Yeşil başörtüme hangi renk bone taksam!!!

KaLpSi!Z

Bayan Üye
-Anne rock müzik dinlemek günah mı?
-Yeşil başörtüme siyah bone taksam olur mu?
-Bu sefer kelebek mi bağlayayım yoksa bluzumun içine mi koyayım başörtümü…
-Bu renk makyaj açmamış başörtünü, pastel tonlar kullanmalıydın…
-Rock dinle ama başını çok sallama, ne o öyle zikir çeker gibi…
-Bu düşük bel eteğin üstüne degaje yaka mor bir süveter gider değil mi?
-Hayatım iki hafta oldu değiştireli parfümümü fark etmedi bile!
-Ben sana söylemiştim şu pahalı olan parfümü al daha kalıcı olur diye..
-Bu saç spreyini sıkıyorsun başörtün kalıp gibi oluyor, gün içinde hiç bozulmuyor.
-Msn de tanıştık, yüz yüze hiç görüşmedik ama yıllarca tanıyor gibiyiz birbirimizi ve ciddi(!) düşünüyoruz, caiz mi bu durumumuz yoksa engelleyip sileyim mi onu….

Çocuklarımızdan, en yakınlarımızdan bazen kendimizden yükselen bu çetin sorular, bu absürd dialoglar hangi sürecin meyveleri? Hiç düşündük mü? Alnı belki de hala aynı seccadede secdeye değen bizler sadece aşınan seccadelerimizi mi koruyabildik, biz belki bir namaz vaktinde iken, ya da tesbihat çekerken birileri geldi ve bizden habersiz her şeyimizi çaldı ve yerine bu suni bu yapmacık hayatı mı bıraktı? Kimi suçlayabiliriz…
Kimliğimiz sorulduğunda hemen hemen hepimiz hiç de tereddütsüz tek nefeste "Müslüman" diye tanımlıyoruz kendimizi, ama şöyle bir bakınca bir yerlerde ters giden bir şeyler olduğunu hissetmemek mümkün mü?
Biliyoruz
21. yüzyıl müslümanıyız , belki de kullandığımız jargon kendimize atfettiğimiz “dindar” yaftası aslında bizim görüntü resmimiz, msn kutucuklarında kendimizi ifade etmek amacı ile kullandığımız bir avatar ve nefsimizden çok uzak, kimbilir! Bu satırlar ürküttü değil mi bizi...

Popüler İslam gençliği...
Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç *lılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatıma tüzzehra olan bu genç hanım ve *lılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli *lı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok da gerek yok herhalde, hadi ailelerin yükünü biraz hafifletelim ve suçu biraz da çağın değişen şeraitlerine atalım...
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst