biçemi oluveririr

Mümkün olan dünyaların en iyisi buysa diğerleri nasıldır kimbilir.. (Candide/Voltaire)

Sevgilim,yetimim benim,nasıl da kayıtsız gülüyorsun hayata öldüğünden haberi yok fotoğraflarının......Murathan Mungan

Bu dünya tipik bir labirent gibidir.. Girişi kolay, çıkışı çetindir.. (Gülün Adı/Umberto Eco)

Kim istemez ki mutlu olmayı ?Ama mutsuzluğa da var mısın ? Cemal Süreya

Durma, çabuk gel, gelmem deme.Ne evet demek yaraşır sana, ne hayır, dostum,senin şânına sadece gelmek yaraşır. ...Mevlana Celaleddin Rumi

Yeni bir hayat lazım..
Fakat sıçrayabilmek, ufuk değiştirebilmek için dahi bir yere basmak lazım.. (Huzur/A. Hamdi Tanpınar)

Açı daralmasını tebliğ etmişler ; kabrimden başka kalmadı mabedim sabrımı nefesimle eğdim... Meşguldum o sırada dış güzelliği geometriyi iç güzelliği cebire devretmekteydim... Küçük İskender/Sarı Şey

Bilmediğiniz kelimelerin altını çizin, derdi öğretmenim.
Bunca yıl, bunca yol, bunca hayat ve kitaptan sonra bütün kelimelerin altını çiziyorum.
Öğretmenim, artık izin istiyorum..
(Mürekkep Balığı/Murathan Mungan)

‎...gülüşlerim seni aradığım terminallerin emanet bürosunda...//şizofren hecler-onur köybaşı//

Acıları paylaşmak insana özgü bir davranıştır, herkese yaraşır,
özellikle de başkalarının desteğine gereksinim duymuş ve bu desteği görmüş olanlara...
(Decameron/Giovanni Boccaccio)

Şimdi sonbahar, kışa giriyoruz ya... Ben dört
mevsim baharı yaşadım seninle. Çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı
zayıf kaldı, senin renklerin karşısında. Taze bir yaparak gibi yeşildin.
Açelyaydın pembeliğinle. Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün.
Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayı sevdim
seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni denizsiz düşünemedim...' Mehmet Coşkundeniz

Sesler, gürültüler, kokular birer nimettir benim gözlerime.
Onları dinler ya da içime çeker, sonra bir düşteymişçesine seyrederim..
(Düğüne/John Berger)

Biliyorlar aslında... Seni gazete kağıdına sardığım şarabım gibi biliyorlar... Uluorta ve gizligizli seni sevdiğimi ...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri