tercih için yardım Lütfenn

gizem477

Bayan Üye
Arkadaşlar puanım 354 hocalarım kız meslek veya ticaret teknik yazmamı söylüyo ama ben onları okumak istemiyorum zaten burdada kız meslekte bilişim ve çocuk gelişiminden başka bölüm yok ben de o bölümleri istemiyorum Düz lise okusam üniversite kazanma şansım varmı diyelimmki kazandım hangi meslekleri olabilirim?? Tıp fakültesi okuyabilirmiyim?

---> tercih için yardım Lütfenn

Öncelikle aramıza hoşgeldin abim. Benim kuzenımde bayan ve o civarda puan aldı.

Sağlık Meslek Lisesi oku derim ben. Üniversite içinde yardımcı olacaktır zaten bayan olduğun için ilelebet yapabileceğin meslekler var hemşireliktir vs vs aynı zamanda üniversite de okuyabilirsin tüm liselerde fakat performansını arttırman lazım çalışmanda biter yani. Benım tavsıyem Sağlık Meslek Lisesidir.

Evet abicim benim hayalimdeki lise sağlık meslek zaten ama şuan bulunduğum yerde sağlık meslekler çok yüksek 395 ten başlıyo almaya ve hemşirelikte 400 istiyo o yüzden tercih yapsamda girmem imkansız 50 puan fark var nerdeyse=(

Evet abicim benim hayalimdeki lise sağlık meslek zaten ama şuan bulunduğum yerde sağlık meslekler çok yüksek 395 ten başlıyo almaya ve hemşirelikte 400 istiyo o yüzden tercih yapsamda girmem imkansız 50 puan fark var nerdeyse=(

Bizim zamanımızda düz de okusan meslek te okusan 9. sınıf yıl sonu ortalaman ıle tercıh yapabılıyordun sanırım. Bunu tam araştır abim o olmadı git çocuk gelişimi oku bu bölüm şu aralar tavan

peki abicim Çok teşekkür ederim inşllh kuzeninde istediği liseye rahatlıkla girer

Çalışmadı Eşşoğlueşşek çok dedim çalış boşver kızları sinemayı diye dinlemedi. xD

=)) Keşke benimde başımda öyle bi abi olsa çok önceden başlardım çalışmaya hayatın gerçeklerini yeni yeni anlamaya başladım ama sanırım çok geç baksana bu puanla.p =(

Sağlık meslek okuyabilirsin..Çocuk gelişimi çok popüler fakat kazanmak için bi hayli yüksek puanlar gerekiyor..Yani benim bahsettiğim üniversite anlamında..Yine de boşta kalmaz kreşlerde öğretmenlik yapabilirisn bitirince..
Düz lise diye bir şey kalmayacak 2 seneye zaten..Hepsi Anadoluya geçecek..Yani ya meslek ya anadolu okumak gerek..Eğer anadolu okumak gibi bi şansın yoksa anadolu meslek bi bölüm yaz..Bilgisayar bölümünü tavsiye etmem çünkü bi ara çok yığılma oldu şu an okuldan çıkanlar boşta. Atamaları yok..
Başarılar dilerim..:)

Sağlık meslek okuyabilirsin..Çocuk gelişimi çok popüler fakat kazanmak için bi hayli yüksek puanlar gerekiyor..Yani benim bahsettiğim üniversite anlamında..Yine de boşta kalmaz kreşlerde öğretmenlik yapabilirisn bitirince..
Düz lise diye bir şey kalmayacak 2 seneye zaten..Hepsi Anadoluya geçecek..Yani ya meslek ya anadolu okumak gerek..Eğer anadolu okumak gibi bi şansın yoksa anadolu meslek bi bölüm yaz..Bilgisayar bölümünü tavsiye etmem çünkü bi ara çok yığılma oldu şu an okuldan çıkanlar boşta. Atamaları yok..
Başarılar dilerim..:)

Bu ablanın sözünü dinle sen ;)

=D ikinizede Çok teşekkür ediyorum,iyiki varsınızz.d.d Tercihlerime sağlık meslekte yazdım belki inşllh kontenjan boşluğundan girebilirim çok teşekkür ediyorum yaşamınızda güzellikler sizinle olsun

ben 407 aldım ve puanımdna memnun deilim ama bir seçim yapmalıyız. Sen bence kız mesleğe git başka seçeneğin yok. Düz lise kötü ticaret te kötü başk aşansın yok

Bende birşeyleer demeek istiyormmm :D
Puanın 350 cıvarıysa Sağlık meslek olabilir.
ama sakın Normal meslek lisesine gitme üniversite giremezsin.
sana bi meslek veririrz derler üniversiteye gerek kalmaz derler.
ama ya sağlık meslek olmadı düz'e git derim ben =)

bende sağlık mesleği çok istiyorum ama burda sağlık meslek puanları 400 den başlıyo =( Peki meslek lisesinden bilişim bölümü okusam ilerde ne olabilirim muhasebeci olablirmiyim...YardımLarın için teşekkürler bu arada...

Kardeşim bilgisayar bölümü üzerinde hiç bir yere gitme..düz lise felan da kalmıyor başbakan açıkladı..bundan 4 yıl sonrasını düşünmen gerekiyor..sonra üniv. sıkıntısı çekersin..sağlık meslek yaz kız mesleğin nadolusunu yaz..takı tasarım bölümü de olabilir..yani düz liseden hem az puan geliyor üniv zamanında..ama meslek okursan hem okuduğun bölümün öğretmenliğine uğraşabilirsin hem de akademik bi öğretmenlik de olabilir..hemen hemen seviyeyi indirdiler zaten..puan kırıklığı az oluyor..5 soruya tekabül ediyor onuda çalışıp yaparsın..

basladimi tercihler nezaman son arkadaslar?
bende 2 yillik maden teknikerligi yazmam gerekiyor ?

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri