"Atatürk'ü Sevmiyorum"

---> "Atatürk'ü Sevmiyorum"

İnsan kin kusarken neden ağzına torba tutmalar ki. Ortalık kokuyor. Bu neyin acısı bilmem ki.
Yav açtırmayın kutuyu.

Atatürk suçlu...

Osmanlı, Sevr Antlaşması'nı kuzu kuzu imzalamışken bizlere Konya Ovası yetmez miydi? Denizi zaten sevmeyiz, dağların gerisine çekilip bozkırda otururduk. Eloğlu vatanın minarelerine çan takar, bizim cami yaptırma dernekleri de Haymana bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırırdı. Nemize gerek İstiklal Savaşı? Nemize gerek İzmir, Aydın, Edirne, Çanakkale, İstanbul? Nemize gerek Lozan, a Mustafa Kemal Paşa?

Atatürk suçlu...

Sevgili Mustafa Kemal, kadın hakları senin neyine? Bak, şimdilerde genç kızımız başına türban dolarken sana da verip veriştiriyor. Yurttaşlık Yasası çıkardın, erkek karısını iki sözcükle boşayamıyor; ama kadın kara çarşafa girip sana beddua ediyor. Hukuk devrimini neden yaptın Kemal'im?

Atatürk suçlu...

Çünkü cumhuriyeti ilan etti. Haydi padişah efendimize kıydı, hilafete neden dokundu? Laik devletten daha büyük günah olur mu şu dar-ı dünyada Gazi Kemal'im?..

Atatürk suçlu...

Osmanlı'nın cengâverliğinden bizi soyutladı; 1923'ten bu güne "Yurtta barış, dünyada barış" diye yaşamak erkekliğimizi öldürmedi mi? Biz korkak mıyız a Gazi Paşa? Savaşçılıktan nasıl vazgeçeriz? Senin en büyük suçun barışçılık değil mi?

Atatürk suçlu...

Çünkü 1923'te kurulan cumhuriyete 1925'te başkaldıran Şeyh Sait 'e el sürmeyecekti; hilafetçi Said-i Nursi 'yi başkente buyur edip devletin başına oturtacaktı. On bir yıl süren savaşlardan sonra temelini attığı devleti, İngiliz işbirlikçisi şeyhlere, aşiret reislerine, seyyitlere lokma lokma sunarak, parça parça edecekti. A benim Mustafa Kemal Paşam, ayaklanmalara karşı neden beyaz teslim bayrağını çekmedin de üstlerine yürüdün?

Atatürk suçlu...

Öyle bir cumhuriyet kurmuş ki, bir türlü yıkılmıyor. 21'inci yüzyıla yaklaşıyoruz, devleti Amerika'ya teslim edemedik, parçalayamadık; bu yüzden Gazi'ye çok kızıyoruz, cumhuriyetin harcını sağlam karmış diye öfkeleniyoruz.

Atatürk suçlu...

Yetmiş yıl önce bağımsız bir cumhuriyet kurmuş, bize bırakmış; yarım yüzyıldan beri laik cumhuriyeti çağdaş demokrasiye yakışır bir düzeye getiremedik; bu yüzden öfkelendikçe yarım yüzyıl öncesine dönerek Atatürk'e veriştiriyoruz.

Atatürk suçlu...

Çünkü canım Mustafa Kemal, bizim adam olacağımızı sandı, biz cüdam olduk; başımızı dik tutacağımıza, Ortadoğu'da "süper yabancı devlet" in taşeronluğuna soyunduk; içimizdeki aşağılık duygusunu Atatürk'ü eleştirerek gidermeye çabalıyoruz.

EVET ATATÜRK SUÇLUYMUŞ değil miii:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
şimdi ATATÜRK'E suçlu diyenler bunları bir okuyunda neden suçlu konumuma düştüğünü anlayınnn gerçi siz buna bir KILIF UYDURURSUNUZ ya neysee:88::88::88::88:

söylediklerinin hepsine kelimesi kelimesine katılıyorum üzerine de başka birşey söylemeye gerek duymuyorum:155:

ATATÜRKÜ sevmemek suç degilki böyle kanun bile yok bende sevmiyorum ve sevmek mecburuyetindede degilim

yaaa
ya sev ya terket hangi zamanda kaldı
hala mı söyleniyo bu laflar
yapmayın Allah aşkına S:

Şimdi Bunu Söyleyen kapalı diye hiç bir kapalı atatürkü sevmiyor anlamını içermez öncelikle bunun altını çizelim ve $unda iyi biliyoruzki her kez iyi biliyordur.Türkiyede Sevenlerle sevmiyenler sayısı hemen hemen aynıdır Atatürkü adam gelir senin yanında atatürkü sevmiyorum der başkasının yanında seviyorum der . yani Bu ülke atatürkü gerçek anlam da sevenlerin sayısı hemen hemen aynı :(

Şimdi Bunu Söyleyen kapalı diye hiç bir kapalı atatürkü sevmiyor anlamını içermez öncelikle bunun altını çizelim ve $unda iyi biliyoruzki her kez iyi biliyordur.Türkiyede Sevenlerle sevmiyenler sayısı hemen hemen aynıdır Atatürkü adam gelir senin yanında atatürkü sevmiyorum der başkasının yanında seviyorum der . yani Bu ülke atatürkü gerçek anlam da sevenlerin sayısı hemen hemen aynı :(

Gayet tabi. Biz bunlara halk arasında 'Cahil' insanlar diyoruz.

İşte bunlar Din ile kafayı bozmuş, neyin ne olduğunu bilmeden önyargıyla duygu edinen insanlar. ßir Üniv öğrencisi bunu diyebiliyorsa.. Nereye gidiyor Türkiyenin hali?
Arkadaşımız 'Atatürk'ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir Cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum.' demiş. Yavrum sen Padişah döneminde yaşadınmı? Senin velilerin yaşadımı? Hayır. O zaman tabi bu şekilde konuşmak rahat gelir. Ne mutlu ki şimdi Atamız sayesinde Üniv öğrencisi olabiliyoruz. Kaldı ki kendiside öyleymiş. Padişah dönemlerinde hangi kız/kadın çıkıp bu şekilde konuşabiliyordu? İşte bu insanların nankörlüğüdür.
Bence söylediklerine kendileride inanmıyorlar. Maksat ego tatmini..

Atatürk konusunda bi güruh varki görüşleri sabitlenmiş, hepsinde aynılaşmış, katı bir kütle halinde akıllarına girmiş ve ne eksilen ne çoğalan cinsten. diğer görüşler hep parça parça,, sade ve tekler. bu sebepten dile bile getirilemiyorlar. çünkü o akıllardaki koca kütle dur diyor hemen
ama ben söylüyorum
KİMSE ATATÜRK'Ü SEVMEK ZORUNDA DEĞİL
ve kimse minnet ve sevgi duygularını karıştırmasın artık.
Atatürkü sevmiyorum bir hakaret gibi algılanıyor resmen
ve bu yanlış, bana göre yanlış en azından, sevmeyebilir bir Türk ve bir şey daha,
denmişki, siz şimdi burda özgürce Atatük sayesinde konuşuyosunuz, yüzsüz olmayın.
E sizde Atatürk'ün düşüncelerinin ve hatta Atatürkçü düşüncenin aksine ( Atatürkçüyüm diyenlere atfen..) hoşgörülü davranmıyosunuz, fikri özgürce belitrilmesine psikolojik yönden karşı çıkıyorsunuz. Üstüne bilmem kaç yılın medeniyetiyle şimdiyi karşılaştırıyorsunuz. ' yat kalk dua et Atatürk olmasaydı şimdi halin nice olurdu' klişelerini sıralıyorsunuz. GA-RİP.

ve ben net ortamında duvarlara yazılan ' ataaam seni sefiozzz keşke daa gej ölsehdinnn' cümlelerini sarfedenleri-onların kalbini bilemem elbet ama- görünüşte hiç samimi bulmuyorum ve onlardan daha ççok sevdiğime adım gibi eminim Atatürk'ü. yani ne kadar lafbazlık = o kadar sevgi değil denklem.

Atatürk konusunda bi güruh varki görüşleri sabitlenmiş, hepsinde aynılaşmış, katı bir kütle halinde akıllarına girmiş ve ne eksilen ne çoğalan cinsten. diğer görüşler hep parça parça,, sade ve tekler. bu sebepten dile bile getirilemiyorlar. çünkü o akıllardaki koca kütle dur diyor hemen
ama ben söylüyorum
KİMSE ATATÜRK'Ü SEVMEK ZORUNDA DEĞİL
ve kimse minnet ve sevgi duygularını karıştırmasın artık.
Atatürkü sevmiyorum bir hakaret gibi algılanıyor resmen
ve bu yanlış, bana göre yanlış en azından, sevmeyebilir bir Türk ve bir şey daha,
denmişki, siz şimdi burda özgürce Atatük sayesinde konuşuyosunuz, yüzsüz olmayın.
E sizde Atatürk'ün düşüncelerinin ve hatta Atatürkçü düşüncenin aksine ( Atatürkçüyüm diyenlere atfen..) hoşgörülü davranmıyosunuz, fikri özgürce belitrilmesine psikolojik yönden karşı çıkıyorsunuz. Üstüne bilmem kaç yılın medeniyetiyle şimdiyi karşılaştırıyorsunuz. ' yat kalk dua et Atatürk olmasaydı şimdi halin nice olurdu' klişelerini sıralıyorsunuz. GA-RİP.

ve ben net ortamında duvarlara yazılan ' ataaam seni sefiozzz keşke daa gej ölsehdinnn' cümlelerini sarfedenleri-onların kalbini bilemem elbet ama- görünüşte hiç samimi bulmuyorum ve onlardan daha ççok sevdiğime adım gibi eminim Atatürk'ü. yani ne kadar lafbazlık = o kadar sevgi değil denklem.

huhh.. :8:

Atatürkü sevmeyen nasıl nefes alıyorki bu topraklarda o zaman watanının tekr etsin ben Türkiye Vatandaşıyım demesin !!!!!!!!!!!!

©ﻕΞתς яΞiš;1837930' Alıntı:
Şoklardayım Hatice... :|
Yanlış anladım galiba ima etmek istediğini...

Sen ne anladın ki_?

Hayır arkadaş öyle bir söyledi ki,sanki Atatürk'ü sevmeyenler cayır cayır cehennemde yanacak...
''Allah affetsin sizleri'' dedi ya... Hayır algılayamıyorum,haşa peygamber mi ki Atam,sevmeyenleri Allah cezalandıracak_?

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri