Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Depending

Kayıtlı Üye
Hadım ne demek? Öncelikle buradan başlayalım.

Hadım, herhangi bir erkek canlının erkeklik bezlerini çıkararak veya burarak erkeklik görevini yapamayacak duruma getirmek. Arapça bir kelime olup, Türkçe'de buna iğdiş etmek, burmak, enemek ve hadımlaştırmak denir.


İnsanı hadımlaştırmak, Allah'ın vermiş olduğu bir hakkı ortadan kaldırmak ve onu şahsiyetinden uzaklaştırmaktır. Erkeği, kendi hakkında cari olan ilâhı kanunun dışına itmek ve ona karşı saygısızlıkta bulunmaktır. İnsan haklarına indirilen ağır bir darbe ve insanlık adına bir utançtır.

Konuya dini açıdan yaklaşacak olursak; Hadım İslam dininde kabul görmeyen bir durumdur.
Fakat hukuksal ve psikolojik süreçte din, dil, ırk gözetmeksizin kişilere bir takım cezalar verilmektedir. Tecavüzcüler Hadım Edilmelidir derken de zaten, konunun hukuksal bir boyutta tartışıldığı alenen ortadadır. Bir başka konu ise, insanlığa indirilen ağır bir darbe değil midir kadın, erkek, çocuk, yaşlı, ölü fark etmeksizin tecavüz etmek?

Ülkemizde son yıllarda tecavüz olayları artış göstermektedir. Bebek, çocuk, kadın, erkek, hayvan demeden sürekli birileri bu iğrenç duruma maruz kalmakta. Kimisi öldürülüyor, kimisi intihar ediyor. Sağ kalanlar ise ömür boyu bunun acısını psikolojik ve ruhsal olarak çekiyor. Bir insanın bedenine ve ruhuna yapılan bu saldırının cezası sadece hapis olmamalı. Tecavüz olaylarının artış göstermesinin en büyük sebebi de; Adli Makamların, davalarda vermiş olduğu ve bizler tarafından fazlasıyla "insanlık dışı" bulunan; "Tecavüze uğrayan kadınların karşıdakini tahrik eden kıyafetler giydiklerinden dolayı, bunu suç olarak belirtemeyecekleri" gibi ifadeler ile durumun hafifletici sebepler altında cezada indirime gidilmesidir.

Günümüzde bir çok cinsel suç cezalandırılmıyor, bir kadının tecavüzcüsüyle evlendirilmesi gibi bizler tarafından yadırganan durumlar ortaya çıkıyor. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yeni medeni yasada, cinsel suçlara açıklık getirilmeye çalışıldı ama cinsel suçlara karşı verilen cezaların en hafif olduğu ülke yine bizim ülkemiz oldu.

Ayrıca, cezai işlemlerin korkutucu olmaması ve çoğu insanın tecavüz ettikten sonra serbest bırakılması da, insanların gözünde basitleştirilmiştir.

Hadım cezası, hukukun içerisine girdiği zaman; korkutucu bir etkiye de sahip olunacağı aşikardır. Neden mi? En basitinden okullarda "Kınama Cezası"ndan sonra verilen ceza "Uzaklaştırma"dır. Ve bu şekilde öğrencilerin disiplinize olunması sağlanır. Bu durum konuya başlangıç yapmak için küçük bir örnektir.
Bir başka somut örnekte de, İran'da herhangi bir hırsızlık suçu işlendiği zaman, bu suçu işleyen kişinin elinin kesilmesi; hırsızlık oranında ki azalışın da bir simgesi niteliğindedir. Caydırıcı bir sebeptir.

Üniversiteli kızlara, kız çocuklarına, evine kadar takip edip evli kadınlara, yeni doğan bebeklere, erkek çocuklarına ve hayvanlara tecavüz etmek veya tecavüze yeltenmek, "Sapıklık" olarak nitelendirilmektedir.

Tecavüz olayları, sapkınlıkların bastırılamamasından meydana gelen bir durum olduğundan ve bir kişi bir çocuğa dahi tecavüz ederken hiç bir şekilde düşünmüyorsa bu kişinin hadım edilmesi bence gereklidir. Çünkü bu kişiler ileri zamanlarda yine sosyal hayatın içinde olmaya başladıklarında yine kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

Şimdi soruyorum;

Tecavüze uğrayan insanların psikolojileri hayatlarının sonuna kadar düzelmez iken, bu eylemi gerçekleştirenlerin de hayatlarının sonuna kadar erkeklik yetisinden uzak yaşaması normal değil midir?

 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

O bile yetmez aslında ama bizim ülkemizde iyi hal indirimi alan tecavuzcu var, tecavüze uğrayan kadının o çocuğu dogurmasi gerektiğini savunan siyasetçi var tecavuzleri normallestiren hak gören hasta beyinler var . Beklemeyelim böyle şeyler.
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Hadimlastirmak bence yetmez. Erkeklik organini kullanilmaz hale getirmek bi cozum degil.. Sonucta beyninden gecenler ayni olacaktir. Ve artik gunumuzde tecavuzun cesitli sekilleri cokca gorulmekte. Kisinin fantazisine bagli.. Bu durumda kisinin elleride kesilmeli...
ornegin kayseride yasanan uvey anne olayi.. cocuklari seksuel istirmar etmis cinsel organlarina nesneler sokmustur.. buda bir tecavuzdur.

Bence en makbulu idam edilmesidir kisinin..
Kati oldugumu dusunmuyorum. Oyle insanlarin toplumda bulunmasini gereksiz buluyorum.
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Açık ve net idam olmalı cezası...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

bence hadımlaştırmak yerine direkt sallandırmak daha iyi olabilir :)
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Tecavüze uğrayan kadınlar, hayatlarının sonuna kadar o iğrenç psikolojiyle yaşamak zorundalarsa, ve buna mecburlarsa; hatta ve hatta bazı ülkelerde tecavüze uğrayan kadını suçlu buluyorlarsa -ki bir ülkede kadın idam edilmişti.. bence daha ağır ceza verilmeli.

Ama bunu canım ülkemden zerre kadar beklemiyorum.
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

idam onlar için kurtuluş olur.
daha çok acı çekmeliler.
eski çin işkenceleri gibi.
yavaş yavaş ama öldürücü.
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Kısasa kısas yapılmalıdır

Hatta bu kısas cezaevinde kalacağı süre kadar diğer mahkumlar tarafından devam ettirilmelidir ;)
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Bir insanın hayatını bilerek ve isteyerek karartan bir insanın asla ikinci bir şansı olmamalı.Bunun nedenide kötülük yaptığı insanın yaşadıklarının tekrardan geriye alınamıyor olması. Bu suçu işleyenin suçu kesinlikle ispat edildikten sonra verilebilecek en ağır ceza olan İdam kesinlikle uygulanmalı.O insan ortadan kaldırıldıktan sonra mağdur olan kişi daha rahat nefes alacaktır bu dünyada. Burada unutulmaması gereken şey ise İdamında asla geri dönüşünün olmaması.Suçlu idam edildikten sonra suçsuzluğu kanıtlanırsada o zaman adalet nasıl tecelli edebilir.Bu hassas dengeyi kurabilmek se en büyük meziyet ...
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Caydırıcı bir ceza olabilir.

Gerçi Hapisteki diğer mahkumlar Tecavüzcünün cezasını veriyorlardır xD
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Tecavuze ugrayanin gozu onunde kursunlansin.
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Hadım değil de;

Ömür boyu damatlar koğuşunda hapis, daha ağır ve güzel bir ceza.
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Kesinlikle hadım edilmeli diye düşünüyorum. Tecavüzcülerin canı yanmadığı için bu kadar rahatlar bak gör hadım edildi haberleri duyanlar birdaha kalkışabilecekler mi tecavüz etmeye
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Bence bu ve buna benzer suçların cezası(ölüm) olmalı...
 
---> Tecavüzcülerin Cezası Hadım Olmalı Mı ?

Bu ülkede birilerinine bir ceza vermek istiyorsanız öncelikle fakir çulsuz ve savunmasız olması gerekir. Diğerleri bir şekilde yırtar.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Olmalı neden olmasın
Hele bebekler e tecavüz edenler Van'da yine böyle bir olay yaşanmış bebek hem.darp edilmiş hemde tecavüz aklım almıyor

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst