Su içmenin önemi

nihalce

Bayan Üye
duyduğuma göre yumuşak su değil sert su daha faydalıymış. Biz de sert su içemiyoruz yumuşak su daha iyi diye biliyorduk. Su hakkında bilmediğimiz ne çok şey varmış :) Kimler biliyor su hakkındaki önemli noktaları?
 
---> Su içmenin önemi

Sert su demek daha fazla minarele sahip su demektir.

Su, tüm canlılar için hayat kaynağı. Suda bulunan mineraller pek çok hastalığın tedavisini kolaylaştırırken, yaşlanmayı de geciktiriyor. Suyun mineral taşıyıp taşımadığı sertliğinden anlaşılıyor. Uzmanlar, sert suyun aslında toplumdaki genel kanının aksine daha kaliteli olduğunu belirtiyor. Yumuşak içimli suların sert sulara göre daha az mineral taşıdığı ifade ediliyor.
Doğal yollarla tedavi, tamamlayıcı tıp ve ruh sağlığıyla ilgili kitaplarıyla tanınan Dr. Recai Yahyaoğlu ile kimya mühendisi Mennan Aysan Kuzanlı, "Suyun ıyileştirici Gücü" isimini verdikleri çalışmada suyun insan sağlığına etkilerini tüm boyutlarıyla ele aldılar. Dr. Recai Yahyaoğlu, suyun tedavi edici özelliğinde alkali (ph değeri) oranı ve mineral değerinin önem taşıdığını belirtiyor. Günümüzde sanayinin neden olduğu çevre kirliliğiyle su kaynaklarının ve yiyeceklerin çoğunun alkali özelliğini kaybederek asitli hale geldiğini kaydediyor. Yahyaoğlu, kanser, karaciğer yağlanması, diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi kronik rahatsızlığa yakalananların vücudunda asit oranının da arttığını aktarıyor.
ınsan vücudunda yaradılış gereği iç organların alkali özellik taşıdığını hatırlatan Recai Yahyaoğlu, "Bünyeye asidik maddeler girince yapıyı bozuyor. Bu nedenle yediğimiz içtiğimiz gıdaların alkali özellik taşımasına dikkat etmeliyiz." şeklinde konuşuyor. Alkali suyun karaciğer ve bağırsakları temizlediğini, hücrelerin yıpranmasını geciktirdiğini ve kişilerin ruh halinin de olumlu etkilediğini anlatıyor. Elma, armut, portakal gibi meyvelerle tüm sebzelerin de alkali özellik taşıdığını hatırlatan Yahyaoğlu, işlenmiş tüm gıda ürünlerinin ise asitlendiğini vurguluyor.
Kimya mühendisi Mennan Aysan Kuzanlı ise içilen suyun alkali değerinin en az ph 7-7,5 olması gerektiğini kaydetti. Musluk sularının yeterli PH değerine sahip olmadığını belirten Kuzanlı, ambalajlı su tüketenlere etiketlerdeki PH değerine bakmasını öneriyor. Musluk sularının asidini ayırıp alkali özellik kazandıran arıtma cihazlarının bulunduğunu dile getiren Kuzanlı, sert ve yumuşak sularla ilgili toplumda yanlış bir fikir bulunduğunu ifade ederek, "içimi çok yumuşak suların aslında mineral değeri düşüktür. Suya sertlik hissi veren içindeki mineralleri. Bu nedenle sert sular daha sağlıklıdır." diye konuşuyor.​
 
---> Su içmenin önemi

Teşekkürler hawaLı_qirL :) konuyu araştırıken şöyle videolar buldum ibrahim adnan sarçoğluyla yasemin bradley su hakkındaki bilgileri aktarmışlar..
.
.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
---> Su içmenin önemi

Sanırım ben suyumu buldum. Videoda anlatılan ve bahsedilen değerlerin birebir örtüştüğü en sağlam marka Saka Su. Hatta şöyle deniyor Saka su için, A grubu markalar arasında 8,22 lik yüksek PH ve yüksek kalsiyum ve yüksek magnezyum seviyesi ile sodyum diyetine uygun olan sağlıklı bir vücut için ihtiyaç duyulan mineral düzeyi dengeli ve önemli bir sudur. Doğal mineralli su olarak kaynağından hiçbir işleme tabi tutulmadan şişelenmekte ve doğanın sunduğu kaynağında var olan yüksek mineral yapısı en doğal hali ile tüketiciye ulaştırmaktadır.
 
---> Su içmenin önemi

ben de şöyle bir video buldum.

.
Bu videoda ki bilgileri de düşündüğümüzde en sağlıklısı Saka Su dan şaşmamak sanırsam.

Vücudun nasıl "yeterli suyu içtin!" mesajını verdiğini ve Yeterli su içip içmediğimizi anlamanın yollarından bahsedilmiş, çokta yararlı olmuş kanımca.

edit: kusura bakmayın linkten ötürü limitlendirilmiş mesaj sayısı ile :/
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst