Fıkra Arşivi 2 ! . . .

Kurusun Diye...
Jim ile Mary akil hastanesinde iki hastadir. Birgün hastanenin yüzme havuzunun etrafinda dolasirken Jim aniden suya atlayip en dibe batar. Bunu gören Mary hemen ardindan atlar ve dibe kadar yüzüp Jim i kurtarir. Tabii Mary nin bu kahramancadavranisi hastanede olay olur. Bunu duyan bashekim de Mary nin artik iyilestigini düsünüp, hastaneden derhal taburcu edilmesi emrini verir. Islemler yapilir, belgeler çikartilir, Bashekim ayni gün Mary nin yanina gider :
- Mary, sana bir iyi bir de kötu haberim var. Iyi haberim, yaptigin kahramanca davranistan ötürü anladik ki akli dengen tamamen yerinde ve boylece hastanemizden taburcu oluyorsun. Kötü habere gelince, kurtardigin hasta, Jim, intihar etmis. Az önce odasinin banyosunda kendisini asmis sekilde bulundu. Mary gayet sakin yanit verir :
-O intihar falan etmedi ki. Ben onu astim kurusun diye...

Prova
Iki deli akil hastanesinden kaçmis. Tüm aramalara karsi kimse bu delileri bulamamis. Doktorlar ümitlerini kestikleri an deliler çika gelmis. Doktorlar hayretle :
- Niye geldiniz, demis. Deliler :
- Yarin kaçacagizda, onun provasini yaptik, demisler...

Yaklaşamıyorlar Bile
Yanindaki adam, otobüs hareket eder etmez elindeki kagitlari küçük küçük parçalara ayirip atmaya basladi. Saatlerce bikmadan usanmadan, yirtip yirtip atti... Bizimki sonunda dayanamadi :
- Affedersiniz, birsey soracagim : O kagitlari nedenkoparip koparip atiyorsunuz?
- Zürafalari kaçiriyorum.
- Disarida zürafa felan yokki!
- Gördünüz iste yararini! Yaklasamiyorlar bile!

Kocam Kendini Köpek Sanıyor
Kadin, doktorun muayinehanesine köpegi ile geldi. Doktor :
- Sikayetiniz nedir?
Kadin basiyla köpegini isaret ederek :
- Doktor Bey, kocam birkaç aydir kendisini köpek saniyor...

Hamdolsun...
Ateist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafindaki güzelliklere bakiyormus. "Evrim ne özellikler yaratiyor!" diye düsünüp mest oluyormus. Birden arkasinda kocaman bir ayi belirmis ve onu kovalamaya baslamis. Adam bütün gücüyle kaçiyormus ama her arkasina bakista ayinin daha yaklasmis oldugunu farkediyormus. Dakikalarca süren bir kaçisin sonunda adamin ayagi yerdeki dala takilmis, ayi adamin üzerine atlamis, pençesini kaldirmis. Tam vurmaya hazirlanirken adam "TANRIM!!!" diye bagirmis.
Bir anda zaman durmus, ayi donmus, ormandaki nehir bile akmaz olmus. Bir anda orman kararmis ve gökyüzünden bir isik hüzmesi adamin üzerine parlamis. Çok derinden gelen ilahi "Yillarca bana inanmadin,yaratilisi kozmik bir kazaya bagladin, sana bu durumda yardim etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymaliyim?" demis.
Adam utanç içinde: Biliyorum bunca yildan sonra dindar biri olmayiistemem haksizlik,ama belki AYIYI dindar yapabilirsiniz." demis. Ses: Peki." diye karsilik vermis ve isik kaybolmus. Nehir tekrar akmaya baslamis.dönmüs. Ayi pençesini indirmis, iki pençesini de göge dogru çevirmis, ve konusmaya baslamis:
"Tanrim, senin rizkinla orucumu açiyorum, hamdolsun verdigin nimetlere."

Ayna
Adam, hayatında hiç ayna görmemiştir. İlk rastladığında, aynayı alıp bakmaya başlar, ardından aynada gördüğü suratı ölen kardeşi zannedip ağlar
“Vay benim zavallı gardaşım, vay benim zavallı gardaşım”
Aynayı koynuna alıp yatar. Hanımı eşinin ayna koynunda yattığını görünce şüphelenir. Uyandırmadan adamı, aynayı alıp bakar.Öfkeden kudurmuştur.
“Vay” der heyacanla “Herifim beni bir karıyla aldatır.”
Aynayı alıp, köyün şıhına gider.Aynayı göstererek “Şıh Efendi” der.”Benim herif beni bir karıyla aldatır.” Aynayı alır şıh...Yüzüne tutar.
“Bacım” der.
“Bu bir karıdan ziyade gavata benzir

Hediye
Bir kadının bir süreliğine iş seyahati için Ingiltereye gitmesi gerekmektedir. Kocası kadını havaalanına kadar götürür.
Karısı:
- "Teşekkür ederim kocacığım, senin için Ingiltere'den ne getirmemi istersin? " diye sorar.
Adam güler ve yanıtlar:
- "Bir Ingiliz kızı istiyorum hayatım..."
Kadın sessiz bir şekilde kocasından ayrılır ve yola çikar. 2 hafta sonra adam karısını tekrar hava alanından almaya gider ve sorar:
- "Hayatım gezin nasıldı?"
Karısı:
- "Teşekkür ederim hayatım çok güzeldi."
Adam:
- "Peki hediyem nerde?"
Kadın:
- "Ne hediyesi?"
Adam:
- "Hani bir Ingiliz kız istemistim ya..."
Kadın:
- "Haa hatirladım, evet elimden geleni yaptım, Şimdi biraz beklememiz lazım kız olup olmayacağını görmek için... !!!!"

Çirkin Vezir
OSMANLI ZAMANINDA BİR PADİŞAHIN ÇOK ÇİRKİN BİR VEZİRİ VARMIŞ.VEZİR O KADAR ÇİRKİN O KADAR ÇİRKİNMİŞKİ ONUN YÜZÜNE BAKAN HEMEN YÜZÜNÜ GERİ ÇEVİRİYORMUŞ.BİR GÜN PADİŞAH VEZİRİNİ HUZURUNA ÇAĞIRMIŞ.PADİŞAH: YA VEZİR!SEN NE KADAR ÇİRKİN BİR ADAMSIN BÖYLE.DOĞRUSU KARINA ÇOK ACIYORUM SENİN. DEMİŞ.. VEZİR DERİN BİR İÇ ÇEKEREK: AHHH PADİŞAHIM AH.SİZ KARIMI BİR GÖRSEYDİNİZ,ASIL BANA ACIRDINIZ..DEMİŞ.

Pahalı Papağan
Bir gün bir adam bir papağan almak ister ve bir phet shop'a girer.Gözüne bir papağan kestirir ve bu papağanın fiyatını sorar.
- Afedersiniz, bu papağan kaç para?
Diye sorar. Satıcı..
- 500 Milyon, der. Adam
- Alla alla niye bu kadar pahalı?
- Bu papağan inglizce biliyor efendim.
Diye yanıtlar satıcı.Adamo papağanın yanındaki bir başka papağanın fiyatını sorar.Satıcı..
- 1 Milyar, der
Adam..
- Peki bu niye diğerinden daha pahalı?
Satıcı...
- Bu papağan iki dil biliyor efendim, o yüzden
Adam başka bir papağanın fiyatını sorar. Satıcı..
- Bu papağanda iki milyar, der.
Adam..
- Peki bu niye diğerlerinden daha pahalı?
Satıcı...
- Bu papağan beş dil biliyor ve dört işlem biliyor efendim, der
Adam en köşede duran cılız ve bakımsız papağanın fiyatını sorar. Satıcı..
- Bu papağan beş milyar değerinde.
Der ve adam şaşkınlıkla sorar...
- Peki bu papağanın ne özelliği var?
- Bilmiyorum efendim, ötekileri buna müdürüm diye hitap ediyorlar..

Cadılar Partisi
Evli bir çift cadılar partisine davetliydi.Dışarıya çıkmak için hazırlanırlarken kadının migreni tuttu, evde kalmak zorundaydı.Kocasına, partiye yalnız gitmesini, onun eğlencesini bozmak istemediğini söyledi.Biraz tartıştıktan sonra adam kostümünü giydi ve partiye gitti kadın da birkaç aspirin alıp yattı. Biraz uyuduktan sonra kendini daha iyi hissederek uyandı ve partiye giderek kocasına sürpriz yapmaya karar verdi. Tam hazırlanırken "acaba ben yanında değilken kocam neler yapıyor" diye düşündü ve kocasının kendisini tanımaması için değişik bir kostüm giyerek partiye gitti. Oraya vardığında bir kenarda onu izlemeye başladı. Kocası arka arkaya değişik kızlarla ve onlarla çok yakınlaşarak dansediyordu, nereye kadar gidebileceğini görmeye karar verdi.Kocasına yaklaştı ,Onunla çok samimi bir şekilde dansetmeye başladı,kulağına dışarıya çıkabileceklerini fısıldadı. Arabalardan birine girerek seviştiler ve gece yarısından önce maskeler çıkarılmadan kadın eve gitti, kocasının dönüşünü beklemeye başladı. Adam sabaha karşı 01.00 sularında döndü ve doğru yatağa gitti. Kadin : "Parti nasıldı kocacığım" diye sordu, Adam da: "Sensiz hiç eğlenemedim tatlım" diye yanıtladı. Kadın, "inanmıyorum" diye cevapladı, "Bahse girerim çok eğlenmişsindir" Adam "Gerçekten hayatım. Partiye gittiğimde bazı arkadaşlarla sıkıldık, alt kata inip bütün gece poker oynadık. Fakat kostümümü ödünç verdiğim o Allah'ın cezası herif bir eğlenmiş, bir eğlenmiş, anlata anlata bitiremedi....

Aşık İmam
Köyün birine genç bir imamın tayini çıkar.Ve bu köyde bir kızla tanışır aşık olur.Durumu cemaateki bir kaç kişiye açar ve ne yapması gerektiğini sorar.Onlarda kızın babası aşırı solcudur.imama asla kız vermez derler.Ama imam dinlemez.alır eline çikolatasını kızın kapısına gider.ve haliyle babası imamı evden kovar.İmamdaçaresiz evine gelir sabah ezan okumak için camiye gider ve derki;
Şimdi bu ezanı sevipte kavuşamayanlar için okuyorum.

İki Motor
TEMEL EHLİYET KURSUNA YAZILMIŞ KURS GÖREVLİSİ TEMELE SADECE BİR SORUYA DOĞRU CEVAP VEREBİLİRSE EHLİYET ALABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞ. KURS GÖREVLİSİ:GECE YOLDA ARABANLA GİDİYORSUN. YOL KARANLIK KARŞIDAN BİR IŞIK GELİYOR BU NEDİR?
TEMEL:BİR MOTORSİKLETTİR. DEMİŞ VE EHLİYETİ ALMAYA HAK KAZANMIŞ. BİR İKİ AY SONRA TEMEL KAZA YAPMIŞ VE HASTANEYE KALDIRILMIŞ. TEMELİN EHLİYETİ BAŞARIYLA ALDIĞINA İNANAN KURS GÖREVLİSİ TEMELE SORMUŞ "SENDEN BÖYLE BİRKAZA BEKLEMİYORDUM OLAY NASIL OLDU ANLATIRMISIN" TEMEL:GECE YOLDA GİDİYORDUM YOL KARANLIKTI KARŞIDAN İKİ TANE MOTORSİKLET GELİYORDU BENDE İKİSİNİN ARASINDAN GEÇMEK İSTEDİM MEĞER O GELEN İKİ MOTORSİKLET DEĞİL BİR ARABAYMIŞ

Ameliyat
İki sevgili bir ağacın gölgesinde oturuyorlarmış. Kız birden sevgilisine, sana ameliyat olduğum yeri gösteriyim mi der. Adamın ağzından salyalar akarak göster der. Kız :
- Şu karşıki bina...

Ahmet Abi
Köyün birinde Ahmet isimli herkes tarafından sevilen biri varmış. Birgün kahvede otururken televizyonda Süleyman Demirel'i görmüş sesli bir şekilde bu eskiden bana abi derdi demiş. Köylüler yapma Ahmet abi onu nerden tanıyorsun demişler. Ahmet abi ispatlamak için hadi o zaman Ankaraya gidelim demiş. Dedikleri gibi Süleyman Demirel Ahmet abiyi görmüş ve eline sarılıp abi hoşgeldin demiş. Köylüler şaşkın bir şekilde köyüne dönmüş aradan bir kaç gün sonra Ecevit'i televizyonda görmüş köylülere her gördügü yerde elimi öper demiş ve köylüler hadi anladık Süleyman'ı da bunu tanıyor olamazsın demişler, girmişler iddaya ve başbakanlığa gitmişler. Herşey Ahmet abinin dedigi gibi olmuş. Köylüler çok şaşırmışlar ve köylerine dönmüşler. Birgün televizyonda Bush'u görmüşler ve Ahmet abi benden çok çekinirdi Bush demiş. Köylüler hadi Ahmet abi onları anladıkta bu Amerikada demişler, olmaz öyle şey... Amerikaya gitmişler Ahmet abi Beyaz Saraya girmiş diğer köylüler dışarda bekliyormuş uzun bi süre Ahmet abi çıkmayınca meraklanmışlar ve yanlarından Micheal Jordan geçiyormuş. Kardeş senin boyun uzun şurdan bi zıplada içerde kimler var diye sormuşlar. Adam sıçramış ve demişki valla biri Ahmet abi, diğerlerini tanımıyorum...

--------------------------------------------------------------------------------

Yakıt
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan doğudaki bütün okullara bir bildiri yayımlanmış: "Bu kış soğuk geçecektir. Lütfen kullandığınız yakıtın cinsini, kod numarasını ve stok durumunuzu bildirin."
Bunun üzerine Erzurumdan bir okul müdürü cevap yazmış:
"Yakıtımız pohtur, kod numarası yohtur, stokumuz ise çohtur."

Kulağıma Üfle
Yaşlı adam torununu karşısına alarak:
- Bak torunum biraz sonra gideceğimiz yer sosyetik yer, eğer orda çişin gelise dede kulağına üfliyim mi? de ben anlarım. demiş. Neyse akşam olmuş, misafirliğe gitmişler ordakiler:
- Nolur burda kalın,nolur diye ısrar etmişler. Adam onları kırmamak için evet demiş. Gece yatarlarken çocuğun çişi gelmiş. Hemen dedesinin sözü aklına gelmiş.
- Dede kulağına üfliyim mi? demiş. Dede de:
- Üfle torunum, demiş.
Çocukta hemen dedenin kulağına işemiş...

Ekonomik Şartlar
Üç ülke başkanları, Amerikan, İngiltere ve Türkiye başkanları bir basın açıklamsı yaparlar konu ekonomik açlık sınırıdır.
İlk önce Amerikan konuşur; bizde 4 kişilik bir aileye aylık 5000 USD gelir düşer, biz onlara 6500 USD veriyoruz, 1500 USD' yi ne yapıyorlar bilmiyoruz.
Sıra İngilize gelir bizde 4 kişilik bir aileye aylık gelir 5000 Sterlin düşüyor. Biz onlara 7500 Sterlin veriyoruz 2500 Sterlini ne yapıyorlar bizde bilmiyoruz.
Sıra Türk'e gelir valla bizde dört kişinin açlık sınırı 800 000 000 TL gelir düşüyor. Biz onlara 300 000 000 TL veriyoruz, onlar 500 000 000 TL'yi nerden buluyorlar bizde anlamış değiliz

Politika
Bir gün çocuk eve gelir ve babasına
- Bize politika nedir diye ödev veriler, der. Baba yanıt verir:
- Bak oğlum ben kapitalizm, hizmetçimiz işçi sınıfı, annen devlet, sen halk, kardeşin ise gelecek.
Gece oluyor ve kardeşi ağlıyor. Bakıyor ki kardeşi altına doldurmuş. Babasının odasına gidiyor babası hizmetçiyle yatıyor, annesinin odasına gidiyor ve annesi uyuyor. Çocuk gidip yatıyor sabah kalkıyor ve babasına diyor ki; baba ben politikanın ne olduğunu öğrendim. Kapitalizm işçi sınıfını kullanıyor, devlet uyuyor, halk kimsenin umrunda değil ve gelecek bok içinde...

Şeftali ile Kayısı
Bir adam varmış. Adı Tali. Çalıştığı iş yerinde şefmiş. Herkes Şef Tali olarak sesleniyormuş mecburen. Karısı da varmış bu Şef Tali'nin. Karısı biraz “r”' özürlüymüş. Bir gün evini aramışlar. Karısı cevap vermiş:
- Buyurun kimi aradınız?
- Şef Tali yok muydu hanımefendi?

Purolu Yaratık
Adamın biri trende giderken çok sıkışmış. Trenin tuvaletine gitmiş çok kalabalık olduğunu görüp tekrar kompartımanına dönmüş. Ne yapsam ne yapsam diye düşünmüş ve aklına bir fikir gelmiş. Poposunu trenin camında çıkarmış ve büyük abdestini yapmaya başlamış. Bu sırada orda bir polis bekliyormuş ve telsize eğilerek:
- Komiserim trende şüpheli bir şahıs var, demiş
Komiser : Tarif et.
- Polis : Ablak suratlı bir adam trenden kafasını uzatmış komiserim. Gözleri şişman olduğundan gözükmüyor,burnu içine gömülmüş,ağzında da purosu var...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri