---> Vıdı vıdı
Hatırlanmak üzere burada kalmasını istedim.
23.10.2013
Sevdiğim arkadaşımın eşimle bana yazdığı not:
Dünyanın neresinde olursa olsun, O'na ulaşacağına inanıyor insan. Bir gün, hiç beklemediği bir zamanda karşısına çıkacak. Bir yerlerde, yakında ya da uzakta, belki de dünyanın öbür ucunda. Gerçekten bir gün tanışılacak ruh eşiyle ve hayatta kalanları birlikte devam edilecek..
Buna inanıyor insanoğlu, hayaliyle koca bir ömür geçiriyor..
Taa ki bulana kadar..
“Tanrılar Tanrısı Zeus var o dönemlerde, sıkılmış “İnsanları yaratayım.” Diyor belli ki. Ama yarattığı her insan çift biçiminde oluşuyor, sırtlarından birbirlerine yapışmış iki insan düşünün. Bu insanlar çifter çiftler birlikte çok mutlu ve gayet iyi anlaşarak büyülü bir biçimde yaşamlarını sürerken aldıkları keyiften ve birlikteliklerinin şahaneliğinden olsa gerek onları yaratan Tanrıların Tanrısı yakışıklı ve çapkın yüce Zeus’u unutuyorlar. Şükretmeyi, anmayı unutuyorlar işte.. Zeus bu durumu fark edip, mutluluklarından dolayı kendisini unutan halkını uyarıyor ancak bu uyarılar da bir işe yaramıyor. İşte o derece mutlular düşünün. Tabii ki de istediği olmayınca cezalar, felaketler yollayan diğer Tanrılar gibi bir ceza armağan ediyor Zeus bu ırka.
Diyor ki kudretli sesiyle; “Ben size mutluluk verdim, hayat verdim, ancak siz buna şükretmeyi bilemediniz. Bu sebeple sizleri ayırıyorum” deyip çiftleri sonsuza dek çaktığı şimşeklerle ayırıyor.
Daha sonra tüm bu ikizlerinden ayrılmış çiftler kendilerini birbirlerinden uzaklaşmış bulurlar.
İşte insanların ruh eşlerinin dünyanın öbür ucunda olma olasılığı, mitolojik Tanrı Zeus’un insanoğluna armağan ettiği bu lanetle birlikte gelir günümüze.
Biraz şans -doğru yer-doğru zaman- , biraz büyü. Harcanıp bitmeyen cinsinden. Belki hayal, belki de evet “efsane”.
Ama mümkün olmayan şeyler değil gibi hissettiriyor insana.
Ruh eşini buldu mu, cinsiyeti fark etmez, Zeus’a meydan okumalı insan, şimşeklerden korunmalı bir şekilde.”
Ve insanın Dünya'nın herhangi bir yerinde sadece 3 tane ruh ikizi olduğuna inanılır.. Kimileri hayatları boyunca bir kere bile karşılaşamaz belki.. Belki de bulur ama elinde tutamaz..
Siz birbirinizin elini hiç bırakmayın.. Bulmak kolay değil kaybetmek çok daha kolaydır sakın unutmayın..
Ruh eşinizle sonsuz mutluluklar size.