İz Bırakan Kitap Cümleleri..

---> İz Bırakan Kitap Cümleleri..

Madde 11: Türkiye'de ilk, orta, lise, üniversite, yüksek lisans, doktora fark etmez, sınav kağıtları dağıtılırken, bir öğrenci mutlaka 'Hocam istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?' sorusunu sorar.

ZKC ( Türkleri Anlama Kılavuzu )

"Hayallerimizi öldürdüğümüzün ilk belirtisi vakitsizliktir.. "

'Paulo Coelho... / Hac

Tek spor sekstir. Herkes kazanır. Hepsi bu...

Kinyas&Kayra

"Biz asla yalan söylemeyiz. Gerekirse gerçeği değiştiririz.
Söylediklerimize uysun diye."

'Hakan Günday.. / Azil

"düşünce şeytandan, davranış tanrıdandır, hangi düşüncenin
davranışa dönüşeceğine karar veren insandır..."

H.Günday- Azil.

"İçi ne kadar doldurulursa doldurulsun yine de hafiftir hayat.
Çünkü altı deliktir. Delikse ölümdür! Bütün kazançlar bu delikten kayıp gider.."

'Hakan Günday... / Kinyas ve Kayra

Uzun yaşamışsın derler bana,
Bilmezler seni uzun beklediğimi...

Fazıl Hüsnü Dağlarca

Bir bo.luk var bu işte! Bir bo.luk var! Ama sadece bu işte mi? Asıl bo.luk hayatta var. Bir bo.luk var bu hayatta!

Kinyas&Kayra.

"Dünyanın en eski mesleği fahişelikse, dünyanın en eski hayal kırıklığı da aşktı.."

'Hakan Günday... / Kinyas ve Kayra

Kimsenin birbirine bakmadığı, yalan, ihanet, şiddet, tecavüz ve acımasızlıkla yoğrulmuş, yalnızca hayallerin göz göze geldiği bir hayattan intikam almanın en iyi yolu yaşamaktır.

H. Günday - Zargana.

Yoruldum,her bulduğum yerde seni kaybetmekten... Ümit Yaşar Oğuzcan

"Beni terk edenlerin hepsi kapı oldu. Çünkü sırtlarını bile görmeye vaktim olmadı.
Kapıyı çekip çıktılar ve ben daha ne olduğunu anlayamadan kapıya dönüştüler."

Hakan Günday

Hayat bu işte ! Sırf kendi evinde ölebilmek için , emekli olana kadar yıllarca çalışanların hissettiklerini anlıyordum.Sahibi olduğu bir evde ölmek tek amacıydı , para için çalışan insanın.Ne mutluluk! Umarım bir gün , Anita da bu evde ölür .Umarım evin çalışanları da bu çatı altında ölürler.Umarım , sarı ev aile mezarlığı olur.

H.Günday-Kinyas&Kayra

Ne ölüm, ne de hayat! Hiçbiri kovalamıyor beni rüyalarımda.. Hiçbirinin eli bana değmiyor.. Çünkü ellerim ceplerimde hiç olmadıkları kadar.. Varlığıma nedensizlikten delirdim ben.. Hiçbir nedeni kendime yakıştıramadığımdan.. Hepsini giydim.. Hiçbiri olmadı.. Hepsi dar geldi.. İnansaydım herhangi birine, uğruna gerekirse dünyayı kan gölüne çevirirdim.. Okyanuslar kırmızı olurdu.. Pıhtılaşmış kanlardan siyah dağlar yükselirdi.. Ama inanamadım.. Bir türlü inanamadım.. Bütün hayat bir illüzyon..

'Hakan Günday.. / Kinyas&Kayra

Kayra: ''hiçbir şey yok! hiçbir şey yok. hiçbir şey yok...''

Kinyas: ''her şey var!... her şey var.''

H.Günday-Kinyas&Kayra

Birbirinden çok farklı gibi görünen düşüncelerin birleştiğine tanıklık ettin. Çekim gücünün sınırlarını tanıdın. Yok olmak ve yaratmak gibi düşüncelerin nasıl birbirlerine yaklaştıklarını gördün. İnsanın yarattıkça yok olduğunu anladın. Yaratıcılığın bedelinin yarattıkların kadar eksilmek olduğunu kabul ettin.
Ve amacın bu oldu. Yaratarak yok olmak...

'Hakan Günday.. / Azil

Uzun yolu göze alamayana kelebek olunmazmış bebeğim. Nefesi yetmeyenle dipte hazine aranmazmış.

Aşkın ibadetini bilmeyene bayram bağışlanmazmış...

iCLAL AYDIN

"Ay ışık saçar. Gecenin koyuluğunda büyük bir sabır ve kararlılıkla ışıldar.
Ama ayın birde karanlıkta kalan bir yüzü var. İlk bakışta kendinin ele vermeyen.."

'Elif Şafak.. / Siyah Süt

396408_368842176459356_201272129883029_1478625_591838778_n.jpg

Aşk kendimizdeki tüm kusurları, eksiklikleri, yani kendimizde gördüklerimizi onda görmeme umudu değimlidir?
Kendimizde görmediğimiz mükemmelliği buluruz onda,
Ya da bulduğumuzu sanırız kısa bir süre de olsa.

ERTÜRK AKŞUN

''Tık.. Kapandı telefon. Bu da aynı diye gecirdim icimden. Birgün dediklerimi degil, demek istediklerimi anlayacak bir erkek cıkmayacak mı karsıma! Hava kötü dedigimde sadece havadan söz etmedigimi anlamak bu kadar zor mu? Ille de, ben bu hayattan bıktım, türünde sözler mi etmeliyim? Isim cok dedigimde, bana sahip cıkacak bir erkege ihtiyac duydugumu anlayacak biri.. Yanımda olmanı istiyorum diyemedigim icin, bu yagmur icimi ıslatıyor dedigimi nasıl anlamaz? Düpedüz, sarıl bana dedikten sonra sarılmanın ne anlamı kalır!''

-Zülfü Livaneli (Serenad)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri