8. Haftanın konusu..(Kürtaj hakkındaki düşünceleriniz?)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> 8. Haftanın konusu..(Kürtaj hakkındaki düşünceleriniz?)

Tamamen vicdan muhasebesi,tamamen duygusal :)

Öncelikle Allah herkese sağlıklı evlatlar versin inşAllah..
Ben doğururdum sanırım.Benim sınawımda bu derdim.Büyütürdüm bebeğimi.Tabi ki eşe de sorup onun fikrni aldıktan sonra karar verirdim

ilk defa böyle bir konu ile karsi karsiyayim dusuncemi yazayim annenin sagligini tehlikeye atmadigi surece kurtaj yapilmasina karsiyim dinen gunahdir bu dusuncedeyim ben

O Can'ı veren de Allah'tır, Alacak olanda. Allahu teala Cinayet'i yasaklamıştır. İnsan öldüren müslüman yoktur. İnsan öldürmek hele hele sebepsiz yere bir insanı öldürmek Teröristliktir. Kim ne derse desin 10 dakıka vicdanını bir kenara alıp düşünsün teröristten farkı kalıyor mu Allah aşkına? Müslüman Terörist olamaz. Ben size o kadarını söyleyim gerisini Ayet-i Kerimeler anlatsın.

İbn-i Me'sud (ra) Peygamber (sav) Efendimize soruyor:
- "Hangi günah daha büyüktür? Allah Rasülü cevap veriyor
- Seni yarattığı halde Allah'a denk, ortak ve benzer koşman
- Ondan sonra?
- Seninle beraber oturup (hazırlanan yemekleri) yer korkusuyla çocuğunu öldürmen
- Ondan sonra?
- Komşunun karısıyla zina etmen" (Buhari Müslim)

Keşke gercekler buradaki yorumlar kadar güzel olabilseydi...ama malesef öyle değil

Vicdan Meselesi. Bu Başka bir Şey değil. Engelli Yada sakat Olucak diyede Bir cana Kıyılmaz, Cocugunu Aldıranlarda Cocuğu düşündüklerinden değil, Kendilerini Hayatlarini düşündükleri İcin aldırıyorlar.

bn şahsn cocuqumun engelli olcağını bilsem de ona kıyamam evet belki hayat onun için ve benim için çok zor olacak ama ne olursa olsn ALLAH tan korkuma yapamam öyle birşey... öleceksin deseler yine yapmam...

Allah'ın takdiri. Her insanın yaratılış amacı ve sınavı vardır. İnsan hayatı, insan elinden son bulmamalı. Bu yüzden karşıyım.

Katkılarınız için Teşekkürler arkadaşlar...Yeni konuda görüşmek dilegi ile

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri