Vücudumuzla İlgili İlginç Bilgiler

Earl Freyja

Bayan Üye
Vücudumuz aspirin üretiyor

Meyve ve sebze yediğimiz zaman vücudumuz kendi aspirinini üretebiliyor. Araştırmalar meyve ve sebzelerde bulunan benzoik asit alan kişilerin salisilik asit üretebildiğini gösteriyor.Bu madde aspirinin temel etken maddelerinden biri olarak biliniyor.

İş yerinde kestirmek patrona da fayda sağlıyor

20 dakikalık şekerleme ruh halini dengeliyor ve üretkenliği arttırıyor. Şekerleme sonrasındaki dinlenmişlik hali saatler boyu devam ediyor. Ayrıca şekerleme sayesinde kalp de normal ritmine geri dönüyor. Yunan gönüllüler üzerinde yapılan bir araştırma haftada 3 kez şekerleme yapan kişilerde kalp rahatsızlıkları riskinin %37 oranında azaldığına dikkat çekiyor.

4. Herkesin dil dokusu farklı

Parmak izi gibi her insanın dil izi farklıdır. Dil hem psikolojik hem de fiziksel açılardan bilgi veriyor. Yapısı gereği tekil bir organdır ve hiç bir insanın dili başka birine benzemez. Şekil, büyüklük ve uzunluk açısından herkesin dili farklıdır.

Kendini sindirmemek için mide duvarı her 3 günde bir yenilenir

Mide asiti çok güçlü ve yakıcı bir maddedir.Mide hücreleri tarafından normalde metallerin işlenmesi sırasında kullanılan hidroklorik asit salgılanır. Ancak mide duvarındaki mukus yüzey bu asidin güvenli bir şekilde vücutta tutulmasını sağlar.

İnsan vücudunun temel yapı taşlarından birisi olan hücre ve dokuların oluşturduğu organlarımız, sağlıklı bir büyüme ve gelişme gösterirken vücudumuzdaki sistemler görevlerini eksiksiz olarak yerine getiriyor. Peki bu durumlar gerçekleşirken ne gibi durumlarla bağdaşıyor. Umuyoruz ki listeden sonra vücudunuzda ki elektrikle 25 watt’lık bir ampul yakmaya çalışmassınız, ya da tek bir saç telinizle 3 kg kaldırmaya…

İnsanlar yaşamları boyunca, 6 fil ağırlığına eşit miktarda yiyecek tüketmektedir.

Tırnaklarımız bir yılda 3,75 metre kadar uzar.

Tek bir dakika içerisinde 1025 cm³lük havayı içimize çeker, 4 kilograma yakın kanı vücudumuz içinde devrederiz.

Normal bir insan vücüdunda bulunan elektrik 25 wattlık bir lambayı dakikalarca yakabilir.

Bir insanın normal vücut ısısıyla dayanabileceği su sıcakllığı 110 derecedir.

Kalbimiz normal olarak dakikada 70-72 kere atar. Bu atışa göre, 70 yaşındaki insanın kalbi 250 milyon kere atmış ve bu süre içinde de 167.561.600.000 kilo kan,damarlarımıza pompalanmıştır.

Bebekken 270’ten fazla kemiğimiz varken, büyüdükçe bunların bazıları birbirleriyle kaynaşarak sonunda sadece 206 kemikle kalırız.

Yetişkin bir insanda akciğerlerin yüzey alanı yaklaşık olarak 75 m ²dir. Derinin yüzey alanı ortalama olarak 16 m² olarak alındığında, akciğerlerin yüzey alanının derinin yüzey alanının yaklaşık 5 katına eşit olduğu görülmektedir.

Bir tel insan saçı 3 kilograma kadar ağırlık kaldırabilecek esnekliğe sahiptir.

Göz kası tüm vücudun en hızlı tepki gösteren kasıdır. İnsan vücudundaki en güçlü kas ise dilde bulunmaktadır.

Vücudumuzda 25 milyar oksijen alıcı kırmızı kan yuvarı bulunmaktadır. Bunları bir yüzey üzerine yayacak olursa 2570 m²lik bir alan kaplar.

Vücudumuzda o kadar çok karbon taşırız ki bunları bir araya toplayıp kullanmak mümkün olsa 9000 adet kurşun kalem yapılabilir. 2200 kibrite yetecek kadar fosforumuz, 250 gramdan fazla sülfürümüz, bir kaşık dolusu magnezyumumuz, 5 cm boyunda bir çivi yapacak kadar demirimiz vardır.

Vücudumuzdaki en ufak kemik kulağımızdadır ve üzengi kemiği (stapes) diye adlandırılır. Sadece 1,98-4,3 mg ağırlığına sahip olan bu kemik 2,5-3,3 mm uzunluğunda olup bir pamuk lifinden daha incedir.

Vücudumuzda 639 civarı kas bulunmaktadır. Kaslar vücudumuzun toplam ağırlığının yaklaşık 2/5’ini oluşturmaktadır. Vücudumuzdaki en küçük kas kulağımızın derinliğinde bulunan ve işitmede fonksiyonel olan stapedius kası iken, vücudumuzun en büyük kası kalçamızda bulunan “gluteus maximus” kasıdır. Gluteus maximus yürürken ve koşarken bacağımızı kuvvetli bir biçimde geriye doğru itmekte olan kastır. Vücudumuzdaki en uzun kas ise sartorius kası olup kalçayı büken ve dışarı doğru iten kastır.

Yüzümüde 60 adet kas vardır. Gülümsemek kaşları çatmaktan daha kolaydır. Gülümsemek için 20 kası çalıştırmamız gerekirken, kaşlarımız çatmak için 40’ın üstünde kası çalıştırmamız gerekir.

İnsan vücudundaki damarların uzunluğu yaklaşık 96 bin kilometredir.

İnsanlar 60’lı yaşlarına geldikleri zaman erkeklerin yüzde 60’ı ve kadınların ise yüzde 40’ı horlama durumuyla karşı karşıya kalıyor. Horlama ortalama 60 desibel şiddetinde ortama yayılırken, horlama seviyesi bazı kişilerde 80 desibelin üzerine çıkabiliyor. 80 desibel seviyesindeki ses havalı matkabın çıkardığı ses kadar yüksektir. 85 desibelin üzerindeki sesler insan kulağına zarar verdiği saptanmıştır.

Hapşırık havada saatte 161 km hızına ulaştığı saptanmıştır. Bu nedenle hapşırınca burnunuzu ve ağzınızı mutlaka bir mendille kapatmalı, fakat hapşırığınızı tutmaya çalışmamalısınız aksi takdirde beyin hücreleriniz zarar görebilir.

İnsan doğduktan bir kaç gün sonraya kadar, hiç birşey duymayacak kadar sağırdır.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst