Adım adım bölünmeye mi gidiyoruz

---> Adım adım bölünmeye mi gidiyoruz

Bazılarımız yüzyıllardır değişmeyen nihayi gerçeği inkar ediyor. Bazılarıda hizmet !

Merhaba.

Yeni açılan demokrasi paketinden sonra,
Bölünmeye bir adım daha,
Yaklaştığımızı düşünüyorum.

Neden, aklımıza böyle,ihtimaller geliyor?,
Neden, ana dilde eğitim bölünmenin kapısını sonuna kadar açabilir?,
Neden?, neden?, neden?.

Bir gün uyanınca bakacağız ki,
Kabusumuzu uyandığımız halde görmeye devam edeceğiz.

Ülkemiz avuçlarımızın arasından kaymış gitmiş.
Kabul etmesek bile!!!!!!.

bölüneceğimizi pek düşünemiyorum yeterince mavcut bölünmemiz zaten var paket pek tetiklemez kanımca zira kürt türk alevi sünnü sağcı solcu derken uzar bölünmelerimiz bu saatten sonra paketten ne çıksa nafile RTE bu konuda kindar dindar nesil istediğini açıkca söyledi ama bizim gençlikten çıkarmı öyle bi nesil soru işareti. pakette bdp ye elma şekeri vermek için andımızı kaldırdı bdp bile memnun olmadı doğuda zaten okumuyorduk pehh bumu yani paket deyip geçti. son çıkan paketten hiç bir bölümü mutlu edemedi oysaki planlarında bdp yi cemaati paketten mutlu etmek vardı. 1. cumhuriyeti yıkan iktidar 2. cumhuriyet kurma çalışmalarıda elinde patladı dinci cumhuriyet çalışmaları ciddi bir halk tepkisi aldı. baskıya olup bitenlerin örtbas edilip hiç bişey olmadıki demelerine artık inanmamaya başladı. Reyhanlıda patlama yapanlar el kaide çıktı elkaide kabul etti devletimiz yok onlar yapmaz öyle şeyler der oldu. o an failleri bilindiği halde örtbas edilmeye çalışıldı. halkın bir birikimi var ve bu birikim bölmekten ziyade aksine birleştiriyor. bu paketleri bölücü değil bu açıdan birleştirici buluyorum kimseyi memnun edemeyen paketler halkı tek düşüncede birleştiriyor bu gemi karaya vurdu.. kaptan batana kadar kalma niyetinde

bölüneceğimizi pek düşünemiyorum yeterince mavcut bölünmemiz zaten var paket pek tetiklemez kanımca zira kürt türk alevi sünnü sağcı solcu derken uzar bölünmelerimiz bu saatten sonra paketten ne çıksa nafile RTE bu konuda kindar dindar nesil istediğini açıkca söyledi ama bizim gençlikten çıkarmı öyle bi nesil soru işareti. pakette bdp ye elma şekeri vermek için andımızı kaldırdı bdp bile memnun olmadı doğuda zaten okumuyorduk pehh bumu yani paket deyip geçti. son çıkan paketten hiç bir bölümü mutlu edemedi oysaki planlarında bdp yi cemaati paketten mutlu etmek vardı. 1. cumhuriyeti yıkan iktidar 2. cumhuriyet kurma çalışmalarıda elinde patladı dinci cumhuriyet çalışmaları ciddi bir halk tepkisi aldı. baskıya olup bitenlerin örtbas edilip hiç bişey olmadıki demelerine artık inanmamaya başladı. Reyhanlıda patlama yapanlar el kaide çıktı elkaide kabul etti devletimiz yok onlar yapmaz öyle şeyler der oldu. o an failleri bilindiği halde örtbas edilmeye çalışıldı. halkın bir birikimi var ve bu birikim bölmekten ziyade aksine birleştiriyor. bu paketleri bölücü değil bu açıdan birleştirici buluyorum kimseyi memnun edemeyen paketler halkı tek düşüncede birleştiriyor bu gemi karaya vurdu.. kaptan batana kadar kalma niyetinde

Merhaba.

Söylediklerinizde hem fikiriz.
İlginiz bizi sevindirdi.

Yalnız;
Yerel yönetimler okullar açınca,
Kürtçe eğitim verilince çocuklara,
Ne olacak.

adam kürtçeden başka dil bilmiyorsa,
Ne yapacaksınız?.
Sonunun nereye kadar gidebileceğini herhalde tahmin edebilirsiniz.

Ben söyleyebilirim.
Minnacık devlet denilen kırıntılar, çoğalacak .

Sonuç ise;
amerika gibi birisi gelip,
Üstünüze oturacak.

Sonrası derseniz,
Sonrası kaldımı ki?.

Bir atasözümüz var;

"" Sahipsiz kuzuyu kurt kapar """ .
Evet ülke sahipsiz olunca kurtlar hazır bekliyor zaten.

Etrafınıza şöyle bir baksanız,
Komşularınıza bir baksanız,
Dünya basınına bir baksanız,
Geleceği görebilirsiniz,
Yaradandan mucize istemeye ihtiyaç yok görmek için.

saygılar

Merhaba.

Söylediklerinizde hem fikiriz.
İlginiz bizi sevindirdi.

Yalnız;
Yerel yönetimler okullar açınca,
Kürtçe eğitim verilince çocuklara,
Ne olacak.

adam kürtçeden başka dil bilmiyorsa,
Ne yapacaksınız?.
Sonunun nereye kadar gidebileceğini herhalde tahmin edebilirsiniz.

Ben söyleyebilirim.
Minnacık devlet denilen kırıntılar, çoğalacak .

Sonuç ise;
amerika gibi birisi gelip,
Üstünüze oturacak.

Sonrası derseniz,
Sonrası kaldımı ki?.

Bir atasözümüz var;

"" Sahipsiz kuzuyu kurt kapar """ .
Evet ülke sahipsiz olunca kurtlar hazır bekliyor zaten.

Etrafınıza şöyle bir baksanız,
Komşularınıza bir baksanız,
Dünya basınına bir baksanız,
Geleceği görebilirsiniz,
Yaradandan mucize istemeye ihtiyaç yok görmek için.

saygılar

bizim sosyal yaşantımızla kürtlerle bir derdimiz yok ki siyasi malzemeden ibaret kürtsorunu bölünmek konusunda kürt diye selam vermediğim olmuyor karşımızdakine insan olarak bakıyoruz. halk olarak böyle bir sorunumuz zaten yok kürtçe türkçe bir eğitim verilebilir ben fazla sorun olarak görmüyorum bir Türk olarak eğitim haklarını elbet resmi dil Türkçe ama adam kürtçede öğrenmek istiyorsa öcü olmamalı bu ülkde fransızca ingilizce almanca ders veren okullar var bunlar zorumuza gitmiyor neden kürtçe gidiyor?

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri