Voyage Century Onlİne Dev Rehber

4MinoRMacH1Né

Hard Work Beats Talent
Kayıtlı Üye
Oyunumuzun resmi sitesi: vc.igg.com/


hesap açma: http://www.igg.com/member/vc_reg.php

Client download: http://vc.igg.com/download/client.php


Oyunumuzu kuruyoruz. launcheri çalıştırınca patch atacaktır.bu uzun sürebilir. oyunu boyutu 1.4 gb civarlari fakat patchlerde bayağı sürüyor.Bunu düzeltmek amacıyla sitede download bölümünde 30 -42 arası auto patch vardır launcher 30.patch e gelince kapatıp bu auto patchi calıstırıp 42 ye gelincede tekrar açıp devam ettirmeliyiz.Böylelikle kolaylık olmuş olur.

Biraz oyunumuzdan bahsedelim.
Oyunun türü:Historical Rpg (yani tarihsel değerleri içeren bir oyun)
Oyunun yapımcısı IGG firmasıdır.
2004 yılında yapılmıştır ve oynanmaya açılmıştır
Oyunumuzda tam 14 imparatorluk ve 54 şehir vardır ve şu ana kadar gördüğüm en büyük haritaya sahip oynadıklarımın arasında. Istanbuldan japonyaya yolculuk yapmayı denediğinizde edo şehrine kadar rahat 1 saat geçiyor.Tabi bu durum rüzgar hızı +rüzgar yönüne göre geminizin hızını etkliediğinden değişebilir. Tabi şimdi diyeceksiniz yahu ben hep oraya mı gidip geliceğim? tabikide hayır. Biz oyunda yeni olduğumuzdan bize sadece 4 şehir gösteriyor haritamızda.Biz öteki şehirleri gezerek keşfediyoruz. Yeni bir kişinin monster kesmek için tabikide doğduğu yerdeki monsterları kesmesi lazım gidipte yüksek level monsterları aramıyacaktır. Bu nedenle oyunun başlarında genelde istanbul alexadre beruit ve athenste geçicektir zamanımız.



Oyundaki pvp sistemimiz ise şöyledir. Ve umuyorum bu sistemleri seviceksiniz
PvP = 1 Vs 1
PvM = Yaratıklara Karşı
Guildwar = Guildler Arası Savaş
City War = Şehir Savaşları (şehir ele geçirme savaşları oluyor şehri ele geçiren guilding bayraı o şehrin üstünde dalgalanıyor ve oraya heykel dikebiliyoruz )
World War = Dünya Savaşı

Oyunu kurup oyuna girdiğimiz anda ilk önce tabikide her oyunda olduğu gibi karakterimizi yapacağız.Create character i
createcharacter-3.jpg


tıkladığımızda karşımızda 4 çeşit karakter gelicektir.
Soldaki 2 karakter( kız ve erkek) Yunanistan karakterleridir. Sağdaki 2 karakter ise Osmanlı karakterleridir. 14 imparatorluk var fakat düşünün ilk Osmanlı ve Greece imparatorluklarını koymuşlar.Tabikide diceksinizki 14 imparatorluk var ben İspanya imparatorluğundan olucam. Fakat başta osmanlı ve yunanistan var. Nasıl seçicem ispanyayı. Tabikide kolay osmanlı ve ya yunan karakteri açıp oyuna girdiğimizde ispanyaya gidip oranın imparatoruyla konuşup anlaşıp birazda para verip o şehre katılabiliriz.
Birde yunanistan karakteri seçerseniz karakteriniz athenste oyuna başlar. Eğer Osmanlı karakteri seçerseniz Alexander da başlarsınız.Birde nerde başlarsanız o şehirin bankasını kullanırsınız.Tabikide tek bir bankanız olmuyacak. toplam 4 banka açabiliyorsunuz. bunları düşünüp açmak gerekli nerelerde çok takılcaksanız oralara yakın açmalısınız.Tabiki oyun başında bi tane banka yeterli Bankanın load kapasitesi 500 dür. bu kapasiteyi para verip artırabiliriz paramız olduğu zaman





işte oyunumuzun full haritası(ayrıntılarıyla)

voyagefullmap.jpg


Arkadaşlar buraya kadar oyunumuzu kurduk karakterimizi yarattık başlangıç bilgileri verdik. map bilgileri verdik.



Artık oyunumza giriş yapabiliriz. Tabikide en önemli noktayı şimdi söliyeceğim söylemekte biraz geç kaldım ama neyse



Oyunu oynamak için kişide olması gereken özellikler
1-)Sabır(YOKSA UNUTUN OYUNU)
2-)Kişisel bilgisayar(CAFEDE OYNARSANIZ İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ
3-)Zaman(EN ÖNEMLİSİ)
4-)Azda olsa idare edecek kadar ingilizce...

Biraz fazla oldu ama genelini online oyunlar istiyor saten



Arkadaşlar birde V.C.O. da olan bir kaç yenliği söylemek istiyorum. Önceleri oyuna başlarken bize level 1 gemi verirdi tabi level 1 ezik bir durum. şimdi oyuna başladığımızda bize lvl 6 gemiye denk savaş gemisi veriyor level 1 yazıyor ama gücü hp si, sailor(tayfa taşıma kapasitesi, top taşıma kapsitesi(cannon), load kapasitesi müthiş bir gemi veriyor birde ek olarak bazı arkadaşlar bilir gemilerde geminin ön tarafında figure head(figür başlık) olarak bi şekil vardır. deniz kızı şekilleri felan.önceden dandik verirdi şimdi oyuna yeni başlıyan bir kişi güzel bir figure head a sahip oluyor.Tabi bunlarla bitmedi oyunda bildiğimiz gibi npc sayısı çok ve bazı görevlerde npcleri bulmak zor oluyordu.Dakikalarca arıyorduk.Şimdi auto track denilen bir sistem getirildi bu track sayesinde istediğimiz npcyi kolaylıkla buluyoruz.Tracktan npc nin ismini tıklıyoruz.Bizi otomatik npc ye götürüyor karakterimizi npcnin dibinde durduruyor.Çok iyi oldu budurum aynı zamanda denizdede işe yarıyor.Tıkladığımız şehire gidiyor(Tabi denizlerde arada fırtınalar çıkıyor siz afk olursunuz. karakteri auto tracktan uzun bi yere yollarsınız.fırtınaya yakalanır.ve hasar alır durur ondan dolayı dikkatli olunuz )Birde önceden load(yük taşıma kapasitesi) olmayan bir elbise verirdi bize.Şimdi ise Load +60 veren defansı dodge(tutturma)si güzel olan bir elbise veriyor.Diğer bir yenilik ise önceden herkeste level 1 kılıç olurdu.Şimdi gene level 1 fakat attack 25 30 40 civarlarında veriyor silah türüne göre.Kısaca level 1 dediği silah level 3 silaha eşit böylelikle kolayca monster kesebiliyoruz.Diğer bir yenilik ise silkroad oynuyanlar bilir bi item aradığımızda stall networktan bu itemi bulurduk.İşte bu sistemde getirildi. Kolayca istediğimiz itemi bulabiliyoruz.Kısaca oyunu çok zevkli bir hale getirdiler.İnsanları sıkmamaya çalışıyorlar. Ve bu durumuda bence hallettiler.

Arkadaşlar bildiğimiz gibi oyun korsanlık konusu üzerinde gelişiyor.Oyunun grafikleri süper,ve çok ayrıntılı bir oyun.Mesela istanbula gittim ahmet mehmet isimli npcler(kişiler)vardı etrafta.Birde bir caminin yanına yaklaştığımda imamın besmele çektiğini duydum. Beruite gittiğimde etrafta osman muhammed ömer gibi isimli npcleri gördüm.Bu kişiler görev felan verebiliyor ve bu oyunda görevler cidden çok anlamlı mesela bir görevde şöyle diyordu:İstanbula saldıracaklar acele bu mektubu Selim padişaha ulaştır görev süper bence

Bayağı konuştum ama inş sıkılmamışsınızdır evet artık gelelim oyunun işimize çok yarıyacak olan bilgilerine
Oyuna girmek için karakteri seçiyoruz ve oyunumuza giriyoruz ve kendimizi bir gemide buluyoruz nedir bu gemi felan panik yapmayın orada bi adam var size bir kaç bilgi veriyor burayı hızlıca geçebilirsiniz(skip).Geçmek için GO TO THE BIRTPLACE butonunu tıkladğımızda bizi osmanlıysak alexander a yunanlıysak athenste oyuna başlatıcaktır.Örneğin bir osmanlı karakterimizin resmi...

balangc.jpg


Yanımızda docker var o npc gemimizi suya indirmemizi, provision almamızı,(yani yiyecek denizde gitmek için yanımıza yemek almalıyızki denizde aç kalmayalım eğer provision biterse yolda en yakın şehire girip dockere tıklayıp alabiliriz fiyatı oldukça ucuzdur. Fakat dikkatli olun koyanusta felan biterde gemi hızı 3 e düşer ve kıyıya ulaşmak 30dk yi geçebilir ) ölen tayfalarımızı iyileştirmemizi gibi şeyleri sağlar bize.ve karşımızda Delacro diye bir npc var. Tıkladığımızda görev yapmış oluyoruz ilk görevimiz bize oyun bilgileri veriyor ve 8000(8k) para veriyor bu çok önemli çünkü oyun başında paramız yok fakat üzülmeyin bu oyunda zamanınız oldukça taşı sıktıkça suyunu çıkaracaksınız Az ilerde shipyardboss var. O npc bize gemi malzemeleri gemiyi tamir etme boyama upgrade yapma gibi olanakları sağlıyor top(gülle) almamızı sağlıyor ve inventorimize dikkat edelim orda 2 elbise var üstümüzdeki dandik 1 lvl öteki land star yazanı giyin oda 1 level fakat özellikleri ötekinden 1000 kat iyidir.İnventory de 3 çeşit bölüm var ;bunlar article column ve item. İtem türünüze göre bu bölümlere itemleriniz koyuluyor. İtem yazan bölümü tıklarsanız 5 tane takı görüceksiniz hemen takın onlar güzel özellik veriyorlar. elbisemizide taktık silahımızıda veriyor. Tamam artık savaşalım tabikide diil şimdi şehiri inceliycez.
sehir.jpg



şehrimizden bir görüntü. Hemen solumuzda skill tutor var evet skillerimizi bu abiden açtırıyoruzSkill açtırma başına 200 coin alıyor kendileriDikkat!!! bu oyunda en çok söylenmeyen ve bir çok kişinin oyuna baştan başlamasına neden olan durumu açıklıyoruz. bir karakterde 17 tane skill vardır her biri 120 level e kadar gider.Fakat siz bu 17 skilin sadece 8 ini level 31 den yukarı götürebiliyorsunuz.Bir çok kişi gereksiz yada yan charlarla yapılması gereken skilleri ana charda açtılar böylelikle öteki skilleri kasamadılar ve o skillersiz karakteriniz bir hiçtir.Bu nedenle 8 skill seçicez. ötekileride açıcaz fakat 8 taneyi 31 den yukarı götürebileceğiz.Voyage(denizde gezdikçe exp gelir gemi upgradesi için gerekli olan skilldir) kendisi oyun başında açıktı kaldı 16 skillden 7 skill seçmeye.Şimdi size skilleri tanıtacağım böylelikle hangileri gerekli hangileri ana karakterle kasılması gerek hangilerininde yan karakterle kasılması gerektiğini görüceksiniz.8 skill haricinde eğer hepsini açmak istiyorum diyorsanız item mall dan skilli 31 yukarısına götürmek için gerekli olan şeyi almak durumundayız.Tezgahlarda satılırmı bilmiyorum bende tam olarak.Galiba satılıyor tam emin diilim.

Iste Skillerimiz!!


Navigation(voyage)
Sea battle(denizde savaştığınızda gelişecek olan skill gemi batırdığınızda)
Eloquance(merchant görevleriye veya mal ticareti yaparak gemiyle mal taşıyarak elde ediceksiniz bu skilin explerini silkroaddaki kervan çekme gibi düşünün burda gemi çekçeksiniz)
Medicine(Pot içtiğinizde mana hp farketmez bu skill gelişir.Bu skill geliştikçe hp ve mp niz artar mesela 1000/1000 se 1050/1050 olur felan.
Fishing(balıkçılık skilimiz bu skill sayesinde gemimizle balık tutarız fishing geliştikçe jewelry yani takı çıkarma ihtimalimiz var denizden altın takılar )
Bare fightining(bu skill şeklindende göreceğiniz gibi güç skilimiz bu skill 4 skile bağlı olarak artar falchion axe playing sword ve shooting skillerine göre artar.Mesela falchion kılıç skiliniz lvl 100 oldu bu skillde %80 %90 oranında ilerler yani 80 level ile 90 level arasında bişi olur. faclhiona gelen exping aynısına yakını bu skillede gelir ve önemlidir
Sword playing(Sword skilidir sword kılıcımız ile kasılır hayvan keserek felan.)
Falchion(buda kılıç skili kılıç ile kasılır hayvan keserek felan.)
Axe playing(buda balta skili balta ile kasılır hayvan keserek felan.)
Shooting(buda tüfek tabanca ile kasılır hayvan keserek felan.)
Timbering(bu skill sayesinde odun keseriz para kazanırız )
Mining( bu skill sayesinde maden çıkartıp para kazanırız )
Planting(bu skill sayesinde bitki ekip fide toplarız bunlar sayesinde alchemy ve sewing skilleri geliştirebiliriz)
Ship Building(bu gemi yapma skilimizdir.Mesela gemimize armor,figure head,cannon gibi gemi eşyaları yapmamızı sağlar.)
Foundary(bu skillde silah yapmamızı sağlar. kendi silahımızı tüfek kılıç gibi silahlarımızı kendimiz yaparız)
Alchemy(bu skill sayesinde pot yaparız.Kendi potumuzu kendimiz üretiriz. )
Sewing( bu skille kendi elbisemizi dikecez bi nevi terzilik )

Iste skillerimiz bu kadar gelelim skillerimizi anlatmaya daha geniş bi şekilde

Not: arkadaşlar şunuda belirtiyim oyunun sağ altındaki dümenden skillerimizi karakterimizi inventory mizi command(bazı haraket ve durumlar) guildimizi arkadaşlarımızı ve sistemi görmemizi sağlayan kısa yollar mevcuttur ordan ulaşabilirsiniz.

Skiller ayrıntılarıyla....

Voyage
biggrin.gif
enizde ilerledikçe gelen bir deneyimdir.bu skilimiz sayesinde denizde gemiyle gideriz.kısaca kaptanlık skili diyebiliriz.Diğer bir özelliği ise gemi upgrade edeceğimiz zaman gerekecek olmasıdır....Bu skill açacağımız 8 skill e dahildir kendisi otomatik açılıyor saten
Sea Battle:Bu skilimiz denizde gemi batırdıkça gelişmekte. Bu skillde savaş gemileri için gereken bir skill.Bu skill geliştikçe skill pointlerimiz gelir ve bu pointleri kullanarak cannon(top) levelimizi geliştirebiliriz. Olmassa olmazlardandır.
Eloquance:Bu skill biz ticaret yaptığımızda mal taşıması yaptığımızda gelişir.Sea battle savaş gemisi için gerekliydi ve bu skillde merchant gemileri için gereklidir.Tezgah kurmak bu skill sayesinde olmaktadır(item satma pazar açma). Olmassa olmazlardandır.
Medicine:Bu skill sayesinde hp miz manamızın limiti artmaktadır. bu skill geliştikçe pot içtiğimizde saniyede dolan canımızın hızlı artasını sağlar. mesela level 1 deyken 5 artarken lvl 30 iken 8 artabilir saniyede canımız pot içtiğimiz anda.BU skill olmazsa olmazlardandır.
Fishing:Bu skill sayesinde balık tutarız ve skilimiz geliştikçe ileride jewelry(değerli takı) düşürme şansımız artar bu skill doğrusu önemli diildir. yan charla kasın derim şiddetle öneririm anca ilerde paranız olduğunda açtırırsınız.
Bare Fighting:Bu skill daha deminde dediğim gibi silah skillerinizin gelişmesiyle orantılı olarak gelişir. örneğin faclhion kasarken 1000 exp geliyorsa bare skilinede 900 800 arası exp gider.Mutlaka açılmalıdır %100 şiddetle öneririm.
Sword:Bu sword silahıyla geliştirilen bir skilldir. Saten elimizde 4 tane skilimiz var. sword falchion axe playing shooting. ilk oyun başında olduğumuzdan 4 ünden birini seçmeliyiz. size önerim falchiondur tabi zevklere göre değişir. 4ünden birini açlım 2.sine şimdilik gerek yoktur.
Falchion:bu skill falchion silahlarıyla kasılır. size bu skili öneririm 4 ünün arasından. en başta en uygunu budur kanaatimce.
Axe Playing:balta ile geliştirilen bir skilldir. hayvan keserek geliştirilir 4 silah skillerinden biridir.
Shooting:Tüfek tabanca ile geliştirilir.uzaktan hayvana ateş ederek kesersiniz. 4 silah skilinden biridir. tavsiye etmem. genede size kalmış bir durum.

Timbering:bu skill sayesinde ağaç keserek odun çıkarırız. ve her 3 odunu işeriz ve sonucunda bize 1 tane işlenmiş odun verir(timber)Şehre girer girmez gidip blacksmithten alın baltanızı koşun ağaçlara odun yaptıktan sonra işleyin odunu timbere çevirin. işlemeyi anlatıcam ileride.iyi para elde edersiniz.Birde bu skili ana charla açmayınız.Çok zaman kaybedersiniz ve okadarda ahım şahım bir skill diildir.foundary silah yapımı ve ship rebuilding için gereklidir. yan character açıp o karakterle kasarsınız skili.Böylelikle ana charı bulaştırmassınız odunculuğa.
Mining:Bu skill sayesinde maden işlersiniz.odundaki durumalr aynen burdada geçerlidir. bunuda başka bir yan charla kasmanızı öneririm.bu skili 8 skillin içine dahil etmeyin derim.
Planting:Bu skill sayesinde bitki ekersiniz.Leveliniz ilerledikçe Yüksek level bitki ekip Yüksek level fide elde edersiniz.Alchemy ve sewing için gereklidir.Yan charla kasın derim.

Ship Building:Bu skili ana karakterizde açın derim 8 skill e dahil edin. Yan charla odun kırarsınız maden çıkarırsınız bu karaktere yollayıp odun ve madeni gemi malzemesi yapmak için kullanabilrsiniz. yada satabilirsiniz. kasılması zor diildir.

Foundary:Bu skill sayesiinde kendi silahınızı kendiniz yapabilir ve silah yapıp satabilirsiniz.Yan karakterden odun ve madenleri alın bu chara verin.Ve silah yapın.
Alchemy:Bu skill sayesinde bitki fidesi üreten charınızdaki bitkileri alıp pot yapımında kullanabilirsiniz satabilirsiniz para kazanabilirsiniz. yan charla kasılması taraftarıyım. ama size kalmış.
Sewing:Bu skill sayesinde terzilik yapabilirsiniz.Kendi elbisenizi kendiniz dikebilirsiniz.Yan karakterle kasılması taraftarıyım.Bitki fidesi üreten chardan bitkileri alıp elbise dikebilirsiniz.

Arkadaşlar birde şunu ilave edicem.Bir skill level 7 olduğunda o skill level 1 dir. level 2 olduğunda 11 dir. level 3 olduğunda 21 dir. level 4 olduğunda 31 dir.bu böyle gidiyor 41 51 61 71 81 91 101 111 diye 120 ye kadar. Mesela sizin odununuz level21 oldu siz artık level 3 oduncusunuz lvl 11 se level 2 oduncusunuz level 41 ise level 5 oduncusunuz.Peki level3 (21) oduncu ne demek? hemen açıklıyım.Siz level 7 ye kadar level 1 odun çıkarıp kullanıyorsunuz yada satıyorsunuz. level 11 oldu timber leveliniz artık level 2 odun çıkarabilirsiniz üretebilirsiniz. level 21 oldu diyelim mesela o zamanda level 3 odun üretip timber haline getirebilirsiniz.Böylelikle daha çok para kazanıp kaliteli gemi malzemesi ve silah yapabilirsiniz. bu durum bitkiler için sewing alchemy foundary ship building mining gibi eloquance gibi skiller içinde aynı anlama gelir.Siz level 41 terziyseniz level 5 elbise dikersiniz level 6 dikmek için level 51 e getirmeniz gerekmektedir sewing skilini ve Diğer bir hatırlatmada bulunacağım.Siz level 7 oldunuz ve artık 2 level odun üretmek istiyorsunuz peki nasıl yapıcaksınız? hemen izah edeyim skill tutora gidiyoruz. Yukarıda stunt title ve skill bölümleri var. Stuntu tıklıyoruz. bu skilllerde kendi içinde skillere ayrılıyor. Öneğin timberi ele alalım timberde 3 skill açılıyor.Lumber study woodcutter sprit ve timber feeling practice. siz level 2 odun cıkarmak için skill tutora gittiniz.stunt(skill point) butonunu tıkladınız ve o bölüme geçtiniz orda skillerinizi görüceksiniz timberi seçiyoruz.timberin hemen altında timber skilinin içindeki 3 skili görüceksiniz. işte Study skilleri tüm skillerde vardır. Bu skill level 2 olursa level 2 odun çıkarırsınız. Eğer level 21 olduysa timberiniz study2 di saten yapmıstınız level 3 çıkarabilirsiniz artık.Fakat stuntuları dikkatli kullanalım birazdan anlatıcam stuntların ne işe yaradıgını. Siz kısaca lvl 21 e getirdiyseniz timberi level 3 odun cıkarmak için study skillini 3 yapmanız gerekmektedir. tüm meslekler için bu geçerlidir.



evet diyelim artık herhangi bir skillimiz level 31 oldu peki napıcaz. dedik ya 31 i geçirebiliriz diye. Tabi bunu skill tutora söylememiz gerekir Hemen skill tutora gidiyoruz genelde tüm sehirlerde hemen city girişinde bulunur.Tepede skill stunt title die 3 bölüm vardı skill bölümünü tıklıyoruz.31 olan skilimizi seçiyoruz.ve promoteyi tıklıyoruz.Dikkat tıklamassanız 31 den sonra exp gelmez. Bu işlemi yapmanız gerekmektedir.


Evet şimdi en önemli konulardan biri olan Stunt kısmını açıklıyorum.Detaylı bir şekilde.


Voyage'ın stuntları:
Alert: deniz savaşında attack ve defans artırıo.
Lvl1 alert= 10 saniye sürüo.. sonra kayboluyor (her lvl artışında 5 saniye artıo)
Bu arada gemi hızınızı 3'e düşürüyo. Yani düşmandan kaçarken pek kullanmayın
Pursuit: hedefiniz sizden kaçıyosa, belli bi süre hızınız artıo (Lvl1 = 10 sn). Tabi önce hedefinize tıklayın sonra bu stuntı seçin.
Aynı zamanda ramming stunt kullanıcaksanız pursuit faydalı olur.
Dezavantajı: geminiz daha çok hasar alıyor ve sizin isabet oranınız düşüyor
Full Speed: Sail durability'niz %60'ın altında ise (yani hasar gördüyse) kullanabiliyosunuz. Bu sırada geminiz ateş edemiyor. Kaçarken kullanışlı olabiliyo

Eloquence: Oyunda kullanabileceğiniz size yüksek sp kazandıran şapkalar kullanmanızı sağlar (mesela, magnate hat :ekstra 150 sp verir ama bu şapka için eloquenceniz lvl41 olmalı). Lvl artırmanın en kestirme 2 yolu var: a)Merchant guild master'lardan görev alın. b) birbirine uzak iki şehirde ticaret yapın (trader'dan mal alıp öbür şehirdekine satın).
Purchasing: Daha yüksek lvl goods (mal) ticareti yapmanızı ve ona göre ekstra görev almanızı sağlıyor (Merchant guild master'dan).
Negotiation: Bu stunt, ticaret yaparken yani geminizde goods (mal varken) denizde korsanlara vereceğiniz (bribe) para miktarını azaltır.
Vendition: Eğer ben üretip satıcam diyosanız (elbise silah, malzeme...) stall (pazar) kurduğunuzda satabileceğiniz ürün çeşidini bu stuntla artırabilirsiniz.
Not: Eloquence exp artarken geminizin Structure experince'i de artıo (yakl. %75-80 oranında)

Sea Battle: Deniz savaşı yapıcaklar için önemli stuntlar kazandırıo. Aynı zamanda bazı savaş kıyafetleri için de gerekli.
Cannon Fight: kullanabileceğiniz cannon lvli belirliyor. Yüksek lvl cannon daha etkili menzile ve açıya sahiptir unutmayın
Ramming: Bu stunt sayesinde geminize ram takıp düşman gemiye çarparak ciddi hasarlar verebilirsiniz. Tabi bu lvl ve gemi hızınıza da bağlı.
Dezavantajı: düşman gemiye çok yaklaşmak durumundasınız ve adam size cannon kullanabilir veya grappling yaparak geminize mürettebatıyla çıkıp saldırabilir
Grappling: En sevdiğim stuntlardan biri.. Bu stuntınız varsa gidin bi şehirdeki shipyard boss'tan grappling hook alın. Geminize takın. Artık düşman gemisine mürettebatınızla (sailor) çıkıp saldırabilirsiniz (boarding).
Not: seabattle geminizin military equipment lvl artmasını da sağlıyo
Falchion:
Power slash: düşmanınızın defansını düşürüyor,
Fury slash: sizin saldırı hızınızı artırıo ama defansınızı düşürüyor,
Lightning slash: sizin düşmana üstüste saldırmanızı sağlıyor. Bu stuntın lvli arttıkça daha fazla hp götürürsünüz,
Soul of sabre: düşman size saldırdığında counter attack yapıyosunuz ve onun saldırdığının %50 sini iade yapıosunuz. Aynı zamanda birden çok düşmana saldırılabiliyo bu stunt sayesinde

Not: Burada Lightning slash pasif bi stunt. Yani karakteriniz kendi ayarlıyo ne zaman çift saldırı yapıcağınızı. Lvl artınca daha sık ortaya çıkıyor.

Sword:
Stab: düşmanın accuracy yani seri olmasını azaltıyor,
Critical Stab: sizin serilik ve attack gücünüz artıyor,
Launch stab: daha etkili ama yavaş saldırıyosunuz,
Sword Dance: 5 defa üstüste saldırı.

Axe:
Thunder hack: düşmanın isabetini ve hızını azaltır,
Block: düşmanın saldırı güçünü azaltma ihtimali!!,
Defensive stance: bu stuntı kullandığınızda hareket ve saldırı yapamıyosunuz. ama defansını oldukça yükseliyo,
Rage of god: hedefe 3 kat fazla zarar veriosunuz. Iskalama ihtimaliniz yok ve rakibin defansı işe yaramıyor. Yani defansı yokmuş gibi düşünün !!!

Shooting:
Wounding shot: rakibin hızını yawaşlatıyor,
Rapid fire: üstüste ateş edebiliyorsunuz (pasif),
Sniping: oyundaki bence en karizmatik saldırı, ıskalamadan attackınız artarak ateş ediosunuz,
Kiss of holy gun: hızınız artıyo ve rakibin ıskalama ihtimali yükseliyor.
Timber-felling: Kısaca odun (log) toplayıp => Timber'a çevirmenizi sağlar. Log toplamak için blacksmithden gidin inf. timber felling axe alıp karakterinizin eline alın (ctrl+c). Artık suburba girip ağaç kesip log toplayabilirsiniz. Topladığınız log ları timbera çevirmek için: Ctrl+a => On-land => Processing (soldan 6.ncı odun resmi olan) tıklayın. Açılan pencereden logları dönüştürmek istediğiniz timber lvl seçin. 3 log = 1 timber.
Başlangıçta (yanlış hatırlamıyosam) lvl1 log toplayabiliyosunuz. Bunun nedeni lumber study nizin yeterli olmayışı (ctrl+c => skill => timber felling => altta stuntlarınıza bakın). Lvliniz arttıkça size stunt puanı gelicek. Puanınızla Skill tutora gidip aşağıdaki stuntlardan alabilirsiniz.
Lumber Study: En önemli stunt. Diyelimki lvl 2 timber yapıcaksınız. Bunun için lvl2 log gerekiyor (lvl1 logla yapamazsınız). Lvl2 log toplamanız için ise lumber study stuntınızın 2 olması şart. Böylelikle lvl2 log toplayabilirsiniz. Ama lvl2 logları => lvl2 timbera çevirebilmeniz için Timber-felling skillinizin 11 olması da şart. Yani:
LvL2 Timber için: lumber study 2 + timber-felling skill 11
LvL3 Timber için: lumber study 3 + timber-felling skill 21
... diye gidiyor
Timber-felling practice: Bu Stuntı her defa artırdığınızda karakterinizin load yani taşıma kapasitesini 5 puan artırır.
Woodcutter spirit: SP puanınızı artırır, sağ yukardaki mavi bar.
Mining: timber skill'inden farkı yok. Burda da önemli olan ore study stuntı. Bu stunt sayesinde toplayacağınız mineral/ore lvli artıyo. Diğer stuntlarda timber dakiler gibi load ve SP artırıyor. Burda da yine 3 mineral = 1 iron/metal (ctrl+a => smelting soldan 5.ci).

Planting: Bu skil sayesinde tohum ekerek ürün topluyosunuz. Topladığınız ürünleri sewing (elbise yapımı), Potion (İlaç yapımı, alchemy ve medicine skilleri) için kullanabiliyosunuz.
Gerekenler: Blacksmithden inf. hoe alın. Ekim yapabilmeniz için de tohumunuzun (seed) olması şart. Bunu ya şehirlerin suburb'ından toplayabilir yada satan oyunculardan alabilirsiniz.
Biraz seed yani tohumlardan bahsedelim. Mesela catnip seed (botany study 2 stuntı gerektirir) size örnek olarak healing potion yapmanız için gerekli ürünü (crop) verir. Jute seed ise lvl3 cloth için gerekli (sewing). Şimdi ben nasıl catnip yada Jute ekebilirim diyorsanız o zaman düşük lvl bi seed bulun mesela linen gibi. Onlar bi miktar ekim yaptıktan sonra lvliniz artar ve böylelikle botany study'i skill tutordan alabilirsiniz.
Diyelim linen buldunuz. Suburba girin ve planting area yı bulun (ctrl+m den bakın). Oraya gelince ctrl+c den tohumunuza (seed) sağ tıklayın. Yer müsaitse karakteriniz oraya lineni ekmeye başlar. Tüm seed leri ektikten 20dk sonra toplamaya başlayın. Çok geç kalırsanız (40 dk gibi) ekmiş olduğunuz seedler ve ürünler yok olucaktır dikkat edin. Bu arada ekim yaparken sp niz azalıcaktır gidip missionaryden sp nizi fulleyin yada alchemistten mavi recovery pot alın azaldıkça kullanırsınız.
Ürün ve seedleri topladıktan sonra ctrl+a => Alchemy ile potion yada Sewing ile elbise yapımında kullanabilirsiniz.
Şu an oyunun başında olduğunuzdan yapabilecekleriniz sınırlı. Farklı potion (ilaç) yapabilmeniz için Recipe, yada elbise (cloth) yapabilmeniz için Drawing gerekli. Bunlar olmadan istediklerinizi yapamıyorsunuz. Bunun haricinde Korsanlara yapacağınız boarding (grappling stuntı ile olur) ile de kaptanı öldürüp drawing bulma şansınız var. Özellikle Pirate Boss'lar güzel drawingler bırakıyor.Bu bossları bulmak içinde şimdi oyunun ana haritasını vericem yani bir nevi harita ama resmen kocaman bir bilgi kaynağı kendisi.


NAVİGATOR!!!!


http://www.navigator.ubercrue.com/



Hocam bu site ne işe yarar? Hemen ayrıntılı anlatalım


1-) merchant görevleri yapacağınız zaman hangi trader goods(trader malları) nerede ve kaç level? olduğunu görmenizi sağlar.
2-)dünyayı size koordinatlı bir şekilde sunar.
3-)Hangi bitki kaç level ve bu bitkilerin doğadaki halini nasıl bulabiliriz ne ve nerede bulabiliriz? bunu söyle bize plantsı tıklayıp bitkiyi seçeriz go deriz bize gösteriri nerelerde bulunduğunu.Çünkü biz ilk önce bitki ekmek için tohumları doğadan toplarız. sonra her dikişte nasılsa tohumlarımız kaybolmuyor.
4-)Mesela biz olduk level 21 timber. level 3 odun çıkarıp işliyebiliyoruz.Fakat level3 bildiğimiz gibi daha çok exp veriyor. level 1 odun çıkarcağımıza level 3 çıkarırız hem para eder hemde değerlidir.Napıcaz peki? hemen açıcaz navigatorumuzu bakıcaz level 3-5 timber nerde çıkıyor? baktık kırmızı renk olarak en yakın seville diyor.Oraya gidiyoruz ve level 3 ü çıakrıyoruz. sırf level 3 geliyor cunku 4 cıkaramıyorsunuz 5 te cıkaramıyorsunuz mecburen sürekli level 3)))) MAden içinde geçerli.
5-)Bize bossların çıktıkları yerleri gösteriyor mesela barbaros var kıbrısın ucunda çıkıyor onu kesip draw düşürebiliriz. böylelikle sınırları zorlayabiliriz.Bu boss u kesmek için level 2 traderden mal alırız yükleriz provision(benzini)u. gideriz kıbırısın ucuna haritada gösterdiği yere.bekleriz orda barbaros elbet sizdeki malları görünce size saldırcaktır.Ona grap skiliyle grap atıp gemisine çıkıp kesebiliriz.


Kırmızı Alarm Gemi Anlatımına Geçiyorum


3 çeşit gemimiz var...
1-)adventurer(raider ship)
2-)merchant(trader ship)
3-gun ship(battle ship)
aaaaa ama 3 tane var hangisini geliştiricez kullanıcaz? tabikide 3ünü.
Başta belirtmiştim başta bize 1level gemi veriyor fakat verdiği gun ship level 6 gun ship e eşit. yani bize hazırdan bi level 6 gun ship veriyor. geriye kadı merchant ve raider. Ve merhant ship ver raider ship level 1 iken elimizde level 6 bir battle ship var bile.Dikkat önemli noktaya geliyoruz. Şimdi kişilere yanlış öğretilen diğer bir durumu anlatıcağım sizlere.
battle ship=sea battle=military equipment
merchant ship=eloquance=structure
raider ship:maneuverability

bizde level6 ship var sea battle geliştikçe military equipmentte bareye benzer bi şekilde %80-90 arası gelişir.
level 1 merchant ship var eloquance geliştirdikçe oda %80-%90 gelişir
level 1 raider ship onuda denizde gezdirdikçe ve görevlerle geliştiririz.

yani seabattle kasacaksan battle shiple cıkki denize military equipmenti gelişsin ve gemini upgrade edebil.Çünkü battle ship military equipmenta göre upgrade olur.
eloquance kasacaksan merhcnat geminle çık ki görevlere kasmaya structuren artsın ve merchantı upgrade edebil.
ve cok uzaklara gideceksen al raiderini çünkü o en hızlı gemi fişek gibi.onsuz bir hayat olamaz. onla çık ki denize manevran gelişsin upgrade edebil. işte çoğu kişiye bu bilgi verilmiyor.adam battle shiple eloquance kasıyo merhant geminin structure az oluyo
structure military eloquance manevra size ait diildir geminize aittir.Gemi değiştirmede dockerdan oluyor.dock seçenegini tıklayın denize cıkacagınız gemiyi seçin.



denizdeki beyaz gemilere saldırmayın. Çünkü o geminin ülkesine bağlı patrolling yada cruiser savaş gemileri sizi rahat bırakmayacaktır. Sonunda hapse düşebilirsiniz. Bu da 2 saat beklemek anlamına gelior. Birde guardlara saldırmayın hapse atarlar yazık 2 saat.

Gemi upgrade buyrun buradan... http://forum.vc.igg.com/viewthread.php?tid=14171


mesela level 3merhcant geminizi level 4 yapıcaksanız structure 30 olmalı voyage 30 olmalıdır.yoksa yapamassanız ve verdiğim linkte neler istiyor görceniz.odun maden ister sizden bir miktar gemi upgrade için. ve her şehirde edemessiniz upgrade orda level 4 gemi yazar şehir istediği maden istediği skill leveli felan gösteriyor buraya resmi koymadm fazla kasmasın forum diye.



Ticaret görevleri yaparak para kazanın:

Sonra hemen şehirdeki Merchant Guild Master'a gidip üye olun (herhangi bişeye gerek yok adama tıklayın ve menüden direk üye olun).
Adamı tıklayıp görev alın. Mesela 12 tane tomato istedi. Ilk baştan istedikleri bulunduğunuz şehirde oluyor. Trader'a (ctrl+m den bulun) gidip istediklerini alın.
Trader'dan aldıklarınız otomatik olarak geminize aktarılacaktır.
Eğer adamın istediği 12 tomato geminize sığmıyorsa 2 sefer de (yada daha fazla) yapabilirsiniz. Diyelim 10 tane alabildi geminiz. Gidin merchant guild master'a [Submit] seçin. tekrar gidip kalan miktarı alın ve yine tekrar [Submit] seçip görevi bitirin. Daha sonraları sizden farklı goods isteyecektir. Hangi şehirde ne olduğunu görmek için en başta yazdığım sitelere bi göz atın. En yakın şehirden alıp [Submit] yapıp görevleri bitirin.
Istanbul, Athens, Beirut, ve Alexander hemen hemen aynı lvl şehirler. Görevleri de aşağı yukarı aynı. Onlardan başlarsanız zorlanmadan gemi lvl iniz artar (structure lvl). Bu arada şehirler arasında goods (traderdaki mallar) taşırken korsanlar size saldırmak ister. Yani geminizin (ctrl+z) Goods kısmında mal varsa onlar için hedefsiniz demektir. Karşınıza korsan çıkarsa Bribe yapın. Böylece bi miktar para karşılığı size saldırmazlar. Bu da size bol zaman kazandırır.

Bir de yapabileceğiniz farklı görevler var:
Adventurer alliance master: geminizin Maneuverability lvl artırır
Warrior alliance master: Military eq. veya seabattle (ctrl+c => skills) lvlinizi artırır (bu görevler savaşçı olmak isteyenler için)




Malzeme nasıl toplanır?


Bunların haricinde yok ben odun kesicem madencilik yapıcam diyosanız; o zaman Blacksmith'den (şehirde) gidip inf. timber felling axe (odun kesmek için) veya inf. pickaxe (madencilik için) alabilirsiniz. Aldığınız axe'i ctrl+c yapıp karakterinizin eline koyun. Böylece artık o axe'i kullanabilirsiniz. Şehirden çıkın ve ctrl+m yapıp Suburb a gidin. orada ağaç kesebilir veya madencilik yapabilirsiniz. Adamınız topladıklarını üzerinde taşıdığından, kısa zamanda yük kapasitesi dolacaktır. O zaman suburbdan çıkın ve çıktığınız yerde ctrl+c yapıp topladığınız itemi seçin ve ctrl+z yapıp geminize bırakın. Sonra tekrar toplamaya devam...
Bir de planting olayı var. onun için de blacksmith'den inf.hoe almanız gerekiyor. O da yetmio gidip tarlaya ekmek istediğiniz bitkinin tohumunu (seed) satın almanız (oyunculardan) veya bulmanız lazım (suburbde gezinin arada bi ctrl+m yapıp bakın mavi renkli bi nokta görürseniz yanına gidip alın). onu hallettikten sonra boş bi alana gelip (sanırım planting area olması lazım ctrl+m den bakın). Ctrl+c yapın ve tohuma sağ tıklayın. bu şekilde ilk başta 20-30 tane ekin. 20 dk geçtikten sonra toplayın. Her ekişinizde 5 SP (ekranın sağ yukarısındaki mavi bar) azalıcaktır. Gidip şehirdeki Alchemist'ten mavi renkli recovery pot dan alabilirsiniz. Şişeye tıkladığınızda sp niz artar ve işinize devam edebilirsiniz. Diğer bi yol ise şehirdeki Missionaryden sp nizi para karşılığı tekrar doldurabilirsiniz.


Warehouse:
Topladığınız ekstra malzemelerinizi burda depolayabilirsiniz (şehirdeki warehouse manager). Oyunda başladığınız şehirdeki warehouse'u kullanabiliyorsunuz.
Ancak başka sehirlerde de warehouse satın alabilirsiniz. Yalnıza 500bin liracık (ticarete devam)




GÖREVLER !!!


Evet arkadaşlar sıra geldi görevlerimize görevler olmadan tabikide hızlı kasamayız bide görevler bu oyunda bu kadar önemliyken
Toplamda 6 çeşit görevimiz var;
1-)1) merchant guild: ticaret görevleri (structure lvl artırır,eloquance lvl artırır, bol para, biraz da reputation verir)
2) adventurer guild: keşif görevleri (maneuverability lvl artırır, geminizin hızı ve bazı özelliklerini artırır, az para ve rep verir)
3) warrior guild: savaş görevleri (military equipment ve sea battle lvl verir [göreve göre], biraz rep az da para verir)
4) alliance (laborer) guild: isçilik görevleri (mining, planting, timber, foundry vs..)
5) Quest görevleri: burada belli bi senoryayo bağlı olarak görev yapılıo.
6) guild görevleri: guildinizin business (guild lvl artırmak için) ve industry (guildinizi güçlendirmek için) degree'sini artırır. Aynı zamanda guild görevleri sayesinde a) her gün alabileceğiniz maaş miktarı artar ve contribution puanınızı kullanarak elinizdeki ekipmanlara ekstra bonus puan katabilir; veya b) elinizdeki malzemelerin (odun, demir vs.) lvlini artırabilirsiniz (örn: lvl 1 timberı contribution puanınızdan kullanmak şartıyla lvl2'ye çevirebilirsiniz vs.)
Not ctrl+f yaptığımızda görev listesi açılır hani olurda aldığınız görevi unutursunuz felan


arkadaşlar daha deminde dediğim gibi tekrar diyorum eloquanceyi merchant gemiyle sea battle(military eq.) battle ship ile ve manevrayıda adventurer(raider)ship ile kasalım aman dikkat.


1)merchant görevi: merchantın istediği malları (goods) şehirlerdeki trader lardan alıp getirdiğinizde; structure lvl, eloquence lvl artar ve para kazanmış olursunuz. Dikkat: Her şehirde merchant guild var ama siz sadece görevi hangi şehirden aldıysanız, istenen malı alıp o merchanta vericeksiniz. Bazı görevlerde drawing yada recipe de alınıyor. Drawing: elbise yada silah yapımı için gerekli. Recipe ise potion (ilaç) yapımında gerekli.
Unutmadan yine bazı görevlerde zaman sınırlaması olabilio (örn: Atina: beer fest görevi). Zamanından önce bitirmeye çalışın. Hatta gerekirse diğer oyunculardan yardım alın. Bu görevleri iptal etmemeye çalışın çünkü tekrar karşınıza çıkmıo (görev yok oluyo).
Birde ilk başta bütün görevler gözükmüyor. ctrl+c => skill => eloquence'in stuntlarına bakın, orada purchasing diye bi stunt var (yoksa skill tutordan alın). Bu stunt eloq lvl arttıkça gelior (4 lvlde bir stunt gelior) ve skill tutordan yükseltiliyo. Ancak dikkat: istanbul, atina, beyrut, alexanderdaki skill tutorlardan stuntları belli seviyeye kadar yükseltebiliyorsunuz. Diyelim purchase 3 yaptınız 4-5-.. için seville veya londradaki skill tutorlara gidin oradan purchase artırın (garanti olsun). Bu tüm stuntlar için geçerli. Purchase arttıkça yeni görevler gelir.

Not:Şehirlerarası goods (mal) taşıyacağınız için denizde korsanlar sizi hedef görücek ve devamlı saldırıcaklar. Onlara Bribe yapın. Böylece zaman kazanmış olursunuz. (bribe haraç verme gibi bişi oluyor.Çok bir fiyat almıyor azımsanacak kadar bir miktar alıyor

Not2:Bazen traderdan mal aldıktan sonra geminizde yer kalmıyor ve Dockera gittiğinizde şehirden çıkamıyorsunuz. Bunun nedeni geminizde yer kalmadığı için provision (yemek) alamamanız. Docker size minimum ne kadar provision almanız gerektiğini söylüyor. Ona göre ctrl+z den goods a gelin ve shift tuşuna basılı tutup malı tıklayın. Açılan pencerede mesela 1 deyin ve o malı yere atıp ok deyin. Böylece geminizde bi miktar yer boşaldı artık yemek (provision) alabilirsiniz.

Önemli tavsiye: merchant görevlerini 2 kişi takım (team) yaparsanız denizdeki hızınız yükselir (ctrl+x => make team => pilotage => united fleet yapın farkı görün)

2)adventurer: burda alıcağınız koordinata gidip ctrl+a => At-sea => Discovery tıklayın (soldan 4.cü). açılan pencerede keşif için kaç göndericeğiniz soruluyo. lvl1-2 görevler için 5 kişi yeterli. Daha sonra bekleyin. Bu arada keşif esnasında adamlarınız ölüyo veya denizden başka itemler buluyosunuz (örn: yemek, balık gibi). 5 Adamınız ölünce otomatik olarak keşif görevi duruyo. Tekrar discovery tıklayıp adam gönderin. Balık bulursanız onu ctrl+z => goods'tan seçip denize atın ki korsanlar size saldırmasın.
Görevi yaptığınız zaman size bir Log book uyarısı gelicektir.
Dikkat: görevi aldığınız adama gitmeden önce Authenticatera gitmelisiniz. Daha sonra authenticatordan çikan listeden o itemi (log book) bulup tıklayın. Bitince görevi aldığınız adama gidip submit yapın. (ohh be en sonunda görev bitti =P )

Authenticatorların listesi:

Şehir:
Athens Pascal
Alexander Artes
İstanbul Axiom(Tavern)
Beirut Bostany(Tavern)
Tripoli Marcela(Tavern)
Venice Galileo
Genoa Yacchini(Tavern)
Algiers Geremi
Barcelona Elovskin
Seville Cervantes
Lisbon Dagama
London Shakespear
Bordeaux YOK
Hamburg Hagar
Amsterdam Coseres
Oslo YOK
Stockholm Karin Kose
Reykjavik Maxime
Madeira Desio
LasPalmas Hersk
Dakar Grace
Accra YOK
Luanda YOK
CapeTown Cathelin(Tavern)
Mozambique YOK
Mogadishu YOK
Aden YOK
Suez YOK
Muscat YOK
Basra YOK
Bombay YOK
SriLanka YOK
Melacca YOK
Semarang YOK
Tourane YOK
Quanzhou YOK
Zhigu YOK
Beijing Zhang Ji Wen(Zhigu Suburbdan gidiliyor)
Seoul YOK
Nagasaki Father Luis Floresce
Edo Hideaki Yamomoto
Tortuga RewardHunterMina(Tavern)

Authenticate(okutmak): Mesela bir item buldunuz sag altta size uyarı geliyor itemin resmi geliyor bu itemler haritalardan çikiyor ve görevler sonucu elde edebiliyosunuz veya hayvanlardan düşürebiliyosunuz.Bu itemler size rep kazandıracaktır.Autherticater da onu athenticate yaptığınızda repiniz artıcaktır.Rep önemli size ilerde anlatıcağım sırayı bozmamak istememden dolayı.


3)warrior guild görevleri: burdan savaş görevleri alıyosunuz: korsan batırma kurt (hyena) öldürme gibi.
Not: Silah lvliniz ve sea battle lvliniz arttıkça yeni görevler çıkıyo.
Kolay görevler, ancak gemi savaşına gitmeden shipyardboss dan:
Cannon, top, medikit, repair kit alın, hatta geminize armor alın derim.
Dockerdan da geminize bütün sailorları doldurun ööle gidin
Burada önemli olabilecek bi konu var: sizden crete peg leg raiding ship batırmanız istenirse yanınıza şehirden çıkmadan traderdan lvl1 goods alın öyle çıkın denize. Yoksa raiding shipler size saldırmaz ve görevi yapamazsınız.

4)alliance guild görevi: bunlar görevler kolay, sadece istediği miktarı toplayıp veya satın alıp görevi bitirebilirsiniz.

5)Quest görevleri:bu görevler için ağağıda link vericem.

Iste monster haritamız.... http://vco.wikia.com/wiki/Creature_Mobs

Arkadaşlar dikkat edin bazı görevlerde o görevi yapmak için ondan önceki görevi yapmanız gerekebilir. mesela 5.görevi yapcaksınız sizden 3.görevi bitirmenizi şart koşabilir.


Birde dikkat storyline questleri iptal edilmez çoğu anldığınız görevi almadan önce 100 defa düşünün iyice anlayın.



Dikkat işte en önemli açıklamam geliyor karşınıza bu oyun pc nizin kaldırmasına bağlı olarak 10 tane bile aynı anda açarsınız. Oyuna girin alt+tab yapın minimize yapın launcheri tekrar çalıştırın 2. oyunu acın başka charla girin yan charla. sora gene minimze yapın 3.launcheri açın yeterki pcniz kaldırsın. İşte yan char olayıda bu oluyor.Mesela ana charla falchion kasarken yan charla odun kesiyonuz. Ana chardan çıkıp oduncuya girmeye gerek yok ben o şekilde yapıyorum.1 madencim 1 oduncum 1 ana charım 1 de pazarcım var.Hepsi sabah akşam çalışıyorlar.Pazarcı full online sürekli malzeme satıyolar başında beklemiyorum hiç. alttab öteki oyuna geçiriyorum ana karakterimi kasıyorum. Madenciye pot alıyorum koyuyorum madene kendi çıkarıyor üstü dolunca çıkıyorum porta(iskeleye). Koyuyorum madenleri gemime tekrar suburba giriyorum maden çıkarmaya devam ediyorum. bankaya gel git yapmıyorum.Maden çoğalınca götürüyorum pazarcı karakterime veriyorum o satıyor.Aynı durumalr fishing plating alchemy ve diğer meslekler içinde olabilir. yeterki pc kaldırsın. ve uğraşabileceğiniz kadar açın. planting mesela gerekmiyordur açmayın önce bi timberi 120 yapın ardından planting i kasarsınız). oyun çok zevkli 1 2 hafta oynasanız bile bıraksanız bile diceksinizki 2 hafta zor geçti ama zevkliydi ya diceksiniz. hemencecik bitti diceksiniz.


Arkadaşlar bildiğimiz gibi bir çok oyunda bir itemi giymek için str,mp,int,dex,hp gibi punların yetmesi gerekiyor.Bu oyunda tabiki o durum yok herkes aynı str dex hp ye sahip ama işe bu durumda itemler giriyor.Evet itemlerinizin güzelliğine göre güçlü oluyosunuz.Tabi bu itemlerde ha diyince giyilmiyor.Örnek vereyim bir elbise giyeceksiniz. Size diyorki sea battle skili level 35 olması gerek.İşte bunun gibi durumlar level 4 elbise sizden istedi level 35 sea battle kılıcınızda faclhiondu oda istedi level 25 bare mesela.Fakat sadece bununlada bitmiyor.Oyunumuzda noble(asillik)sistemi var. asker savaşçı onbaşı binbaşı komutan genelkurmay başkanı gibi şeyler. hemen size bu noble üstlerinin bilgisini vereyim.

Title Reputation Amity
Warrior: 50 12
Hero: 800 20
Knight: 4.050 28
Chevalier: 12.800 36
Baronet: 31.250 44
Baron: 64.800 52
Viscount: 120.050 60
Count: 204.800 68
Marquis: 328.050 76
Duke: 500.000 84
Arch-Duke: 732.050 92
R. Highness: 1.036.800 100

evet görüyoruzki işe rep girdi sea battle 35 ama giremiyorsunuz çünkü cheavalier diilsiniz knightsınız repinizde 9000.
Amityde yetmiyor:S amity kolay biraz para verip offical a onu yükseltebiliriz.
Fakat repi nasıl yükseltecez diyorsanız buyrun anlatıma.


Rep nasil artirilir?
1-)görev yaparak
2-)veya demiştim ya harita yapıp hazine bulup çıkan itemi authenticate yapıp rep kazanırız die aynen bu olay işte.
Harita nasıl yapılır? buyrun...


ilk önce harita birleştirmemiz için bu haritanin parçalarını bulmamız gerekiyor. peki nasıl bulucaz? Kolay bulmak.buyrun....
1) Wreckage driftersler oluyor girdap gibi denizde giriyosunuz batıklar var onlarda parçaları oluyor topluyoruz hızlıca(Not karadenize gidin 30dk de bir wrackage drift çıkıyor sürekli gezinin karadenizde provision alıp. çıkınca girin alın parçaları. hem iyi para eder. 50k ya rahat satarsınız.)
2) insanlardan satın alın (seville de çok satıcı var)
3) goatlar veya kurtlar bazen bırakıyo.(mobdan düşebiliyor.)

Tabi bu parçalar varda nasıl birleştircez?

6 parça verdiğinizde lvl1 map alırsınız.
12 parça veya fazlası lvl 2 map alabilirsiniz (bence 15 parça verin şansınız artıyo)
24 parça veya fazlası lvl 3 map alma ihtimaliniz var,
50 veya fazlası lvl 4 map alma ihtimaliniz var.


Barcelonaya gidin orda treasure hunter var.O npc hirata parçalarını belli bir para karşılığında birleştiriyor.
Tabi 12 parça verdiniz. level 2 map bekliyosunuz ama failed olup level 1 verebilir. Ama kesin bişiler veriyor merak etmeyin.


6 parça map: 54bin, 12 parça: 216bin, 24 parça: 864bin, 50 parça: 3,750bin,


Haritadaki hazinenin yerini bulduktan sonra oraya gidip ctrl+a dan On-land e gelin search for treasures tıklayın (2.ci sıradaki büyüteç resmi) . Daha sonra msj sizi yönlendirir: There is something strange in the north/south/west/east gibi.
O şekilde north=kuzey, south=güney, west=batı, east=doğu 'ya doğru bi iki adım atıp tekrar search for treasurea basın (her defa bastığınızda sp azalır).

Not: Haritanın yerini bulmakta zorlanıyosanız ilk önce ctrl+m yapın, o ekrandayken ctrl+c yapıp mape tıklayın. Zoom yapmanın faydası olabilir.

Yukarıdaki tablodan reputationunuza bakın. Ünvanınız artınca: mesela karakteriniz Ottoman (osmanlı) diyelim, Alexandera gidin orda Hüseyin var ona gidip apply for noble title diyince repiniz yetiyorsa yeni nobleye atlayın

Buyrun haritalar ve çıktığı yere göre verdiği para ve item ve rep.




【 Level 1 Map 】
Hazine Adı • Authentic yaptıktan sonra alıcağınız Reputation • Para • Yer
Writing Model by ZhangXu • 748 • 14,950 • Seville suburb, Quanzhou
Pearl Crown • 748 • 14,950 • Libson dock, Luanda
GuangLingSan (Music Score of Chinese Opera)• 1,080 • 21,600 • Quanzhou
Inscription on Tortoise Shell • 1,080 • 21,600 • Zhigu, Quanzhou
Bone Flute • 1,413 • 28,250 • Venice suburbs, Reykjavik docks
Dream Pool Essays (Meng Xi Bi Tan) • 1,413 • 28,250 • Zhigu port, Quanzhou port
Incense Burner of Xuande Emperor • 1,745 • 34,900
Pocket Watch • 1,745 • 4,900 • Istanbul, Athens, Seville, Barcelona town & suburbs, Genoa dock, Venice
Pottery Figures of Warriors & Horses in…
…Mausoleum of First Emperor of Qin • 2,078 • 41,550 • Zhigu docks
Dark Glass Bowl • 2,078 • 41,550 • Seoul (169.0 157.9)
Golden Crown of Burma • 3,325 • 66,500 • Quanzhou
Ten Commandments of Moses • 3,320 • 66,400
Korean Celadon Porcelain Incense Burner • 4,073 • 81,450 • Seoul
Tang Dynasty Tricoloured Pottery • 4,073 • 81,450
Changxin Imperial Palace Lamp • 4,400 • 88,000
Green Jade China • 4,405 • 88,100 • Zhigu docks
Drawing of Travellers Arnid Streams and Mountains • 4,405 • 88,100 • Zhigu docks
Giant Pearl made of Jadeite • 4,738 • 94,750 • Barcelona docks
The Tales of Genji • 4,738 • 94,750 • Edo
Chared End Chinese Zither • 5,070 • 101,400 • Quanzhou , Zhigu
Ancient Chinese Compass • 5,070 • 10,1400• Quanzhou
Dancer's Shiva / Siva • 5,403 • 108,050 • Bombay docks or suburbs
Classical Scenario of Weiqi • 5,403 • 108,050 • Quanzhou
Records of the Grand Historian of China • 8,325 • 166,500 • Quanzhou port, Zhigu Port
Homer's Epics • 17,360 • 347,200 • Mozambique, Accra
Bible ( Old Testament ) • 4,400 • 88,000 • Alexander city

Level 2 Map
Iron Maiden • 1,040 • 620,800 • Genoa suburb
Waist-Drum for Chesa • 2,240 • 44,800 • Alexandria, Dakar, Luanda, Capetown
Statue of Bodhisattva Avolokiteshvara • 4,400 • 88,000 • Zhigu, Quanzhou
1001 Arabian Nights • 5,480 • 109,600 • Lisbon
Silver Candlestick • 5,480 • 10,9600 • Lisbon, Oslo, Hamburg suburb, Seville city, Thassos Island
Journey into the West • 6,560 • 131,200
Last Supper • 6,560 • 131,200 • Athen church
Nature’s Design • 10,800 • 216,000 • Quanzhou, Zhigu port
Mahabharata • 13,040 • 260,800 • Bombay
Mona Lisa • 14,120 • 282,400 • Athens church
Romance of Three Kingdoms • 14,120 • 282,400 • Zhigu, Quanzhou
Leonardo Da Vinci's Anatomical Studies • 14,200 • 282,400
Preface for Lanting • 15,200 • 304,000 • Quanzhou, Zhigu
Da Vinci notebook • 15,200 • 304,000
Korea Great Treasury Scriptures • 15,200 • 304000 • Seoul
Stone Inscription of Cuneiform Writing • 16,280 • 325,600 • Alexander Pyramid or Venice suburb
Iron Virgin • 31,040 • 620,800 • Lisbon Suburb
The Conquest of Gaul • 10,460 • 209,200 • Seoul

Level 3
Expedition of Alexander The Great • 6,140 • 122,800
Jadeite Treasure Chest • 14,780 • 295,600 • Madagascar
Gem hairpin • 50,000 • 1,200,000 • Cape Town dock
Gem Ring • 62,300 • 1,246,000 • Las Palmas suburb
Hippocrates's notebook • 66,620 • 1,332,400 • Athens suburb
Phoenix Feather Fan • 70,000 • 1,400,000 • Zhingu Beach
Hannibal War Diary • 75,260 • 1,505,200 • Seville Port, Lisbon suburb, Barcelona city
The Code of Hammurabi • 75,000 • 1,500,000 • Cape Town suburb
Sun Tsu’s Art of war • 110,940 • 2,218,800
Skull of Mammoth • 14,780 • 295,600 • Barcelona suburb, Oslo
Viking Harp • 66,620 • 1,332,400 • Stockholm, Oslo suburb

Level 4
Hello Kitty • 10,240 • 5,000,000
The Globe • 10,240 • 5,000,000
Bigfoot • 10,240 • 5,000,000
Silver Shield • 10,240 • 5,000,000
Pirates' Diary • 10,240 • 5,000,000
Cursed Gold • 10,240 • 5,000,000
Sun Rock • 10,240 • 5,000,000
Diamond Eardrop • 10,240 • 5,000,000
Box and Needle • 10,240 • 5,000,000
Sapphire Ring • 10,240 • 5,000,000
Sailor Falchion • 10,240 • 5,000,000
Amour In Maximilian Style • 10,240 • 5,000,000 • Mozambique
Voyage Century • 20,480 • 7,123,456
Emerald Necklace • 10,240 • 5,000,000 • Ulleung Village
Sphinx • 6,140 • 122,800 • Seville suburb
Silk Shawl • 23,420 • 468,400 • Barcelona suburb
Silver Brooch • 19,100 • 382,000
Jiaoweiqin • 5,070 • 1,101,400
Ouxue Pu • 5,403 • 108,050
Xuanyi tie • 48 • 14,950

Silah ve Ekipmanlar

Level 1
Golden compass: 91 maneuverability to equip - explore success +50% • Madagascar cave (Tigers, then Caveman)
Pilot Suits Male / Female: 48 seabattle • Las Palmas
Guardian suit Male/Female: 58 sea battle • Istanbul docks
  
Level 2
Challenger suit Male / Female: 53 sea battle - def 66, dodge 25
Patrollers suit Male / Female: 63 sea battle - def 89, dodge 30
Sword of Damocles: 75 Sword – atk 150, acc 40, hp 50 • Goree Dungeon
Femal Chain helmet: 54 sea battle – def 20, hp 200 • Sicily cave
Astrology Crystal Ball: ring -- SP +1000 • Double axe labyrinth (2nd floor), Lvl 5 Spiders & guarded by Lvl 4 Witch (boss)
Aladdin’s Lamp: Summons Genie; 3 uses
Pharao’s Mace: 75 Axe - atk 192, acc 40, hp 50, guarded by pharaoh
Halfmoon Scimitar: 75 Falchion - atk 175, acc 40, HP 50 • Alexander Pyramid, guarded by Grave Keeper
Original Type of Musket: Gun

Level 3
Indian Glass Sword: 81 sword
Raiden: 81 Axe
Pure gold mask: HP+1000 permanently on armour • Congo jungle (no monster spawn)
Magical flute: lure mobs up to 35 meters away to you; cooling time 5 seconds • Hamburg suburb
Murasama the Demon Sword: 81 Falchion
Hammer of Thunder: ???
  
Level 4
King's mask: def +30 dodge +10
Crystal shoes: movement speed +50%
Potion of devils: +100 HP
Excalibur: 85 sword • London
Spear of Longinus: 95 axe
Axe of Minotaur: 99 axe - att 314, acc 60, HP 500
Gigantic Sword: 91 sword
Armor of Mulan: 98 sea battle female - def 210, dodge 60, hp 500 alıntıdır
 
---> Voyage Century Onlİne Dev Rehber

Bu oyunun cd si vardı hediye bulamadım o yüzden yükleyemedim. :D sağol
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst