Fıkra Arşivi 2 ! . . .

qeLde qüLme..

Beykozda çeşmeye su almaya gidiyorum diyerek evden çıkan bir genç kız esenler otogarında çeşme otobüsüne binerken yakalandı babası döverek hastanelik eden baba bu kız geçen senede bodruma kömür almaya gidiyorum diyerek sevgilisiyle bodruma tatile gitmişti ama bu sefer yutturamadı

qeneraL

Komutan karargah garajina telefon acar:
Komutan: "Zirrr Zarrr..."
Er:"Aluuu"
Komutan: "Su anda garajda kac tane arac var?"
Er: "Su anda ipne generalin jipinden baska bi moh yokh
Komutan:" Ulan sen kiminle konustugunu bilir musun lan be o generalim!
Er: (mosmor)Yaa oyle mi? Eee peki siz kiminle konustugunuzu biliyor musunuz?
Komutan: "Yooo..."
Er:"O zaman bay bay mina godumun generali! Catt

qüNeş tutuLmasıı

Albay, binbaşıya :
-Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir şey değildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanına getirin de olayı görsünler. Bende orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi verecegim. Şayet yağmur yağarsa, tabii bir şey göremeyiz .O zaman erleri, üstü kapalı talimgaha götürürsün.
Binbaşı, yüzbaşıya :
-Albayın emri ile yarın sabah saat dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülemeyecektir. Bu durumda tutulma, kapalı talimgahta gerekli talim elbisesiyle yapılacaktır.
Yüzbaşı, teğmene :
-Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesi ile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmur yağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, Albay kapalı talimgahta gerekli bilgiyi verecektir. Teğmen, başçavuşa :
-Yarın sabah dokuzda hava güzel olursa, talim kiyafeti ile albay tutulacak. Kapalı talimgahta yağmur yağarsa, alayın meydanında manevra yapılacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay değildir.
Basçavuş, askere :
-Yarın sabah saat dokuzda kapalı talimgahta Albayı tutacağız. Sabah hepiniz talim techizat ile hazır olun.
Askerler kendi aralarında :
-Yarın sabah bizim basçavus Albayı tutuklayacakmış.

Hasta Dede

Doktor, hasta dedeye: "Sizde şeker var." dedi. Bunu duyan Orhan, dedesinin üzerine atıldı. -Hiç anlamam .dede! Üstünde arayacağım .

KahramaN eR

Erler sabah yoklamasında, çavuş içlerinden birine soruyor;
- Söyle bakalım nerdensin ?
- Maraş'lıyım komutanım..
Çavuş sinirleniyor ve askere okkalı bir tokat atıyor. Ardından tekrar soruyor
- bir daha söyle bakalım nerdensin ?
- Maraş'lıyım komutanım..
Çavuş bu sefer iyice hiddetleniyor ve askere okkalı bir tokat daha atıyor. Ardından tekrar soruyor
- ulan sona son defa soruyorum nerelisin ?
- Kahramanmaraş'lıyım komutanım..
- Hah şimdi oldu diyor çavuş ve yanındakine soruyor,
- Oğlum sen nerelisin ?
- Kahramansinop'luyum komutanım !

KaHraman rizeLi Xd

TEMEL ASKERE GİDER İLK GÜN YÜZ BAŞI TÜM BÖLÜĞÜ TOPLAR VE ASKERLERE TEK TEK SORMAYA BAŞLAR NERELİSİN DİYE, ANKARA- SİNOP-BURSA-BALIKESİR DERKEN, BİR ASKER MARAŞLIYIM KOMUTANIM DER, YÜZBAŞI YANINA YAKLAŞIR MARAŞ DEĞİL OĞLUM KAHRAMAN MARAŞ DER VE TEKRAR SORAR NERELİSİN OĞLUM MARAŞLIYIM CEVABINI ALINCA ASKERE BİR TOKAT VURUR VE MARAŞ DEĞİL KAHRAMAN MARAŞ OĞLUM DER, TEKRAR SORAR NERELİSİN ASKER CEVAP VERİR KAHRAMAN MARAŞ KOMUTANIM, BİR SONRAKİ SIRADA TEMEL VARDIR KOMUTAN SORAR NERELİSİN OĞLUM ; TEMEL CEVAP VERİR KAHRAMAN RİZE KOMUTANIM

pantoLon

Osmanlı donanmasıyla Venedik donanmasıı arasında savas çıkmış. Venedik donanmasının komutanı Andrea Doria imiş. Gözcü Osmanlı donanmasının yaklaştığın fark edince hemen Andrea Doria'ya haber vermiş :
-Osmanlı yaklaşıyor. Andrea Doria sormuş :
-Kaç gemi var? Gözcü:
-10-20 kadar. Komutan hemen emir erini çağırmış :
-Oğlum bana hemen kırmızı gömleğimi getir. Emir eri şaşırmış :
-Niçin komutanım? Andrea Doria :
-Savaşırken yaralanacağız. Kan izi belli olmasın ve de askerlerin cesareti kırılmasın diye. Bu arada gözcüden yine ses gelmiş :
-Efendim 50 kadar oldular. Andrea Doria heyecanlanmış ve emir erine tekrar seslenmiş :
-Gömleği boşver. Sen bana kahverengi pantolonumu getir.

KaravaNaa

Teskere zamanı yaklaşmıştır. Aynı tertip askerlerden bazıları oturup karar alırlar. Bir daha saf asker Mehmet'e ayak işleri yaptırmayacaklardır. Kararı Mehmet'e açıklarlar. Bu habere çok sevinen Mehmet yine de doğrulatmak için tektek sorar : -Sen Ali, ayakkabılarını bana boyattırmayacaksın değil mi? -Evet. -Sen Osman, benim sigaralarımdan otlamayacaksın değil mi? -Otlamayacağım. -Sen Hasan, çoraplarını bana yıkattırmayacaksın değil mi? -Yıkattırmayacağım. Herkesten gerekli yanıtı alınca Mehmet : -İyi, bundan sonra ben de karavanaların içine işemiyeceğim

kayseriLi..

Askerde komutan okuma bilenlerin öne cikmasini istemisti. Ortaya firlayan bir tanesinden süphelemis. Tekrar sorunca, asker,
- Okumam yazmam yok, ama Kayseriliyim, demis

k0münizm

"Anadolu kasabalarindan birinde jandarmalar bir eve "kitap baskini" yapiyor..

Jandarma timinin basindaki astsubayin dikkatini, duvara civilenmis birkac raftan ibaret kutuphanede bir kitap cekiyor:

"Bir Anti-Komunistin Mucadelesi"

Komutan kitabi eline alip soruyor:

"Bu tur kitaplarin yasak oldugunu bilmiyor musun?"

Evsahibi: "Komutanim, ben anti-komunistim, zaten kitap da oyle."

Komutan, kulyutmaz bir ifadeyle cevapilyor muhatabin:

"Farketmez, biz komunizmin her turune karsiyiz."

Namık kemaL

birgün namık kemal yanında bilğiç konuşkan cıraklar yetiştiriyor taş altında kalaçak laf altında kalmayaçak birgün yanındaki çıraklardan birtanesi hocam izin verirsen hovardalık yapacagım hoca oğlum daha öğrenmedin öğrendim hocam diyor hocada izin veriyor çoçuk yolda giderken önüne gelen ilk hamile olan bayana yanasip hanfendi afedersiniz göbekmi ,bebekmi diyor hanım hiç istifini bozmadan arkamdan gelen itmi köpekmi diyor cocuk afallıyor konuşamıyor namık kemal yanında bitiyor hanfendi bakarmısınız önümde sallanan topmu tüfekmi.

papaZzz

Sahranın ıssız bir köşesinde,bir din adamı lejyonerlere vaaz vermeye gelir. Vaaz'dan önce binbaşı askerleri uyarır:
-Rahibin ziyareti sırasında, özellikle küfür ve müstehcen kelimeler istemiyorum! Dövüşmeyi bildiğiniz gibi, kendinizi tutmayı da bildiğinizi ona gösterin...
Daha sonra rahip, birliğin önünde vaazına başlar :
-Herşeyden uzakta yaşıyorsunuz, ama geleneklerinizle övünmeniz gerekir.Ben size kendisi de sizin gibi bir kahraman olan Hz. İsa'nın selamlarını getirdim.Söyleyin bana, kahramanlıktan daha saf, daha güzel ne vardır?
Tam o anda birkaç lejyoner ağızlarını açmaya hazırlanırken binbaşı ayağa fırlar ve haykırır :
-Popom, diyene onbeş gün hapis!...

Sawaş

Bir adamın 3 oglu varmış bir gün vezir gelmiş padişah savaşa gidiyor bir oğlunu gönder savaşmak için der adam gönderir oğlan savaşta ölür sonra yine savaş çıkar öbür oğlan gider oda ölür yine vezir gelir savaş çıktı yine padişah oğlunu göndermeni istedi der adam en küçük oğlunuda gönderir oda ölür,zaman sonra padişah veziri bi daha gönderir vezir gelir adamdan asker olması için çocuk ister adam çok kızar ve derki söyleyin padişaha benim ..kime güvenipte herkese savaş açmasın..

SıkaRken öLdüü

temel evin bahcesinde legenin icinde camaşır suyu ile kediyi yıkıyormuş bunu gören dursun ula temel sen delimisin camaşrsuyu ile kedimi yıkanır öldurecekmısın kediyi temel bir şey olmaz demiş.dursun yanından uzaklaştıktan sonra aradan bıraz vakıt gectıkten sonra geri gelir kedinin öldugunu gorur temel e ula sana ölür demedim mi temel yıkarken ölmediki sıkarken öldü

qizLi tim

amerikada gizli tim yetiştiriliyormuş temel alman ingiliz katılmaya karar vermişler amerikalılar biz size bir devlet sırrı vereceğiz bu sırrı işkencelere rağmen söylemeseniz cok iyi bir görev alacaksınız denir sırrar verilir almanı hücreye atarlar ve başlarlar işkenceye önce döverler sırrını söyle söylemeze elektirik verirl tamam sırrımı söylüyorum der ve kayıp eder ingilizide aynen hücreye atarlar işkenceye başlarlar tırnağını cekerler ve tamam der sırrını söyler sıra temele gelir önce hücre sonra başlarlar işkenceye temele elektirik verirler sırrını söyle söylemez tırnağını cekerler söylemez bütün işkenceler yapılır yine söylemez sora bırakırlar ve bir karanlık odaya koyarlar sonra bu türk cok cetin ceviz cıktı bu görevi hak etti derler son kez şunu kemerada bir izleyelim derler bide ne görsünler temel kafasını duvara vuruyor vuy neydu vuy neydu

tmeLn oRucu

Dursun Temel’e sormuş:”Uşağum oruçlu oruclukaç hamsi yiyepiliyorsun?”Temel-100 tane demiş.Dursun:”Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin “demiş.Bu espiri Temelin hoşuna gitmiş.Yolda Cemal’i görmüş ve hemen sormuş:”Uşağım oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyepiliyorsun ?”Cemal:”50” demiş. Temel:”Ha uşağım 100 deseydun sana müthiş bir espiri yapacamtum”demiş

TRafik poLisii

trafik polisleri yoldan geçen araçlara bakarlar ve hiç kimse emliyet kemeri takmamıştır.sonra temel ve ailesi geçer onlar emliyet kemeri takmıştır.trafik polisi onları durdurur.VE tebrik eder ilk defa siz emliyet kemeri takmışsınız ve onlara beşyüz milyon ödül verir.derki merak etim bu ödüle ne yapacan temelde derki ehliyet alacam ve hemen karısı lafı değişştirir.temel biraz içince böyle sapıtır arkadan babası derki kaçak arabayla yola çıkmayalım der ve amcası derki rakı varmı ve biriside bağajdan çıkıp sınıra geldikmi sınıra geldikmi diye bagırır ve yakayı ele verirler....buda burada biter.....

TRenn

dört avcı bir gün av yapmaya giderler karşılarına küçük bi delik çıkar avcıların teki yatın bu tavşan deliği der yatarlar başlarlar beklemeye 5 - 10 dakka sonra tavşan çıkar vururlar biraz daha giderler karşılarına bi delik daha çıkar avcıların teki yatı bu tilki deliği der yatarlar 5-10 dakka sonra tilki çıkar vururlar
biraz daha giderler karşılarına bi delik daha çıkar
avcının teki valla arkadaşlar bu ne deliği bende bilmiyorum yatıp bekleyelim ne çıkarsa şansımıza yatarlar

ertei gün gazetelerin başsayfasında
DÖRT AVCI TREN ALTINDA KALARAK CANVERDİ

uzayLıLar

İki uzaylı benzin istasyonuna gitmişler, biri benzin pompasını tutmuş dötüne sokmuş, diğeri ona şaşkın bir bakışla: "Bu yaptığın normal mi?"demiş. Diğeri ise:"Hayır kurşunsuz.".demiş.

uzMan AskeR

Askerin biri bir bakışta herkesin boyunun ölcüsünü tam olarak doğru söylüyormuş ve arkadaşları buna çok şaşırıyorlarmış.Bir gün bunu komutana götürmüşler ve olan biteni anlatmışlar.Komutan inanmamış.
-"söyle bakalım benim boyumun ölçüsü kaç demiş".Asker aşağıdan yukarıya komutanı süzmüş ve " 1.75 efendim demiş."Komutan "Doğru hayret nasıl bildin" demiş.Asker "Bilirim tabi efendim ben kereste uzmanıyım demiş"

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri