Təbii Antioksidanlar

Heulwen

Kayıtlı Üye
Təbii Antioksidanlar

Bədənimizdəki hüceyrələrdə ziyana gətirib çıxaran sərbəst radikalların öhdəsindən gəlməkdə olduqca müvəffəqiyyətli olan antioksidanlar, sərbəst radikalları bədəndən yox etməkdə və hüceyrələrdə yaratdıqları ziyanı da ortadan qaldırmaqdadır. Bədənimizin bütün zərərli reaksiyalara qarşı müqavimət göstərməsi və enerjisini heç itirməməsi üçün antioksidanlara ehtiyacı olduğunu bilməli və təbii antioksidantlar ilə bədənimizin ehtiyaclarını qarşılamalıyıq. Əks halda başda xərçəng xəstəlikləri olmaq üzrə bir çox sağlamlıq problemi ilə başımıza dərd aça bilərik.

Təbii antioksidanların hər biri içərisində A, C və E vitaminləri ehtiva edir. A, C və E vitaminləri isə daha çox tərəvəz və meyvələrdə olduğu üçün bəslənməmizdə tərəvəz və meyvə üstün olmalıdır. Tərəvəz və meyvənin bol olduğu bir bəslənmə proqramı ilə bədənimizin ehtiyac duyduğu antioksidandır ona qazandıra və sərbəst radikallarla olan döyüşündən qalib çıxmasını təmin edə bilərsiniz. Yaxşı təbii antioksidan yeməklər hansılardır?

Təbii antioksidanlar bunlardır:

Ağ üzüm (ən güclü antioksidandır)
Limon
Gicitkən otu
Qəhvəyi düyü
Şüyüd
Nar
Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər
Sarımsaq
Kətan toxumu
Braziliya şabalıdı
Yosun (suşidə istifadə olunan)
Paxla məhsulları
Ağ çay
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst