Türk kadını yaşlandıkça kilo alıyor

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre Türk kadınları yaşlandıkça boyu kısalıyor ve kilo alıyor.






Ha*cet*te*pe Üni*ver*si*te*si*’nin yap*tı*ğı ‘Bes*len*me Du*ru*mu*’ araş*tır*ma*sın*da ka*dın*la*rın yaş*la bir*lik*te ki*lo prob*le*mi ya*şa*dı*ğı gö*rül*dü. 8 bin 165 ka*dın üze*rin*de ya*pı*lan ça*lış*ma*da ki*lo*da ar*tış boy*da kı*sal*ma ol*du*ğu tes*pit edil*di. Yaş gru*bu*na gö*re ki*lo ve boy du*ru*mu* fark*lı*lık gös*ter*di*. 15-19 yaş*la*rın*da*ki bi*rey*le*rin boy or*ta*la*ma*sı 159 cm iken or*ta yaş gru*bu*na ge*lin*di*ğin*de boy*la*rın 157 cm’y*e düş*tü*ğü kay*de*dil*di. Boy*la*rı en kı*sa olan ka*dın*la*rın 40-49 yaş*la*rın*da olduğu ifa*de edil*di. Bu yaş gru*bun*da*ki*le*rin boy or*ta*la*ma*sı 156 ola*rak ka*yıt*la*ra geç*ti.
Orta yaş sonrası kilo artıyor

Araş*tır*ma*da ka*dın*la*rın 30’lu yaş*la*rın*dan son*ra obez ol*ma*ya baş*la*dığı görüldü. 15-19 yaş*la*rın*da*ki ka*dın*la*rın yüz*de 45’i obez*ken 30-39 yaş*la*rın*da bu ora*n yüz*de 318’e çık*tı. En faz*la obe*zi*te ile mü*ca*de*le eden ka*dın*la*rın 40-49 yaş*la*rın*da ol*du*ğu tes*pit edil*di. 40-49 yaş gru*bun*da*ki*le*rin yüz*de 511 oranında obez ol*du*ğu vur*gu*lan*dı. Ça*lış*ma so*nun*da ka*dın*la*rın sa*de*ce yüz*de 23’ü za*yıf çık*tı. Boy kı*sa*lığı* ile ki*lo*da*ki ar*tı*şın ne*de*ni den*ge*siz ve dü*zen*siz beslen*me olarak gös*te*ril*di.
Düzensiz beslendiler

Beslenmenin çocukluktan itibaren et*ki*li olduğu vurgulandı. Araştırmada ka*dın*la*rın yüz*de 627’sinin dü*zen*siz bes*len*di*ği görüldü.
En obez Ege çıktı

Ki*lo böl*ge*le*re gö*re fark*lı*lık gös*ter*di. Obe*zi*te*de ilk sı*ra*da yüz*de 326’yla Ege gel*di. Onu sı*ra*sıy*la yüz*de 299’la Do*ğu Ka*ra*de*niz yüz*de 298’le Ak*de*niz yüz*de 28’le Ba*tı Mar*ma*ra iz*le*di.

Di*ğer böl*ge*ler ise şöy*le: Yüz*de 249’la Do*ğu Mar*ma*ra yüz*de 251’le İs*tan*bul yüz*de 195’le Ba*tı Ana*do*lu yüz*de 259’la Or*ta Ana*do*luyüzde 21’le Kuzeydo*ğu Ana*do*lu yüz*de 216’y*la Or*ta*do*ğu Ana*do*lu ve yüz*de 268’le Gü*ney*do*ğu Ana*do*lu izledi.
Zenginlik boy uzattı

Re*fah se*vi*ye*si*nin boy uzunluğunda et*ki*li olduğu belirlendi. Maddi durumu iyi olan*la*rın boy*la*rı 160 cm ol*du. Dü*şük ge*lirli*le*r 156 cm olurken orta gelirli kadınların boyları 158 cm çıktı.
En kısa boylu kadın Doğu Karadenizli

En uzun ka*dı*na sa*hip böl*ge 161 cm’*le Ba*tı Ana*do*lu ol*du. Bu*nu 159 cm ile Ba*tı Mar*ma*ra ve 158’le Do*ğu Mar*ma*ra ta*kip et*ti. En kı*sa boy*lu ka*dın ise 156’y*la Do*ğu Ka*ra*de*niz Böl*ge*si*’n*den çık*tı.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst