ViRgüLün azizLiğii...xd

HER İŞTE olduğu gibi, yazarlıkta da ciddiyet ve kalite son derece önemlidir. Bunun içindir ki usta yazarlar imla kurallarına çok dikkat ederler, kaleme aldıkları müsvetteleri tekrar tekrar okumaktan çekinmezler. Aksi takdirde yapılacak küçük bir hata, hatta basit bir imla yanlışlığı vahim sonuçların ortaya çıkmasına sebep olur.

Ünlü tarihçilerimizden Abdurrahman Şeref Bey, Galatasaray Lisesi'inde öğretmenlik yaptığı bir sırada devrin paşalarından birinin oğluna kızar, diğer öğrencilerin arasında çocuğa:
- Adam ol, baban gibi eşşek olma, der.
Çocuk bunu babasına anlatınca paşa şöyle konuşur;
-Vay ne demek olsun? Ben bu güne bugün padişahın sayesinde paşa olayım da senin hocan bana eşşek desin! Gidip hesabını ondan soracağım.

Paşa Hazretleri ertesi gün üniformasını giyer, kılıcını takar ve mektebe gelir. Abdurrahman Şeref Efendi'yi müdürün odasına çağırtır. Büyük bir öfke içinde konuşmaya başlar:
-Beyefendi, sizin bana eşşek demeye ne hakkınız var? Ben şaye-i şahanede paşa olmuş bir adamım!
Abdurrahman Şeref Efendi:
- Ne münasebet, ben sizi tanımıyorum. Ne zaman "eşek" demişim, diye sorunca Paşa:
- Geçen gün mektepte benim çocuğa, "Adam ol, baban gibi eşşek olma!" demişsiniz, cevabını verir. Abdurrahman Şeref Efendi bir zeka örneği sergiler:
- Çocuğunuzu payladığım doğrudur. Çünkü derslerine çalışmıyordu. Sizi örnek gösterdim ve "Adam ol baban gibi, eşek olma!" dedim.
Paşa teşekkür eder ve ayrılır.

hahaha
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst