Yine ÖSYM, yine hata !

karagümrük

Kayıtlı Üye
Liseyi birincilikle bitiren genç DGS'deki puanını görünce gözlerine inanamadı.

486383.jpg

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü’nü 2010’da birinci olarak bitiren 25 yaşındaki Murtaza Polap, Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı 80 yerine 30 olarak gösterilince şoke oldu.

Afşin İlçesi’nde oturan Murtaza Polap, 17 Temmuz 2011’de yapılan DGS’ye girdi. Makina Mühendisliği okumak isteyen Polap, DGS Sonuç Belgesi’nin eline ulaşmasıyla büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bölüm birincisi olması nedeni ile geçen yılki sonuç belgesinde Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı en yüksek rakam olan 80 yazmasına rağmen bu yılki sonuç belgesinde söz konusu rakamın en düşük seviye olan 30 olması üzerine şaşkına dönen Polap, hakkını aramak üzere harekete geçti. İlk olarak arkadaşlarını arayan Polap, onlarda böyle bir hata olmadığını öğrenince bu kez okul yönetimine başvurarak durumu anlattı.

ÖSYM’ye hemen yazılı olarak itiraz dilekçesi gönderen Polap, itirazının 1 ay içinde değerlendirilip sonucun kendisine bildirileceğinin söylenmesiyle bir kez daha şoka girdi. Tercihlerin 18 Ağustos’ta başlayıp 24 Ağustos’ta son bulacağını belirten Polap, "Sınavdan 252 puan aldım, önlisans başarı puanı 80 olarak hesaplanmış olsaydı puanım artacak ve istediğim Makina Mühendisliği bölümünü kazanacaktım" dedi.

İtirazın 1 ay içinde değerlendirilecek olmasının bir yılına mal olacağını kaydeden Polap, "Tercih işlemlerinin çok yakın bir zamanda başlayacak ve kısa sürede tamamlanacak olması beni endişelendiriyor. Kontenjanlara yerleştirmeler bittikten sonra benim dilekçeme gelecek cevap ne işime yarar ki? Bir yıl kaybım olacak diye korkuyorum. ÖSYM’yi telefonla aradığımda görüştüğüm memurlar ise bana, ’Dilekçen işleme alındı, kayıt numarası verildi. Komisyon toplanınca değerlendirilecek. En geç bir ay içerisinde cevabı gelir. Mağduriyetini bir şekilde giderirler’ diye cevap verdiler. Ancak tercihler ve ardından yerleştirmeler yapılacak benim dururum ne olacak" diye konuştu.

Polap, mağdur olması halinde ÖSYM hakkında dava açacağını da sözlerine ekledi.

---> Yine ÖSYM, yine hata !

Ali Demir bebeğim işi beceremiyorsun üstüne katlediyorsun hala istifa etmiyorsun emekliliğin mi yaklaştı ondan mı :)

İşin başında o adam var.
Kalkıp şifre yok dedi
sonra şifre varmış ama her kitapcıkta yok kimsede bilmiyordu dedi
sorna şifre var dedi
sonra yine vazgeçti
döne döne bi hal oldu kaç tane sınav yapıldıysa hepsinde hatalar

Hiç o konuya girmeyelim.. Ağızlarında kuş tutsalar yaranamıyorlar sizlere..

Vallahi eternal haklısın daha fazla ***** yerine koymaları lazım bu ülkeyi

:)))))))))))) siyasete götürdün hemen ,siz objektif olamazsınız . ösymin kadrosu değişti bu sene attığınız çamurların cevabı tamda burdaymış,farkındaydımda hiç o konulara girmeyelim diyerek geçiştirmiştim : ) , neyse bilgileriniz size kalsın

sen okuduğunu anlamakta zorluk çekiyorsun galiba
yıldızyıldızyıldız yerine koymaları lazım derken sadece sınavı kastettim :)
He bak güzel dedin ösym nin kadrosu değişti önceden sorular birilerine verilsede gizliden yapılırdı maşallah açık açık insanları apta l yerine koyarak sınav yapıyorlar artık milyonların hakkını yiyorlar :)

Hatırlarsan ilk sınavda itiraz edip 50 lirayı bastıran arkadaşların puanları bile artmıştı arkadaşım bizzat öyle yaptı onun öteki arkadaşlarıda yaptı
ama haklısın ne yapsalar yaranamazlar 50 değil 550 olsa kimse itiraz edemezdi böyle şeylerinde varlığı bilinmezdi :)

Ösymde hata başlıklı bir yazı,hükümet hatası olarak görmüyorum ben,ve şimdi sizinle görüşlerinizi tartışmıyacağım çünkü beni hiç ilgilendirmiyorlar.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri