Teröre HAYIR Fan Club

Boshwer...

Bayan Üye
terorulanetliyoruzzl81ax1.jpg

resim3256mk4wefpc0.jpg


Terörizm, siyasi, dini ve ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, resmi; yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımı. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir. Terörle Mücadele Kanunu Türkiye'de 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 1.maddesinde; “Cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasî, hukukî, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir” şeklinde tanımlanmaktadır.
Uluslararası Terörizm
Terörün sınır aşan bir hal alması halinde uluslararası terörizm ile karşı karşıya kalınır. Ancak son dönemde 'uluslararası terörizm' kavramı daha çok birden fazla ülkeyi hedef alan veya birden fazla ülkede aynı anda bibirine yakın eylemlerde bulunan terörizmi anlatmak için kullanılmaktadır.

Terörün Finansal Kaynakları

Terörizm ihtiyaç duyduğu maddi kaynakalara daha çok yasadışı faaliyetleri ve dış yardımlar ile ulaşır. Bu gelir kaynakları şu şekilde özetlenebilir:

Dış yardımlar
Uyuşturucu ticareti
İnsan kaçakçılığı
Büyük çaplı soygunlar
Haraçlar
Zorunlu bağışlar
Bağışlar
Diğer her türlü kaçakçılık
Diğer gönüllü katkılar


20.yüzyılın başlarında doğan anarşizm kavramının evrimleşmiş ve modern versiyonu olan terörizm, İkinci Dünya Savaşı'ndan ve özellikle 1963'deki Kennedy Suikastinden sonra emperyalist faaliyetlerine acımasızca hız veren ABD'nin tutunmayı hedeflediği coğrafyalarda istikrarsızlık ve bunalım ortamı yaratmak için yaymış olduğu yıkıcı bir düşünce akımıdır.Bu düşünce akımını tüm muhalifler desteklemektedir. Özellikle İsrail devleti kurulduktan sonra ortadoğu coğrafyasında terörün, şiddetin ve kargaşanın şaşırtıcı biçimde hiç durmadığı ve giderek arttığı göze çarpar. Bugün terörizm düşünsel boyutta bir düşünce olmaktan çıkıp devletlerin gizli çıkarları uğruna masum insanların vahşice öldürüldüğü bir eylemsel bütünlüğe ve anarşinin hüküm sürdüğü her yerin düzenine dönüşmüştür.



Sende Teröre Hayır diyorsan Bu Fan Cluba Üye ol

Unutmayalım ki Binlerce yüzbinlerce şehit veriyoruz.


Var mısınız?

Ben VARIM ve GURURLA SÖYLÜYORUM!

Siz Söyleyebiliryor musunuz Hadi o zaman


ÖzkaN


1. Boshwer...
2. || mnLy ||
3. KaRTaL1989
4. kuzZu..
5.RéNqLi OuNjaq
6. axdan
7. nones
8. blackkont2
9. Kei
10. naughty_girl
11. ESMERŞIN
12. funny_she
13. karakedi
14. halilim
15. FİRATT
16. bursa_mc
17. Sımarık
18. AnKaRaLiM
19. »¦ StilL_Boy ¦«
20. k_a_y_r_a
21. By LostmaN
22. pitbulljuu
23. H@Y@Let
24. Gençtürk.19
25. KsK_ali
26. meto22
27. raşa
28.£N!S
29.senanesrin
30.35bucuk
31.CashMon3y
32.Sagittarius
33.~AnıL ~
34.Heyecan
35.Nickotine
36.arcilles
37.differentgirl
38.REİSS
30.zalim0773
31.Elsa
32.bluee
33.xCaPRiSx
33.mknszkrall
34.ßayan Taruz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst