Öncelikle bu tarz şeylere
inandığımı belirterek konuya giriş yapayım
Yukarı da Melek ablanın da belirttiği gibi ;
"Cinler kuranda zikredilmiş ve varlıkları ispatlanmış görünmez varlıklardır.."
Daha önce hiç karşılaşmadım fakat;enteresan bir olay yaşadım müsadenizle onu anlatayım.
Lise yıllarıydı ...
4 kafadar genç piknik yapmak üzere arkadaşlardan birinin köyüne gittik.
2 Katlı tuğlalardan yapılmış bahçeli bir evdi.
Pikniktir,mangaldır derken hava kararmış akşam olmuştu. O gece orda kalacaktık.
Daha sonra bahçeye çıktık ve bahçenin için de ateş yaktık ve etrafında oturduk türküler,şarkılar söylemeye başladık... Daha sonra davul sesi duyuldu . Ama çalan bizler değildik. Ses uzaktan geliyordu ve gittikçe bize doğru yaklaşıyordu. Bizler düğün var heralde diye tahmin ettik,sonuçta köydeydik ve köy düğünlerini daha önce görmüş , duymuştuk. Ama evin sahibi arkadaşımız burası küçük bir yer herkes bir birini tanır , düğün olsa kendisinin ve ailesinin haberinin olacağını belirtti !
Peki düğün değilse neydi bu ? Zaten sadece davul sesi geliyordu başka hiçbir ses duyulmuyordu. Neyse o an evin sahibi arkadaşım birden bağırdı "çabuk su
getirin çabukkkkk " ...
Ne olduğunu anlamadan koştuk evin içine şişelere suyu doldurduk tekrar koştuk bahçeye ve şişeleri arkadaşa verdik. O da içi su dolu olan şişeleri ateşin üstüne döktü ve ateşi söndürdü . O an davul sesi kesildi !
İçeri geçtik , ve arka arkaya sorular sormaya başladık arkadaşa ; " Ulan n'oldu oğlum ateşi niye söndürdük ? Davul sesi niye kesildi ? Nereye düştük biz? Ölecek miyiz ? "
Arkadaş , ateş yakmanın çok büyük günah olduğunu bir keresinde sohbet sırasında dedesinin kendisine söylediğini ve o an aklına gelip hemen söndürdüğünü söyledi.
Ben : Peki, davul sesi ne ayaktı lan ?
Arkadaş: Heralde bir uyarıydı ...
Bir baktım vücudum diken diken Telefona sarıldım aradım babamı aynen şöyle dedim. " Allahını seversen gel al beni "
Daha sonra araştırdık,sorduk,soruşturduk harbiden çok büyük günahmış ateş yakmak.
Benim de işte böyle bir hikayem vardı , hiç unutmadım o diyalogları , yaşananları ... İlk defa bu kadar korktuğumu hatırlıyorum. Paylaşmak istedim sizlerle,sabırla okuyan arkadaşlara teşekkürler .