umit ile spora başlayanlara tavsiyeler

en rahat edeceğiniz kıyafet, bir tayt ve uzun bol bir tişört kombininden oluşur. ayakkabılarınıza dikkat edin. ayağınıza iyi otursun. makyaj zaten çok büyük bir salaklık. bir de saçlarınızı toplayın. he ben illa açık saçla spor yaparım diyorsanız sizin tercihiniz ama bence çok rahatsız. görüntü de hoş değil.
 
---> umit ile spora başlayanlara tavsiyeler

hahahaha, makyaj zaten çok büyük bir salaklık dediğiniz yerde nasıl kahkaha attım anlatamam.
Bizim buradaki macfiti bir görseniiiiz, sanırsınız makyözler yarışıyor, saçlar başlar o makyajlar...
plates dersine takma kirpikle geleni gördü bu gözler..
 
bu işin sadece sporla bitmediğini unutmayın. spor, beslenme ve dinlenme bir bütün halindedir. eğer vücudunuza gerekli besini vermezseniz spor size kötü gelir, eğer vücudunuza dinlenmesi için gereken zamanı vermezseniz spor size yine kötü gelir. spora gitmek aslında hayatı düzene sokmaktır. doğru zamanda doğru beslenmek, belli bir saatte yatıp belli bir saatte kalkmak vücudu ve biyolojik saati ayarlamaktır. spora gittim verilen hareketleri sallapati yaptım diye mutlu olmayın, yanlış yapacağınız bir hareket sonrası gelen eklem sakatlığı sizi hayatınızın geri kalanı boyunca mutsuz edebilir.
 
spor yapıyorsanız yaptığınız sporu ilk olarak doğru yapmaya odaklanın. fitness örneğinden gidecek olursak en çok tekrarı ya da en ağırı hareketten çalarak yapmayın. genel olarak belirli bir tekrar sayısı içerisinde hareketi nizami olarak yapabileceğiniz, antrenmanınızın geri kalanını baltalamayacak ağırlıkları seçin.
 
spor zaman işidir. bunu da unutmayın. kimse atletik yeteneklerine bir anda kavuşmadı ve bir anda kaybetmeyecek. vücudunuza iyi bakın, size iyi karşılık verecektir.
 
hangi sporu yapıyorsanız doğru yapın, antrenmanların hakkını verin. kaytarmak için orada değilsiniz.
 
aslında basit olan ve verilebilir tek tavsiye vardır. iyi beslenip, düzenli yapmayacakların hiç başlamaması gerekir. yoksa feci alışkanlık yapıyor.
 
bi heves pilatese başlayanlar için söylüyorum renkli renkli top lastik mat aldım diye bir anda yüklenip üç gün sonra bırakmayın tatlışlarım. sonra sıkılaşan gram bazındaki yerleriniz daha da beter sarkıyor. benden söylemesi
 
her ne yapacaksanız disiplinli olun.
''aman bugünde yapamayıverem ne olacak ki'' demeyin.
 
...ben gunde 3 saat yururdum,bazen birbucuk saat yurur birbucuk saatde evde bisiklet uzerinde pedallardim,ne oldugunu kendimde anlamadim 6 aydir evde paslandim,hadi yarin basla hadi hafta sonu basla diyorum kendime ama bir turlu basliyamiyorum,adetimdir her baslamayla baslar bir ise el attimmi sonu getirmeden birakmam yasli insanlar icin aktif olmak cok guzeldir,oturan insan tembellesir,adeleler kaslar gevser,beyin tembellesir.devamli bir seylerle mesgul olmak vucudu daha zinde tutar...bu aralar havalarda biraz yagmurlu pek yurumek icimden gelmiyr,belki tembelik, evvelden yagmurda olsa yagmurlugumu giyer semsiyemi elime alir sagnak yagis bile olsa yururdum..guzel tavsiyeler icin tesekkurler.
 
peygamber efendimizin tavsi.ye ettigi sporlar

Atletizm (koşu): Günümüzde en yaygın uygulama imkânı olan spor dallarından biridir. Koşu yarışmaları, bu sporu yapanların sağlığı açısından yararlı olduğu gibi, bunu izleyenler açısından da heyacan verici, dinlendirici ve hoş vakit geçirici özelliktedir. Hz. Peygamber’in, eşi Hz. Âişe ile zaman zaman koşu yarışı yaptığı, bu şekildeki yarışları teşvik ettiği ve sahâbenin de bu tür yarışmalar yaptığı kaynaklarda zikredilmektedir. (Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 68)
 
Güreş: Hz. Peygamber’in, kuvveti ile tanınan Rükâne adındaki birisiyle güreştiği ve onu yendiği rivayet edilmiştir. (İbn Hişâm, Siyer, I, 390-391) Tam anlamıyla ata sporu olarak adlandırılmaya lâyık olan güreş, hem amatör hem profesyonel olarak teşvik edilmesi gereken bir spor dalıdır.
 
Okçuluk: Okçuluk ve atıcılık sporuna gelince Hz. Peygamber, “Onlara karşı elinizden geldiğince kuvvet hazırlayın” (el-Enfâl 8/60) âyetindeki kuvveti, ok atma (remy) olarak açıklamıştır. Bunun yanında, Hz. Peygamber’in ok atmayı, öğrenmeyi ve uygulamayı teşvik ettiğine dair birçok rivayet vardır (Buhârî, “Cihâd”, 78; Müslim, “İmâre”, 169). Ancak, Hz. Peygamber, tâlim ve uygulama yaparken hedef tahtası olarak canlı hayvanların kullanılmasını yasaklamıştır. (Buhârî, “Zebâih”, 25
 
Binicilik de Hz. Peygamber’in devamlı teşvik ettiği, kazananlara zaman zaman maddî ödül verdiği, çoğu kere bizzat iştirak ettiği sportif faaliyetlerdendir (Nesâî, “Hayl”, 16; Tirmizî, “Cihâd”, 22). Çocukluğunda yüzmeyi de öğrenen Resûl-i Ekrem atıcılık, binicilik ve koşunun yanı sıra yüzmenin de öğrenilmesi ve öğretilmesini teşvik etmiş, hatta bir babanın evlâdına karşı vazifelerinden söz ederken onları helâl rızıkla besleme, yazıyı öğretme yanında atıcılık ve yüzme öğretmeyi de zikretmiştir. Bu teşvikler sonucudur ki sahâbîler arasında bu tür faaliyetlerin oldukça yaygın olduğu
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst