'Yemekteyiz' tepki topluyor

PoLaT-BaHa

Kayıtlı Üye
Show TV'de yayınlanan 'Yemekteyiz' yarışması hafta içi her akşam ekrana gelmeye devam ediyor. Her hafta farklı beş yarışmacı ile süren programda, her akşam sırayla bir yarışmacı diğer dört yarışmacıyı evinde kurduğu davet sofrasında ağırlıyor. Büyük ödüle sahip olmaya çalışan yarışmacılar birbirlerini yemeklerinin lezzeti ve sofra düzenlerine göre değerlendirerek birbirlerine puan veriyor. Birbirlerine çeşitli ağır eleştiriler de getiren yarışmacılar, türlü nedenlerle birbirlerinden bol bol puan kırıyor. Ancak ilgi çeken yarışmaya itirazı olanlar da var.
Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere, Macaristan, Danimarka ve Hırvatistan'da büyük izlenme paylarına sahip olan yarışmanın Türk gelenek ve göreneklerine uygun olmadığı iddia ediliyor. Yeni Şafak'tan Nurşen Şentürk, yazısında yemek ustalarına konuyu sordu ve şöyle yazdı:
'Programda beş kişi birbirlerinin yaptığı yemekleri, sofra düzenini acımasızca eleştiriyor. Dozu ayarlanamayan kimi eleştiriler yemek sofrasında seslerin yükselmesine sebep oluyor. Bu durum kavga dövüş izlemeyi sevenlerin dikkatini çekse de toplumda tepki uyandırıyor.

TARİFLER UYGULANMIYOR

Türk televizyonlarında yemek programları denildiğinde akla gelen isimlerden biri olan Eyüp Usta (Sevinç) Star TV'de Eline Sağlık programını hazırlayıp sunuyor. Eyüp Usta Yemekteyiz programı için “Program yemek programı olarak görünse de format reyting üzerine kurulmuş” diyor. Bu programı bir yemek programı olarak görmediğini söyleyen Eyüp Usta, “Kaldı ki verilen tariflerin de izleyici tarafından uygulandığını düşünmüyorum” şeklinde konuşuyor.

Çeşitten yanayız kavgadan değil

Geçmişten günümüze gelen yemeklerin bölgesel farklılıklarını izleyicilerle paylaşan Kültür Aşı programının sunucu Esra Düzdağ, “Biz de televizyonda çeşitlilikten yanayız ancak bu gibi, Türk insanını kavgacı ve dedikoducu gösteren programlar bizim kültürümüzle örtüşmüyor” diyor. Programın diğer sunucusu Neslihan Demir de “Misafir ağırlamanın çıkar meselesine dönüştüğü programların bize uygun bir elbise olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuşuyor.'​
 
heheheeh güzel ama sadece abartıyorlar:) o yarışmaya kazanmak için degil kendilerini rezil etmek için giriyorlar...
 
ilk başlarda izliyodum ama artık izlemiyorum o kadar aç insan varken yemeklere burun kıvırmaları ve çöpe giden yemekler sinirimi bozuyo
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst