Tercih Listeme Bir Bakar Mısınız?

Efser

Bayan Üye
30a3l1e.png

Tercih listem böyle sıralamam 37.947... İlk tercihim olan antepin puanı belli değil yeni açıldı. Yeni açılan bunun gibi 14 yeni ilahiyat var hocamız aralarına serpelim dedi biz de sıralamaları tahmini olarak dağıttık... 2. sıradaki samsunun sıralaması 32 bin.. antep bu sıralamdan düşük açarsa yani 33 binden felan benim tercihim ölü mü sayılacak..kafam bi hayli karıştı..Bilgisi olan var mı?

---> Tercih Listeme Bir Bakar Mısınız?

Aslında bu hocaların tercihleri kadar saçma tercihler yok . Benide sağolsun hocalarım mahvetti . Sıralamama göre girebileceğim bir çok üniversite varken en olmadık bir yeri kazandım neyse sağlık olsun 3. sınıfa kadar geldik .)
Muhtemelen Gaziantep Samsundan daha düşük açar . Birde yeni açılmış olmasının falanda etkisi olacaktır . Ilk iki tercihin bence boş tercih olacaktır . Sanmıyorum onlara yerleşebileceğini diğerlerinin başarı sıralamasını biliyormusun ?

hayır yeni açılanları bilmiyorum.. antep birinci öğretim olduğu için öyle yazdı..mesela urfa anetepe yakın oranın biirnci öğretimi 31 bin.. o yüzden antepte o civar açar diye düşündük... bi de eğer antep samsundan düşük açarsa benim tüm tercihim ölür mü... altta sıralamam tutan yerler var çünkü...

Bugünlerde algılamakta biraz güçlük çekiyorum ama eğer doğru anladıysam sana şu şekilde ifade edeyim hemen .) Antepi neden ilk tercihine yazdığını tamam anladım . Şimdi Antep Samsundan düşük açarsa ve sıralamanda uygunsa direk Antepe girersin. Tabi kontenjanda önemli . Antep Samsundan düşük açarsa ve belirli bir kontenjanı vardır zaten . Sıralaması senden yüksek olanlar bu kontenjanı doldurabilir . Doğal olarak seninde diğer tercihlerine göre sıralamanın tuttugu yerlerden biri varsa onlara yerleşirsin. Ama bir ihtimal diye tercih yapmak çok yanlış ya.
Senin asıl istediğin yer neresi peki ¿

İmam Hatip Lisesi mezunusun anlaşılan. Din Kültürü Öğretmenliği falanda yazsaydın keşke. Hayırlısı olsun hakkında.

Din k. istemiyorum :) yazsam olabilirdi aslında... ben o tercihlerin arasında olan hiç biirni istemiyorum.. yani rize,antep urfa felan olsa iyi olabilir... en alttakileri bilgisayar okumam gibi bişey var mı... çoğu kişi böyle diyor kafam karıştı...

Istemediğin halde neden yaptın ki bu tercihleri sakıncası yoksa merak ettim...

Antep düşük açar :)
Eğer antep gelirse de ilk öğrenci olarak alternatifdesin ;)

Hakkında Hayırlısı olur inşallah. :)

Din k. istemiyorum :) yazsam olabilirdi aslında... ben o tercihlerin arasında olan hiç biirni istemiyorum.. yani rize,antep urfa felan olsa iyi olabilir... en alttakileri bilgisayar okumam gibi bişey var mı... çoğu kişi böyle diyor kafam karıştı...

Hayır öyle birşey olmaz kafan karışmasın.
Bende merak ettim neden istemediğin yerleri tercih ettin ?

ilahiyat en son okuycağım şeydir

hayırlısı olsunda puan kaç??

İhl mezunu olduğum için ilahiyat seçtim... istemediğim yerleri yazma nadenim de sadece buraların gelme ihtimali olması..:) puanım da 367.947..

Diyelim ki bunlardan biri geldi bir yere yerleştin iyi yada kötü zaten hiç birini istemiyormussun ama istemediğin bir bölüm oldugu için muhtemelen sıkıntı çekeceksin şimdiden gözünü korkutmak istemem ama .)
Neyse hayırlısı olsun hakkında.

Nasıl gelmez.. puanalr elimizde tutan yerler var.. sıralamam 37 bin.. en düşük de ilahiyat 38.500 den alıyor..

:) velhasıl liste nasıl:) yani asıl korktuğum şey bana garanti gelenler listemin sonlarında bu bana hiç bir yerin gelmemesine yol açar mı? listeden de anlaşılacağı gibi gemileri yakmış durumdayım.. yoksa hangi aklı selim şırnak yazar vesaire:D

Canım bence ölü tercih diye bişey yok. Yani bütün tercihin iptal olması diye bişey söz konusu olamaz bence. Sen istediğin şehirleri üste yaz gerekirse sıralaması belli olmayan yeni açılmış üniv.leri yazma işini şansa bırakmamak açısından. Şırnak falan onları da sil zaten sıralamanın tuttuğu üniv.ler var ne gerek var te Türkiyenin öbür ucuna gitmeye

Konu açılmışken ben de bi soru sorayım. Yapılan tercihleri değiştirdiğimizde yazıcıdan çıktı almamız şart mı? Çünkü laptoptayım internet kafeye gidip değiştirmek de istemiyorum nefret ediyorum oralardan

Yazıcıdan çıktı alman çok iyi olur bence.. bu ösymye belli olmaz... dün bi arkadaşla konuştum benim sıralamamın yettiği yerler listemin sonunda olduğu için bilgisayar oraya gelene kadar fakülteyi doldururlar sen onları başa yaz dedi... ama hocalar da onlar garanti gelir dedi.. benim aklım tümden karıştı... var mı böyle bir şey arkadaşlar... listemin sonunda sıralamamın yettiği yer varsa gelme ihtimali düşüyor mu?

Şu şekilde olursa senin dediğin olur.. misal senle benim puanlarımız aynı.

Sen X üniversitesini 25. tercihe yazmışsın.
Ben X üniversitesini 1. tercihime yazmışım.

Bu örnekteki gibi olursa ancak senin dediğin olur. ( Yani puan eşitliğinde tercih sırasına bakılır.)

Ama puanı senden düşük biri senin sonlara yazdığın üniversiteleri başlara yazsa bile o değil sen yerleşirsin.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri