sülfatsız şampuan

dusy

Bayan Üye
sülfatsız ve parabensiz şampuanların fazla bilinmediğini sanıyorum. bu saydığım ürünlerin kullanılmasının yararları herkesçe bilinse de, kozmetik bazı kurnazların oyun alanı haline geldiği için bir takım yalanlar da ortaya çıkmaktadır. bundan dolayı, tamamen zararlı kimyasallardan arındırılmış ve saçlarıma iyi gelmiş olan iki şampuanı size de önermek istiyorum;

"alterna hair care, ten shampoo

doa kozmetik, sülfatsız saç bakım şampuanı."

arkadaşlar, sizde kullandığınız ve işe yaradığını düşündüğünüz ürünleri yazarsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
---> sülfatsız şampuan

yesi sabun en guzeli.burda yok o ayri konu..

ben head and shoulders La Pantene kullaniyrum.
 
---> sülfatsız şampuan

dur resmini koyim vardir ya turkyiedeee

freebies2deals-head-and-shoulders.png


kepeklere bire bir...hic olmasin diye hepp sampoola kulaniyomm
 
---> sülfatsız şampuan

head & shoulders'ın içindekilere bir bakalım;

Active ingredient: Pyrithione zinc 1%
Inactive ingredients: water, sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, cocamide MEA, zinc carbonate, glycol distearate, dimethicone, fragrance, cetyl alcohol, guar hydroxypropyltrimonium chloride, magnesium sulfate, sodium benzoate, magnesium carbonate hydroxide, ammonium laureth sulfate, benzyl alcohol, sodium chloride, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, sodium xylenesulfonate, blue 1, red 4

"not: bu bilgiyi wikipedia'dan aldım. head & shoulders başlığında sizde içeriğini görebilirsiniz. link ekleyemediğim için açıklamak durumunda kaldım."

efendim, gördüğünüz gibi bu şampuanda " sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, cocamide MEA" kullanıyor. ikisi sülfat, sonuncusu ise silikondur. beyne ciddi hasarları olduğu artık bilinen bir gerçektir. aksiyon dergisinde çıkan bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum;

"Çoğumuzun bilmediği önemli bir ayrıntı daha var. Kişisel bakım ürünlerinde etiketler düzenlenirken ürünün yapımında kullanılan kimyasallar fazladan aza doğru sıralanıyor. Dolayısıyla; doğal içerikli ürünlere ulaşamayanlar daha az florürlü, SLS’li ürün almak istiyorsa etiketlerdeki sıralamaya dikkat etmeli. Bir de içinde formaldehit, paraben çeşitleri bulunanları kesinlikle almamalı.

Reklamlardaki pırıl pırıl parlayan, dalga dalga savrulan, ahenkle dans eden saçlar herkesi etkiliyor ki bugün banyosunda şampuan bulunmayan ev yok. Saçları için sabunu tercih edenler ise nine ve dedelerimizden başkası değil artık. Zaman zaman çağa ayak uyduramamakla suçlasak da bugün en doğru tercihi yaşlılar yapıyor. Çünkü gerek kokuları gerekse şık tasarımlarıyla bizi etkileyen şampuanların içeriği hiç iç açıcı değil. En azından sağlığını düşünenler için...

‘Şampuanlar vücudumdan akıp gidiyor, ne zararı var ki?’ demeyin. Çünkü zararlı kimyasallar hızla ciltten emilerek kana karışıyor. Normalde gıdalardan aldığımız zararlı kimyasalların bir kısmı boşaltım sistemimiz sayesinde dışarı atılırken, direkt kana karışan kimyasallar vücudumuzda birikiyor. Şampuanların içeriğine gelince; mesela köpüğün kalıcılığını arttırmak için cocamide dietanolamin (DEA) kullanılıyor. Amerika’daki bir üniversite, DEA’nın anne fareden yavrusuna geçtiğini tespit etmiş, ciddi beyin hasarları gözlenmiş. Diş macunlarında karşımıza çıkan sıvıyı köpürtme özelliği veren sodium lauryl ether sulfate (SLES) Ammonium Laureth Sulfate / Sodium Lauryl Sulfate’ın (SLS) vücuttan emildiği, saçları zayıflatıp dökülme yaptığı bilimsel olarak ispatlanmış bir başka gerçek. Slikondan yapılmış dimethicone/cyclomethicone maddesi saçı dolgun, parlak gösteriyor. Silikon türevi olduğu için saç deliklerini, cildi tıkıyor, vücudun teneffüs etmesini engelleyip görünmez bir tabaka oluşturuyor. Üstelik saçlarınızın kısa sürede yağlanmasını yine bu madde sağlıyor. Piyasadaki şampuanları inceleyen Kimya Mühendisi Betül Şahin ürünlerin içeriğindeki kanserojenlere dikkat çekiyor: “Kepek şampuanları; kanserojen formaldehit, kresol ve polyvinilprolidon içerebilir. Bazı şampuanlarda kanserojen amin bileşikleri üremesini sağlayan 2-nitroprono-1, 3 diol ve polyethilen glikol kimyasalları kullanılabilir. Duş suyunun fazla sıcak olması saç derisinin emme özelliğini arttırır ve kimyasallar vücuda daha fazla nüfuz eder.”

Şampuanlardaki kimyasalların zararları elbette çok fazla. Ama bir de İslam dinine göre kullanılması uygun bulunmayan domuz ve türevlerinden elde edilmiş hammaddeler konusu var. Genelde pahalı, birden çok özelliği bulunan şampuanlarda karşımıza çıkan bu sorunu Kudret Livaoğlu açıklığa kavuşturuyor: “Kullandığımız ürünün içinde myristic acid, stearik acid, jelatin, lesitin, biotin, L-cysteine ve collagen varsa dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü bunlar yumuşatma, akışkanlık, parlatma gibi özellikleri vermekle birlikte hem bitkisel hem de hayvansal olabilir. Eğer bitkiselse sorun yoktur. Fakat hayvansalsa domuzdan elde edilmiştir. Etikette maddelerin kaynağı ‘bitkisel’ diye belirtilmemişse ya da ‘ürünlerimizde domuzdan elde edilmiş hiçbir katkı maddesi kullanılmamaktadır’ açıklaması yoksa bu maddelere karşı dikkatli olmak lazım. Yahudi kökenli markalar buna özen gösterir. Onların ürünleri diğer zararlı maddeleri barındırmakla birlikte; domuz ve katkılarını içermez. Bir şampuan çok özellikliyse mesafeli yaklaşmak, ‘içindekiler’ kısmını ayrıntısıyla okumak gerekir.”

Zararlı Kimyasallardan Korunma Yöntemleriyle Sağlıklı Hayat kitabının yazarlarından Kimya Mühendisi Betül Şahin de Kudret Hanım’la benzer görüşte: “Genel olarak gelatine, bone phosphate, L-cysteine, Glycerin, glycerol hammaddeleri hayvansal kaynaklıdır. Aksi yazılmadığı takdirde domuz kaynaklı olma ihtimali fazladır.”

not: bu yazıyı da "Yüzde yüz doğal’ yalanı buraya kadarmış!" diye aratırsanız, sizi aksiyon dergisinin sayfasına yönlendirecektir. umarım yararlı olabilmişimdir.
 
---> sülfatsız şampuan

@Seνdα`Lı, yakışıksız bir ifade de bulunmuşsunuz. dikkat ederseniz sülfatsız şampuanları övmüş, kullandığım iki markayı da yazmışım. birisi alterna, diğeri doa. avon bunun neresinde? lütfen, özellikle de moderatör olmanız hasebiyle, başlığı biraz daha dikkatli takip etmenizi salık veriyorum, efendim.
 
---> sülfatsız şampuan

@Seνdα`Lı, yakışıksız bir ifade de bulunmuşsunuz. dikkat ederseniz sülfatsız şampuanları övmüş, kullandığım iki markayı da yazmışım. birisi alterna, diğeri doa. avon bunun neresinde? lütfen özellikle de moderatör olmanız hasebiyle biraz daha dikkatli takip etmenizi salık veriyorum, efendim.

Pek bi ciddi çıktınız amacım geyikti. Bunu sizin dışınızdaki herkes ne amaçla söylediğimi anlar.

Madem öyle. Paylaşım için sağ ol.
 
---> sülfatsız şampuan

özür dilerim, efendim. sanırım reklam yaptığımı sandığınızı düşündüğüm için böyle bir tepki verdim. yanlış anlamayın, sadece derdim sülfatsız şampuanın yararlarını ve bu noktadaki bilinci geliştirmektir. tekrar özür dilerim.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst