Alın size koskocaman bi fıkra arşivi (+ rap :D )

-£sPoiR-

Kayıtlı Üye
ALIN SİZE KOSKOCAMAN Bİ FIKRA ARŞİVİİİ (+ rap :D )

Acemi er, levazım başçavuşuna yakınır :
-Başçavuşum, bize yemekte ördek böreği verdiler.Yemin ederim ki, içinde bir gram bile ördek eti yoktu.
-O halde? diye yanıtlar başçavuş.Sen hiç asker bisküvisi yedin mi?
-Şey...yani evet, başçavuşum.
-İçinden hiç asker çıktı mı, ulan!

Son düzenleme:
arşivin devamı

Bizim Temel ile Cemal bir gun luks bir otelin lobisinde harika bir hatun gorurler.Temel der ki, Ula Cemal, gidip bi bakayim, bu kadindan is cikar mi?

Temel yaklasir kadina, sorar :

- Benimle bi yemek yemek ister misiniz ?

- Bahse girerim su kapidaki Mercedes sizin degil

- Degildir

- Soyle iyi durumda bir banka hesabiniz da yoktur sanirim

- Yoktur

- Karadeniz kiyilarinda soyle iki katli bir ciftlik eviniz de yoktur heralde

- Yoktur

- Hadi o zaman cek arabani!

Temel boynu bukuk doner Cemalin yanina :

- Ula Cemal, benim Limuzini sana versem Mersedesini bana verirsin?

- Veririm Temelim

- Bi telefon etsem kendi bankamda bana hesap acarlar mi ?

- Acarlar Temelim

- Tamam o da kolay da, heralde bizim peder ucuncu kati yikmama izin vermez

Temel birgun baliga tutmaya cikmis.

Tam denizin ortasinda kayik ters donmus, dolayisiyla Temel suya dusmus ve yuzerek bir adaya varmis.Yillarca adada tek basina yasamis.Üç dört yil sonra yine ayni yerde bir kadin denize dusmus ve ayni adaya gelmis.

Temeli sac sakal birbirine karismis vaziyette gormus ve ona soyle demis:

-"Yillardir aradigina simdi kavusacaksin.."

Temel :

-"Ula haçan yoksa misir ekmegimu cetirdun?"

Bir gün bir Urfali Fransaya gitmis. Lisan sorunu yasiyormus. Çok acikmis ve bir lokantaya gitmeye karar vermiş.Dogal olarak Fransizca bilmiyormus. Garson da tesadüfen Temelmis.Garsonu çagirip

-"Bana lö fasilüsyon ve lö pilavisyon getirin" demis.

Fasülye ve pilav hemen gelmis. Urfali zevkle yemegini yerken Fransizcayi kavradigina sevinmis.Garsonu çagirip

-"Lütfen lö hesabisyon" demis.

Hesabi getiren Temele :

-"su Fransizca ne kolayisyon" demis.

Bunun üzerine Temel sinsi sinsi gülerek :

-"Ben Türk olmasaydim sen yerdin ancak havalisyon.."

2. Dunya Savasi sirasinda Hitler yahudileri toplama kamplarina goturup orada sabun yapiyorlarmiş.Kampta avrupanin her tarafindan esirler varmis.Bizim Temeli de yanlis bir ihbar uzerine esir kampina goturmusler.

Tum esirleri odalara tikistirip tek tek sabun fabrikasina götürüyorlarmis.Nazi subaylari esirleri teker teker gotururken esirler bagiriyorlarmis.

-"Durun beni birakin, bana aciyin.." ama ne care hepsinden sabun yapiyorlarmis.

Temelin odasindaki tum esirleri sirayla götürmusler.Sira Temele gelmis, iki asker kollarindan tuttuklari gibi suruklemeye baslamislar

-"Haçan etmeyun usaklar, pen Lazum, yapmayun, etmeyun, aciyun bana, çoluk cocugum var daa" diye yalvariyormus ama nafile.

Askerler :

-"Kes sesini, sen de sabun olacaksin"

Çaresizlik içindeki Temel iyice dellenmis"

-"Yapin lan. Haçen köpürenin amina koyaiiim."

Temel Bir gün Natasayi tenha bir sokak arasinda sikistirir. Gögüslerini orasini burasini ovalamaya baslamis,

Natasa Temele

-"Sen ne yaptigini saniyorsun?" diye sorar.

Temel:

-"Hiç pen LazFM Radyo istasyonunu arayrum." der.

Natasa ofkelenir ve Temelin alt bölgesine el atar..

-"Bu antenle LazFMi biraz zor bulursun."

Günün birinde Temel ve bir Alman bir stadyuma çagrilmislar. Stadyumun santra noktasinda da bir kürsü varmis. Kürsüdeki adam ilk önce Almani çagirmis ve penisi tanimlamasini söylemis. Alman:

-"O bir centilmendir." demis. Stadda bagirmalar çagirmalar. Stad alkistan inliyor. Sira Temele gelmis. Demis ki:

-"O bir kallestir."

Stadda tik yok. Neyse, Almana sormuslar,

-"Penis neden centilmendir?"

-"Çünkü hanimlari görünce ayaga kalkar." demis.

Stadda tezahüratlar falan..Stad yine inliyor.

Temele gelince de demis ki:

-"Penis kallestir çünkü, bazen arkadan vurur."

Temel bir is icin istanbula gelmis.IETT otobüsüne binmek için siraya girmis, bakmis herkes söföre birsey gösteriyor ve hiç para vermeden geçiyor.

-"Ula bu memleketin enayisi penmiyim, pen de bi kart cöstereyum da para vermeden geçeyim" demiş.Aramis taramis, evlilik cüzdanini bulmus.

Sira Temele gelince Temel çikartmis söföre evlilik cüzdanini göstermis.Söförde bunun üzerine Temele dönerek:

-"Sen ancak Fadimeye bedavaya binersin bununla

Mafya babası korumaya aldığı müesseselerden haraçları toplamak için yeni bir tetikçi buldu.Seçtiği adam sağır ve dilsizdi. Baba, yeni tetikçinin polisin eline geçerse, fazla bir şey anlatmasının mümkün olamayacağını düşünüyordu böylece..Baba, bir gün ödemelerin geciktiğini fark etti ve tetikçiye

adamlarını gönderdi. Adamların sağır dilsizle anlaşmaları mümkün olmadı tabii.Bunun üzerine "Baba" sağır dilsizi odasına aldırttı. Bir de işaret alfabesi bilen tercüman buldular.

Tercüman işaretle sordu:

"Para nerde?.."

Sağır dilsiz işaretle yanıt verdi:

"Ne parası.. Benim paradan haberim yok.. Neden bahsettiğinizi anlamıyorum."

Tercüman tercüme etti.

"Neden bahsettiğinizi anlamıyormuş.."

Baba 38liğini koltuk altından çekip sağır dilsizin beynine dayadı..

"Şimdi sor bakalım, para nerde?.."

Tercüman işaretle sordu:

"Para nerde?."

Sağır dilsiz işaretle yanıt verdi:

"Central Parkta, Batı 78inci Caddeye açılan kapıdan girince soldan üçüncü ağacın kovuğunda 100 bin dolar var."

Baba öfkeyle gürledi:

"Ne dedi?.."

Tercüman yanıtladı:

"Dediki hala neden bahsettiğinizi anlamıyormuş. Ayrıca diyor ki,o tetiği çekmeyi de kıçınız yemezmiş!.."

Temel Dallasdaki kuzeni Dursunu görmeye gitmis. Dursun Temeli havaalaninda karsilamis. Beraberce disari çikmislar. Temel bir bakmis 10 metre boyunda bir limuzin! "Uyyy, amma da büyük bu,da!"

Dursun hafifçe gülmüs. "Temelim burası Amerika! Bura da herbirsey büyük!"

Yola çikmislar, Dursunun çiftliğinin kapisindan içeri girmisler. Git git bir türlü eve varmiyorlar. Temel saskinlik içinde: "Uyy, amma da büyük çiftlik daaa!"

Dursun gene hafifçe gülmüs. "Temelim burasy Amerika! Burada herbirsey büyük!"

Neyse, aksam olmus, yemek salonuna geçmisler. Salonun ortasinda kocaman bir masa. Bir ucunda Temel bir ucunda Dursun. Temel Dursunu taa uzaktan zor seçiyor. "Uyy!" diye baaarmis. "ammabüyük masa, da!"

Dursunun sesi gelmis "Temelim burasi Amerika! Bura da herbirsey büyük!"

Yemekten sonra Temelin tuvalete gitmesi gerekmis. Dursun:

"Temelim, alt kata in, soldan üçüncü kapi" diye tarif etmis. Temel alt kata inmis ama sol yerine sagdan üçüncü kapiya girmis. Orasi evin havuzunun oldugu yermis.Heryer karanlik oldugu için Temel elektrik düğmesini ararken havuza düsmüs. Can havliyle bağırmaya baslamis:

"Sifonu çekmeyuun!!Sifonu çekmeyuun!"

Bir profesor 3 kiz ogrencisinin " durum degerlendirmesi" yeteneklerini sinamak istemis... Durumu anlatmis ucune de ..

-"Denizde bir salin uzerinde yari ciplak ve yapayanlizsiniz. Birden ici erkek dolu bir teknenin size dogru geldigini goruyorsunuz. Hallerinden belli, bu balikci teknesi aylardir denizde ve hicbiri aylardir kadin yuzu gormemis. Hepsi ac kurt gibi size bakiyor. Sorunu cozmek icin ne yaparsiniz. ?"

Kumral kiz yanit vermis...

-" Salin yonunu akintiya dogru cevirir, kacmaya

calisirim..."

Esmer olan daha kabadayi cikmis...

-" Yanimda bir rambo bicagi var..Ona siki siki sarilir, bakalim sala atlayacak erkek kimmis beklerim..."

Sarisin basini iki yana sallamis...

-" Durumu anladik Hocam da , sorun ne?"

spy bunların başlıkları yok karısır anladın mı zeki ark adaşım bn bare bulduklrımın hepsini bi başlık altında veriom senin gibi forumu tamtmıle doldurmuyomm ;) yani bir nevi ed kirletmiomm

Üç adam ölür ve cennete giderler. Sorgu meleği

birincisine sorar, "Seni cennete yollamadan önce sana bir sorum var: Karına karsu sadık oldun mu ?" Adam yanıtlar, "Evet, asla bir baska kadına bakmadım."Sorgu meleği, "Suradaki Rolls-Royceu görüyor musun ? O senindir. Cennetteyken kullanabilirsin." Sorgu meleği ikinci adama da aynı soruyu sorar ve şu cevabı

alır, "Bir kez karımı aldattım ama bunu ona itiraf ettim. Beni bağışladı ve mutlu yuvamızı kurtardık." Bunun üzerine sorgu meleği, "Suradaki Mercedesi görüyor musun ? Cennetteyken onu kullanacaksın." der

ve üçüncü adama da sorar, "Karını hiç aldattın mu ?" Adam yutkunur ve şöyle der, "itiraf edeyim kibulduğum her kıza asıldım ve her fırsatta onlarla yattım, birçoğu ile beraber oldum. Üzgünüm." Sorgu meleği, "Ehh" der, "Ama temelde iyi bir adamsın.Şuradaki eski vosvosu görüyor musun ? cennette onu kullanacaksın." Bunun üzerine üç adam vedalaşır arabalarına atlar ve kendi yollarına giderler. Birkaç

hafta sonra ikinci ve üçüncü adam birlikte gezerlerken barın önünde birinci adamın Rolls-Royceunu görürler.Bara girdiklerinde adamın perisan bir halde,etrafındaki boş şişelerin arasında salya sümük oturdu?unu görürler ve sasırırlar.

-"Heyy ! ne oldu sana ?" der ikinci adam,

-"Cennettesin, altında bir Rolls-Royce var, hersey mükemmel ama sen niye bu haldesin ??"

-"Bugün karımı gördüm!" der birinci adam.

Diğerleri,

-"Aaaa ! ne kadar güzel ! peki derdin nedir?" diye sorarlar. Adam içini çekerek konusur:

-"Kaykayla dolaşıyordu !"

Amerikada ölen bir kadin icin kilisede cenaze töreni düzenlenmisti. Tören sonunda cenaze görevlileri tabutu tasirken, tabutun ön bölümünü yanlislikla kilisedeki sütunlardan birine carptilar. Bu olaydan sonra tabuttan bir inilti sesi duyuldu.

Tabut acildi ve öldügü sanilan kadinin yasadigi anlasildi. Bir süre hastanede tedavi edilen kadin iyilesti ve 10 yil daha yasadi. 10 yil sonra öldügünde ise cenaze töreni yine ayni kilisede yapildi.

Tören sonrasi görevliler tabutu tasirken, kilisedeki ayni sütunun önüne geldiklerinde, ölen kadinin kocasinin, arkalardan sesi duyuldu

-"Lütfen sütuna dikkat ediniz..."

Bir karpuz tarlasi olan çiftçi, her aksam tarlasina çocuklarin dadandigini ve birkaç karpuzun eksildigini farketti.Epey düsündükten sonra, tarlaya bir uyari levhasi koymaya karar verdi.

" Dikkat ! Karpuzlardan birine siyanür enjekte edildi ! "

Ertesi aksam karpuz yiyemeden kaçan çocuklari keyifle izledi.Bir hafta sonra, çiftçi tarlasinda geziyordu.Karpuzlarini kontrol ederek eksik olmadigini düsünürken gözü kendi levhasinin yanina konan bir levhaya ilisti

" Simdi o karpuzlardan iki tane var ! "

Adam, korkunc bir kazada kulaklarinin ikisini birden kaybetmistir. Bu alisilmadik durum onu oldukca hassas ve alingan bir kisi yapmistir.

Kaza sonucu sigorta sirketinden aldigi rekor tazminat, acisini oldukca hafifletmis ve ona her zaman hayalini kurdugu isini kurma olanagi vermistir. Gider ve gelisen, kucuk bir bilgisayar sirketini satin alir.

Ancak hic yoneticilik deneyimi olmadigini gorur ve birilerini ise almaya karar verir. Uc tane aday secer ve her biriyle tek tek gorusur.İlk aday oldukca iyidir ve adam onu sevmeye baslar. Derken adaya sorar :

-" Bende alisilmadik birsey goruyormusun " Adam yanitlar,

-"Eger onu kastediyorsaniz, kulaklariniz yok." Adam uzulmustur, derhal adayi odadan kovar.

Ikinci aday, birinciden de iyidir. Konusmanin devaminda adam ayni soruyu ona da sorar,

-" Bende alisilmadik bir durum goruyormusun " Aday,

-"Evet" der,"Kulaklariniz yok! ".

Adam uzgun ve kizgin, onu da disari atar. Derken sira ucuncu adaya gelir. Ucuncu, tumunden de iyidir. Tum sorulara mukemmel yanitlar verir. Adam heyecanla sorar,

-" Bende, alisilmadik bir durum goruyormusun ". Aday,

-" Evet, kontakt lens kullaniyorsunuz. " der.

Adam iyice heyecanlanmistir,

-"Cok iyi! bu senin zeki biri oldugunu gosterir, nasil anladin "

-" Basit, Kulaklarin yoksa gozluk takamazsin! "

Adamin lastigi tam timarhanenin önünde patlamis,kaldirima ancak yanasabilmis. Sonraki islem malum... Kriko, stepne, bijon anahtari derken, birde bunlarin yanina talihsizlik eklenince,söktügü 4 adet bijon yuvarlanip yagmur mazgalina düser.

Mazgal açilir gibi degil, bijonlar görünür gibi degil. Talihsiz sürücü bir sagina bakar, bir soluna bakar, çaresiz duygular içinde kaderiyle basbasa, kaldirima çöker.

Olayi en basindan beri timarhanenin demir parmaklikli penceresinden izleyenbir deli, "çaresiz adam" in halini bir süre daha aciyarak izledikten sonra seslenir

-Ulan salaaak! Sen ne yapiyorsun orda öyle?

-Sorma birader, lastik patladi ve degistirirken bijonlari mazgala düsürdüm.

-Düsündügün seye bak! Sök öbür lastiklerden birer tane Sök hepsi 3 bijonlu olsun.

Adam bir lastiklere bakar birde deliye ve sanki aklina birden bir fikir gelmis gibi ise girisir. Herseyi tamamlayip bagaj kapagini kapatan sürücünün akli deliye takilir.

Arabasina binmeden evvel ona seslenir:

-Yahu birader! Bu kadar zekan varken seni o timarhaneye neden tiktilar?

-Ulen salak! Biz burada delilikten yatiyoruz, salakliktan degil.

Dort kaplumbaga piknige cikmaya karar veriyorlar.Erzaklari hazirlayip yola koyuluyorlar.Bir yil, iki yil, bes, on yil derken 30 yil sonra piknik yerine variyorlar.

Hemen erzaklari cikariyorlar, gazozlar,yiyecekler, hersey ortaya cikiyor.

Gazozlar da sise gazoz. Ve acacak YOK!

Tek cozum, birinin eve gidip acacagi alip getirmesi.Dogal olarak en genc kaplumbagayi seciyorlar.

Genc eleman:

- Giderim, ama bir sartim var., der ve ekler.

- Buradaki yiyeceklerin hicbirine ben gelinceye kadar dokunulmayacak.

Digerleri de bunu kabul eder.Elemanimiz yola cikar.Aradan bir, iki, on, yirmi yil geger.

Bu arada yasli kaplumbagalardan birisi fenalasir.Ölmek uzeredir.Arkadaslari ne yapsa faydasiz.Kaplumbaganin son dilegi olup olmadigini sorarlar.O da:

- Gerci genc kaplumbagaya soz verdik ama, suradaki sarmalardan bir tanesini yesem olur mu?, der.

Digerleri de kiramaz ve:

- Elbette!,diyerek, sarmalardan birini verirler.Tam agzina atacagi sirada genc kaplumbaga calilarin arasindan firlar ve:

- Gitmiyorum iste, gitmiyorum!

Genç bir sanatçı adayı kız, doktoruna telefon açıp aldığı randevuya gelemiyeceğini söyledi.

Doktor sordu: -"Neden çok mu hastasınız?"

-"Yoo değilim. Yalnız bugün bir prodüktöre gidip bir rol istedim. Sonra terzime gittim. Daha sonra ev sahibiyle kira meselesini tartıştık.

Kısacası doktor bey, bir defa daha soyunacak halim kalmadı!"

Ali okula yazılıcakmış. Ama çok fırlama bir çocuk olduğundan babası bazı önlemler almaya karar vermiş ve okuldaki öğretmenine ve diğer öğretmenlere durumu anlatmış.

Sıra servis şöförüne gelmiş servis şöförüne oğlunun ne kadar fırlama olduğunu anlatmış. Şöför hiç oralı olmamış içinden ufacık çocuk ne kadar fırlama olabilir ki demiş. Okul günü gelmiş ve Ali alınması gereken yerden servise binmiş.

Yolculuğun ilk başlarında sakin sakin oturan Ali daha sonra şöförün yanına gelerek:

-"Amca benim annem tavuk babam horoz olsaydı ben civciv olurdum değilmi" demiş.

Şöför : -"evet yavrum şimdi geç yerine otur "demiş.

Bİraz sonra Ali yine şöförün yanına giderek

-"Amca benim annem inek babam boğa alsaydı ben buzağı olurdum değilmi"demiş.

Şöför biraz sinirli: -"evet şimdi git yerine otur " demiş.

Biraz sonra Ali yine şöförün yanına gelerek

-"Amca benim annem" demeye kalmadan şöför Aliye

-"Ben sana bir soru soracağım "demiş ve ardından

-"Senin annen ****** baban pezevenk olsaydı sen ne olurdun bakayım" demiş.

Ali sırıtarak cevap vermiş:

-"ŞOFÖR".

Genc bir erkegin uc kiz arkadasi vardi ve hangisi ile evlenecegine dair karar vermesi gerekiyordu. Bir test yapmaya karar verdi.Her birine 1000 dolar verdi.

Birinci kiz arkadasi kendisine yeni elbiseler ve ayakkabilar aldi, kuafore ve guzellik salonuna gitti. Genc erkege geri geldiginde soyle dedi:

-"Senin icin en guzeli ben olmak istiyorum, cunku seni seviyorum!"

Ikinci kiz arkadasi yeni bir hokey takimi, video ve bir ay yetecek bira ile geri geldi ve soyle dedi :

-"Bunlar senin icin aldigim hediyeler,cunku seni seviyorum!"

Ucuncu kiz arkadasi bu para ile iyi bir yatirim yapti ve kisa bir sure icersinde para kendini ikiye katladi. Bu kari yine yatirdi ve bu sekilde devam etti.Genc erkege geri geldiginde soyle dedi :

-"Senin bana verdigin parayi cogalttim, birlikte yasayacagimiz gelecek icin, cunku seni seviyorum."

Genc erkek her uc kiz arkadasinin yaptiklarindan cok etkilenmisti.Bir sure icin ortadan yokoldu ve arkadaslarinin verdigi

cevaplar hakkinda dusundu..

Cok iyi dusundu....

Gercekten cok, cok iyi dusundu....

Bu o kadar kolay verilebilecek bir karar degildi, isi cok zordu...

Cok iyi dusundukten sonra en iri goguslu olan ile evlenmeye karar verdi...

Yasli Fred, hastaneye kaldirilmis. Ailesi, aile papazini da kendilerine eslik etmesi ve geregi halinde gorevini yapmasi icin cagirmis.

Papaz ve aile efradi yatagin etrafinda beklerken, Fredin durumu aniden kotulesmis. Yatagindan yari dogrularak, el isaretleri ile yazacak bir seyler istemis.

Papaz, anlayisli bir sekilde, Frede bir kagit e bir kalem uzatmis. Fred titreyen ellerle hizli hizli kagida bir seyler yazip kagidi papaza uzatmis ve aniden olmus. Papaz, boyle acili bir anda kagittakileri okumanin dogru olmayacagini dusunerek kagidi cebine sokmus.

Birkac gun sonra, Fredin cenazesi sirasinda, Fredin verdigi kagidin cebinde oldugunu hatirlamis. Cenazenin gomulmesinden hemen once, Papaz ileri cikarak:

-"Sevgili Fred, olmeden hemen once benden kagit isteyerek birseyler yazdi. Zamani uygun olmadigi icin o anda bakmadim fakat simdi,
hepinizin onunde bu notu okumak istiyorum" demis ve cebinden kagidi cikararak yuksek sesle okumus:

-"Lutfen bir adim sola cekil. Oksijen hortumuma basiyorsun!"

Bir doktor, bir avukat ve bir bilgisayarci bir metres ya da bir es edinmenin iyi ve kotu yanlarini tartisiyorlardi.

Avukat der ki:

-"Kesinlikle metres daha iyidir. Eger bir kariniz varsa ve bosanmak isterse, bir suru yasal problem cikar."

Doktor der:

-"Bir karinizin olmasi daha iyidir cunku es bir tur guven duygusu verir ve stress duzeyinizi dusurur, bu da sagliginiz icin yararlidir."

Bilgisayarci der

-"Ikiniz de yaniliyorsunuz. Hem metresiniz hem de kariniz olmali ki kariniz metresinizle ve metresiniz karinizla oldugunuzu dusundugunde siz rahat rahat bilgisayarla calisiyor olabilesiniz."

Bir otobus dolusu politikaci secim kampanyasi icin Teksasta dolasiyorlardi. Otobus buyuk bir ciftligin yanindan gecerken, otobus soforunun dalginligi yuzunden derin bir sarampole uctu.

Ciftci kosarak geldigece kurda kusa yem olmasinlar diye cesetleri gommeye basladi.

Ertesi sabah, serif sorusturma icin ciftlige geldi. Ciftciye Sordu:

-"Otobusdeki butun polikitacilari gomdun demek... Hepside oluydu, eminsin degil mi?"

Ciftci cevap verdi:

-"Bazilari yasadiklarini iddia ettiler ama politikacilari bilirsiniz.. Nasil yalan soylerler."

Zenginin biri olumune yakin, biri doktor, biri papaz,digeri avukat uc yakin arkadasini cagirmis yanina. Bir ricada bulunmus:

- "300 bin dolarlik tasarrufum var, demis, bunu yanimda oteki dunyaya goturmek istiyorum. Ama kimseye de guvenemiyorum. Size simdi 100er bin dolar verecegim. Bu paralari ne olur ben gomulurken kefenimin ic cebine koyuverin..."

Adam olmus. Uc arkadas verdikleri sozu yerine getirmisler. Bir sure sonra doktor vicdan azabina yakalanmis. Diger iki arkadasini cagirarak onlara itirafta bulunmus:

Doktor:

-"Hastanenin cok acil ihtiyaci vardi, demis, onun icin 100 bin dolarin 20 bin dolarini hastaneye sarfettim, kefene 80 bin koydum."

Papaz: - "Maalesef ben de ayni gunahi isledim, demis,

paranin yarisini kilisenin insaatina ayirdim.

Kefenin cebine 50 bin dolar koydum."

Avukat : -"Ben sozumu aynen yerine getirdim, demis,

kefenin cebine 100 bin dolarlik cek koydum

Bir buroda biri sarisin, biri esmer ve biri kumral uc kadin bir bayan sefin sekreteri olarak calisiyorlarmis. Bakmislar ki sefleri her carsamba gunu is saatinden bir-iki saat once burodan tuyup gidiyor. Bir sure sonra kendi aralarinda o halde biz de sef gider gitmez erken kacalim diye anlasmislar.

Ertesi carsamba sef gider gitmez bunlarin ucu de erkenden tuymusler. Esmer olan carsiya gitmis, alis-verisini yapmis, zamanini degerlendirmis.

Kumral once bir berbere gitmis, sonra da cikip bir sinemaya girmis. Keyifli bir ogleden sonrasi gecirmis.

Sarisin ise dogru evine gitmis. Kapiyi acmis, bakmis, sefi ve kocasi yatakta sarmas dolas. Hic gurultu yapmadan kapiyi kapamis ve evden cikmis gitmis.

Ertesi carsamba, sef yine erken tuyunce sekreterler hadi biz de gidiyoruz diye hazirlanmaya basladiklarinda sarisin donmus ve

-"Yook! Ben yokum, oyle erken falan tuymem! Gecen defa az kalsin sefe yakalaniyordum!"

Temel çölün ortasinda susuz kalmis. Birden cin gelmis uc dilekte

bulunmasini istemis.

-Su.

-Bir sise buz gibi su gelmis. Cin,

-Bu sise hic bitmez. Bittikce kendiliginden dolar, obur dileklerin neydi?.

Temel,

-Bu siseden iki tane daha.

Gazetede yayinlanan "Daktilo Bilen Bayan Sekreter Araniyor" ilani uzerine uzun boylu yakisikli bir adam da basvurmustu. Sirketin patronu,

-"Iyi ama yanlislik olacak.Biz bayan sekreter ariyorduk" deyince, adam elindeki bavulu acmis. Icinden cansiz manken cikarmis,

-"Iste efendim", demis.

-"Modern teknigin son bulusu olan sekreteriniz! Yemez icmez. Hic bir kaprisi yoktur. Izin nedir bilmez. Telofonla ayni anda sekiz kisiyle gorusur, bu arada da bes ayri daktilo makinesinde bes ayri yazi yazar. Bunlara kendisinin dokuz yabanci dil bildigini ve aninda ceviri yaptigini da eklemeliyim. Maasi filan da yok. Bana hemen Besyuz milyon lira odeyeceksiniz. Bu kadar!".

Patronun akli yatmamis, yuzunu burusturmus. Harika manken sekreteri getiren adam hemen sekreteri oturtmus, bes dakikada elli sayfalik bir kitabi sekiz dile cevirmis, ayni anda telefonlara cevap verilmis falan filan...

Patronun gozleri faltasi gibi acilmis, derhal besyuz milyonluk ceki yazip adama vermis ve cansiz manken sekreteri almis. Adam odadan cikip elinde bos bavulla asansorun gelmesini beklerken, iceriden feci bir feryat yukselmis,

-"Ahhhhh!"

Bunu duyan adam elini alnina vurmus,

-"Tuh be! Mankenin alt tarafinin kalemtras oldugunu soylemeyi unuttum!"

Morty evlenmek icin bir arabulucu sirkete basvurur. Sirketin yetkilisi Morty nin bir kadindan beklediklerini detaylariyla not eder ve uygun adayi aramaya baslar.

Bir kac gun sonra, tam da Morty nin istedigi gibi bir kiz bulup Morty yi arar. Morty dinler ve sonunda soyle der,

-"Ben bir is adamiyim, Bir mal alacagim zaman onu bir sure kullanir, denerim. Evlenmeden once de bir deneme yapmak isterim dogrusu.". Arabulucu, Morty nin sozlerini kiza iletir.

Morty nin bir isadami oldugunu ve bir deneme yapmak istedigini soyler. Kiz, sakince yanitlar,

-"Ben de bir is kadiniyim. Bir deneme yaptiramam ama ona bir kac referans gosterebilirim!"

_________________________________________--

Ahirette sorgu sirasini bekleyen iki adam birbirleriyle konusmaya baslar.

-"Sen nasil oldun?" diye sorar birinci adam otekine.

-"Donarak Öldum.."

-"Kotu bir olum olsa gerek..." der birinci adam

-"Donarak olmek nasil bir sey?"

-"Sey, baslangicta cok rahatsiz edici.." diye anlatmaya baslar ikinci adam."titremeye basliyorsun, butun el ve ayak parmaklarin agrimaya basliyor.Ama sonrasi, olmek icin cok sakin bir yol. Vucudun uyusuyor,adeta bosluga surukleniyorsun, tipki uykuya dalmak gibi.. Peki ya sen?sen nasil oldun bakalim?"

-"Kalp krizi gecirdim" der birinci adam."karimin beni aldattigindan emindim.

Bir gun ansizin beklenmedik bir saatte eve dondum, yatak odasina kostum.Karimi orada yapayalniz orgu orerken buldum.Sonra bodruma kostum ama kimseyi bulamadim. İkinci katta da kimse yoktu.Sonra hizla cati katina vardigimda kalp krizi beni buldu.Oraciga yigildim ve oldum.. Aynen boyle.."İkinci adam basini sallar

-"Berbat birsey bu..." der

-"Allahın salağı! ..Sadece bir an mutfakta durup buzdolabina bakmayi akil edebilseydin simdi ikimiz de hayatta olacaktik!.."

Anaokulunun son gunu kucuk ogrenciler ogretmenlerine hediye verdikleri bir parti duzenler. Cicekcinin oglu ogretmene bir hediye paketi uzatir. Ogretmen paketi yavasca sallar eliyle tartar ve

-"Sanirim bu bir buket cicek.."

-"Dogru.. Nerden bildiniz ogretmenim?"

-"Sey, tahmin ettim.. "

Siradaki ogrenci sekercinin kizidir. O da ogretmene bir hediye verir. Ogretmen gulumseyerek paketi alir, eliyle tartar ve hafifce sallar:

*"Sanirim bu bir kutu cikolata.."

*"Aaa, nerden bildiniz ogretmenim?"

*"Sey, bir tahmin ettim. Tuttu iste..."

Bir sonraki hediye TEKEL bayisinin oglundan gelir. Ogretmen paketi alir ama alttan kucuk bir sizinti vardir. Paketi tutarken parmagi islanan ogretmen yavasca parmagini diline surer:

-"Bu sarap olabilir mi?"

-"hayir ogretmenim!!" diye bagirir cocuk heyecanla Ogretmen tekrar sizan yerden bir damlayi parmagiyla alip tadina bakar:

-"Sampanya oyleyse..."

Daha da heyecanlanan cocuk "HAYIR Ogretmenim!!"

Ogretmen sizintinin bir daha tadina bakar:

-"Tamam.. Pes ediyorum, bilemeyecegim. Nedir bu?"

Cocuk neseyle haykirir:

-"Bir kopek yavrusu!.."

ABDde büyükçe bir şehirde, adamın karısı gece yarısı illaki sigara diye tutturunca kocası istemiye istemiye sigara aramaya çıkar. Bütün dükkanlar kapalıdır, açık büfe falan da bulamayınca aklına ana caddedeki barlar gelir, oradaki sigara otomatında kesin vardır diye düşünür ve açık bir bar bulur.

bara gitmişken iki tek atayım der. İçkisini içerken bir kadınla tanışır,sohber ilerler, bardan çıkınca aynı yöne gidecekleri için beraber yürürler. kadının evinin önüne gelince eve davet edilir ve içeride güzel birkaç saat geçirirler.

saat sabahın 3ü olmuştur ve adam eve gidince karısına durumu nasıl anlatacağını düşünür ve kadından talk pudrası olup olmadığını sorar, kadın getirir, ellerine pudrayı boşaltır, bir güzel ovalar ve hoşçakal deyip çıkar. eve vardığında karısı büyük bir öfke ile karşılar kocasını..Bu saatin hesabını sorar ve adam anlatmaya başlar:

-Buradaki bütün dükkanlar ve büfeler kapalıydı ben de ana caddedeki bara gittim sigara bulmaya, gitmişken iki tek atayım dedim.

içkimi içerken bir kadınla tanıştım, sonra onun evine gittik ve bu saate kadar beraberdik.

Kadın kandırıldığından son derece emin

-Uzat ellerini, der.Adam uzatır ve kadın öfkeyle bağırır:

-Yine bowling oynadin bu saate kadar di mi, körolası herif..

Meleklerden biri öbür dünyada bir Kayserili bir Yahudiyi karşısına çağırarak:

- Bakın, buradaki davranışlarınız hoşumuza gitti, sizi tekrar dünyaya göndereceğiz.

Hatta size bir de dilekte bulunma hakkını tanıyoruz. Ne istiyorsunuz, söyleyin bakalım?

Yahudi hemen atılmış:

- Bana bol para ihsan edin.

Melek:

- Tamam, demiş. Sen ne istiyorsun?

Kayserili cevap vermiş:

- Ben mi? Bir şey istemem. Sadece şu arkadaşın adresini verin yeter!

Çapkin delikanli genç kizi aksam yemegine götürmüs, yemekten sonra da evine davet etmis. Delikanlinin niyetini anlayan genç kiz itirazi basmis:

-"Evlenmeden katiyen olmaz."

Delikanli cebinden kartvizitini çikartip vermis:

-"O zaman evlendikten sonra beni ara..."

Bir kari-koca cok kotu bir kaza gecirirler. Kadinin yuzu tamamen yanar. Plastik cerrahlar kadinin yuzunu eski haline getirebilmek icin deriye gerek oldugunu ama kadindan deri alamayacaklarini soyleyince kocasi deri vermeye

gonullu olur. Fakat kocasindan alinacak deri popo bolgesinden alinacaktir. Adam bu bilginin karisina soylenmemesini ister cunku moralinin bozulacagindan cekinmektedir.

Ameliyat tamamlandiktan sonra kadin eskisinden de guzel gorunur. Her goren bu muhtesen guzellik karsininda hayrete dusmektedir. Birgun kadin kocasi ile basbasa kaldiginda ?

-"Hayatim cok tesekkur ederim. Benim bu halim senin sayende. Sana nasil tesekkur etsem?" deyince kocasi cevap verir:

-"Tesekkure gerek yok hayatim. Annen seni her optugunde ben gerekli mutlulugu duymaktayim zaten

Adamin biri bir gün Karadeniz Bölgesinde gezmeye gider.

Arabasiyla ilerlerken bakar bir uçurumun kenarinda muhtesem bir manzara ve de bir grup yöreli davul zurna kemençe horon tepiyorlar.

Çeker arabasini ve baslar seyretmeye, ama o da ne...

Adamlar bir tur atip geliyorlar uçurumun basina ve halayin basindakini atiyorlar asagiya... Sonra bi tur daha ve yine bi adam asagiya...

Turist dayanamaz yaklasir yanlarina ve sorar:

-Kardesim ne diye atiyosunuz adamlari asagiya?

Içlerinden biri cevap verir:

-Haçan biz burada Temel atma töreni yapayruk

Kari koca yemek yiyorlarmis..O sirada masaya yaklasan heykel gibi güzel bir esmer hatun, adami selamlayip geçiyor.Adamin karisi soruyor:

- Kim bu afet?

Adam:

- Eger mutlaka bilmek istiyorsan söyleyeyim, metresim

Kadin:

- Bir de bu kadar pervasizca söylüyorsun. Bosaniyorum senden!

Adam:

- Yani Etilerdeki apartmani, Kandillideki yaliyi, Göçekteki tekneyi ve Nicedeki saleyi birakiyorsun.

Uzun bir sessizlik olur.Çift yemegini çatallarken kadin birden sorar:

- Su arkada oturan Fuat degil mi?Yanindaki kadin kim?

Adam:

- Fuatin metresi.

Kadin:

- Ayy bizimki çok daha güzel!

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri