0aSis
Bayan Üye
---> Aleviler Namaz Kılar Oruç tutar mı?
Yorum Değiştim Demişsiniz .. Konu Başlığına Bakınca Zaten MezhepLerLe Nerden , Nasıl Alaka Kurdunuz Anlamadım..Size Tavsiyem Aynı ALanda , Bir BaşLık Altında AçabiLirsiniz Konunuzu..Merak EttikLerinizi de Öğrenmiş OLursunuz..
ÖnceLikLe ;
ALeviLik Nedir AnLamak Lazım ..BiLmeden ya da KaraLamadan Önce..
Şimdi Herkes Gibi Bende GördükLerimi ya da DuydukLarımı SöyLesem , Sizden Ya da Sizin GibiLerden Farkım KaLmaz..Namazında Niyazında Görünüp , Sofi OLduğunu , Dinine BağLı Olduğunu SöyLeyen Aynı Zamanda İnsanLarın Namusuna Göz Diken İnsanLarın da Olduğunu MeseLa ? Bunu GeneLLeyip Neden BöyLe YapıyorLar Diye mi Sormak Lazım OLan Şey ?
İşin İLmi Boyutunu Aramak Yerine ALeviLik Nedir ? NasıL Bir YoLdur ? İnsanLarın Bu YoLu Gütmesinde ki Amaç Nedir Bunu AnLamak Gerekir Önce ..
Fikir Olmadan Zikir OLması Gibi Saçma Sapan ŞeyLeri GerçekLeştirmek Yerine..
ALLah , Muhammed , ALi Sevgisini Sonuna Kadar KaLbinde Taşıyan ve Yaşayan , ELine , BeLine ve DiLine Sahip OLmayı BiLen , TemeLinde İnsan OLan , EhLibeyti Canı GönüLden Seven ve İzinden Giden İnsanLarın mensup OLduğu Bir yOLdur..
Alıntı AnLatır Zaten.. YorumLamaya Gerek Yok.AnLamaya Çalışmak Yeterli..
KonuyLa ALakaLı Bir Alıntı Daha Göndericem , Neyzen Tevfik Üstada Ait..
Konuya Yoruma Gerek Yok..
Yorum Değiştim Demişsiniz .. Konu Başlığına Bakınca Zaten MezhepLerLe Nerden , Nasıl Alaka Kurdunuz Anlamadım..Size Tavsiyem Aynı ALanda , Bir BaşLık Altında AçabiLirsiniz Konunuzu..Merak EttikLerinizi de Öğrenmiş OLursunuz..
ÖnceLikLe ;
ALeviLik Nedir AnLamak Lazım ..BiLmeden ya da KaraLamadan Önce..
Şimdi Herkes Gibi Bende GördükLerimi ya da DuydukLarımı SöyLesem , Sizden Ya da Sizin GibiLerden Farkım KaLmaz..Namazında Niyazında Görünüp , Sofi OLduğunu , Dinine BağLı Olduğunu SöyLeyen Aynı Zamanda İnsanLarın Namusuna Göz Diken İnsanLarın da Olduğunu MeseLa ? Bunu GeneLLeyip Neden BöyLe YapıyorLar Diye mi Sormak Lazım OLan Şey ?
İşin İLmi Boyutunu Aramak Yerine ALeviLik Nedir ? NasıL Bir YoLdur ? İnsanLarın Bu YoLu Gütmesinde ki Amaç Nedir Bunu AnLamak Gerekir Önce ..
Fikir Olmadan Zikir OLması Gibi Saçma Sapan ŞeyLeri GerçekLeştirmek Yerine..
ALLah , Muhammed , ALi Sevgisini Sonuna Kadar KaLbinde Taşıyan ve Yaşayan , ELine , BeLine ve DiLine Sahip OLmayı BiLen , TemeLinde İnsan OLan , EhLibeyti Canı GönüLden Seven ve İzinden Giden İnsanLarın mensup OLduğu Bir yOLdur..
Alevilik der ki; dağılmış bir karınca yuvası görsek o gece yatmayız, kaygımız vardır. Sararmış bir yaprak dalından düşse gözümüz yaşarır, duygumuz vardır.
İster kutupta bir Eskimo genci ister Afrika da garip bir zenci; fark etmez ne dili, dini, ırkı, inancı insan oluşuna saygımız vardır, onu yaratana sevgimiz vardır.
Kızılbaş diyormuş bize imansız
Kızılbaş ne demek bilir misin sen?
Ali den geliyor bizim soyumuz
Kızılbaş ne demek bilir misin sen?
Alevi ne demek bilir misin sen?
Kızılbaşım aleviyim
Hem Aliyim hem deliyim
Horasandan bir Veliyim
Varsın desinler Kızılbaş
Alıntı AnLatır Zaten.. YorumLamaya Gerek Yok.AnLamaya Çalışmak Yeterli..
KonuyLa ALakaLı Bir Alıntı Daha Göndericem , Neyzen Tevfik Üstada Ait..
Konuya Yoruma Gerek Yok..
Be Hey Dürzü
Ne ararsın Allah ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa niye türban sorarsın?
Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım, içerim.
İkimiz de gelsek kildan köprüye,
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp ATATÜRK´e dua et.