1 Kasım 2015 Seçim Sonuçları - AKP 4. Kez İktidar !

1 Kasım 2015 Erken Genel Seçimlerinde Sizce Hangi Parti İktidar Olur ?

  • AKP.

    Oy: 7 41.2%
  • CHP.

    Oy: 1 5.9%
  • MHP.

    Oy: 6 35.3%
  • HDP.

    Oy: 1 5.9%
  • KOALİSYON OLUR.

    Oy: 2 11.8%

  • Kullanılan toplam oy
    17
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

Eveeet seçime saatler kaldı, koalisyon olucak bence yine..
Oyum MHP'ye.
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri


Ak Ak Ak .))

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

oyum mhpye ama koalısyon olucagını dusunuyorum.
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

1 Kasım seçim günü dikkat edilecek hususlar

1 Kasım'daki milletvekili genel seçiminde oyların geçerli sayılması için oy pusulasının üzerinde, "evet" ya da "tercih" mühründen başka bir işaret, yazı veya imza bulunmaması gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sandık kurullarının oluşumu ile görev ve yetkilerini düzenleyen genelgesine göre sandıklar, okul (özel okullar ve özel dershaneler dahil) avlusu veya salonların elverişli kısımları gibi geniş ve umumi yerlere konulacak.


HANGİ ŞEHİR HANGİ PARTİYE OY VERİYOR?


Açık yerlerde, saçağı, sahanlığı, sundurması bulunan yerler üstün tutulacak. Kapalı oy verme yerleri, yeterli aydınlatması ve masası olan, oy serbestliğini ve gizliliğini sağlayacak nitelikte olacak.

Ayrıca seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri dışında, özel güvenlik görevlileri ve belediye zabıtaları gibi görevliler de dahil olmak üzere resmi üniforma ve silah taşıyanlar sandık alanına giremeyecek.

Adaylar ve siyasi partiler ile bağımsız adayların sandık başlarında görevlendirecekleri müşahitlerin kamu hizmetlerinden yasaklı olmayan, ergin kimselerden belirlenmesi gerekecek. Bu şartları taşımayan kimse müşahit olamayacak ve sandık alanından uzaklaştırılacak.

Oy verme gününde sandık kurulunun yapacağı işleri de düzenleyen genelgeye göre, sandık çevresinde düzenin sağlanması sandık kurulu başkanına ait olacak.

Sandık Kurulu, oy verme saatinden 1 saat önce sandık başında toplanarak ant içecek. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından oy verme işlemine geçilecek.

Onaylı sandık seçmen listesinde yazılı her seçmen, oy verme yetkisine sahip olacak. 298 sayılı kanunda sayılan istisnalar dışında, sandık seçmen listesinde kaydı olmayanların oy kullanmalarına izin verilmeyecek.

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek. Bir seçmen, birden fazla oy kullanamayacak.

Oyunu kullandıktan sonra sandık başından ayrılmayan seçmene, başkan uzaklaşmasını hatırlatacak. Seçmen yine orada kalırsa, başkan onu kolluk aracılığı ile uzaklaştıracak.

OY VERME SÜRESİ

1 Kasım Pazar günü oy verme için saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zaman oy verme süresi olacak. Ancak YSK'nın 2015/1572 sayılı kararı uyarınca Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa sandık kurulu başkanı bunları saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek. YSK'nın belirlediği bitiş saatinden sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Oy verme günü sandık başına gelen seçmenler, sandık kurulu önüne kurul başkanı tarafından sıra ile birer birer alınacak. Gebeler, hastalar ve engelliler sıra ile bekletilmeden oylarını verecek. Sandıkta görevlendirilen güvenlik görevlileri ve yaşlıların da bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilecek.

Sandık kurulu başkanı, oy zarfıyla birleşik oy pusulasının hiçbir yerinde herhangi bir işaret bulunmadığını gösterecek.

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri, seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli olmayacak.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi gerekecek.

''TERCİH" VEYA "EVET" MÜHÜRLERİ OLACAK

Sandık kurulu önüne alınan seçmen, oyunu kullanmadan önce kimlik belgesini varsa seçmen bilgi kağıdını başkana verecek ve kimliğini ispat edecek.

Başkan tarafından seçmene kapalı oy verme yerine girmeden önce, birleşik oy pusulasında tercih ettiği siyasi parti veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak suretiyle ''tercih'' veya ''evet'' mührünü basması, ''tercih'' veya ''evet'' mührü dışında herhangi bir yerine imza atmaması veya işaret koymaması, aksi halde oyunun geçersiz sayılacağı, birleşik oy pusulasını düzgün bir şekilde katlayıp zarfa koyması ve yapıştırması gerektiği belirtilecek.

Seçmenin, cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesinin yasak olduğu ve cezasının bulunduğu, bu tür cihazlar varsa oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere bırakılması gerektiği hatırlatılacak.

YENİ BİR OY PUSULASI VERİLMEYECEK

Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey koymaması, aksi halde kullandığı oyun geçersiz olacağı, seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilemeyeceği de açıklanacak.

Tutuklular yeterli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra, ceza infaz kurumu idaresinin belirleyeceği bir düzen içinde oy kullanacakları sandık bölgesine getirilecek. Tutukluların serbest ve gizlilik içinde oylarını kullanmaları sandık kurulunca sağlanacak. Seçmenlerden ceza infaz kurumlarında tutuklu bulunanlar, oyunu kullandıktan sonra yetkililerce sandık alanından götürülecek.

Zarf ve birleşik oy pusulasını alan seçmenin oyunu kullanmadan önce danışmak veya görüşmek amacı ile başka bir yere gitmesine veya sandık alanında başka bir kimse ile görüşmesine izin verilemeyecek.

Seçmen, kapalı oy verme yerinden dışarı çıkmadıkça, hiç kimse oraya giremeyecek ancak oy pusulasını hazırlamak için, kapalı oy verme yerinde, normal süreden fazla kalan seçmenler, kurul başkanı tarafından makul bir süre verilerek uyarılacak. Bu uyarıya rağmen kapalı oy verme yerinden çıkmayan seçmen, oradan çıkarılacak.

Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni aksaklıkları açıkça belli olanlar, o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımıyla oylarını kullanabilecek. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemeyecek.

Okuma-yazma bilmeyen seçmenlere, oylarını kullanmaları konusunda başkaları tarafından sandık alanında yardım edilmeyecek. Okuma-yazma bilmeyen seçmen, sorduğu ve istediği takdirde kurul başkanı, birleşik oy pusulası üzerinde bulunan siyasi parti işaretlerinden hangisinin hangi partiye ait olduğunu veya bağımsız adaylara nasıl oy verileceğini açıklayacak.

Seçmen, kapalı oy verme yerinde birleşik oy pusulasında tercih ettiği siyasi parti ya da bağımsız aday için ayrılan bölümü "evet" ya da "tercih" mührüyle işaretleyecek, oy pusulasını zarfa koyacak, zarfı sandığa atacak ve listede isminin karşısındaki bölümü imzalayacak.

SAYIM AÇIK YAPILACAK

İlçe seçim kurulu başkanı tarafından kendilerine oy kullanma hakkı bulunduğuna ilişkin olarak belge verilen görevliler, bu belge ile görevli oldukları sandık bölgesinde oy verecek.

Milletvekilleri, milletvekili kimliği ile seçmen bilgi kağıdını; milletvekili adayları ise herhangi bir il seçim kurulu başkanınca milletvekili adayı olduklarına ilişkin meşruhat verilmiş seçmen bilgi kağıdını göstermek suretiyle kayıtlı oldukları seçim çevresi dışında da oylarını kullanabilecek. İlçe seçim kurulunca 298 sayılı kanunun ilgili hükmü uyarınca düzenlenen seçmen bilgi kağıtları esas alınacak.

Oy verme bitince, kurul başkanı bunu yüksek sesle ilan edecek ve oy vermenin bittiği saat tutanak defterine geçirilecek.

Oy sandıkları, sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy verme saati bitmeden açılamayacak. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında saat 16.00'dan önce, geri kalan illerde ise 17.00'den önce açılamayacak.

Sayım ve döküm açık yapılacak. Kullanılmayan birleşik oy pusulaları ve zarflar ayrı ayrı paketler haline getirilerek mühürlenecek, sayılacak. Bu sayı da sandık sonuç tutanağına geçirilecek. Kullanılmayan oy pusulaları ve zarflar ilçe seçim kuruluna teslim edilecek. Sandık kurulu başkanı, mühürleri de bir zarfa koyarak ağzını kapatacak.

Sandık, oy verme yerinde hazır bulunanların gözü önünde, sandık kurulu başkanı tarafından açılacak. Sandıktan çıkan zarflar, sandık kurulu başkanı tarafından yüksek sesle iki defa sayılacak. İki sayım arasında fark olursa, üçüncü sayım yapılarak sonucuna göre işlem yapılacak ve o seçimde kullanılan toplam zarf sayısı tespit edilecek. Verilen oy aynı anda sayım döküm cetveline işlenecek.

Cetvel, sandık kurulu başkanı ve siyasi parti temsilcisi tarafından imzalanacak ve mühürlenecek. Sandık sonuç tutanağının onaylı bir sureti, sandık kurulu tarafından sandık çevresi içinde herkesin görebileceği bir yere asılacak. Bu tutanak oy verme gününden itibaren bir hafta süreyle asılı kalacak.

Sandık sonuç tutanağının birer sureti, yeteri kadar hazırlanarak sandık kurulu başkanı ve üyelerince imzalandıktan ve mühürlendikten sonra seçime katılma yeterliliği olan ve talep eden siyasi parti ve bağımsız adayların müşahitlerine verilecek. Ayrıca, siyasi parti temsilcilerinin de imzaladığı sonuç tutanakları ile sayım döküm cetvelleri elektronik ortamda taranıp SEÇSİS üzerinden seçime katılan siyasi partilere gönderilecek.

Sandıklar, bütün seçimlere ait sayım ve döküm işlemleri bitinceye kadar oy verme yerinden çıkarılamayacak. Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanacak, açık ve aralıksız yapılacak. Şikayet ve itirazlar, işi durdurmayacak.

Sayım-döküm cetvelinde, siyasi partilerin ve bağımsız adayların aldığı oylar, orada bulunanlara, başkan tarafından yüksek sesle ilan edilecek.

OY PUSULALARININ GEÇERLİ OLMAYACAĞI HALLER

Arkasında "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranı ve sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları ile hiçbir yerine "evet" ya da "tercih" mührü basılmamış, siyasi partilere veya bağımsız adaylara ayrılan alanlardan birden fazlasına mühür basılmış oy pusulaları geçerli sayılmayacak.

Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları da geçerli kabul edilmeyecek.

Bütünlüğü bozacak şekilde yırtılmış veya koparılmış, üzerinde "evet" ya da "tercih" mührü dışında veya bu mühürler yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılan, üzerinde yer alan siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin şekilde karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan oy pusulaları da geçersiz sayılacak.

Üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler veya sayılar yazılmış, şekiller çizilmiş birleşik oy pusulaları geçerli kabul edilmeyecek.

Zarfın içinde el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı, şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde, bu zarftan çıkan oy pusulaları hesaba katılmayacak.

OYLARIN GEÇERLİ SAYILACAĞI HALLER

Zarfların açılması veya oyların okunması sırasında oy pusulasının yırtılması, bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması durumunda oylar geçerli sayılacak.

Herhangi bir şekilde lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapılmadığının anlaşılması durumunda, bu oy geçerli kabuledilecek.

Bir siyasi parti veya bağımsız aday alanına basılan mührün sadece iki parti alanını ayıran çift çizgili bölgeye taşmış olması durumunda oy geçerli sayılacak.

Başka bir siyasi partinin veya bağımsız adayın alanına taşmamak kaydıyla bir siyasi partinin alanına birden çok mühür basılması halinde de oy geçerli kabul edilecek.

Sandık kurulunca geçerli oy pusuları, tutanaklar, imzalı sayım ve döküm cetvelleri, geçersiz, itiraza uğrayan oy pusulaları, kullanılmamış oy zarfları ve pusulalar ayrı ayrı paketlenecek, üyelerce imzalanıp mühürlenecek torbaya konularak tekrar mühürlenip, imzalanacak.

Hazırlanan mühürlü torba ve sadık kurulu mührü, en az iki üye tarafından en kısa zamanda ilçe seçim kurulu başkanına teslim edilecek. İlçe seçim kurulu torbayı, tamamlanan sandık kurullarından aldıkları seçim sonuçlarını SEÇSİS'te elektronik ortamda birleştirerek, il seçim kurulu başkanlıklarına ve siyasi partilere bildirecek.

SANDIK KURULU İŞ VE İŞLEMLERİNE İTİRAZ

Sandık kurulu başkanlarının veya bu kurulların yaptıkları işlemlere, aldıkları tedbirlere, bunlara benzer sair işlemlerine veya herhangi bir kimsenin, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un koyduğu yasaklara aykırı hareketlerine karşı sandık kurullarına şikayette bulunulabilecek.

Ayrıca, sandık kurullarının kararları, oyların sayım ve dökümü ile tutanakların düzenlenmesine ilişkin iş ve işlemleri aleyhine, ilçe seçim kuruluna itiraz edilebilecek. Bu itirazlar, sandık sonuç tutanağının düzenlenip başkan ve üyeler tarafından imzalanmasına kadar sözle veya yazıyla, sandık kurulları vasıtasıyla yapılabileceği gibi oy verme gününden sonraki salı günü saat 15.00'e kadar doğrudan ilçe seçim kurullarına yazılı olarak yapılabilecek.

Sandık başı iş ve işlemlerine karşı, ilçe seçim kuruluna itiraz edilebilmesi için, önce sandık kuruluna şikayet veya itirazda bulunulmuş olması şartı aranmayacak.

İlçe seçim kurulları, itirazları en geç itirazın yapıldığı tarihten sonraki ikinci gün saat 17.00'ye kadar karara bağlayacak.​
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

1 Kasım seçiminde rekor gelebilir!

Türkiye 5 ay arayla ikinci kez sandığa gitmeye hazırlanırken, araştırmalar ülkede tam anlamıyla seçim havası olmasa bile 1 Kasım’da katılım oranının yüksek çıkacağına işaret ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu verileri, son 4 seçimde katılım oranının giderek arttığını ortaya koyuyor. YSK verilerine göre 3 Kasım 2002 seçimlerinde katılım oranı yüzde 79.14 olarak belirlendi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde bu oran yüzde 84’e yükseldi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde ise katılım oranı yüzde 83.16 oldu.
7 Haziran seçimlerinde katılım oranı yüzde 83.92 olmuştu.

7 HAZİRAN’DA YURTİÇİ ORAN 86.43’TÜ

Son dönemin en yüksek katılımı, 7 Haziran 2015 seçimlerinde gerçekleşti. 56 milyon 608 bin 817 seçmenden 47 milyon 507 bin 467’si sandığa gitti. Katılım, kayıtlara yüzde 83.92 olarak yansıdı. Ancak, 7 Haziran seçimlerinde gümrük kapılarının yanı sıra yurtdışında da oy kullanıldı. Yurtdışındaki katılımın yüzde 32.5’te kalması, ortalamayı düşürdü. Gurbetçi oyları çıkartıldığı zaman yurtiçi katılım yüzde 86.43 olarak belirlendi. 7 Haziran’da 1 milyon 41 bin gurbetçi oy kullanmıştı 1 Kasım için bu rakam 1 milyon 270 bini aştı. Bu artışın Türkiye geneli katılımı da etkilemesi bekleniyor.
1 kasım seçim sonuçları katılım oranı ne olur

SİYASİLER NE BEKLİYOR?

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA ATAŞ:

Haziran ayına göre daha uygun bir zaman dilimi. Vatandaşlar, seçmen olduğu yerde bulunuyor. Katılımın artması için özel bir kampanya yürütmedik. Ama partimizin il başkanlıklarına, ‘Çevrenizde kayıtlı olup il dışında yaşayan bildiğiniz, tanıdığınız seçmenlerin, illerinde oy kullanabilmeleri için gerekli organizasyonları yapın’ talimatı verdik.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HALUK KOÇ:

İçinden geçtiğimiz hassas dönemde, yurttaşlarımızın ülkenin geleceği ile ilgili kararlarını, sandık başına gidip oy kullanarak vereceklerini düşünüyorum. Çünkü bu görevini ihmal edenlerin yarın ülkede gelişebilecek hiçbir olumsuzluktan şikâyet etmeye hakkı olmayacağını bilmeleri gerekir. Önümüzdeki dönem ülkenin nasıl bir anlayışla yönetileceğine seçmenler karar verecek. Bu haklarını kullanmama yönünde tercihte bulunacaklarına inanmıyorum.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN:

Seçmenin ‘Bizi tekrar sandığa götüren kimdir’ diye sorgulayacağını; 7 Haziran’da milletin irade beyanını beğenmeyenlerin sandığa gömüleceğini düşünüyoruz. Bu nedenle katılım daha da artacak.

HDP SÖZCÜSÜ AYHAN BİLGEN:

Özellikle seçim sonrasında yaşananlar, bir taraftan seçmende siyasete yönelik güvensizlik ve bıkkınlığı artırsa da, diğer yandan uzlaşma ve koalisyon konusundaki iradesinin yok sayılmaması gerektiğini sandıkta hissettireceğini düşünüyoruz. Kış aylarında mevsimlik işçilerin katılımı daha da artacaktır.

5 günlük tatilin de katılımı düşüreceğine inanmıyorum. Özellikle öğrenciler ve iş nedeniyle başka kentlerde bulunanların oy kullanmak için kayıtlı bulunduğu kentlere gidebilmesi için de kampanya yürütüyoruz.

TARHAN ERDEM: Taraflar hırslandı. Katılım oranı yüzde 91 olabilir.

1 KASIM SEÇİMLERİ KATILIM ORANI ANKET SONUÇLARI NE DİYOR?

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi yöneticisi Özer Sencar, 1 Kasım’da seçime yüzde 84- 86 oranında katılım beklediklerini söyledi. Sencar, uzatılmış tatilden dolayı yaklaşık 2 milyon üniversite öğrencisinin ne yapacağının önemli olacağını da vurguladı. Sencar, Doğu veGüneydoğu’da da bir grup Kürt seçmenin, çatışmalardan dolayı yaşadıkları yerleri terk etmeleri ve baskı ortamı nedeniyle sandığa gidemeyebileceğini söyledi. KONDA’nın kurucusu Tarhan Erdem, “Taraflar hırslandılar. Hem iktidar hem de muhalefet kazanmak için uğraşıyor. Herkesin oyu aynı nispette korunur” derken KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 1 Kasım’da yüzde 91 oranında katılım beklediklerini ve bu artışın bütün partilerin oylarına aynı oranda yansıdığını anlattı.​
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

Seçim günü hava nasıl olacak?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı yazılı açıklamayla seçim günü hava durumunun nasıl olacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.


Milletvekili genel seçimlerinin yapılacağı 1 Kasım gününde Kuzey ve Doğu kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava beklendiğini belirten Eroğlu, "Doğu Karadeniz kıyılarındaki illerimiz Giresun, Trabzon, Rize ile Ordu, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Van, Bitlis, Siirt, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağmurlu ve sağanak yağışlı olmasını tahmin ediyoruz. Diğer bölgelerimizin ise parçalı az bulutlu geçeceğini bekliyoruz" dedi.


Seçim günü rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyılarında Batı ve Kuzeybatı yönlerden kuvvetli 40-60 km olarak esmesi beklendiğini vurgulayan Eroğlu, bazı illerde beklenen hava sıcaklıklarını ise şu şekilde kaydetti:


"Ankara parçalı ve az bulutlu 14, İstanbul parçalı ve çok bulutlu 16, İzmir parçalı bulutlu 19, Antalya az bulutlu 25, Adana az bulutlu 28, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 14, Erzurum parçalı ve çok bulutlu 9, Diyarbakır az bulutlu 18, Afyonkarahisar parçalı ve az bulutlu 13 derece tahmin ediliyor."




""EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ SEÇİMLERİN BARIŞ VE HUZUR ORTAMINDA GERÇEKLEŞMESİDİR""-


Eroğlu, en büyük beklentilerinin seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmesi olduğunu belirtti.


Seçimlerin millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu belirten Eroğlu, "Seçimlere gitmek önemli bir vatandaşlık vazifesi ve demokrasinin bir gereğidir. Ben de inanıyorum ki bütün vatandaşlarımız sandık başına gidecek ve vatandaşlık vazifelerinin en temel unsurunu yerine getireceklerdir" ifadelerini kullandı.



-"SANDIKTAN HANGİ NETİCE ÇIKARSA ÇIKSIN..."-



Eroğlu, seçimlerin demokrasi kültürünün önemli araçlarından birisi olduğunu ve seçimlere katılmanın demokrasiye sahip çıkmak ifade ederek, "Sandıktan hangi netice çıkarsa çıksın kazanan birlik ve beraberliğimiz olsun" dedi.​
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

RTÜK seçim günü yasaklarını açıkladı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), 1 Kasım'da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde, seçime 24 saat kala ve seçim günü uyulacak yayın yasakları açıklandı.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 30. Maddesi gereğince, seçimlerle ilgili olarak seçim dönemlerinde yapılan yayınlara ilişkin usul ve esasların Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile özel radyo ve televizyon kuruluşlarının seçim döneminde uyacakları yayın ilkelerini, 26 Ağustos 2015 tarihli, 1550 sayılı, 1 Eylül 2015 tarihli, 1586 sayılı ve 3 Ekim 2015 tarihli, 1808 sayılı kararlarıyla belirleyerek duyurduğu bildirildi.

YSK'nın, 26 Ağustos 2015 tarihli ve 1550 sayılı kararının sonuç bölümünün 1/g maddesinde, "Siyasi partiler veya adayların oy verme gününden önceki yirmi dört saate kadar olan sürede radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabileceklerini" belirttiğini, 1 Eylül 2015 tarihli ve 1586 sayılı kararında, "Medya hizmet sağlayıcılarının, seçimin başlangıç tarihi olan 31 Ağustos 2015 tarihinden oy verme gününden önceki yirmi dört saate kadar (30 Ekim 2015, saat 24.00) olan sürede siyasi reklam yayınlayabilecekleri"ni ifade ettiği belirtilen açıklamada, kurulun 3 Ekim 2015 tarihli 1808 sayılı kararında ise siyasi partilerin radyo ve televizyonlarda yapacakları konuşma ve görüntülü propagandalarının 25 Ekim 2015 Pazar gününden 31 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 18.00'e kadar yapılmasına karar verdiği hatırlatıldı.

YSK'nın bu kararları doğrultusunda yayın yasakları 30 Ekim 2015 Cuma gecesi saat 24.00'den itibaren başlayacağı ve oy verme günü olan 1 Kasım 2015 Pazar günü Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak saate kadar süreceği belirtilen açıklamada, bu süre içerisinde televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılmasının yayın yasağı kapsamında olduğu kaydedildi.

Açıklamada, siyasi partilerin miting yayınlarının ise 31 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 18.00'e kadar yapılabileceği bildirildi.​
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

yine başkan olamayacak inşallah
oyum Hdp ye
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

Erdoğan: Seçim sonuçları ne olursa olsun...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ATV-A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

''SEÇİM SONUÇLARI NE OLURSA OLSUN...'

Erdoğan, terör örgütlerine operasyonla ilgili, ''Bir Cumhurbaşkanı olarak söylüyorum. Pazar günü sonuç ne olursa olsun, operasyonları sürdürmekte kararlıyız.Terör örgütlerini birbirinden ayırmıyorum. Bunların iyisi, kötüsü yok. Kürt kardeşlerimizle teröristleri birbirine karıştırmayalım. Kürt kardeşlerimin bu ülkeye sadakatini biliyorum.ifadelerini kullandı.'' ifadelerini kullandı.

Katilin savunucusu durumuna düşmek, onu kırmızı halıyla karşılamak diplomaside hoş değil. Suriye'de bir kurtuluş savaşı mücadelesi var. Onlar Suriye'nin şanlı direnişçileridir, kimse onlara terörist diyemez.

Silahlar bırakıldığı, gömüldüğü zaman operasyonlar durur. Bunun devamında kararlıyız, durmak yok. Seçimin sonucu ne olursa olsun, bu süreç devam edeceğiz.
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

Akdoğan'dan seçim uyarısı: Herkes bedelini öder

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Buradan bir kez daha uyarıyorum, seçim günü hile yapan, vatandaşı tehdit eden, okul bahçesinde veya sınıflarda vatandaşın iradesini şekillendirmeye çalışan, bir şekilde onların yerine oy kullanmak isteyen, oy kullanan... Bunların gerçekten cezası çok ağırdır. Herkes bunun bedelini öder, hukuk içinde bunların hepsinden hesap sorulur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Buradan bir kez daha uyarıyorum, seçim günü hile yapan, vatandaşı tehdit eden, okul bahçesinde veya sınıflarda vatandaşın iradesini şekillendirmeye çalışan, bir şekilde onların yerine oy kullanmak isteyen, oy kullanan... Bunların gerçekten cezası çok ağırdır. Herkes bunun bedelini öder, hukuk içinde bunların hepsinden hesap sorulur." ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Çözüm Süreci'nin şu anda 'buzdolabında olması' bizim 'Kürtleri kucaklamayacağımız, hizmet etmeyeceğimiz, yatırım yapmayacağımız, yaptığımız reformlardan geri adım atacağımız' anlamına gelmiyor" diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Oradakiler bizim vatandaşımızdır. Hangi etnik kökene, mezhebe ait olursa olsun biz, bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

"TERÖRÜN DEVRE DIŞI KALMASI GEREKİYOR"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreci zehirleyen, süreci sürdürülemez hale getiren bir örgüt ve eylemeleri var. Siz isteseniz de yapamıyorsunuz. Bu sürecin devam edebilmesi, bunların devre dışı kalması gerekiyor. Bütün bu illegalitenin, baskının, şiddetin, terörün devre dışı kalması gerekiyor ki o ortamda Çözüm Süreci devam edebilsin. Bundan dolayı bu operasyonlar önem taşıyor."

"BUNLARDA STOCKHOLM SENDROMU VAR"

Sözlerini "Şimdi Kürtlere zulmeden, baskı yapan Esed ile işbirliği yapabiliyorlar. Kürtleri yok eden Baba Esed, oğul Esed" şeklinde sürdüren Akdoğan, "Kürtlere onlardan daha büyük zarar veren kimse geldi mi insanlık tarihinde? Ama işbirliği yapabiliyorlar. Bunlarda Stockholm sendromu var." ifadelerini kullandı.

Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kobani'deki kendilerine tabi olmayan Kürtleri kaçırdılar. Oradaki Arapların, Türkmenlerin evlerini yaktılar. Onları zorla göç ettirmeye çalışıyorlar. Tam bir sindirme ve kaçırma politikası izlediler. Kandil'den getirdikleri silahlı adamlarla oraya çöktüler, ceberut bir yapı kurdular. 'Bunu nasıl geliştirebiliriz, oradaki farklı olanları kaçırdık, şimdi Fırat'ın batısındaki Arapları da Türkmenleri de oradan nasıl kaçırtabiliriz', böyle bir yaklaşım içinde. Kimse kusura bakmasın, Türkiye buna seyirci kalmaz."
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

HDP'den protesto için 'boş kağıt'la seçim propagandası

İstanbul Anadolu yakasında seçim faaliyeti yürüten HDP'li gönüllüler grubu, partinin seçim bildirgesinin yasaklanmasını protesto etmek için boş kağıt dağıttı.

7 Haziran seçimleri için oluşturulan "HDP gönüllüleri" grubu, sabah 7.00 ile 10.00 arası Kadıköy ve civarındaki belli başlı toplu ulaşım istasyonlarında seçim çalışması yapmıştı. Aynı grup 1 Kasım seçimleri için de bir araya gelerek seçim faaliyetlerine başladı. Sabah saatlerinde Anadolu yakasının en önemli transfer merkezleri haline gelen Ünalan metrobüs girişi, Kadıköy İskelesi ve Söğütlüçeşme metrobüs duraklarında çalışma yürüten grup, HDP seçim bildirgesinin yasaklanmasını ilginç bir yöntemle protesto etti: Her sabah olduğu gibi aynı noktalara giden HDP gönüllüleri seçim materyali yerine boş kağıt dağıttılar.

Aydın Sulh Ceza Hakimliği, 16 Ekim günü, "özyönetim" ifadesini gerekçe göstererek, HDP'nin 1 Kasım seçim beyannamesi kapsamında hazırlanan broşürler hakkında toplatma kararı vermiş, bu kararla birlikte partinin seçim vaatlerini içeren metni seçim çalışmasında kullanması yasaklanmıştı.​
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

Haşimi, seçim çalışmalarını tam gaz sürdürüyor

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Seyyit Haşim Haşimi, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.
Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Seyyit Haşim Haşimi, seçim çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Bağımsız aday Haşimi, seçim gezileri kapsamında Üçkuyu mahallesini ziyaret etti. Ziyaret esnasında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Haşimi’ye çocuklar da sevgi gösterisinde bulundu. Çocukların büyük sevgisi ile karşılaşan Haşimi’nin duygulanması da dikkatlerden kaçmadı.
HALKA SANDIK ÇAĞRISI
Haşimi, ziyaretlerinde vatandaşlara mutlaka sandığa gitmeleri çağrısında bulundu. Sandığa gitmemenin çözüm olmadığının vurgulayan Haşimi, “Diyarbakır’daki gezilerimde bazı vatandaşlar sandığa gitmeyeceklerini beyan ediyor. Sandığa gidip demokratik haklarını kullansınlar. Sandığa gitmemek çözüm değildir. Tepkileri varsa bunu sandığa gidip oy kullanarak göstersinler” dedi.​
 
---> 1 Kasım 2015 Türkiye Erken Genel Seçimleri

Mehdi Eker seçmene mektup gönderdi

Eker mektubunda, “Oyunuzu kullanın, oyuna fırsat vermeyin” diyerek siyasi katılıma çağırdı.

1 Kasım seçimlerinde aday gösterildiği İstanbul 3. Bölge’de seçim çalışmalarına devam eden Dr. M. Mehdi Eker, seçmene gönderdiği mektubun tamamını kendi kaleme aldı. Ak Parti’nin kurulduğu günden bu yana, Türkiye’de toplumsal taleplerin şiddetten uzak, demokratik yollarla ifade ve temsil edilmesini ve böylece farklı toplum kesimlerinin ülke yönetiminde söz sahibi olmasını sağladığını belirten Eker’in mektubundan bazı bölümler şöyle;

BEN DE SİZDEN BİRİYİM

''Bugün kendimizi gözden geçirip eksiklikleri gidererek ve hataları düzelterek yarım kalan işleri tamamlama ve bugüne kadar elde edilen kazanımları kalıcı hale getirme zamanıdır. Ben sizden biriyim. Dilinizi, örf ve adetinizi, duygu dünyanızı biliyorum. Aynı sofrada yemek yiyebileceğiniz, istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz, gözünün içine bakabileceğiniz acınızı da sevincinizi de paylaşabileceğiniz birisiyim. Sorunlarınızı biliyorum ve sizlerin bundan sonra daha güçlü şekilde temsil edilmeniz için buradayım, yanınızdayım.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Gelin, ülkemizin geleceğine birlikte sahip çıkalım. Çocuklarımıza geleceğe daha özgür, daha güvenle bakacakları, şiddet ve gerilimden uzak, bilim, teknoloji ve sanatla ilgilenecekleri ve bu alanlarda dünyada söz sahibi olacakları bir hayat hazırlayalım

ŞİDDET ÜRETEN ZİHNİYETE BİRLİKTE CEVAP VERELİM

Bu ülke hepimizin! Gelin aramızdaki barış ve kardeşlik köprüsünü yıkmak isteyenlere fırsat vermeyelim, aksine bu köprüyü daha da güçlendirelim. Silaha dayalı siyaseti meşru görüp, sonra da işlerine geldiği zaman demokratik siyaset diyenlerin bu ikili siyasetine ve ikiyüzlü tavırlarına geçit vermeyelim. Bir yandan barış ve ortak vatan deyip öte yandan sürekli şiddet üreten zihniyete birlikte cevap verelim

OYUNU KULLAN OYUNA FIRSAT VERME

Tarih boyunca birçok badireden geçmiş olan toplumumuzun birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağı hiçbir engel, çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Bu tarihi dönemeçte toplum olarak sağduyumuzu koruyacağımıza ve kirli oyunların bozacağımıza yürekten inanıyorum. 1 Kasım seçimleri bunu başaracağımızı göstermek açısından önemli bir fırsattır. Gelin siz de bu tarihi ve anlamlı çabaya ortak olun. Vereceğiniz her oy, ülkemizin kalıcı barış, huzur, istikrar ve refaha bir adım daha yaklaşmasına yardımcı olsun. Oyunu kullan, oyuna fırsat verme.''​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst