12.Haftanın konusu (Cinler)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> 12.Haftanın konusu (Cinler)

hikayeleriniz için Teşekkürler...bende kısa bir hikaye paylaşayım...bir gece işten geldim saat gec olmuştu mesai vardı saat aşagı yukarı 2 gibiydi...ellerimi yıkamak için banyoya girdim dışardan annemin sesini duydum 2 kez seslendi efendim anne ne oldu dedim ses yok...tekrar sordum ses yok biraz bekledim dua okumaya başladım...cünkü annem bir seferinde bana cinler insana 3 kereden fazla seslenmezmiş, karanlıkta falan ses duyarsan bekle 3 kezden fazla seslensinler demişti...o aklıma gelince cıkmadım bekledim ayetel kürsiyi okudum..sonra cıktım yine seslendim anneme odaya gittim baktım annem uyuyor...bir kaç kez daha ayetel kürsiyi okuyup uyumuştum...yemek yemeyi unutmuşum korkudan)

Öncelikle bu tarz şeylere inandığımı belirterek konuya giriş yapayım :)

Yukarı da Melek ablanın da belirttiği gibi ;
"Cinler kuranda zikredilmiş ve varlıkları ispatlanmış görünmez varlıklardır.."

Daha önce hiç karşılaşmadım fakat;enteresan bir olay yaşadım müsadenizle onu anlatayım.

Lise yıllarıydı ...
4 kafadar genç piknik yapmak üzere arkadaşlardan birinin köyüne gittik.
2 Katlı tuğlalardan yapılmış bahçeli bir evdi.
Pikniktir,mangaldır derken hava kararmış akşam olmuştu. O gece orda kalacaktık.
Daha sonra bahçeye çıktık ve bahçenin için de ateş yaktık ve etrafında oturduk türküler,şarkılar söylemeye başladık... Daha sonra davul sesi duyuldu . Ama çalan bizler değildik. Ses uzaktan geliyordu ve gittikçe bize doğru yaklaşıyordu. Bizler düğün var heralde diye tahmin ettik,sonuçta köydeydik ve köy düğünlerini daha önce görmüş , duymuştuk. Ama evin sahibi arkadaşımız burası küçük bir yer herkes bir birini tanır , düğün olsa kendisinin ve ailesinin haberinin olacağını belirtti !

Peki düğün değilse neydi bu ? Zaten sadece davul sesi geliyordu başka hiçbir ses duyulmuyordu. Neyse o an evin sahibi arkadaşım birden bağırdı "çabuk su
getirin çabukkkkk " ...

Ne olduğunu anlamadan koştuk evin içine şişelere suyu doldurduk tekrar koştuk bahçeye ve şişeleri arkadaşa verdik. O da içi su dolu olan şişeleri ateşin üstüne döktü ve ateşi söndürdü . O an davul sesi kesildi !

İçeri geçtik , ve arka arkaya sorular sormaya başladık arkadaşa ; " Ulan n'oldu oğlum ateşi niye söndürdük ? Davul sesi niye kesildi ? Nereye düştük biz? Ölecek miyiz ? " :)

Arkadaş , ateş yakmanın çok büyük günah olduğunu bir keresinde sohbet sırasında dedesinin kendisine söylediğini ve o an aklına gelip hemen söndürdüğünü söyledi.

Ben : Peki, davul sesi ne ayaktı lan ?
Arkadaş: Heralde bir uyarıydı ...

Bir baktım vücudum diken diken :) Telefona sarıldım aradım babamı aynen şöyle dedim. " Allahını seversen gel al beni " :D

Daha sonra araştırdık,sorduk,soruşturduk harbiden çok büyük günahmış ateş yakmak.

Benim de işte böyle bir hikayem vardı , hiç unutmadım o diyalogları , yaşananları ... İlk defa bu kadar korktuğumu hatırlıyorum. Paylaşmak istedim sizlerle,sabırla okuyan arkadaşlara teşekkürler .:)

Ateş yakmanın günah oldugunu biliyordum ama bu kadar tehlikeli oldugunu bilmiyordum...Dikkat etmek lazım aslında...bir hadisde "çocuklarınızı akşam ezanından sonra sokaga bırakmayın cünkü akşam ezanından sonra şeytanlar ve cinler cocuklarını dışarıya bırakırlar" gibi birşey okumuştum...bütün bu olayların gece olmasının nedeni bu olabilir

soru cevap gibi olucak ama bu cinler neden herkese görünmüyorlar hani sizi farklı tutan şey nedir :) ben yinede görmek istemem de insan düşünüyor.

soru cevap gibi olmasının sakıncası yok canım...soruna ben kendimce cevap vermek istiyorum...aslında farklılık diye birşey yoktur bazen insanlar en cok korktugu şeylerle yüzleşir çok korkan ve bu tür şeylerle çok ugraşan insanlara görünebilirler...bazende tamamen ilgisiz alakasız kişilere musallat olurlar...bazıları iyi bazıları kötüdür derler..yani bazıları insanlara görünüp bir zarar vermez...falcıların cogu böyledir mesela...bazıları sadece korkar yani insanın elinde olan bişey değildir...bazıları kabus olarak rüyalarında görür ama farkında değildir...belki herkes mutlaka bi yerde bi şekilde karşılaşmıştır ama bilmiyordur...Pek akıl erebilecek bir konu değil yani)

"Cinlerden biri için ismini vermeden onu kırmadan ve musallat etmeden yorum yapalım, var ise anılarımızı anlatalım"

Bölümü hayırlı ossssunnn xD Bu ne arkadaş...

Yoo ne Yusuf'u xD Her alanda her kafayla Cinler ile dalga geçtiğimi bilirler. Ayrıca okumadım gariptonik hikayelerinizi xD Baktım herkes birşeyler anlatıveriyyo konu değişmiş ' anılar ' konusu olmuş.

bu sayfaya bi gün babannemin cinli perili anılarını yazıcam ..önce sıkı bi röpörtaj yapmam lazım..

:D

İnanıyorum ve korkuyorum da.

Ben de başıma gelen bir olayı anlatayım. Lisedeydim ve o sıralar internetten sürekli cinlerle ilgili yazılar okurdum o güne kadar hiç korkutulmamıştım ama her şey o yazıları okuduktan sonra başladı. Ama hala beni korkutan onlar mı bilmiyorum. Neyse geceleri tam uykuya dalacağım sırada yatağım aynı deprem oluyormuş gibi sallanırdı ve bitmek bilmeyen kahkaha sesleri duyardım.. Bazen de çığlıklar. Allahım her şey o kadar korkunçtu ki inanın şu satırları yazıyorum diye acaba aynı şeyler tekrar olur mu diye düşünüyorum. Öyle bi hale gelmiştim ki artık uyuma vakti gelmesin uyumayayım derdim. Nerdeyse her gece o sesler ve yatağımın şiddetle sarsılması psikolojimi fena halde bozmuştu. Her gece Kuran okuyarak uyurdum ama yine de olurdu bu olaylar. Çoğu kez ağlayarak uyanırdım. Sonra Şükürler olsun kesildi bu olaylar arada sırada aklıma çok geldikleri zaman yine korkutuluyorum ama Şükürler olsun eskisi gibi değil. Demek ki onlarla çok uğraşmamamız lazımmış kötü bi tecrübeyle bunu da öğrenmiş oldum.

Konu açılmışken rüyamda forumdaki Cin isimli üyeyi gördüm. Değişik bi rüyaydı hayırlara çıkar İnşAllah

soru cevap gibi olmasının sakıncası yok canım...soruna ben kendimce cevap vermek istiyorum...aslında farklılık diye birşey yoktur bazen insanlar en cok korktugu şeylerle yüzleşir çok korkan ve bu tür şeylerle çok ugraşan insanlara görünebilirler...bazende tamamen ilgisiz alakasız kişilere musallat olurlar...bazıları iyi bazıları kötüdür derler..yani bazıları insanlara görünüp bir zarar vermez...falcıların cogu böyledir mesela...bazıları sadece korkar yani insanın elinde olan bişey değildir...bazıları kabus olarak rüyalarında görür ama farkında değildir...belki herkes mutlaka bi yerde bi şekilde karşılaşmıştır ama bilmiyordur...Pek akıl erebilecek bir konu değil yani)

gerçekten derine inersek akıl ermicek bu sefer gelmesede korkudan gelecek :)

Elhamdülillah korkum var. Her ne kadar

" Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûn(ya'budûni). "

Ayet-i kerimesinde " Ben insanları ve Cinleri bana ibadet etsinler diye yarattım . "

buyurmuştur Tek Yaratıcı. Yaratılış gayelerinde insanları korkutmak ve bazı şeyleri hatırlatmak yok elbette. Fakat onlarda sınavlardan geçiyorlar iyi ve kötü olanları var hala Allahu Tealaya inanıp Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam'a inan ve inanmayanlar var onların böyle bir dünyası ve sınavı var iken bizlerle uğraşacaklarına inanmıyorum. Evin içerisindeki ekmek kırıntılarından çok korkarım. Buna inanırım o zaman geldiklerine şahit olmadım değil. Evimi bu yüzden her zaman temiz tutarım. Fakat olayın tamamen psikolojik olduğuna inanıyorum. İnsan ne duymak istiyorsa onu duyabiliyor. Elbette bazı arkadaşların başına gelenler korkutucu ve gerçek olmuş olabilir fakat ben kul bir hata yapmadıkça uğraşacaklarını sanmıyorum. Her ne kadar Bey namaz insanlar onlar ile ilgili film çevirip bu konulardan ticaret yapmaya çalışsalarda o kadar abartılması gerektiğini düşünmüyorum. İnsanla 2 şey uğraşır özellikle.

1- Nefs
2- Şeytan

Şeytan da sadece vesvese verir.

pitbullju arkadaşın dediği gibi bu tarz konulara girmemenizi öneririm ve sakın başınıza gelmeyen bir olayı gelmiş gibi anlatmayın. Zira gerçekleşebilir.

Babaanne, cinlerle ilgili anını anlatır mısın?
-Ben yeni gelindim. Köydeki evde oturuyorduk o zamanlar, kaynanamlarla beraber. Osman amcan karnımdaydı. Bana o zamanlar sık sık kriz gelirdi. Durup dururken kahkahalar atarmışım, bunları hatırlamazdım. Ellerimi sıkar, nefesimi tutarmışım ve kıpkırmızı olurmuşum.
Bir gün gene böyle kahkahalar atmaya başladım. Kaskatı kesildim ve bayılmak üzereydim.(o zamanlar mutfakta duvarın dibinde toprağın üstünde ateş yanardı ve ateşin üzerine kazanları asardık zincirlerle.)Ateşin üzerine tam düşecekken komşumuz Hikmet yenge beni tutmuş. Kaynanam ateşten bir odun alıp suratıma tutarak hem okumuş hem külleri üflemiş. Ben o arada sadece ateşin çıkardığı ışığa bakıyordum. Işıkların dışı karanlıktı. Odun külleri ışıklı halkalara dönüşmüştü.Ben orada küçük insanlar görüyordum..Her birinin başında kukuletalar vardı, kukuletaların cunda da ponponlar. Her biri o ışık halkalarından atlayıp kaçışıyorlardı. Belli ki kaynanam onları korkutmuştu. Bense onlara bakarak gülmekten patlıyormuşum. Kriz sona erdiğinde kaynanam bana:
-Ne gördün o pulim, o kadar çok güldün .
Diyerek tepki verdi.
Bu olaylardan çok sonra amcan doğdu. Ona cinlerin taktığı kukuletaların örneğinden bir fes yaptım. :175:

Babaanne, cinlerle ilgili anını anlatır mısın?
-Ben yeni gelindim. Köydeki evde oturuyorduk o zamanlar, kaynanamlarla beraber. Osman amcan karnımdaydı. Bana o zamanlar sık sık kriz gelirdi. Durup dururken kahkahalar atarmışım, bunları hatırlamazdım. Ellerimi sıkar, nefesimi tutarmışım ve kıpkırmızı olurmuşum.
Bir gün gene böyle kahkahalar atmaya başladım. Kaskatı kesildim ve bayılmak üzereydim.(o zamanlar mutfakta duvarın dibinde toprağın üstünde ateş yanardı ve ateşin üzerine kazanları asardık zincirlerle.)Ateşin üzerine tam düşecekken komşumuz Hikmet yenge beni tutmuş. Kaynanam ateşten bir odun alıp suratıma tutarak hem okumuş hem külleri üflemiş. Ben o arada sadece ateşin çıkardığı ışığa bakıyordum. Işıkların dışı karanlıktı. Odun külleri ışıklı halkalara dönüşmüştü.Ben orada küçük insanlar görüyordum..Her birinin başında kukuletalar vardı, kukuletaların cunda da ponponlar. Her biri o ışık halkalarından atlayıp kaçışıyorlardı. Belli ki kaynanam onları korkutmuştu. Bense onlara bakarak gülmekten patlıyormuşum. Kriz sona erdiğinde kaynanam bana:
-Ne gördün o pulim, o kadar çok güldün .
Diyerek tepki verdi.
Bu olaylardan çok sonra amcan doğdu. Ona cinlerin taktığı kukuletaların örneğinden bir fes yaptım. :175:
Yok artık kukuletalı falan hahaha

Konuya gelirsek...

Cinleri rüyamda gördüm sanırım bir kez kaçıyordum peşimden koşuyorlardı ayakları cidden anlatıldığı gibi tersti ama yüzleri pek insana benzemiyordu
Çok hızlı koştukları halde beni yakalayamadılar
Böle bir anım var ama bazı şeylerin etkisinde kaldığım içinde görmüş olabilirim

Yok artık kukuletalı falan hahaha

Konuya gelirsek...

Cinleri rüyamda gördüm sanırım bir kez kaçıyordum peşimden koşuyorlardı ayakları cidden anlatıldığı gibi tersti ama yüzleri pek insana benzemiyordu
Çok hızlı koştukları halde beni yakalayamadılar
Böle bir anım var ama bazı şeylerin etkisinde kaldığım içinde görmüş olabilirim

:8:öyle yaniii.
geçmiş olsun tatlım.
:50:

Aslında ciddi konular ama bazen şakaya almak gerekiyor ) yoksa insanı gerçekten rahatsız edebiliyorlar...Gerçi şöyle birşey var onları yaratanda Allah(cc) ve dermansız dert yok...bir sürü sure dua ayet var, sıkıntısı olan arkadaşlarda İnşallah kısa zamanda kurtulurlar

tabikide var olduklarina inaniyorum..
ben görmedim ama tanidiklarim "görmüs"..

1. Arkadasimin tanidigi hep görüyomus kücük cocuklari kivircik sacli ve sarisinmis ve bunlarla hep konusuyormus.

( bunu duydugumda pek inanmadim, galiba kadinda var biraz... Ama ALLAH bilir iftira falan atmis olmayim...)

2. ( kisinin yalan söyledigini sanmiyorum )
Tanidigim ( erkek ) uykudan uyanip bacaklarini oynatamamis sonra bakmis bir kadin (carsafli) bacaklarini tutuyo yada üzerinde oturuyo.. Bilmiyorum tam olarak ..
kipirdayamamis.. Sonra kendine geldigindede görmemis zaten..

Bir yerde okumustum:
Insanlarda bu gibi durumlar oluyormus uykuda..
Zaten uyumak yari ölmüs gibi olmakmis.. Beyin rüyadaki resimleri hala görüyormus..

Bilmiyorum artik ne kadar dogru ne kadar yanlis..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri