Türklerin Aşk Karnesi

ashli

Bayan Üye
19211390_1.jpg


Evlilik aşkı öldürüyor mu? ¬ Evlilerin yüzde 25.9’u “evlilik aşkı öldürüyor” derken bu oran boşanmışlarda yüzde 73.7’ye çıkıyor.

Yorum: Boşanan çiftlerde bu oranın yüksek olması çok doğal. Evlilikleri bitmiş ve kendilerini rahatlatacak, suçluluk duygularıyla başa çıkmalarını sağlayacak bir gerekçeye ihtiyaçları var.

¬ Mutlu evlilik için önem sırasına göre karşılıklı özveri ve fedakârlık, cinsel uyum, eşlerin eğitiminin denk olması, eşlerin ve ailelerin sosyo–kültürel değerlerinin aynı olması, ekonomik durumların denk olması şart koşuluyor.
Yorum: Bunlar bir şart olmasa bile, ilişkinin devamını kolaylaştırıcı etkenler. Dikkat edilirse burada aşk sayılmıyor. Çünkü gerçekten de aşk varsa, bir ilişkinin başlamasına yol açabilir, ancak sürmesine hiçbir katkısı yok. Aşk bitti ben çekip giderim diyenlere duyurulur.

Eşiniz aldatırsa ne yaparsınız?

¬ % 61.7: Boşanırım/ayrılırım
¬ % 12.9: Bir şans daha veririm
¬ % 2.2 : Erkektir yapar
¬ % 8.6 : Üzülsem de katlanırım
¬ % 14.5: Öldürürüm
Yorum: 3. sayfa haberlerinin neden bu kadar çok yapıldığını açıklıyor bu sonuç. Erkek egemen toplumun bir göstergesi. Kadını namus timsali görüyor, aldattığında ‘alnının karası’ diye damgalıyor, erkek yaptığındaysa ‘elinin kiri’ diye yorumluyor. Bu durum uzun yıllar daha şiddet toplumu olmaya devam edeceğimizin göstergesi.

Bekâra, karar vermek kolay

¬ Evlilerin yüzde 63.6’sı evlendiği kişiye kendisinin karar verdiğini söylüyor. Bekârların yüzde 90.3’ü “ben karar vereceğim” diyor.
Yorum: Bu oranlar bekârların naif ve romantik olmaları dışında hiçbir şey söylemiyor bize. Çünkü aynı çalışmadaki bir başka sonuç da kişilerin anne babalarının rızası olmadan evlenmekten çekindiklerini gösteriyor. Gençlerimizin birey olmayı istediklerini ama birey olma yolunda aile yapısının büyük bir engel olduğunu görüyoruz.
¬ Türkiye’de evlilerin yüzde 49.2’si severek evlendiğini, bekârların yüzde 91.3’ü severek evleneceğini söylüyor. Boşanmışların yüzde 52.6’sı da severek evlendiğini belirtiyor.
Yorum: Bu oran aslında dünyadaki trende uygun. Dünyada da artık mantık evlilikleri ön plana çıkıyor. İnsanlar evliliklerini aşk üzerine kurup aşk bitince boşanmak yerine, birbirlerinden beklentilerini azaltıp daha uzun ya da ömür boyu sürecek, iyi bir baba, iyi bir anne olacağına inandıkları kişileri bulmaya çalışıyorlar. Ama bizde severek evlenmek görücü usulü olmayan evlilik anlamına geliyor. Bu durumda Türkiye’nin yarısının hâlâ görücü usulüyle evlendiği anlamına geliyor bu sonuç.
¬ Evlilerin yüzde 53.5’i aşk evliliği, yüzde 39.9’u ise mantık evliliği yaptığını düşünüyor. Bekârların yüzde 68.4’ü “aşk evliliği yapacağım” diyor.
Yorum: Bu sonuç görücü usulü evliliğin oranının çok yüksek
olduğunu gösteriyor.

İlgisizlikten aldatıyor

¬ Yetişkin her 100 kişiden 26’sı “kıskanç değilim” derken, 40’ı “yerine göre kıskancım”, 34’üyse “kıskancım” diyor. “Kıskancım” diyen erkeklerin oranı yüzde 40.9.
Yorum: Kıskancım diyen erkek oranının yüksekliği kadınların hâlâ namus aldatmacası nedeniyle baskı görmeye devam ettiğini gösteriyor yalnızca.
¬ Halkın yüzde 85.7’si birden fazla eş fikrine karşı çıkıyor.
Yorum: Ben kalan yüzde 15’i merak ediyorum açıkçası. Nasıl bir kafa onlarınki?
¬ Aldatma nedeni yüzde 74.9 ilgisizlik, yüzde 64.8 sevgisizlik, yüzde 26.2 bakımsızlık, yüzde 23.8 yeni
heyecan arayışı. Bu konuda fikri olmayanların yüzdesi ise 3.2.
Yorum: Belki çiftlere bir mesaj vermesi açısından önemli. Eşlerin birbirlerinden ne beklediklerini göstermesi açısından önemli.

Erkekler, 14 Şubat’ı daha çok önemsiyor

¬ Türkiye’de Sevgililer Günü gibi özel günleri her zaman kutlayanların oranı sadece yüzde 29.8. Bu soruda erkekler daha yüksek oranda evet yanıtı veriyor.
Yorum: Aslında oldukça ilginç bir sonuç. Ama toplama baktığımızda yüzde 70 ‘önemli değil’ diyor. Ülkemizde kapitalist düzen Sevgililer Gününü Satmakta ne kadar başarısız olmuş değil mi? Reklamcılarımız iş başına!

Eşcinsel değil, zorcinsel!

¬ Türkiye’de “Eşcinseller evlenebilmeli” diyenler sadece yüzde 3.6
Yorum: Daha birkaç gün önce İngiltere’de eşcinsel evliliği kabul edildi.Türkiye’de eşcinsel olmanın ne kadar zor olduğunu gösteriyor bize bu oran. Bence çalışmadaki en önemli maddelerden biri.

ESRA ERDOGAN HURRİYET
 
---> Türklerin Aşk Karnesi

Neden oldursunki? evlenmeden boyle beyinlerine yerlestirirlerse kendilerini asklarini oldurmek icin zorlayacaktirlar.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst