Aleviler Namaz Kılar Oruç tutar mı?

---> Aleviler Namaz Kılar Oruç tutar mı?

Yorum Değiştim Demişsiniz .. Konu Başlığına Bakınca Zaten MezhepLerLe Nerden , Nasıl Alaka Kurdunuz Anlamadım..Size Tavsiyem Aynı ALanda , Bir BaşLık Altında AçabiLirsiniz Konunuzu..Merak EttikLerinizi de Öğrenmiş OLursunuz..

ÖnceLikLe ;

ALeviLik Nedir AnLamak Lazım ..BiLmeden ya da KaraLamadan Önce..
Şimdi Herkes Gibi Bende GördükLerimi ya da DuydukLarımı SöyLesem , Sizden Ya da Sizin GibiLerden Farkım KaLmaz..Namazında Niyazında Görünüp , Sofi OLduğunu , Dinine BağLı Olduğunu SöyLeyen Aynı Zamanda İnsanLarın Namusuna Göz Diken İnsanLarın da Olduğunu MeseLa ? Bunu GeneLLeyip Neden BöyLe YapıyorLar Diye mi Sormak Lazım OLan Şey ?

İşin İLmi Boyutunu Aramak Yerine ALeviLik Nedir ? NasıL Bir YoLdur ? İnsanLarın Bu YoLu Gütmesinde ki Amaç Nedir Bunu AnLamak Gerekir Önce ..
Fikir Olmadan Zikir OLması Gibi Saçma Sapan ŞeyLeri GerçekLeştirmek Yerine..

ALLah , Muhammed , ALi Sevgisini Sonuna Kadar KaLbinde Taşıyan ve Yaşayan , ELine , BeLine ve DiLine Sahip OLmayı BiLen , TemeLinde İnsan OLan , EhLibeyti Canı GönüLden Seven ve İzinden Giden İnsanLarın mensup OLduğu Bir yOLdur..

Alevilik der ki; dağılmış bir karınca yuvası görsek o gece yatmayız, kaygımız vardır. Sararmış bir yaprak dalından düşse gözümüz yaşarır, duygumuz vardır.

İster kutupta bir Eskimo genci ister Afrika da garip bir zenci; fark etmez ne dili, dini, ırkı, inancı insan oluşuna saygımız vardır, onu yaratana sevgimiz vardır.

Kızılbaş diyormuş bize imansız
Kızılbaş ne demek bilir misin sen?
Ali den geliyor bizim soyumuz
Kızılbaş ne demek bilir misin sen?
Alevi ne demek bilir misin sen?

Kızılbaşım aleviyim
Hem Aliyim hem deliyim
Horasandan bir Veliyim
Varsın desinler Kızılbaş

Alıntı AnLatır Zaten.. YorumLamaya Gerek Yok.AnLamaya Çalışmak Yeterli..

KonuyLa ALakaLı Bir Alıntı Daha Göndericem , Neyzen Tevfik Üstada Ait..
Konuya Yoruma Gerek Yok..

Be Hey Dürzü

Ne ararsın Allah ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa niye türban sorarsın?

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım, içerim.
İkimiz de gelsek kildan köprüye,
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet?

Yatıp kalkıp ATATÜRK´e dua et.

Senin gibi dürzülerin yüzünden,

Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakin unutma.

ATATÜRK´e dil uzatma sebepsiz.

Sen anandan yine çıkardın amma

Baban kimdi bilemezdin ********.

Neyzen TEVFİK

Yorum Değiştim Demişsiniz .. Konu Başlığına Bakınca Zaten MezhepLerLe Nerden , Nasıl Alaka Kurdunuz Anlamadım..Size Tavsiyem Aynı ALanda , Bir BaşLık Altında AçabiLirsiniz Konunuzu..Merak EttikLerinizi de Öğrenmiş OLursunuz..

yorum degistimi yazdim cunku, yorumlardan birisinin bana hitaben oldugunu zanettim ve oyle olmadigini gorunce degistim... suc mu? yada neresi abes, yada bir hakaretmi gordun?

meshep konusuna gelince, yorumlarin birisinde aleviligi mezheplerin icinde yazilmis ona aciklik getirmek icin yzdim.
yazilmis ki, sunni,safi....,alevi.. aleviligin bir mezhep olmadigini yazdim. oyle bir alaka kurdumda yazdim umarim anlamissindir, nasil bir alaka kurdugumu

ÖnceLikLe ;

ALeviLik Nedir AnLamak Lazım ..BiLmeden ya da KaraLamadan Önce..
Şimdi Herkes Gibi Bende GördükLerimi ya da DuydukLarımı SöyLesem , Sizden Ya da Sizin GibiLerden Farkım KaLmaz..[

neymis benim farkinda bizden farkin kalmiyor??? hakaret ettigim bir bolumu goster ozur dileyeyim... ne yazmissim? dogrulari ogrenmek icin bu konularin konusulmasinin bir sakincasi olmadigini yazmak mi sana abes geldi?

I]Namazında Niyazında Görünüp , Sofi OLduğunu , Dinine BağLı Olduğunu SöyLeyen Aynı Zamanda İnsanLarın Namusuna Göz Diken İnsanLarın da Olduğunu MeseLa ? [/I] Bunu GeneLLeyip Neden BöyLe YapıyorLar Diye mi Sormak Lazım OLan Şey ?

kardesim butun bunlari kime karsi veya neye karsi yazdinizi bilmiyorum... ama ben yorumlarimda ne yazdigimi gayet iyi biliyorum. bu yorumlarin benim yazdigim yorumlara karsi ise, yukarda yazdiginla benim yorumumla badastiramadim. yazdigim yorumun neresine , hangi bolumuyle bagdastirdin anlamis degilim... neyi genelledik? soylermisin?

İşin İLmi Boyutunu Aramak Yerine ALeviLik Nedir ? NasıL Bir YoLdur ? İnsanLarın Bu YoLu Gütmesinde ki Amaç Nedir Bunu AnLamak Gerekir Önce ..
Fikir Olmadan Zikir OLması Gibi Saçma Sapan ŞeyLeri GerçekLeştirmek Yerine
..

zaten oyle yazmissim ya, kisisel olarak kim namaz kilmis kim oruc tutmus tutmamis bizi baglamaz... mesela aleviler namaz kilip oruc tutarmi yerine, museviler oruc tutarmi kurban keser mi? muslumanlar sunu bunu yaparmi diyede sorulabilirdi.... normaldir sorulmasi.. atiyorum muslumanligi orenmek isteyen birisi muslumanlar namaz kilarmi diye sorsa dovecekmiyiz adami? muslumanlikta namaz kilmak vardir dersin cevabini verirsin.
aleviler namaz kilar oruc tutarmi sorusundaki olmayan nedir anlatirsan sevinirim ... bir alevi kardesimiz yada aleviligin ne oldugunu tamamen bilen kardesimizde cikar der ki, evet, alevilikltede oruc tutmak namaz kilmak vardir ama yapip yapmamak sahsin kendisine kalmis birsey der... cok mu zor?
yorumlarda ben hic bir yargilama gordum
.

ALLah , Muhammed , ALi Sevgisini Sonuna Kadar KaLbinde Taşıyan ve Yaşayan , ELine , BeLine ve DiLine Sahip OLmayı BiLen , TemeLinde İnsan OLan , EhLibeyti Canı GönüLden Seven ve İzinden Giden İnsanLarın mensup OLduğu Bir yOLdur..

Amenna, Hz. Muhammed s.a.v. hz. Ali a.s. sevmese damadi olur muydu? Hz. Ali a.s bir kere ALLAH'in kilici olurmuydu?

Hz. Ali. a.s canimiz feda...

Has olan Aleviler namazda kılıyor oruçta tutuyor ..

Pardon ? AleviLer müsLüman DeğiL mi ?
Sorunun neresi DoğaL ? ßence Gayet abes..MuseviLer Oruç Tutup namaz kıLar mı Diye Sorsaydın Abes Kaçmazdı Emin oL.. ;)
Uzun CevapLar Vermişsin Ama..Kendi Eksenin Etrafında Döner Gördüm Arkadaşım Seni..
Demek İstedikLerim , Konuya YazıLan Bütün CevapLarın MikserLenmiş HaLineydi..
Lafım Ortaya Üzerine ALana..
Ayrıca Hz. ALi ( R.a ) İLk MüsLüman , MüsLümanLığı Yayan Zat'tır.Acaba Kim Gerçek müsLüman ;) ? Hiç birşeye Gerek Yok..ALLah'ın Verdiği us'u kuLLanmak Gerek ;)

Hadi kOLay qeLe..A$k iLe..

Pardon ? AleviLer müsLüman DeğiL mi ?
Sorunun neresi DoğaL ? ßence Gayet abes..MuseviLer Oruç Tutup namaz kıLar mı Diye Sorsaydın Abes Kaçmazdı Emin oL.. ;)
Uzun CevapLar Vermişsin Ama..Kendi Eksenin Etrafında Döner Gördüm Arkadaşım Seni..
Demek İstedikLerim , Konuya YazıLan Bütün CevapLarın MikserLenmiş HaLineydi..
Lafım Ortaya Üzerine ALana..
Ayrıca Hz. ALi ( R.a ) İLk MüsLüman , MüsLümanLığı Yayan Zat'tır.Acaba Kim Gerçek müsLüman ;) ? Hiç birşeye Gerek Yok..ALLah'ın Verdiği us'u kuLLanmak Gerek ;)

Hadi kOLay qeLe..A$k iLe..

Aleviligin asıl müslümanlık oldugunu mu söylüyorsun benmi yanlıs anladım ?

Ha ayrıca ilk müslüman peygamberimiz ve karısı

YazdıkLarımın Açık Olduğunu YineLiyorum..
Okuyun AnLayın Arkadaşım..
Ayrıca Hane HaLkı Harici İLk MüsLüman Hz.ALi dir ..Neden Zorunuza Gidiyor ?
Hem de küçük Yaşında KabuL Etmiştir..
MüsLümanLığa 40 Sene Kılıç Sallayıp , Kılıçtan Dönmüş İnsanLar DeğerLi..
Hz. Muhammed (s.a.v) ' in Canı , Damadı , Amcasının OqLu , ALLah'ın ArsLanı Hz ALi (k.v.) Değersiz ya HeLaL Size..Onun TaraftarLarı da MüsLüman GörüLmüyOr ya.. :)
Kim Ne Derse Desin..Kılıçtan Dönme MüsLüman DeğiL ALeviLer ;)

Bu Konuda SağLıkLı Yorum Yapmayı Öğrenmemiş ArkadaşLar PostLarıma Cevap Atmayınız..

Son düzenleme:

Hz. Ali ra. musluman olmadigini soyleyen mi var????

kim nerde soylemis merak ettim.... kim demis oyle kim yazmis ????

Aleviler hz. Ali ra Hz. Peygamberden ustun tutuyorlar sence buna hz. Ali ra. razi gelirmiydi???

Alevilerin muslumanlarida var musluman olmayanlarida var... 12 gun oruc tutuyorlar sadece cogusu oda ramazan ayinda degil. hatta 12 gun boyunca et yememeleri ve banyo yapmamalari gerekliymis benim arkadasim alevi idi ondan biliyorum. ona sorular sormami o hic abes bulmuyordu...

kendi kendine yorumlardan birsey cikarip ortaya atiyorsun... oyle yorm yazmissin ki sanki Hz. Ali ra ha musluman degil diyen olmus gibi...

oasis cok komiksin

Hz. Ali a.s ma laf ediyormussuz gibi konusma. masuzmu yapiyorsun? Hz. Ali a.s laf soylen kim soylermisin? kendi kendine mana cikiyosun duzgun oku yazilanlari...

Hz. Ali a.s sifatlari bizi ne diye rahatsiz etsin...

Hz. Peygamber efendimiz s.a.v. dan ustun goren aleviler Hz. Ali a.s mi ...
en ustun Hz. Peygamber efensimiz s.a.v. onun akibetinde Hz. Ebu bekir geliyor ve oyle gidiyor.

Hz. Ali Allahn kilici, ALLAHin aslani olmasi bizim ne diye gucumuze gitsin. dengesiz dengesiz konusma (hic birseye sinirlenmesem boyle birseyde taviz vermem)

YesiL ; Hadi Doya Doya GüL Arkadaşım..Ayna'n Olduğuma Sevindim Arkadaşım..
Yazdığınız Yazıları İdrak Etmeden , Yine Yazıyorsunuz..
Bu BöyLe Uzar.. Kısır Döngüde Dönmek Bana Göre DeğiL..

KoLay GeLsin..Aşk İLe..

doğrudur çevremizde namaz kılmayan oruç tutmayan aleviler var ama namaz kılmayan oruç tutmayan sunnilerde var. Alevileri genelleyip müslüman değiller dememek lazım. sunnilik gibi tutanda var tutmayanda ama ben aleviyim alevilikte namaz yoktur oruç yoktur demek inkardır asıl sakat konu budur. tutup tutmamak tercih meselesi ama inkar başka şey. HZ. Ali Müslümanların ilk imamıdır. Hz Ali aşkıyla dolu bir insan nasıl olurda onun yaptığı şeyi inkar eder ve yok sayar. Camide ölmesi onu şehit kılar mübarek yerdir tıpkı ramazanda yakını öldü diye ramazanı inkar etmek gibi birşeydir camide vefat etti diye camiyi inkar etmek. İnkar edenler alevi değil ateisttir çünkü dinin farzları nettir oruç tutmak namaz kılmak hacca gitmek gibi yaparsın yapmassın keyfin bilir ama inkar dinden çıkarır..

hickimseyi ilgilendiymiroye dil irk inant meselesi....

konuyu acanda kabahat.

yitirilen sen ne içip gelion kuzum cidden merak ediyorum bu nasıl bir yorum kabahat nedir herkesin merak ettiği konuya dair araştırma paylaşmak mı?

sanki bilinmiyen biersey bazi alevilerin sunnilerin silerin fark etmez namaz kilmalari ve bazilarininda kilmalari

genelde su tuketirim ben; onu icipde geliyorum. :D

benim ne bildigim onemli degil..

sende copy yaip yapistirdigin seyleri kafadan biliyorsun gibi yada ogrenipde buraya aciyorsun gibi KONUSMA...

Kızlar Sakin Olun..
Yitirilen ( bir daha banlanırsan süresiz olacak )

Sadece Yitirilen Banlanırsa şükür edin

Said-i Nursi Alevi değil Şafii dir !

Alevi'lik Hz. Ali yandaşlığıdır. Bir mezhebde değildir, ayrı bir dinde değildir, tarikatta değildir.

Yalnız daha sonraları bir çok ekol gibi Alevilikte de bazı bozulmalar baş göstermiş olup bugünkü durumuna gelmiştir. Her muhteşem topluluğun içinde mutlaka çürük kalabalıklar olacaktır. Namazlarını kılan, Ramazan Oruç'unu tutan Aleviler olduğu gibi Bunları yapmayan, Hz. Ali k.v Peygamber gibi kabul eden, Ya da 12 İmam'a İsmet ve uluhiyet atfeden sapık görüşlü olanlarıda vardır. Tartışmanın içerisinde geçtiği gibi Namaz kılmamak ayrı namaz'ı inkar etmek ayrıdır ! Bu konu bu derece irdelenmesi gereken bir mes'ele değil... Bizleri ayırmaya ve kardeş kardeşe vurdurmaya zorlayan illuminati ve Yahudi sistemini birlik olarak alta almak icab ederken aramızdaki ayrılıkları sorun yapmak iyi değildir.

alevileri sorgulamasak tarih boyunca dışlanıp horlandılar onları olduğu gibi kabul edemezmiyiz
inanç tercihi serbest olmalı kimse inancından ötürü yargılanamaz alevilerin namaz kılıp kılmadıkları bizimi cehenneme getirecek
her kes kendi imanıyla uygun mükafata veya cezaya çaptırılmayacakmı
ben alevi değilim bu toplumda aleviyim demeye korkan sayısız insan vardır
mevlanayı bilmezmi müslümanım diyenler.:155:

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri