19.haftanın konusu (ramazan )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> 19.haftanın konusu (ramazan )

.
Merhaba. oruç tutana saygı ayrı bir şey,oruç tutmayana zulüm ayrı birşeydir.
Benim anlayamadığım bu bahsi geçen arkadaşlarımızın,niyeti bu kadar emanetmi?; bu kadar çürükmü ki orucu bozmak için bahane aranıyor.Oruç iradesi olanlar içindir.İrade yoksa oruca da gerek yoktur.Ayrıca oruç tutupta oruç tutmuyor diye insan ölümlerine sebep olmak,nasıl bir mantık.Yerdeki karıncanın bile rızası alınırken, insanlar oruç tutmayanları cezalandırıyor.Hemde %99 u müslüman olan bir ülkede. İnşallah bu sene tertemiz gönlümüz gibi oruç tutarız. kimse hırpalanmadan,kimse ölmeden.İftara yetişeceğim diye katliam yapmadan.Allah korusun.Lütfen çok dikkatli olalım.Orucumuzu onurumuza yakışır bir şekilde tutalım.Saygılar arkadaşlar.:36:

oruc tutmayana zulum nerede yapılıyor kii ben hiçç görmedim...Saygılar bizden

Son düzenleme:

Oruc tutmagıdın için, alışkanlıklarını bozmadıgın için Ramazanın senin için pek bişey ifade etmedigi üzüldüm...Yorumun için Teşekkürler...belki seneye farklı bir ramazan gecirirsin
.
Merhaba.lütfen kızmayın hayal hanım.Mostar yazısında gayet güzel ifade etmiş.sadece 3-4 senedir oruç tutmuyorum diye.Sizin tuttuğunuzu anlayabiliyoruz.Ama cevap oruçlu bir hanıma uymadı gibi.Oruçlu insan herşeye pozitif baktığı gibi güzellikleri ön plana çıkarır.Oruç sadece ramazan ayında olursa bir önemi olmaz.Orucun güzelliği insanların yaşam tarzlarını güzelleştirmeleri amacını taşır.Mostar ramazanda yemek manasında oruç tutmayabilir ama yaşamı belkide benim diyen müminde olmayacak kadar düzgün ve özenlidir.Bu yönde vurgu yapmanız daha çok yakışır oruçlu insana.Kelimelerimiz biraz daha kadife ile kaplanması hepimize artı değerler kazandırır.Saygılar.

en sevdiğim ay oruç tutmak isterim ama ilaçlarım var o yüzden tutamam ramazan ayı ahatıram yok şu an için aklıma gelmiyor ama o iftar ve sahur bambaşka ya keşke oruç tutabilsem eski ramazanlar özellikle annanemden dinlerim hep

Benim annem babamda ilac kulaniyor ozellikle babam gunde 15 hap iciyor. Doktoruna april saatlerini degistirebilirsin. Mesela babam sabah iftarda ogleyi gece 12 de aksamida sahurda iciyor.
Boyle bi yontem deneyebilirsin tabi doktorlar musade ederse. Cunki ramazanin amaci sagligi duzene sokmak saglik bozacaksa zaten sevabin gunaha doner sagligini bozacagin icin.

Ramazan manevi degeri yuksek bi ay. Sadece ramazwnda degil sevap toplamaya 3 aylardan baslaniyor. On hazirlik.
Oruc tutmasini ve o maneviyati yasamasini seviyorum.

.
Merhaba.lütfen kızmayın hayal hanım.Mostar yazısında gayet güzel ifade etmiş.sadece 3-4 senedir oruç tutmuyorum diye.Sizin tuttuğunuzu anlayabiliyoruz.Ama cevap oruçlu bir hanıma uymadı gibi.Oruçlu insan herşeye pozitif baktığı gibi güzellikleri ön plana çıkarır.Oruç sadece ramazan ayında olursa bir önemi olmaz.Orucun güzelliği insanların yaşam tarzlarını güzelleştirmeleri amacını taşır.Mostar ramazanda yemek manasında oruç tutmayabilir ama yaşamı belkide benim diyen müminde olmayacak kadar düzgün ve özenlidir.Bu yönde vurgu yapmanız daha çok yakışır oruçlu insana.Kelimelerimiz biraz daha kadife ile kaplanması hepimize artı değerler kazandırır.Saygılar.

kızacak bir durum yok ben Berat kardeşimin neyi ifade ettigini zaten biliyorum onu sevdigim için oruc tutmamasına üzüldüm bu tür şeyleri ben ona herzaman söylerim aramızda böyle bir samimiyet olmasa zaten böyle birşey söylemem...ayrıca yazdıgım cümlede Mastoru kınayıcı aşagılayıcı yada kırıcı bir söz oldugunu düşünmüyorum...ve oruc ramazan ayında olursa güzelligi olur cünkü islamın 5 şartından biridir...Mastorun yani beratın ben fikirlerini kişiligini kendisini herzaman begendigimi bir cok konuda ve yorumda belirtmişimdir sanırım siz biraz ön yargılı baktınız konuya...yorumlarınız biraz öyle geldi bana...önce bizi bi tanıyın derim...Buradaki hiç kimse ramazanda oruc tutmuyor diye hiçbir arkadaşına tavır yapmamıştır hele ki ben asla yapmam...bunu beni tanıyanlara sorup ögreniniz daha sonra tekrar konuşalım)

Ufak bir hatırlatma.Her sene oruç tutmuyor diye ölen öğrenciler bir mana ifade edebilir mi.
Ben nerede ve kim olduklarını bilemem. Ama hakiki bir mümin bunu yapamaz. Böyle bir hak verilmemiştir.Oruçta kşisel bir ibadettir. Gazetelere bakıyorsunuz her halde..Bir
İkincisi oruçlu olduklarını söyleyen araç sahipleri kavşakta yol verme nedeni ile birbirlerini kurşunladılar. İftara yetişeceklermiş.Normali bu mu,böylemi olması gerekir?

DEdiginiz gibi gercek mümin olan bunu yapmaz..kimseye öyle bir hak verilmemiştir...böyle birşey islamda varmı yokmu diye merak edenler Resulullah (s.a.s) hayatını okuyabilirler...hiçbir sahih bilgide bu tür bir hareket yoktur...bunları yapanlar müslümanlıktan bir haber insanlardır yanlış şeylere bakıp islami yanlış algılamasın insanlar...gercek bilgileri ögrenmek Kuran-ı kerimde gizlidir...başkasının yaptıgı sacmalıkları bütün müslümanlara mal etmek mantıksız bir davranış biçimidir malesef...sadece oruc degil bütün ibadetler kişiseldir bir müslüman namaz kılar orucunu tutmayabilir, zekatını vermeyebilir ama orucunu tutar tesettürlü değildir fakat namazını bırakmaz, kuran okumayı bilmez ama türkçe dua eder...her birinin sevabı gunahı farklıdır ve Allahü teala hiçbir kulunu namaz kılmadı diye oruc sevabını da silmez yada oruc tutmadı diye namaz sevabını silmez...kimse kimseyi ibadetlerini yerine getirmiyor diye de kınayamaz ayıplayamaz...gercek mümin diger mümin kardeşlerinin cehennem ateşinde yanmaması için hayır duası eder sadece üstte mastor için üzüldüm kelimesi bunu ifade ediyordu onuda söylemiş olayım...

Derin ve uzun konular dini konular...pek insanların konuşmaya tartışmaya yanaşmadıgı şeyler aslında cünkü konuştukça insan hatalarını daha cok anlıyor...inşallah bu ramazanda magfiret olunup affedilen kullardan oluruz

ramazan ayını çok severin razamazan ayın da sovralar kalabalık oluyor evet oruç tutuyorum inş bu ramazan dada oruç tutmaya çalışcam

Derin ve uzun konular dini konular...pek insanların konuşmaya tartışmaya yanaşmadıgı şeyler aslında cünkü konuştukça insan hatalarını daha cok anlıyor...inşallah bu ramazanda magfiret olunup affedilen kullardan oluruz[/QUOTE' Alıntı:
. Amin diyelim
Evet.Açıklamalar yerinde ve çok güzel. Söylenecek söz yok.
"Düşünebilmek bir mümin için zor değildir ".
Alkışlar sizin için hayal hanım.:36:

oruc tutarmısınız ?
- Evet , ortaokuldan itibaren tutmaya başladım.
açlıga mı susuzluga mı zor dayanırsınız ?
-Açlık pek etkilemez ama susuzluğa zor dayanıyorum .
çocuklugundan beri orucunu hiç kaçırmayan insanların aynı özeni namaza neden göstermedikleri hakkında bir fikriniz var mı ?
-Oruç 1 ay sürüyor . Namaz ömrün sonuna kadar :) Belki de bu yüzdendir.

Öte yandan mübarek ay ile ilgili bir iki şeyde ben karalamak istiyorum.

Geçmişte , sahur yaptıktan sonra bir yatardım taa iftar saati kalkardım ...
Sonra öğrendim ki yaptığım çok büyük hataymış. Sahur vaktin den İftar saatine kadar bu şekilde aç,susuz kalmanın bir anlamı yok !

Ben 5 vakit namaz kılan biri değilimdir fakat;ramazan ayında son 3 yıldır 1 ay boyunca 5 vakit namaza başlarım sonuna kadar da kılarım ama ne hikmetse ramazan bitince ben de namaz kılma hevesi de kaçıyor.

Son 3 yıldır kıldığım namazla birlikte ramazan ayını daha güzel yaşamaya başladığımı hissediyorum.

oruc tutarmısınız ?
- Evet , ortaokuldan itibaren tutmaya başladım.
açlıga mı susuzluga mı zor dayanırsınız ?
-Açlık pek etkilemez ama susuzluğa zor dayanıyorum .
çocuklugundan beri orucunu hiç kaçırmayan insanların aynı özeni namaza neden göstermedikleri hakkında bir fikriniz var mı ?
-Oruç 1 ay sürüyor . Namaz ömrün sonuna kadar :) Belki de bu yüzdendir.

Öte yandan mübarek ay ile ilgili bir iki şeyde ben karalamak istiyorum.

Geçmişte , sahur yaptıktan sonra bir yatardım taa iftar saati kalkardım ...
Sonra öğrendim ki yaptığım çok büyük hataymış. Sahur vaktin den İftar saatine kadar bu şekilde aç,susuz kalmanın bir anlamı yok !

Ben 5 vakit namaz kılan biri değilimdir fakat;ramazan ayında son 3 yıldır 1 ay boyunca 5 vakit namaza başlarım sonuna kadar da kılarım ama ne hikmetse ramazan bitince ben de namaz kılma hevesi de kaçıyor.

Son 3 yıldır kıldığım namazla birlikte ramazan ayını daha güzel yaşamaya başladığımı hissediyorum.

Allah kabul etsin canım.. bende bazen " biraz uyusam mı "derdim annem de bana "orucu uykuya mı tutturacaksın uyuma " derdi...ne anlamı kalıyor o zaman derdi...İnşallah ramazan ayında kıldıgın gibi ramazandan sonra da namazını kılmaya devam edersin

acımasızdır merhametsizdir demedik iyi okuyunuz efendi...merhametsizlige giriyor sanki dedik...ve evet aleviler o bahsettiginiz gunler arasında oruc tutuyor ama konu o degil....cünkü Biz ramazan ayından bahsediyoruz ramazanda oruc tutmak Allah emridir ve bu emre müslüman kardeşlerimiz uymasa bile uyanlara saygı göstermelidir diyoruz anlatmak istedigimiz bu...sizin dediginiz şekilde düşünmeye kalkarsak 3 ayların tamamını oruclu gecirenler içinde durum aynı olur...Ve alevilerin oruc tuttugu günler Allah emri değildir Bu yüzden ramazan ayındaki oruc emir oldugu için müslüman kardeşlerimiz oruc tutmasa bile sırf Allah emri oldugu için saygı göstermelidir demek istedik sanırım anlatabildim...yoksa kimseyi yargılayacak durumda değiliz

konuya katıkınız için Teşekkür ederim...fakat namaz kılmadıgım için oruc tutmuyorum demenize katılmıyorum...bunlar ayrı ibadetlerdir namazın sevabı başka orucun başkadır evet namaz oructan daha üstündür dinin diregidir fakat namaz kılmadıgı için oruc tutulmaması fikri bana biraz garip geliyor...o zaman siz kuranı kerimdeki bütün emirleri yerine getireceksiniz bir emri yerine getirmiyorum diye digerinide yapmayara k hiçbirini yapmamış oluyorssunuz bu sizce daha kötü değil mi? en azından elinden geleni yapmak gerekmez mi?
Alevilerin inanışına göre de Muharremde oruç tutulması gereklidir Aleviler Muharrem ayında orucu farz olarak görüyorlar . Farzdır veya değildir sonuçta inanan için kutsal bir aydır .Muharremin farz olup olmamasının kimsenin sorgulamaya hakkı yoktur o inananın tasarufundadır. Tıpkı Ramazan ayında olduğu gibi.

Ben 3 ay boyunca yolda kimse birşey yiyip içmesin demedim sadece Ramazan ayında yolda su içenleri merhametsiz olarak yorumlamamak lazım dedim. Nasıl ki Muharrem ayını kaale almayıp yolda rahat rahat yiyip içilebiliniyorsa ve buna merhametsizlik denilmiyorsa aynı şeyin Ramazan ayı için de geçerli olması gerekir bunu vurgulamaya çalışıyorum.

Ayrıca oruç tutmak ve namaz kılmak olmazsa olmaz değil midir. o zaman sadece oruç tutalım veya sadece namaz kılalım olmadı sadece zekat verelim kafamıza hangisi yatarsa onu yapalım.
Peki bana hangi bilir kişi özel durumlar dışında oruç tutup namaz kılmamanın mantığını anlatabilir.Tamam ikisinin sevabı farklı olabilir ama sonuçta Allah'ın kullarına yapmakla yükümlü tuttuğu olmazsa olmaz kurallardan birini yapıp diğerini yapmamak size ne derece samimi geliyor. Altı delik su şişesi gibi üstten girip alttan çıkıyor . Ayrıca birini yapmak ikisini yapmamaktan iyidir demişsiniz birini yapabiliyorsanız diğerini de yapabilirsiniz bunu siz de çok iyi biliyorsunuz
Ben birini yapıp diğerini yapmamaktansa ikisini de yapmam. En azından daha samimi bir duruş sergilemiş olurum.

Amacım sizinle tartışmak değil ben alevi veya sünni de değilim zaten ama alevilerin toplumda daha ezildiği bilinen bir gerçek bunu vurgulamaya çalıştım.

Annemle sahur keyfi her yıl bir başka olur, kısmetse bu yılda sahur yapmaya az kaldı.
Tamda ramazanın başlangıcında ailemin yanına gidiyorum. :)

Cümleten şimdiden herkese hayırlı ramazanlar.

Kendim kadir gecesi haricinde tutmayacagım
Tutanlara allah kolaylık versin, kabul etsin..

Ramazan ayını severim,açların halinden anlamayı sağladığını düşünürüm. Oruç tutmayı istiyordum ama ilaç kullanmaya başladım. Tutamayacağım. Açlıktansa bu sıcak havalarda susuzluğa dayanılmıyor bence. Eskiden iftar sofralarımız kalabalık olurdu,sülalece yerdik ama şimdilerde herkes kendi derdinde.. Bu da eski ramazanlara dair özlediğim bir şeydir.

Annemle sahur keyfi her yıl bir başka olur, kısmetse bu yılda sahur yapmaya az kaldı.
Tamda ramazanın başlangıcında ailemin yanına gidiyorum. :)

Cümleten şimdiden herkese hayırlı ramazanlar.

Hayırlı ramazanlar Canım sanada...az kaldı hayırlısıyla başlıyor ramazan

Kendim kadir gecesi haricinde tutmayacagım
Tutanlara allah kolaylık versin, kabul etsin..
amin Allah hepimizinkini kabul etsin ablası

Ramazan ayını severim,açların halinden anlamayı sağladığını düşünürüm. Oruç tutmayı istiyordum ama ilaç kullanmaya başladım. Tutamayacağım. Açlıktansa bu sıcak havalarda susuzluğa dayanılmıyor bence. Eskiden iftar sofralarımız kalabalık olurdu,sülalece yerdik ama şimdilerde herkes kendi derdinde.. Bu da eski ramazanlara dair özlediğim bir şeydir.
Geçmiş olsun seneye tutarsın inşallah

Daldığımız Dünya meşakatından 1 aylık ta olsa kurtardınız Hoş geldn sefalar getirdin. " Ramazan Ayı "
Allah hepımıızn tuttgu orucları kabul eder ınsallah ..

Rahmet ayı, feyz ve bereket ayı. Tarih boyunca nice fetihlere sahne olmuş fetihler ve nusret ayı…

Allah Rasûlü’nün; “Ramazan ayına ulaşan, bu ayı geçirip de mağfirete erişemeyen insana yazıklar olsun.”(1) buyurarak bizleri hem ikaz ettiği, hem de müjdele verdiği ay.

“Cennet’te bir kapı vardır. Ona “Reyyân” denilir. Kıyamet gününde bu kapıdan oruçlular girer,”(2)
İnsan hayatına bu şuurla şekil vermeli, nereden gelip nereye gittiğini bilmelidir.

Ramazan ayında gönlümüzü kuşatan manevî atmosferin bütün hayatımızı kaplamasını temenni edoyprum

Ramazan ayı huzur ve mutluluk ayı.Her yaşımda ayrı bir güzel yaşadım ben ramazan ayını.Çocukken iftar vakti yaklaştığı zaman pencerenin kenarına gider caminin kandilleri ha şimdi yandı ha şimdi yanacak diye beklerdik yandığı zaman da koşa koşa masaya gelirdik.Pide kuyrukları,Feshanelerdeki eğlenceler,sahura kalkmadaki heyecan,televizyondaki dini sohbetler ve ramazan ayının televizyonda olmazsa olmazı Çağrı filmi hepsini çok özledim ve 1 gün sonra hasret bitiyor. Ramazan biterken hep dua etmişimdir.Allahım bir daha bize ramazan ayını görmeyi nasip eyle. Allah tuttuğumuz oruçları kabul eder inşallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri