Yeni Alınan Buzdolabı Neden 6 Saat Boyunca Boş Çalışmalıdır ?

~AnıL~

Kayıtlı Üye
Buzdolaplarının iç kaplamasında kullanılan dioksobozamin denilen bir kimyasal var. Bu kimyasal buzdolabının üretim işlemi bittikten sonra kullanıcıya kadar ulaşan süredeki verim kaybını önlüyor, ancak zehirli bir madde. Buzdolabını ilk aldığında 6 saat çalıştırıyorsun, o soğukta madde havadaki oksijenle tepkimeye giriyor, kapağını açtığında da uçup gidiyor. Bu maddenin kullanımı yıllardır yapılan onca araştırmaya rağmen yasaklanmadı, ABD bazı eyaletlerinde yasak sadece. İsviçre'de bir çocuk doğrudan 6 saat çalıştırılmadan dolaba koyulan bir mamayı yediği için öldü. Şirkete dava açılsa da kazanılamadı, üretici şirket bu maddenin kanunlarda açık bir şekilde kullanımının sakıncasız olduğunu gösteren bir belgeyle yırttı. Dioksobozamin'in yerine geçecek farklı bir koruyucu hakkında çalışmalar var, birkaç buzdolabı şirketi daha az zararlı kimyasallara geçiş yaptı bile. Ayrıca bu maddenin ilginç bir özelliği de tamamen benim uydurmuş olmam ve buzdolabının 6 saat neden açık bırakıldığı hakkında hiçbir fikrimin olmaması.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst