'Sofralarınızdan bu ekmeği kaldıracağız'

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
57843.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”nın başlaması dolayısıyla TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen törene katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Artık şu beyaz ekmek denen ekmeği artık sofralardan kaldıralım" dedi.

Törende bir konuşma yağan Erdoğan şunları söyledi:

"Zenginleştikçe israfı aran bir yaşam tarzı bizim yaşam tarzımız olamaz. Biz zenginleştikçe tasarruf eden, tasarruf ettikçe zenginliği artan bir ülke olmak zorundayız.

Türkiye’de her gün 25 bin 300 ton ekmek üretiliyor. Yılda 37 milyar adat ekmek üretiliyor.

Tüketime baktığınız yılda 8,7 milyon ton. Yılda 35 milyar adet ekmek tüketiliyor. Bunun parasal karşılığı 24,3 milyar lira…

Yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyor. Günde 6 milyon, yılda 2 milyar ekmek çöpe gidiyor. Bu israfın yıllık maliyeti 1,5 milyar lira...

Zenginleşen ülkelerde ekmek tüketimi azalıyor ama ekmek israfı artıyor.

BEYAZ EKMEĞİ SOFRADAN KALDIRALIM

Artık şu beyaz ekmek denen ekmeği artık sofralardan kaldıralım. Kepek oranı yüksek ekmeği sofralarımıza getirelim. Bizim dedelerimiz ninelerimiz bu beyaz ekmeği mi yiyordu? Şimdi onun adımlarını atıyoruz. Bu başladı. Hızla da yaygınlaştıracağız.​

---> 'Sofralarınızdan bu ekmeği kaldıracağız'

iyi olur gercekten karbonhidratı bol bi ekmek ve alışkanlık yapıyor nerdeyse ekmegin yanina bişiler yicek duruma gelicez ... Mubaregin tadida cok guzel

Ekmek hesabı yapacağına çalınıp çırpılanların hesabını yap(matematik bile çaresiz kalır) xD Kaldırma arkadaş ben günde 2 tane yiyorum belki senimi ilgilendirir.

Ekmek Yemediğimde Doyduğumu Anlamıyorum :M ...
Sigara zam geldi zaten ekmeği de elimizden alırsan boğazına bincem sonunda xD

"Zenginleştikçe israfı aran bir yaşam tarzı bizim yaşam tarzımız olamaz.

İyi hoş , güzel diyorsun da yahu kızınız Sümmeye'nin baş örtüsü, Emine hanımın paltosuna verilen parayla Nişantaşında ben 2 tane daire alırım !

Önce kendi kapımızın önünü süpürelim diye boşuna dememişler ...

Nerdeyse hiç ekmek yemediğim için fark yapmaz kaldırabilirler xD

Ekmek yemeyelim diyen kim ? aç kalın mı denmiş yoksa ben mi anlayamadım...insan biraz cahil olunca çabuk kavrayamıyor demekkii...
Konusu geçen beyaz ekmek, beyaz ekmegin zararlarını yıllardır doktorlardan dinliyoruz zaten, kepekli ekmek bugday ekmegi ve tahıllı ekmek yiyin diyorlar...Bende 1 yıldır bugday ekmegi yiyorum gayet doyurucu zaten...Tepki verilecek bir durum göremedim ben...Boşa telaşlanmışsınız galiba)

Ben Yerim xD Beyaz Ekmek .. Ohh Taze Taze Birde Fırından Yeni Çıksa Sıcak Sıcak

İçine Sür Tereyağını ohhh miss gibi ..

6914_artik-pazar-gunleri-sicak-ekmek-cikmayacak.jpg

:) art niyetle bakilinca boyle olur tabi yorumlar :)

ben esmer dilim ekmek yiyorum cok fazla lezzetli olmadigindan yeme ihtiyaci duymuyorsun 2 ince dilim yetiyor oglenleride ekmeksiz yiyorum ogle yemeklerini.

beyaz ekmek yemeye baslayinca kahvaltida ozellikle yani sonu gelmiyor, yedikce yiyesim geliyor. cok lezzetli ve doymuyor insan.
o yuzden beyaz ekmek yemeyeye calisiyorum. hem sindirimi kolaylastirip bagirsaklari calisiyor esmer ekmek.

merak ediyorum, eger adam bol bol beyaz ekmek alin, bayatlatin atin deseydi tepkiler ne olurdu :)

He sonra ip atla benim gibi 2 kilo verecem diye xD
[MENTION=150695]'hayaL[/MENTION]
Problem Yok Abla xD İpten Korksak Düzenli Olarak Spora Gitmezdik :R

Canım Çok Fena Beyaz Ekmek Çekti :D Şimdi Gitcem Mutfağa Arasına Domates Peynir Zeytin Ne Bulursam Atcam Yicem xD

Yaşasın Beyaz Ekmek Yemek :deli:

Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri