Gönül "Tek tip askerlik" çalışmalarına ilişkin "Henüz Bakanlar Kurulunda görüşülebilecek bir tasarı seviyesine gelmedi" dedi.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül "Tek tip
askerlik" çalışmalarına ilişkin "Henüz Bakanlar Kurulunda görüşülebilecek bir tasarı seviyesine gelmedi" dedi.
Gönül Maldivler Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanı Ameen Faisal veberaberindeki heyeti kabul etti.
Bakan Gönül görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
BİR ŞEY SÖYLEMEK YANLIŞ OLUR
Bir gazetecinin "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşanerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde tek tip askerlikle ilgili dosya verdiğini"
ifade ederek değerlendirmesini sorması üzerine Gönül şunları söyledi:"Konu nihai bir kanun tasarısı haline gelmediği için bir şey söylemek yanlış olur. Bakanlar Kurulunda müzakere edilecek aşamaya geldiğinde daha çok
bilgi verme şansımız olur. Değişecek bilgileri söylemek yanlış olur.
BİR TASARI SEVİYESİNE GELMEDİ
Metin nihai şeklini alsın ondan sonra bilgi verelim.
Başbakan Erdoğana verilen dosyayla ilgili ben bir şey bilmiyorum. Bunu da sizden duyuyorum. O konuda bir şey söylemem mümkün değil. Genelkurmayın bir açıklaması olmadı bildiğim kadarıyla. Bu konuda siz nasıl bilgi aldınız onu da bilmiyorum açıkçası. Benim bilgim şu anda bakanlık olarak verebileceğim bilgihenüz Bakanlar Kurulunda görüşülebilecek bir tasarı seviyesine gelmedi."