Bizimkisi Bir AŞK Hikayesi

---> Bizimkisi Bir AŞK Hikayesi

1186899_722051251154293_558911730_n.jpg

ÖZLEDİM.

Beşiktaş ...

Tükenen, tüketilen umutlara, boşa çıkan beklentilere karşı, hem sabırlı hem gururlu olmaktır Beşiktaş !

Milan maçının bitiminde Oliver Bierhoff’u "Dünyanın dört bir yanında maça çıktım, böyle taraftar görmedim, gerçekten biz mi kazandık diye skorborda bakma gereği duydum!" diye konuşturmaktır Beşiktaş !

Son saniyede gelen golle 50 metre depar atan Carlos Carvalhal'in sevincidir Beşiktaş.

Alayına gider demektir Beşiktaş.

Kimin gelip kimin gittiği değil, kimin bu armayı hak ettiğini sorgulamaktır Beşiktaş.

FORMANIN ARKASINDA YAZANI DEĞİL, formanın tam kalbinde olan armayı sevmektir Beşiktaş.

Aynalarda gördüğümsün
ağladığım güldüğümsün
aynalarda gördüğümsün
çözemezler kördüğümsün sen
bir de bir kuş gökyüzünde
bak ne diyor son sözünde
yıkılma öyle
haydi kalk ayağa
yürü güneşe​

Siz Hiç Aşık Oldunuz Mu?

-Hiç delice bir aşkla birine bağlandınız mı ?
-Bizim gibi bir deplasmana giderken hiç tanımadığınız biriyle bir mola yerinde çorbanızı ve ekmeğinizi paylaştınız mı ?
-Hiç sevdiğiniz birinin adını duvarlara yazdınız mı?
-Bizim sokaklara besiktas yazdığımız gibi ?
-Hiç sevdiğiniz biri için 132 desibel gücünde bağırdınız mı?
-Sizin için aşk nedir ?
-Bizim için aşk metin ali feyyaz hakkı şerefken
- Sizin için amerikan dolarımıdır aşk?
- Biz her yenilgiden sonra semtte çıkamazken
-Sizin için aşk bu maçı unuttuk önümüzdeki aşklara mı bakıyoruz demek ?
- Bizim için aşk ölmek var susmak yok derken
- Sizin için aşk galibiyet primimidir?
-Bizim için uğrunda ölmek şerefken oktay kardeşimiz gibi
-Sizin için aşk profesyonellik midir her takımda oynamak gibi?
-Bizim için tek dost besiktaşken
- Sizin için en iyi dost napolyon mudur para para para dediği için
-Bizim için aşk boynu kırılma pahasına topa kafa sokan ölürsem beni inönüye gömün diyenken
- Sizin için aşk sakatlanmamak mıdır?
-Bizim için aşk izmire otobüsün bagajında gelen dişi kartallarken
- Sizin için aşk en son model arabalar yatlar katlarmıdır simdi soruyorum size
-Bizim yaşadıklarımız aşk peki sizin ?

Siyah... Beyaz...

Bir titreme sardı bedenimi ve ansızın uyandım. Saate bakıyorum, SİYAHI BEYAZ geçiyor. Üzerimde hem buluşmanın yaklaşmasının verdiği heyecan hem de SİYAH bir yelkenli ile BEYAZ umutlara yelken açtığım rüyamın uyanmamla birlikte son bulmasının mutlu hüznü var. Doğrulup camdan dışarısını izlemeye koyuluyorum, hava bugün SİYAH BEYAZ…
Banyoya yöneliyorum, SİYAH diş fırçama ve BEYAZ diş macunuma uzatıyorum ellerimi her zaman ki gibi…
SİMSİYAH diş fırçamın BEMBEYAZ dişlerimi aydınlatması bana SİYAH BEYAZ bir tiyatroda oynanan oyundaki SİYAH ateşin BEYAZ muma renk vermesini anımsatıyor nedensizce, gülüyorum ve “Kahretsin, çok SİYAH BEYAZIM” diye böbürleniyorum kendi kendime…
Tekrar gülüyorum ve bu gülücüklerin sebebinin SİYAH BEYAZ geçecek bir gün olduğunu hissediyorum. Ettiğim SİYAH BEYAZ dualar kabul olmaya başlıyor; teşekkürler SİYAH Tanrı’m, teşekkürler BEYAZ Tanrı’m, teşekkürler Yüce Tanrı’m!
Kahvaltı derdimin olmamasına bir kez daha seviniyorum; bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar SİYAH zeytin, birazcık da BEYAZ peynir ve bir bardak, SİYAH bir bardağın içinde BEYAZ gibi su…
Masayı toparladım. Bekarlık zor! Ama her gün bu SİYAH BEYAZ örtüyü mutlu bir şekilde sermesini bilmeyenler için!
Her açışımda SİYAH dolabımı, yerinden çıkmaya çalışan bu BEYAZ vidaları sıkacağım diyorum kendi kendime; ama her seferinde aynı his karşıma çıkıyor:
SİYAH BEYAZ gıcırtıların verdiği rahatlık…
SİYAH pantolonumun üzerine BEYAZ kazak mı yoksa SİYAH gömleğimin altına BEYAZ pantolon mu giysem kararsızım…
Seçmek biraz zaman aldı; ama SİYAH pantolona BEYAZ kazak, onların yanında da SİYAH yağmurluk ile BEYAZ atkı güzel oldu. SİYAH BEYAZ bir melodi beni kendime getirdi; aynanın karşısında, ayakta dalıvermişim:
SİYAH giyimli güzel bayanların BEYAZ sürmeli gözlerini kırparak “hişşşt SİYAH BEYAZ” seslenişlerine…
Kokumu da sürdüm, ne güzel kokuyor, SİYAH BEYAZ…
Unuttuğum bir şey var mı diye düşünüyorum; “hayır, yok.” SİYAH cüzdanım arka cebimde, BEYAZ anahtarlığım elimde, her şey tamam…
SİYAH kapıya BEYAZ anahtar darbeleri…
Merdivenlerden iniyorum, SİYAH BEYAZ boyalı bu duvarlar SİYAH saçlarımın tek tük BEYAZ olmasına neden olmuştu geçen yaz…
Apartman sakinleriyle renk konusunda anlaşamıyorduk; ama benim kararlılığım onlara pes ettirmişti. Az adım kaldı sokak kapısına, o da duvarlarsın cabası, SİYAH BEYAZ…
“Olamaz, kimliğimi unuttum!” Biliyordum unuttuğum bir şey olduğunu, ah kafam…
Dün ki SİYAH gecenin BEYAZ sarhoşluğu devam ediyor hâlâ…
Her ne kadar kızsam da unutkanlığıma ve heyecanlı sıkıntıma, her gün 1903lerce kere inip çıkmaya razıyım bu merdivenleri kimliğim için…
SİYAH bir şeffaflık ve üzerinde BEYAZ bir fotoğraf, SİYAH yazılarla ve BEYAZ damgalı…
Benliğim, SİYAH BEYAZ kimliğim…
Az önce kendime gelmemi sağlayan telefonuma mesaj gelmişti, aceleden onu bile okumayı unuttum. Sadece “SİYAH ulan!”dan oluşan mesaja “BEYAZ ulan!” cevabım…
SİYAH BEYAZ dostlarımın olmasının verdiği zevk, SİYAH ve BEYAZ dışında başka neyde var ki!?...
Birkaç dakikadır yürüyorum, hava yağmurlu, SİYAH bulutlarla, yanıbaşlarında çakan şimşeklerin BEYAZ ışıklarının oluşturduğu yağmurdan saklanmak, kaçmak bana göre değil…
SİYAH BEYAZ bir ıslanışın mutluluğunu herkes yaşayamaz, keyfini çıkartıyorum. Gözlerim açık bir hâlde hayâlini kuruyorum biraz sonra ki kutlu buluşmanın…
Etraf çok kalabalık; ama her şey tabiatın dengesine uygun…
SİYAH BEYAZ bürünmüş insanlar; SİYAH atkılar, BEYAZ bayraklar ellerde, SİYAH BEYAZ ezgiler dillerde…
SİYAH BEYAZ alkışlar bir yanda, SİYAH BEYAZ bağırışlar diğer yanda, hepsi de keyif veriyor, SİYAH BEYAZ bir keyif…
Bu sabah, bu SİYAH BEYAZ sabah uyanmama neden olan o titreme, o SİYAH BEYAZ titreme yeniden başladı. Bu neden tam karşımda duruyor SİYAH BEYAZ ihtişamıyla…
Kalbim SİYAH BEYAZ hızlanmaya başladı, buluşmama, kavuşmama çok; ama çok az kaldı. Ayaklarım, SİYAH BEYAZ adımlarını daha mutlu bir şekilde atmaya başladı. Artık hem bedenimle hem de ruhumla, her şeyimle onun yanındayım, Beşiktaşımlayım. Mabedimin her yanı, yüreklerin her atışı SİYAH BEYAZ…
Maç başladı. Aynı anda “hiç susmayanlar!”da başladı SİYAH BEYAZ bağırmaya…
Düşmanlarına gök gürültüsünün korkusunu yaşattıran, sevdalılarına mutluluğun en güzelini yaşatan o dizeleri haykırmaya:

Kalbimde aşk'a yer yok,
Sadece sana yer var;
BEŞİKTAŞIM olmadan
Yaşamak neye yarar!?...

YAĞMURLU BİRGÜNDE GÖRMÜŞTÜM SENİ

Karısından ayrı yaşıyordu. Mahkeme onları bir celsede boşamıştı ve 11 yaşındaki delikanlı anneye verilmişti. Karısının, duruşma salonunda hakime anlattıkları, dudaklarında gülümseme, kulaklarında çınlama yapıyordu.

"Hafta içi basket, hafta sonu futbol maçlarına gider, bize hiç vakit ayırmazdı. Uykusunda hakem isimleri sayıklar, federasyonu istifaya davet ederdi. Evin içinde Beşiktaş'tan başka bir şey konuşulmazdı. Meğer bu adam benimle değil, Beşiktaşla evliymiş" sözleri; İnönü'nün bütün koltuklarına kazılıydı sanki.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi haftada bir gördüğü oğlu babasının elinden tutarken "Baba, beni maça ***ürme. Çünkü hakemler Beşiktaş'ı sevmiyor, ben de hakemleri sevmiyorum" dediğinde, dudaklarının arasından "Beşiktaş'ın Beşiktaş'tan başka dostu yok" mırıldanmaları ancak çıkabilmişti. 11 yaşındaki çocuğun bile sevgisinden yoksun bu hakemler, nefret bahçelerinde mi büyümüşlerdi acaba? Bu sefer adaletli maç yöneteceklerdi.. En azından öyle umuyordu..

Ve çocuğuna söz vermişti hakemler adına.. Beyninde, karısının hakime söyledikleri vardı.. Yüreği ise inadına Beşiktaş diyordu. Çocuk, 12. dakikada verilmeyen penaltı sonrası babasına şöyle yandan bir bakış attı. Baba mahcup ama azimliydi, ses etmedi. 19. dakikada Ronaldo sahada, adam da çocuğunun yanında kıpkırmızı olmuştu. Çocuk aklıyla işi çözmüştü. Ama babasını kıramıyordu. Onu, en sevdiği tribüne "Kapalıya" getirmişti. Babasının omuzlarında ilk maça gelişi ve tribünün onu "Yavru Kartal" diye selamlamasını asla unutamazdı.

Babası, tribünle beraber iyice galeyana gelmişti. Futbolcu onur mücadelesi veriyordu. Beşiktaş ruhunu iyice hissetmeye başlamışlardı. "Hep böyle oynayın canımızı verelim" nidaları, 2-0'ın coşkusuyla tavan yapmıştı.

Adam çocuğunu kavrayarak "İşte bu ruh, bu onur mücadelesidir aşık olduğum. Ama annene bunu bir türlü anlatamadım" derken gözleri nemlenmişti. Aynı gece çocuğun annesi, baba ocağında TV'den Beşiktaş maçını izliyordu.

Yaşadıkları gözünün önünden film şeridi gibi geçmeye başladı.. Kocasını ilk gördüğü yer kapalı tribünün C kapısıydı. Şakır şakır yağmur yağıyordu ve delikanlı çubuklu bir forma giymişti. Birbirlerine aşık olmuşlardı..

Delikanlı, kutsal apoletli formayı oracıkta kendisine hediye etmişti.. Genç kadın, babasının şaşkın bakışları arasında o kutsal formayı üzerine giydi. Hayatın anlamını, iş işten geçtikten sonra anlamıştı. Volume tonlaması sonda olan TV'den Beşiktaş taraftarının sesi bütün odayı sarıyordu: "Bir anda tutuldum aşık oldum ben, hayatın anlamı siyah-beyazdı.."

Yağmurlu bir günde görmüştüm seni
Üstünde çubuklu formalar vardı
Bir anda tutuldum aşık oldum ben
hayatın anlamı Siyah Beyazdı
Ölümle yaşamı ayıran çizgi
Siyahla Beyazı ayıramazki
Her yolun sonunda ölüm olsada
Sevenleri kimse ayıramaz ki

Bir insan ''Beşiktaş mı ben mi ? ''diye soruyorsa eğer,sizden bir umut sen kelimesini duymak istiyordur.Oysa ki siz çoktan Beşiktaşı seçmişsinizdir.O kabullenememiştir.

Efsane Yazdın Tarihe Beşiktaş !
Aşık Oldum Renklerine Beşiktaş !!
Ölüm Olsa Dönmeyiz Bu Yoldan,
Canım Feda Olsun Sana Beşiktaş !

Varsa Beşiktaş, yoksa Beşiktaş. YENSE DE Beşiktaş, YENİLSE DE Beşiktaş. Şampiyon olsada Beşiktaş, Küme düşse de Beşiktaş. Dün Beşiktaş,Bugün Beşiktaş, Yarın Beşiktaş. SADECE BEŞİKTAŞ uLan !

Sen yine sükûtu giyin KARTALIM!!!
Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.
Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim.
Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim,
Söz verdim ben bu yüreğe,
HİÇBİR HARFİ SENSİZ BİR CÜMLEYE KURBAN ETMEDİM !!!

En kötü gün bugünse,bugünde BEŞİKTAŞ !

"Yaktığımız Meşale Nedir ki ! Siz Birde Yüreğimizde Yanan BEŞİKTAŞ Ateşini Görün "

999512_752685234746058_1825616698_n.jpg

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri