Yerli Dizi Yersiz Uzun - 2012

Staruser

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar, bugün Yerli Dizilerden bahsedeceğiz.​


Bildiğiniz üzere Türk televizyonlarında birçok program yayınlanmaktadır. Bunlardan bir bölümü hatta ve hatta büyük bir bölümü dizileri oluşturmaktadır. Öyle Bir Geçer ;zaman Ki'den Behzat Ç.'ye, İşler Güçler'den Muhteşem Yüzyıl'a kadar bir çok dizi var. Ben buada diziler iyi-kötü. süper-berbat. ahlaksız-dizi gibi konuları tartışmaya gelmedim, yorum yapacak arkadaş yorumunu bu giriş bölümüne değil de gelişme bölümüne yani ikinci paragrafa göre yapsın.

Neyse! Sonuç olarak yerli dizilerimiz hakkındaki asıl meseleye gelelim. Uzun olmazı! Evet yerli dizilerimiz 75-120 dk arası değişiyor. Geçenlerde Suskunlar'ı izlerken yeni bölüm özetsiz verildi, 20:00'da başlayan dizi daha 21:30da hikayesini yarılamamıştı bile. Netekim dizi 23:00'da bitti. Bunun yarım saati reklama gitse, malum dizi 2 saate yakın yeni bölüm yayını yaptı.

Sezon başlamadan önce Behzat Ç. dizisi için sürenin 65 dakikaya indirilme cezası verildiğini öğrendik. Yani bunu ceza olarak algılanması komik. Bu Behzat Ç. için bir ödül oldu. Dizilerin 60 dakika civarına inmesi hepimiz için iyi. Set kazaları, ölümler, yapımda emeği geçenlerin hayatlarındaki stresler... Bunlardan banane diyorsanız sizin için daha kötü bir durum var. VAKİT! Evet, diziler vaktinizi çalıyor. Dizilerimiz yabancı dizi standartlarında 60 dakikaya çekilirse dizilerin kalitesi ve izlenilebilirlik oranı artar.

Tweet atarak, status güncelleyerek, tumblr'a yazarak olmaz! Olur, nasıl olur?

rtuk.gov.tr 'ye girip "Sol üstteki tabloda" bulunan "en sağ en alttaki" kutucuğa (Görüş - Öneri @ Şikayet ya da önerilerinizi paylaşmak için tıklayınız) girip şikayetinizi yazınız.

Buraya yollayacağınız şikayet formunda herşey dikkate alınıyor, size geri dönülüyor. Sizden ricam bu formu doldurup dizilerin kısaltılmasında katlı sağlamanız. Dğerli vaktiniz için bunu yapın. Ananız bacınız sizi maçınızdan ediyorsa maçın tam******* değil, en azından sadece ilk yarısından ederler :) En azından size 2sa vakit ayırmıyorken şimdi bu süre 1 saate iner :)

YERLİ DİZİ, YERSİZ UZUN. Lütfen formu doldurarak katkıda bulunun.​

KAAN K.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
---> Yerli Dizi Yersiz Uzun - 2012

yazının sahibi arkadaşı tanıyorum. blogunda gerçekten yararlı ve doğru yazılar var. Ama gerçekten haklı. Sette birebir bulunduğum için zorluklarını görüyorum.
 
---> Yerli Dizi Yersiz Uzun - 2012

Şikayetler buraya.
"Yerli Dizilerin uzunluğunun 90-120 dakika arasında olmasından mütevellti rahatsızlığımı dile getirmek isterim. Daha makul olan bir süre olarak 45-60 dakika arasına çekilmesini talep ederim." şeklinde bir yazı ile http://www.rtuk.gov.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx adresine şikayette bulunabiliriz. Lütfen, bu bir sosyal sorumluluktur. 2 dakikanızı almaz.
 
---> Yerli Dizi Yersiz Uzun - 2012

Tek izlediğim dizi Karadayı, o da yaklaşık 120 dakika sürüyor fakat yapım çok sağlam olduğu için bazen ne çabuk bitti diyorum. 120 değil 320 dakika olsa izleyebilirim.

Diğer açıdan bakınca olaya, mutlaka bir derleme yapılmalı, bu sektörün işçileri için çok ağır ve zor bir durum.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst