Türk Mumyaları

LaZZkopateLLa

Bayan Üye
644673_437510836323568_281798375_n.jpg
 
---> Türk Mumyaları

onları bulamadım henüz ama bunu buldum,
3800 YILLIK TÜRK KRALİÇESİ MUMYASI LOLAN GÜZELİ ÇİNDE BULUNDU
Çinde Çıkan Türk Piramitleri Beyaz Piramitler Saklanan piramit 3 bin 800 yıllık mumya 'Lolan Güzeli', Çin tarafından ABD'deki sergiden çekildi

Çin, ABDdeki bir sergide gösterilecek olan ''Beauty of Xiaohe'' (Lolan Güzeli) olarak adlandırılan 3 bin 800 yıllık mumyayı birden sergiden çekerek göndermedi.
Böylece Asyanın kökenleri hakkında büyük sırlar saklayan mumyanın üzerindeki tartışmalar tekrar gündeme gelmiş oldu. Çinin sergilenmesinden rahatsız olduğu mumya, ne boy pos, ne de çehre itibarıyla Asyalıya benzemiyor. Çinlilerin yapısına göre, daha uzun boylu, beyaz tenli, upuzun kirpikli, ince düz burunlu olan mumya daha çok Avrupalı bir görüntü sergiliyor.

SİNCANDA BULUNDU
Çinin kurak Sincan Eyaletindeki Tarim Havzasında bulunan mumya hâlâ Avrupalı mı, Türk mü diye tartışılırken, asırlardır bu topraklarda yaşayan Çinlileri de bu söylentiler kızdırıyor. Üstelik 'Lolan Güzelinin yakınında bulunan birçok mumya da yine tıpkı onun gibi özellikler taşıyor. Birçok arkeolog mumyanın Avrupa kökenli olduğunu söylerken, Pekin yönetimine karşı bağımsızlık mücadelesi veren Uygurlara göre hem Lolan Güzeli, hem de civarında bulunan mumyalar Türk kökenli.


5TA2-3800_yillik_lolan_guzeli.jpg


HT99-cinde_bulunan_turk_mumyasi_lolan.jpg


R5TS-lolan_guzeli_mumya.jpg


BJGC-lolan_guzeli_turk_kralicesi.jpg


5O33-turk_mumyasi_lolan_guzeli.jpg


hele kirpiklere bakın xD
 
---> Türk Mumyaları

Aha. diğerini de buldum.

Görgü tanıklarının bilgileri ile Mısır mumyalarıyla Turfandaki mumyalar arasında bir kıyaslama yapıldığında, Turfan mumyalarının yani kadın, çocuk ve erkek mumyalarının farklı materyallerden yapıldığı görülmüştür.
Bilim adamlarının ortaya koydukları bir gerçek var ki, ilk defa mumya kültürünün Türklerden geliştiği ortaya çıkmaktadır. Eğer Mısırda mumya kültürü olduysa, onun etrafında da bir kültürün olması lazım. Mısırın etrafında mumya kültürüyle ilgili herhangi bir somut kanıt yok. Ne Afrika da, ne de Arabistan da böyle bir kültür yok. Dolayısıyla, Orta Asya dan o bölgeye giden Türklerin varlığı söz konusu olabilir… Çin deki, Urumçi de teşhir edilen mumyalardan ilk birincisi 44 yaşında ve Milattan önce 2000, yani günümüzden 4000 yıl öncesine ait. Bir başkası gene 2600, en yaşlı olarak da işte bu Lolan denilen bayan mumyası var, Doğumdan önce 3000 bu, yani 5000. Şimdi en büyük özelliği iç organlarının çıkartılmamış olması. Başka ?.. Şu andaki mumyaların durumu Mısır mumyalarına nazaran çok daha iyi olması…
İleri teknolojide bir mumyalama sistemi olduğu görülüyor. Dahası, bir mumyanın üzerinde ameliyat izi var, at kılıyla dikilmiş. Amerikalı doktorların tespiti, dünyada ilk ameliyat veya operasyonlardan bir tanesi olarak kabul ediliyor. Ayrıca burada ekose ve boyalı kumaşlar bulunmuş. Bütün bunlar şu anda Doğu Türkistan da Urumçi de teşhir ediliyor.
Dünya yaşam ve kültür tarihinin Türklerle başladığına artık bir şüphe kalmamıştır. Her ne kadar saklasalar da yine de Türk tarihinin izlerini yok edemeyeceklerdir…

image00119.jpg


image0023.jpg





“LOLAN” ADLI KADIN MUMYA

image0031.jpg






 
---> Türk Mumyaları

image0023.jpg

Lan bu karşı komşumuz Kezban teyzelan. Vallabak maske yapıp binanıniçinde böyle geziyo bukarı.
 
---> Türk Mumyaları

bunların kimliklerini iyice kontrol edin olmadı gbt yapalım şüpe var :)
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst