8. Haftanın konusu..(Kürtaj hakkındaki düşünceleriniz?)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> 8. Haftanın konusu..(Kürtaj hakkındaki düşünceleriniz?)

Engelli diye çocugundan utanıp dışarıya çıkarmayan aileler Zihinsel engelli zaten, Fakat engelli diye çocugunu dogurmaktan vazgeçip kürtaj yaptıran aileler acaba dogup büyüyen çocuklarının başına bir kaza gelip engelli oldugunda onun da yaşama hakkını elinden alıyor mu ? öldürmeyi düşünüyor mu? Merak ettigim konulardan biridir bu...

Evet öğretmenimle tartıştığım boyutta buydu. Çok doğru bir noktaya değinmiş olduk, belki yeni farkındalıklar sağlarız bu şekilde.

Sonradan birisi bir şeylerini kaybettiğinde veya kullanma eylemini yitirdiğinde bir şekilde onu nasıl ödürmüyorsak, ordaki de can bunu neden düşünemiyoruz ve aldırıyoruz ??

Karnında oluşan da can doğurduktan sonra da can, bunun neden ayrımındayız bunu anlamış değilim.

Daha çok buna yoğunlaşılırsa bu konunun çok iyi boyuta gelebileceği ve ufak da olsa bi faydası olabileceği kanaatindeyim.

Umarım katılım çok olur, ne kadar yorum olursa birilerinin okuma ihtimali o kadar yüksek.

Belki bi çocuğu kurtarabiliriz bile, konu için teşekkürler.

8. Haftanın konusu...
Bayanlar için: Kürtaj hakkındaki düşünceleriniz ? Dogacak çocugunuzun özürlü oldugunu bilseniz kürtaj yaptırırmıydınız?
Sizce özürlü olma ihtimali yüzünden insanların yaşam hakkını elinden almak dogru mu ?

Ne Kariyer , Ne Fizik , Ne Maddi İmkansızlık Yüzünden Bana Verilen Emaneti Yok Sayamam.. Çünkü bebek bizim için bir nimet.. Kimi Çocuğu Olmuyor diye yıllarca caba harcıyor doktorlara gidiyor şifa arıyor vs , kimi farklı farklı bahanelerle kendi canlarından bir parçayı istemeyerek kürtaj yaptırıyor.

Eğer Çocuk Engelli yada Özürlü Olacaksa Ona Bakmak Sevgi ile büyütmek kadar mükafatı büyük olan bir durum daha yoktur herhalde.
Allahın verdiği can + özürlü ya da özürsüz yaşama hakkını hiçbir insan oğlundan almak hoş bir durum değil.

Eğer Çocuğun Durumu Annenin Sağlığına Zarar Verecekse Doğum Anne İçin Tehlike İçeriyorsa Bir nebze kürtaj doğru bir karar olabilir. Bunun dışındaki bahaneler faso fiso.

+ Çocuk engelli olsa bile Özel Eğitimler var Özel okullar var + Devlet özürlü çocuk için aileye maddi imkan sağlıyor bu da ailenin maddi geçimsizlik yüzünden çocuğa bakamıyorum bahanesini ortadan kaldırıyor. Çünkü engelli çocuğa maaş bağlanıyor (500Tl falan diye hatırlıyorum yanlış olmasın)

Sağlıklı olan çocuğun gelecekte bir özür ile karşılaşmayacağını kim bilebilir ??

Özellikle Demogratif yapının Geliştiği Bir Türkiye de kürtaj olaylarının olması içaçıcı birşey değil .

Kim Ne Derse Desin Kürtaj Bazı Bencil Bayanlar İçin Sadece Lüks..

Allah Herkese Sağlıklı hayırlı Çocuklar Nasip Etsin..

Ben Sağlıma Zarar Verecek Dahi Olsa Bebeğime Kıyamam . Kürtajı Düşünmem.

Son düzenleme:

İşin günah boyutundan çıkılsa acı boyutu var ve bilmiyorum kürtajla ilgili videolar izlemiş misinizdir. Bölüp kesip parçalıyorlar resmen. Gerçekten yürek kaldıran bir şey ve en azından bu düşünülse buna kalkışılmaz diye düşünüyorum, kalkışanların da insanlığından şüphe ediyorum.

Evet izledim malesef, resim olarakda gördüm parça parça minicik bebekler..İnsanların gözleriyle görmedigi için yürekleri kaldırıyor belki, veya bir an'lık düşüncesizlik adı ne olursa olsun bence ismi katillik sadece...
Evet bu durumda kırmamak için nasıl bi kelime kullanılır onu da tam bilemiyoruz ama özürlüdense engelli demek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Rica ederim, anlayışınız için ben teşekkür ederim.

ben kendi sözleriyle okudum, sakat denmesini tercih ediyorlar..sakatlık tıbbı bir terim ya herhangi bir organın dogru çalışmaması gibi birşey, o yüzden onu kabul ediyorlar...bize kaba gelsede sanırım en dogru kelime onların istegiyle sakat kelimesi...Yinede tabiki dileyen diledigi kelimeyi kullanabilir sonucta aramızdan kimsenin sakat kardeşlerimizi kırmak istemeyecegini biliyoruz....

Ben Teşekkür ederim

buna harfı harfıne katılıyorum..ilerde ne olacagı bellı degıl sağlıklı ınsanın basna ne gelecegı gunahsız hıc dogumamıs bır bebegın ne sucu var

videoları izledim bende ınsan ızlemeye dayanamıyor nasıl kıyılır kı.
cın'de japonya'da cenınlerı kesıp corba yapıp yıyorlar canılık dıycek bısı bulamıyorum

Evet gerçekten korkunç şeyler.

Ve yapılanın acısı bir yerden mutlaka çıkıyor insanlar farketmiyor nedendir nasıldır diye ama sebebi belli.

Benim annem de 3kere kürtaj yaptırmış biri karnında ölüm gerçekleştiği için ona diyecek bir şey yok ama diğer ikisinin sebebini bile sormadım ne olursa olsun katil derim, ve annemle her ne kadar aramda bozulmucak bi bağ olsa da tek değer verdiğim annem olsa da bu yüzden onunla ciddi sorunlar yaşadım ve hala affetmiyorum.

Onun acısı da benden ve abimden çıktı, bunun ben farkındayım abim geçen sene kaza geçirdi ölümden döndü, bense hala sağlık sorunlarımla uğraşıyorum benim de çocuğum olmucak, her şeyin cezası var istemediğin yerden çıkar mutlaka. Hoş bunu yapabilcek yüreği olan da bunu anlamaz ama bir gün elbet vicdanıyla yüzyüze kalacaktır.

Allah düşündürmesin.

Evet izledim malesef, resim olarakda gördüm parça parça minicik bebekler..İnsanların gözleriyle görmedigi için yürekleri kaldırıyor belki, veya bir an'lık düşüncesizlik adı ne olursa olsun bence ismi katillik sadece...

ben kendi sözleriyle okudum, sakat denmesini tercih ediyorlar..sakatlık tıbbı bir terim ya herhangi bir organın dogru çalışmaması gibi birşey, o yüzden onu kabul ediyorlar...bize kaba gelsede sanırım en dogru kelime onların istegiyle sakat kelimesi...Yinede tabiki dileyen diledigi kelimeyi kullanabilir sonucta aramızdan kimsenin sakat kardeşlerimizi kırmak istemeyecegini biliyoruz....

Ben Teşekkür ederim

Evet, bi cinayet tamamıyla, bi vahşet..

Bilgilendirme için de teşekkür ederim, bunun hakkında bir şey duymamıştım hiç, nasıl doğruysa öyle olsun ben günlük hayatımda bunu kullanmadığım için belirtmek istedim, tabii ki asla kırmak isteyen yoktur umuyorum, teşekkürler.

Birde işin doktor boyutu var, aslında biraz atlıyoruz...Bu bir suç ise kanunen yasak ise bir doktor 4 aylık bir bebegi ne hakla alabilir ? Buna doktorlar hayır dese kürtaj sayısı büyük oranda düşer...Bu olay aslında ciddiye alınmadıgından, üstünde durulmadıgından bu sebeple milyonlarca bebegin yok olmasına neden oluyor...Belki sagda solda duydugumuz kürtaj olaylarını doktorları ve aileleri şikayet etsek bir işe yarar...Bizde vatandaşlık görevimizi yapmıyoruz gibi geliyor bana..

+ Çocuk engelli olsa bile Özel Eğitimler var Özel okullar var + Devlet özürlü çocuk için aileye maddi imkan sağlıyor bu da ailenin maddi geçimsizlik yüzünden çocuğa bakamıyorum bahanesini ortadan kaldırıyor. Çünkü engelli çocuğa maaş bağlanıyor (500Tl falan diye hatırlıyorum yanlış olmasın)

aynen öyle!! bahane olmaması gerek..

Melek abla ihbarda bulunup şikayet etmiyoruz ama hangi birine yetişebileceğiz

Birde işin doktor boyutu var, aslında biraz atlıyoruz...Bu bir suç ise kanunen yasak ise bir doktor 4 aylık bir bebegi ne hakla alabilir ? Buna doktorlar hayır dese kürtaj sayısı büyük oranda düşer...Bu olay aslında ciddiye alınmadıgından, üstünde durulmadıgından bu sebeple milyonlarca bebegin yok olmasına neden oluyor...Belki sagda solda duydugumuz kürtaj olaylarını doktorları ve aileleri şikayet etsek bir işe yarar...Bizde vatandaşlık görevimizi yapmıyoruz gibi geliyor bana..

Faydası olacaktır bu da doğru ama doktorlar da böyle bi cinayeti yaparken bi hileyle yapıyorlardır ispatı mümkün mü?

Böyle bir mesuliyetin altına girerken bunu saklamanın da bi yolunu bulmuşlardır elbet.

Yetişmiyoruz diye hepsine göz yummak dogru değil ama Emine..fakat şu da var böyle bir ihbar kime yapılır...malum birsürü suç var fakat denetleyecek ceza kesecek bir organ yok...Gözdenin dedigine de katılıyorum tabiki bir kılıf bulmuşlardır bile, alan razı satan razı durumu..Anne istiyor doktor kesip biçiyor onlardan başka şahit yok bebegin 2,5 aydan büyük oldugunu kim ispatlayabilir?

malesef durum bundan ıbaret goz yummak durumundayız..

Aynen öyle, gerçekten çok var böyle durumlar ama işte işi kanıtlama boyutunda sıkıntılar var hiç bi tanesinin açıklığa kavuşacağını sanmıyorum, ama umutsuzluğa düşürmek istemem böyle durumlarla karşılaşanları da, elimizden geleni yapıp gerisini devlete bırakmalı, hiç bi şey de kusursuz değildir bi açık vardır elbet. Bi tanesi duyulsa fayda.

Bence şikayet etmek falan bir nebze belki işe yarar, ama yapılacak tek şey insanlara vicdan ve merhamet aşılamak yada bunun bir programı varsa yüklemek...Bunun dışında herşey bir yere kadar...

Bence şikayet etmek falan bir nebze belki işe yarar, ama yapılacak tek şey insanlara vicdan ve merhamet aşılamak yada bunun bir programı varsa yüklemek...Bunun dışında herşey bir yere kadar...

Vicdanıyla başbaşa kalması onunla yüzleşmesi kadar acı bir şey yoktur heralde.

Bir de konuyu dağıtmadan psikolojide cezalandırma yönteminin yanında ödüllendirmenin yöntemi vardır, kötüden caydırma iyiye teşvik etme olayı, ülkemizde doğru bi sistemle yürümese de hatalar cezalandırılıyor fakat ben doğru yapılanın hiç bi zaman ödüllendirildiğini görmedim, kural dışına çıkan bir çok doktor dışında görevini tam anlamıyla yerine getirenler ve kural dışı talep karşısında reddedenler hatta normal kural olarak uygun durumdayken bile caydırmaya çalışan doktorlar varken bunların ödüllendirilmesinin de bir şeye yarayacağını düşünmekteyim, ve ülkemizde şöyle bir yöntem olsa doktora böyle bir talep gelse ve kabul etmemiş doktor böyle böyle bir niyette birinin olduğunu ve gittiği doktorların tesbitinde bulunmasını istese böyle bi takip kurulsa ve açığa çıkarılsa olabilir diye düşünüyorum. Birçok şeyin takılmadığı bir devlette belki çok detaycı düşünüyorum ama olmucak bir şey değil aslında, işini hakkıyla yapan bu konuda da duyarlı olacaktır eminim ki, ve böyle durumda kürtaj için o doktordan bu doktora koşanlar var kararlıysa elbet birinde yasal olmayan yolla aldırıyorlar. Kayda değer diye düşünüyorum. Belki böyle bi yöntemle hem doktorları teşvik hem caydırma bir arada olabilir. Para hırsı gözünün önünde bir perde olmamalı insanın...

Vicdanıyla başbaşa kalması onunla yüzleşmesi kadar acı bir şey yoktur heralde.

Bir de konuyu dağıtmadan psikolojide cezalandırma yönteminin yanında ödüllendirmenin yöntemi vardır, kötüden caydırma iyiye teşvik etme olayı, ülkemizde doğru bi sistemle yürümese de hatalar cezalandırılıyor fakat ben doğru yapılanın hiç bi zaman ödüllendirildiğini görmedim, kural dışına çıkan bir çok doktor dışında görevini tam anlamıyla yerine getirenler ve kural dışı talep karşısında reddedenler hatta normal kural olarak uygun durumdayken bile caydırmaya çalışan doktorlar varken bunların ödüllendirilmesinin de bir şeye yarayacağını düşünmekteyim, ve ülkemizde şöyle bir yöntem olsa doktora böyle bir talep gelse ve kabul etmemiş doktor böyle böyle bir niyette birinin olduğunu ve gittiği doktorların tesbitinde bulunmasını istese böyle bi takip kurulsa ve açığa çıkarılsa olabilir diye düşünüyorum. Birçok şeyin takılmadığı bir devlette belki çok detaycı düşünüyorum ama olmucak bir şey değil aslında, işini hakkıyla yapan bu konuda da duyarlı olacaktır eminim ki, ve böyle durumda kürtaj için o doktordan bu doktora koşanlar var kararlıysa elbet birinde yasal olmayan yolla aldırıyorlar. Kayda değer diye düşünüyorum. Belki böyle bi yöntemle hem doktorları teşvik hem caydırma bir arada olabilir. Para hırsı gözünün önünde bir perde olmamalı insanın...

Evet bu konuda çok haklısın...Doktorlara bu konuda çok fazla iş düşüyor...Cehaletle bilinçsizlikle anne adayları belki yanlış karar verebilir ama bunları doktorlar engellerse böyle bir talebi kabul etmezse hatta meslek arkadaşlıgını bir kenara bırakıp bunu yapan doktorları diger doktorlar şikayet ederse çok yol almış olunur...Ödüllendirme meselesi evet dedigin gibi zor ama imkansız değil

hayati tehlike olmadıgı surece kimsenin kimsenin hayatına mudahele etmeye hakkı yok bu bir cenin bile olsa.
zatenen dinende caiz degil hayati tehlike olmadıgı surece

o an ne gerektirir bilmem ama çocukları sevmeyen bir insan olarak şımarık yaramaz bir çocuğum olacağına bakıma muhtaç sevgiye ihtiyacı olan özürlü çocuğu tercih ederim..
kürtaj yaptırmazdım..
bu konuda ciddi misin? o cocuk belki simarma gibi bir durumu olmayacak ama onu belki evlendıremıceksın. belki gezip konustugunu goremiceksın. sırf sen sımarık cocuk cekmemek icin cogunun baskasına bakarak ozenerek yasamasınımı tercih ediyorsun. gercekten bunu diliyorsan eger, hic cocugunun olmamasını dilemen daha hayırlı gibi.

he kürtaj özürlü çocuğu aldırmak amaçlı değil farklı sebeblerden de yapılıyor.
1.Gayrı meşru olduğunda
2.Düşük tehlikesi var anneye zararı olduğu durumlarda
3.Bakamayacak durumda ise (bakamayacak durumdayken neden cocuk yaparlar bilmem,teknoloji ilerlemiş doğum kontrolleri yaygınken,demogratif yapı gelişmişken :s )
ne bilim sebepler çoğaltılabilir ama bunun vebailini nasıl kaldırabileceklerini bilemiyorum.

ALLAH, tan korkan zaten gayrı mesur cocuk yapmaz. yapıyorsa bunu aldıracagı hakkını vermez. dusuk tehlikesi olan elbette aldırabilir ama diger hic bir sebeple cocuk aldırılanamaz. benim dusuncem bu tabiiki

zaten doktorlar her hamileye ozurlu dıyor ama cocuklar sapa saglam doguyor. bızım ulkenin nufus planlamasınıda doktorlarımız yapıyor.

Evet bu konuda çok haklısın...Doktorlara bu konuda çok fazla iş düşüyor...Cehaletle bilinçsizlikle anne adayları belki yanlış karar verebilir ama bunları doktorlar engellerse böyle bir talebi kabul etmezse hatta meslek arkadaşlıgını bir kenara bırakıp bunu yapan doktorları diger doktorlar şikayet ederse çok yol almış olunur...Ödüllendirme meselesi evet dedigin gibi zor ama imkansız değil

Evet ama tabi bizim kendi çapımızda düşündüklerimiz neye yarar bunu bilmiyorum, önceden bir düşüncemin dünyayı değiştireceğine inanırdım böyle öğretildi bana bir kelime bir insandır diye ama şu anki durumla şu devlette biraz umutsuzluğa kapılmıyor değilim, yine de birçok konuda elimden geleni yapmaya çalışmaktayım, bu konuda da bazı kişilerle görüşüp bir şeyler için adım atmaya başlıcam, hiç bi şey imkansız değil ölümün önüne geçmek haricinde. Hep kötü tarafı görmemeli, iyi tarafı elimizde tutmayı başarabilirsek kötü tarafa ayıracak zaman olur elbet, umarım burdaki paylaşımcıların da aklından bir şeyler geçer düşüncelerini söylerler bir şeyler yapılır, sosyal sorumluluğa girer bu tür şeyler ve böyle projelerde her zaman varım tek başıma da olsam, çevremizde doktor vesaire varsa elimizden geldiğince bilgi toplamalı ve bir şekilde belirli kitlelere ulaşabilmeli. Başında da söyledim, bir tane insanı kararından vazgeçirsek büyük başarı..

Gerçekten faydalı bi konu, ve güzel yönlere ulaşabileceğine inanıyorum tekrar teşekkürler.

Ben Teşekkür ederim Gözde,bende her türlü yardımı yapmaya hazırım...

bu konuda ciddi misin? o cocuk belki simarma gibi bir durumu olmayacak ama onu belki evlendıremıceksın. belki gezip konustugunu goremiceksın. sırf sen sımarık cocuk cekmemek icin cogunun baskasına bakarak ozenerek yasamasınımı tercih ediyorsun. gercekten bunu diliyorsan eger, hic cocugunun olmamasını dilemen daha hayırlı gibi.

yanlıs anlamıssın elbette cocugum olacak ve severek bakarm.bahsettıgım sımarrık cocukları sevmem ole bır cocuk yetıstırecegıme,hasta bır cocugum olsun omrumun sonun kadar bakarım..
kurtaj soz konusu olamaz

Allahın verdiği canı Allah alır elbet ama engelli bir çocuk için yaşam çokta güzel geçmeyecektir özellikle de anne babasını kaybedince.bu faktörü düşünüp bir karar verirdim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri