That's The Real Challenge | Betty Blue

---> That's The Real Challenge | Betty Blue

1920 lerde Radyum elementi ilk bulunduğunda insanlık oldukça heyecanlanmıştı. Karanlıkta parlayan, yoktan enerji yaratıyor gibi gözüken gizemli bir güçtü. Hayal gücü ve tüketim çılgınlığı bir araya gelince çeşitli tüketici ürünlerine radyum eklenmeye başlandı;güzellik kreminden diş macununa kadar. Ancak bu çok talihsiz bir durumdu. Çünkü radyum radyoaktifti ancak bunu henüz kimse bilmiyordu

Onsekiz yaşında bir genç olan Mae Kaene, 1924 yılının yaz aylarında pek çok yaşıtı arkadaşının çalıştığı Waterbury Saat Fabrikasında işe girmişti. İş oldukça kolay görünüyordu: Kol saati kadranını bir fırça ile karanlıkta parlayan boya ile boyamak Ücreti de fena sayılmazdı, 40 saatlik haftalık çalışma karşılığı 18 dolar alacak, üstelik de her bir boyadığı saat kadranı başına da ilaveten 8 sent kazanacaktı.

Savaş yeni bitmiş, askerlerin cephede, siperlerinde iken taktığı son teknoloji ürünü karanlıkta parlayan saatler moda olmuş, herkes bir Waterbury saati ister olmuştu. Artan talebi karşılamak için Waterbury Saat Fabrikası üretim tesislerini genişletmiş ve el oyalayıcı bu işi üstlenecek çok sayıda 20 li yaştaki genç kızı işe almıştı.

Karanlıkta parıldayan bu mucizevi boya, çinko bir bileşim karıştırılmış radyoaktif radyum tuzlarından ibaretti. Bu karışımda, radyum atomlarından salınan parçacıklar, çinko atomlarının enerji seviyesini artırarak titreşmelerini sağlıyor, bu da ortama yeşilimsi bir ışık yayılmasını sağlıyordu. Yayılan ışık, çok kuvvetli olmadığından gündüzleri görünmüyor, ancak geceleri parıldayarak saat kadranının görülebilir hale gelmesini sağlıyordu. Düşman tarafından fark edilmeden askerlerin günün hangi saatte olduklarını anlamaya yarayan bu kimyasal karışım, savaşın bitmesiyle lüks evlerde aranan bir dekorasyon malzemesi haline gelmiş, artan talep firmanın hızla büyümesini sağlamıştı.

Ebeveyn, eş, dost olarak sevginizi yapışkan kılmayın.Önce mıknatıs gibi çeken, sonra da varolmak için size yapışmaları gerektiğine inananları iten güç olun.Yapışkanlıktan (bağımlılık) daha zararlı bir "gerçek" yok.

Sayfanız gerçekten çok güzel takipcilerinizden biri de ben olacağım

"mademki bir hafta sonra gelebileceksiniz; bana gider ayak öyle bir şey söyleyin ki, onunla bir hafta yaşayabileyim..."

"Örtmenim" dedi, sessize bir şey diyecem.
Bugün defterlere bakacaksınız ya
Kaplamamızı söylemiştiniz.
Ben üçünü kaplayabildim.
Elime para geçince kap kağıdı alıp öbürlerini de kaplayacağım" Öylece kalakaldım.
Sekiz yaşında bir kız çocuğu
"Elime para geçince
Onun yaşında bir öğrencinin göstereceği mazeretler belliydi: Unuttum,
babam kap almadı,
yarın kaplayacağım
Emine'nin cümlesi kendi sorumluluğunu bizzat kendisinin taşıdığını gösteriyordu.
Ailesi köyde yaşadığı için, dedesiyle kalıyor, her işini kendisi görüyordu.
Defterlerinden yalnızca Emine sorumluydu.
Ve biliyordum ki dediğini yapacak, kimseden bir şey beklemeksizin eline geçen ilk parayla defterlerini kaplayacaktı.

Son düzenleme:

Cekip gitmeye meylederken gidemezsin çünkü büyümeyi durduramazsın. büyüdükçe insanların dili masumiyetin dilinden yalandan mütevellit bir dile dönüşür.

Dünya bir erkekler dünyası. Gençliğim efsanelerle, erkekler tarafından yaratılmış efsanelerle beslenmiş. Ve ben sanki bir erkekmişim gibi, buna hiçbir şekilde karşı çıkmamışım

Simone de Beauvoir

sen de aynı şeyi yapmadın mı ? sen de toplum kurallarını çiğnedin... çiğneyebildin. kendi kendini öldürdün , kendi hayatını mahvettin ! oysa ruh ve akıl gücünle yaşayabilecekken , samanpazarı'nda tükenip gideceksin... ama sen dayanamazsın ve eğer tek başına kalırsan , bir gün sen de benim gibi aklını kaçırırsın. zaten şu anda bile deli gibisin. öyleyse , birlikte gitmemiz gerek. aynı yoldan. hadi , gidelim !

onun için pek deli divane olduğum filan yoktu, ama yıllardır tanıyorduk birbirimizi.eskiden onu pek akıllı sanırdım, o aptallığımla tabii. öyle sanmamın nedeni; tiyatro, edebiyat ve bütün bu zırvalıklar üzerine çok şey bilmesiydi. birisi bu konularda pek çok şey biliyorsa, onun aptal olup olmadığını anlayabilmeniz epey zaman alıyor.
sanırım, onunla bu kadar oynaşmasaydık, çok daha önce anlayabilirdim. en büyük sorunum da bu benim; kiminle biraz oynaşsam, onu bayağı akıllı biri sanıyorum. hiç de öyle değil tabii, ama ben yine de öyle sanıyorum.

among other things, you'll find that you're not the first person who was ever confused and frightened and even sickened by human behavior. you're by no means alone on that score, you'll be excited and stimulated to know. many, many men have been just as troubled morally and spiritually as you are right now. happily, some of them kept records of their troubles. you'll learn from them - if you want to. just as someday, if you have something to offer, someone will learn something from you. it's a beautiful reciprocal arrangement. and it isn't education. it's history. it's poetry.

Bu bölümde her üye sadece 1 konu açabilecektir.

Konular Birleştirildi.

+ Başlığın Türkçe Olması Daha İyi Olur...

Bir Başlık Belirleyin ve Düzeltelim.

bir adam tanıdım, kafasız bir kadına yaşamının yirmi yılını verdi, her şeyi feda etti ona, dostlarını, emeğini, dürüstlüğünü bile; ama bir akşam, kadını hiç sevmemiş olduğunu anladı. canı sıkılıyordu, hepsi bu, insanların çoğu gibi canı sıkılıyordu. böylece karmaşa ve dram dolu bir yaşam yaratmıştı kendine. bir olayın olması gerek, insan bağlantılarından çoğunun açıklaması bu işte. bir olayın olması gerek, hatta aşksız bir köleliğin, hatta savaşın ya da ölümün bile.

ortaya çıkaracak ne çok şey, sırrı çözülecek ne çok gizem, keşfedecek ne çok yer vardı ve insan yaşamı ne kadar da kısaydı!

Keyifli Forumlar :asigim:

İlk Mesajınızın Sizi Tanıtan Özellikte Olmasına Dikkat Ediniz.

Aynı süre içerisinde peş peşe mesaj atma (Post Kasma) konusunda hassas davranınız.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri