Üç 'Süper Dünya' keşfedildi

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
0lNw14h.jpg

Güneş'e 21 ışık yılı uzaklıkta, yörüngesinde üç adet "Süper Dünya" olan bir yıldız bulundu. Yıldıza yakın gezegendeki ısı 430 derece, diğer iki gezegen ise gaz bulutu kaplı
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) çalışan bilim insanları, Dünya'mıza yakın ve yörüngesinde üç adet "Süper Dünya" bulunan bir yıldız keşfetti. 21 ışık yılı uzakta olduğu belirtilen HD 219134b yıldızının çevresindeki en yakın gezegenin, Dünya'nın 4.5 katı hacminde ve yaklaşık 1.5 katı büyüklüğünde olduğu belirtildi. "Tahminlerimize göre gezegenin yüzeyindeki ısı, yaklaşık 430 dereceyi buluyor" diyen astrofizikçi Stephane Udry "Bu, gezegende yaşam ihtimali olmadığını gösteriyor. Gezegenin dışı erimiş kayalar ve lavla kaplı" ifadesini kullandı. HD 219134b adlı yıldızın çevresindeki diğer iki "Süper Dünya"nın ise gaz bulutlarından oluştukları belirtildi. Cassiopeia Takımyıldızı'ndaki "Süper Dünya"nın yörüngesini 6.8 günde, diğerinin ise 47 günde tamamladığı belirtildi.

ASTROFİZİKÇİLERE GÖRE YAKIN!
Üç gezegen de kütlelerinin Dünya'dan büyük, fakat Jüpiter ve Neptün gibi gaz devlerinden küçük olduğu için "Süper Dünya" (Super Earth) diye adlandırılıyor. HD 21914b, Dünya'ya 21 ışık yılı uzaklıkta olduğu için, astrofizikçiler tarafından "yakın" olarak nitelendiriliyor.

sabah​

---> Üç 'Süper Dünya' keşfedildi

bu daha ne ki abla ne gezegenler ne yıldızlar var daha bizim bilmediğimiz
biliyormusun bir yazi okudum.Gercekmi dogrumu bilmiyorum biraz sacma gelsede tuhaf 1500 lu yillarda iki yesil insan gormusler tabi insanlar paniklemis bu nedir neyin nesi..bir kucuk cocukla erkekmis dilleri bizim gibi degil cok farkliymis zamanla bunlari aralarina almislar kiza kendi dillerini ogretmisler erkekse ölmüs bir kac yil sonra kizin dedigide biz baska bir dunyadan geliyoruz.Aziz Martin diye bir ülkesinden tuhaf olan ne biliyormusun neden yesiller cunku bizim dunya yalniz gunese en yakin yani eger gunese yakin olmasaydik bizde yesillenirdik bir nevi morarma.Neden olmasinki?! ..

peki neden varliklarindan supheleniyoruz diye sorarsan yildizda bir nevi gunes gorevi yapiyor yani yildizlar bir dunyayi aydinlatabilir buda onlarin varliklarina sürmesine sebep.Ama onlari bulmamiz o kadar zorki dusunsene onlardan bir sinyal alsak dahi milyon yillik mesafe var aramizda onlara ulasmamiz baya zor suan bilimadamlarinin yaptigi tek sey sinyallere cevap almak eger bu alinirsa onlarin teknolojilerine gore bir iletisim saglanir bize gelme imkanlarini bilemeyiz ama biz onlara gidecek kadar buyuk ve cok hizli bir teknolojimiz yok.

Aklima ne geldi biliyormusun biraz komik ama olsun uzak olsalar dahi fotograflasiriz dimi yani valla uzaydan o kadar cok bilgi aliyoruz masallah cok gelisiyoruz bana firsat verseler gidip onlarla calisirim vala :) ilgilenirim :D

Daha neler neler var beni susturabilene..Soyle bir riskimiz var ama simdi tamam hersey guzel ama bilimadamlari diyor ya ellerinden yeterince ham maddeleri yoksa bize gelip bizi zarar verirlerse bizi bile yiyebilirler yani.Suan guvendikleri tek teknoloji ses sinyali yani bu baya cok yeri kapsayan yani uzayi dinliyoruz bir ses aldigimiz yere yönelmek.

Daha neler neler var beni susturabilene..Soyle bir riskimiz var ama simdi tamam hersey guzel ama bilimadamlari diyor ya ellerinden yeterince ham maddeleri yoksa bize gelip bizi zarar verirlerse bizi bile yiyebilirler yani.Suan guvendikleri tek teknoloji ses sinyali yani bu baya cok yeri kapsayan yani uzayi dinliyoruz bir ses aldigimiz yere yönelmek.

söylen ti cok abla bende çok şey okudum ama ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyoruz uzayda varmı yok mu bilgimiz ypk zaman gösterecek ne kadar dogru ne kadar gerçek

hee git çalış ondan sonra onlara köle ol :D

söylen ti cok abla bende çok şey okudum ama ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyoruz uzayda varmı yok mu bilgimiz ypk zaman gösterecek ne kadar dogru ne kadar gerçek

hee git çalış ondan sonra onlara köle ol :D
Haklisin zaten kim alirki beni basina bence buyuk bela alirlar :D

Bilimadamlariyla calismak isteseydim kucuk yiğenimle giderdim ne dese cikiyor onunda inanirmisin survivorda iki arkadas vardi bunlar sevgililer dedi gulduk inanmadik sonra sevgili cikmayasin bak sen su kucuk velede :) Ne dese cikiyor hemde aklimizin ucundan gecmezken kucucuk ama cok fena boyle fenalarla isin icine gircen haha ilham kaynagim olurdu yeni fikirler cikarirdi :)

Bilimadamlariyla calismak isteseydim kucuk yiğenimle giderdim ne dese cikiyor onunda inanirmisin survivorda iki arkadas vardi bunlar sevgililer dedi gulduk inanmadik sonra sevgili cikmayasin bak sen su kucuk velede :) Ne dese cikiyor hemde aklimizin ucundan gecmezken kucucuk ama cok fena boyle fenalarla isin icine gircen haha ilham kaynagim olurdu yeni fikirler cikarirdi :)

:) :) ee zamanın cocukları abla artık onları tutabilene ask olsun :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri