Sizce Kurban Bayramı ...

---> Sizce Kurban Bayramı ...

Öncelikle eğer müslümansanız bu laflar sizi yanlış yola götürür onu söylemek isterim öncelikle müslüman bir kardeşiniz olarak.Eğer müslüman değilseniz zaten pek bir önemi yok bu lafların sizin açınızdan.Niyetim kimsenin inancını sorgulamak değil ha yanlış anlaşılmasın sadece söylemek istedim.

İkinci olarak her kasabın kesimi bir olmayabilir doğru ama önünüze gelen etin hangi kasap tarafından hangi koşullarda kesildiğini bilmeden bayramımız hakkında bu denli ağır sözler söylemeniz doğru değil.

Eğer et yeme taraftarı olmamış olsaydınız belki az bir şey de olsa mantık arayabilirdim ama hem et yiyip hem kurban bayramında hayvanların kesilmesine vahşet demeniz gerçekten mantık dışı bir durum.

Size de iyi akşamlar.

Yaklasimindaki kibarlik icin tesekkurler
Bu muhabbet genelde hayvanseverler arssinda var, hem hayvanseversin hem et yiyosun tavugu seviyosun tarzinda
Dernekte de dile getirdim hep buna karsi ciktim, yaradilis bu ve protein denen seyi de almak zorundayiz otlarin verdigi vitaminleri almak zorunda oldugumuz kadar
Biyolojik kismina girmicem.isin cunku hayatinda hic et gormemis ama gayet yasayan insanlar var yahut vejeteryanlar ve hicbi hayvansal.gidayi tuketmeyenler, kavramini unuttum su an
Fakat soyledigim gibi yaradilis bu, onumde yarali bi canli gordugumde sirkilasiya kadar aglayan ben eti yiyorum, aram pek iyi olmasa da
Ama bu ne hayvanseverligimle ne baaka bi seyle ilgili, damak zevki meselesi
Ben toplu kesime karsiyim, adaklara da ayni sekilde.

Ne insan ne hayvan bi sey adina kurban edilmemeli ve hala.mantikli oldugumu dusunuyorum

Son düzenleme:

Canimsin. Yardimaslmak icin bayram seyran bekelemek dogru degil. Insan heranini zaten yardimlasarak gecirmesi gerek ama yapmiyoruz. Kurban farkli bir olay.

Ha sen dersenki kurbama degilde kurbamda hayvanlara eziyet edenlere, kor bicakla.kesenlere, dovenlere, itip.kakanlara , kesmeyi beceremeyip.aci cektirenlere karsiyim. Ozaman amenna yerden goge kadar haklisin. Onlarin kurbanlarinin kabul olacagindanda supe ediyorum ben.

Yanilmiyorsam, yanlisim varsa duzeltin. Efendimiz sav. demistirki kurbanliklariniza kurban gunu gelene kadar ailenizden bir fert gibi davranin. Iyi davranin iyi bakin. Kurban gunude kurbanin yaninda bicaklarinizi blevleyip.2 kere kesmeyin hayvani yani korkutmayin.

Eziyet edenleri alip onlari kurban edicen zaten. Eziyet edenleri kimse savunamaz.
Ha zaten isin o boyutuna gelirsek tum dini kirleten insanlar, bunu biliyorum

Ama bilmiyorum bu konuda kati bi yargim var ve hicbi sey degistiremedi almanca ogretmenimle de ki ders konustuk gecen hafta, beni doyurcak herjangi bi cevap hhicbi zaman alamadim alcagimi sanmiyorum

Tesekkurler yine de

Amaçları huzurumuzu bozmak da Allah nasip etmez inşallah..

Hayır anlamadığım anne karnındaki bebeği katledenler şimdi sokaklarda hayvanseverliğe soyunmuşlar..Yazık ki ne yazık..
Aynen.
Ha zaten isin o boyutuna gelirsek tum dini kirleten insanlar, bunu biliyorum

Ama bilmiyorum bu konuda kati bi yargim var ve hicbi sey degistiremedi almanca ogretmenimle de ki ders konustuk gecen hafta, beni doyurcak herjangi bi cevap hhicbi zaman alamadim alcagimi sanmiyorum

Tesekkurler yine de

Sen bilirsin canim..
Aslinda kanita ihtiyacin yok. Bir musluman icin ALLAHin emretmesi istemesi yeterli. Kendi adima.asla sorgulama geregi duymadim.

Iyi geceler canim. Keci meslesine donecek yoksa :))

Aynen.

Sen bilirsin canim..
Aslinda kanita ihtiyacin yok. Bir musluman icin ALLAHin emretmesi istemesi yeterli. Kendi adima.asla sorgulama geregi duymadim.

Iyi geceler canim. Keci meslesine donecek yoksa :))

Isin bu boyutuna gelirsek cok tepki alcak seyler soylerim, o mesele degil ama buraya cok vakit ayiramiyorum o yuzden bi tartismaya girip tamamlamadan cikmak istemiyorum

Tesekkur ederim, donmeden kapandi sorun yok , gorusunuzun farkindayim siz de benim, o yuzden sorun kalmadi saygi duyuyorum
Iyi geceler : )

Yaklasimindaki kibarlik icin tesekkurler
Bu muhabbet genelde hayvanseverler arssinda var, hem hayvanseversin hem et yiyosun tavugu seviyosun tarzinda
Dernekte de dile getirdim hep buna karsi ciktim, yaradilis bu ve protein denen seyi de almak zorundayiz otlarin verdigi vitaminleri almak zorunda oldugumuz kadar
Biyolojik kismina girmicem.isin cunku hayatinda hic et gormemis ama gayet yasayan insanlar var yahut vejeteryanlar ve hicbi hayvansal.gidayi tuketmeyenler, kavramini unuttum su an
Fakat soyledigim gibi yaradilis bu, onumde yarali bi canli gordugumde sirkilasiya kadar aglayan ben eti yiyorum, aram pek iyi olmasa da
Ama bu ne hayvanseverligimle ne baaka bi seule ilgilo, damak zevki meselesi
Ben toplu kesime karsiyim, adaklara da ayni sekilde.

Ne insan ne hayvan bi sey adina kurban edilmemeli ve hala.mantikli oldugumu dusunuyorum

Rica ederim ne demek..

Bende hayvanları severim zaten yaratılmış diğer canlıları sevmeyen insanda merhamet olmaz,kalbi katılaşır.İslam'ı gerektiği gibi yaşayamaz.Ama sizin de dediğiniz gibi bir sistem var.Otçullar bitkileri,etçiller otçulları yer.Besin zinciri denen olay bu oluyor heralde.

Şimdi bu noktada iki tarafın da sıkıntısı yok anladığım kadarıyla.Ama iş kurban bayramına gelince katliam ve vahşet olarak adlandırılıyor.Bunun nedeni belki kesimlerin yanlış yapılması ama bu bayramın vahşet olduğunu göstermez bu insanların bayramı yanlış yaşadığını gösterir.Burda kusur İslam'da değil biz insanlardadır.

Kurban kesilirken yerine getirilmesi gereken durumlar vardır sadece onlara bile bakarak İslam'ın orada bile ne derece üstün bir din olduğunu görebiliriz.

Belki size komik gelebilir ama kurbanda kesilen hayvanlar Allah'a kurban olacaklarını bilirler ve acı çekmezler.

Rica ederim ne demek..

Bende hayvanları severim zaten yaratılmış diğer canlıları sevmeyen insanda merhamet olmaz,kalbi katılaşır.İslam'ı gerektiği gibi yaşayamaz.Ama sizin de dediğiniz gibi bir sistem var.Otçullar bitkileri,etçiller otçulları yer.Besin zinciri denen olay bu oluyor heralde.

Şimdi bu noktada iki tarafın da sıkıntısı yok anladığım kadarıyla.Ama iş kurban bayramına gelince katliam ve vahşet olarak adlandırılıyor.Bunun nedeni belki kesimlerin yanlış yapılması ama bu bayramın vahşet olduğunu göstermez bu insanların bayramı yanlış yaşadığını gösterir.Burda kusur İslam'da değil biz insanlardadır.

Kurban kesilirken yerine getirilmesi gereken durumlar vardır sadece onlara bile bakarak İslam'ın orada bile ne derece üstün bir din olduğunu görebiliriz.

Belki size komik gelebilir ama kurbanda kesilen hayvanlar Allah'a kurban olacaklarını bilirler ve acı çekmezler.

Iste insanlar kirletiyor, bi seyler yanlis yapiliyor falan tamam da, basini soruyorum ben, neden bi hayvani kurban etmek?

Son soylediginizi duymamistim ek olarak, ben inanclarimi son bi senedir yitirdim daha dogrusu en basa donmeye karar verdim sorgulamaya , fakat bazi seyler gercekse ve bu son soylediginiz de dahilse mutlu olurum.

işin açıkcası din olduğu için kesilmek gerek. ama adak olarak bakarsan olaya bayramın dışında illa hayvan adaman gerekmez.

Iste insanlar kirletiyor, bi seyler yanlis yapiliyor falan tamam da, basini soruyorum ben, neden bi hayvani kurban etmek?

Son soylediginizi duymamistim ek olarak, ben inanclarimi son bi senedir yitirdim daha dogrusu en basa donmeye karar verdim sorgulamaya , fakat bazi seyler gercekse ve bu son soylediginiz de dahilse mutlu olurum.

Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail'in olayını biliyorsunuzdur.Başlangıcı o.Bir insanın kurban edilmesindense bir hayvanın kurban edilmesi uygun görülmüştür.Bunun amacı ise insanlara ders vermektir.Verilen söze itaattir.Allah bunların olacağını bilmiyor muydu?Elbette biliyordu ama bunların bizlere ders olması için hepsi teker teker yaşandı.

İnancınızı yitirmeniz gerçekten üzücü bir durum belki çevreden belki de internetten dolayı bu düşüncelere sahip durumdasınız.Eğer gerçekten baştan inceleyecekseniz ne internetten ne de insanlardan öğrenmeyin bu dini.İki kaynak var ortada eğer onlardan arştırırsanız doğru yolu bulacağınıza eminim.

Kur'anı Kerim'in meailini okumanızı ve Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmenizi öneririm.Yanlış bilmiyorsam hukuk öğrencisisiniz okumak şart yani.Bunlardan başlarsanız sizin için iyi olur bence.. :)

Adımdan ne kadar eminsem son söylediğimden de o kadar eminim ama bunu gidip inanmayanların yanında söylerseniz gülünç duruma düşersiniz zira onlar ne kitabı ne hadisleri dikkate almadıklarından bu dediklerimizi de ciddiye almazlar..

Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail'in olayını biliyorsunuzdur.Başlangıcı o.Bir insanın kurban edilmesindense bir hayvanın kurban edilmesi uygun görülmüştür.Bunun amacı ise insanlara ders vermektir.Verilen söze itaattir.Allah bunların olacağını bilmiyor muydu?Elbette biliyordu ama bunların bizlere ders olması için hepsi teker teker yaşandı.

İnancınızı yitirmeniz gerçekten üzücü bir durum belki çevreden belki de internetten dolayı bu düşüncelere sahip durumdasınız.Eğer gerçekten baştan inceleyecekseniz ne internetten ne de insanlardan öğrenmeyin bu dini.İki kaynak var ortada eğer onlardan arştırırsanız doğru yolu bulacağınıza eminim.

Kur'anı Kerim'in meailini okumanızı ve Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmenizi öneririm.Yanlış bilmiyorsam hukuk öğrencisisiniz okumak şart yani.Bunlardan başlarsanız sizin için iyi olur bence.. :)

Adımdan ne kadar eminsem son söylediğimden de o kadar eminim ama bunu gidip inanmayanların yanında söylerseniz gülünç duruma düşersiniz zira onlar ne kitabı ne hadisleri dikkate almadıklarından bu dediklerimizi de ciddiye almazlar..

Biz hangi vermedigimiz soze itaat ediyoruz oyleyse?

Yok hukuk okumuyorum, henuz lise sonum ve yabanci dil bolumundeyim
Kuran'i Kerim'in mealimi okuyacagim sadece ve diger uc kitabi.

Daha once de soyledigim gibi yazin tiklatcam kapinizi, sinav donemimden sonraya erteledim tum bunlari, ama konuyu gorunce daldim, hala yetersiz olan bilgimle.
Yine doyurcak bi cevap alcagimi sanmiyorim ama onyargilo yaklasmicam okurken emin olun, 5. Sinfta arapcasini hatme nasil hevesle giristiysem o hevesle baslayacaigm

Simdi susmak durummundayim bu konuda, iyi bayramlar

Biz hangi vermedigimiz soze itaat ediyoruz oyleyse?

Yok hukuk okumuyorum, henuz lise sonum ve yabanci dil bolumundeyim
Kuran'i Kerim'in mealimi okuyacagim sadece ve diger uc kitabi.

Daha once de soyledigim gibi yazin tiklatcam kapinizi, sinav donemimden sonraya erteledim tum bunlari, ama konuyu gorunce daldim, hala yetersiz olan bilgimle.
Yine doyurcak bi cevap alcagimi sanmiyorim ama onyargilo yaklasmicam okurken emin olun, 5. Sinfta arapcasini hatme nasil hevesle giristiysem o hevesle baslayacaigm

Simdi susmak durummundayim bu konuda, iyi bayramlar

Kalu bela da verdik ya sözümüzü..Hani şu tutmadığımız,tutamadığımız söz var ya o işte.

Kusura bakmayın öyle hatrımda kalmış nerden gelmişse artık..Belki de hukukçu olursunuz ilerde.. :)

Neyse eğer dediğiniz gibi gerçekten okur ve araştırırsanız gerçekleri görürsünüz.

Son olarak şunu da söyleyeyim eğer gerçekten Hakka ulaşabilirseniz maneviyatını yaşayacağınıza adım gibi eminim.

İyi bayramlar,hayırlı geceler..

Kalu bela da verdik ya sözümüzü..Hani şu tutmadığımız,tutamadığımız söz var ya o işte.

Kusura bakmayın öyle hatrımda kalmış nerden gelmişse artık..Belki de hukukçu olursunuz ilerde.. :)

Neyse eğer dediğiniz gibi gerçekten okur ve araştırırsanız gerçekleri görürsünüz.

Son olarak şunu da söyleyeyim eğer gerçekten Hakka ulaşabilirseniz maneviyatını yaşayacağınıza adım gibi eminim.

İyi bayramlar,hayırlı geceler..

Kisisel sayfama girdiyseniz orda hukuk okumak istedigimden ama matematik yuzunden okumadigimi gormussunuzdur, bi kismini unutmus olsaniz gerek hukuk kismi aklinizda kalmks sadece
Okucam, iki uc sene ogretmenlik yaptiktan sonra biriktirdigim parayla bi vakif universitesine geccem hukuk okucam : )

Umarim, dogru da olsa yalan da olsa insan her zaman sigincak bi yuce sey istiyo, guzel bi seu oldugu icin falan uzaklasmadim dinimden, kafam kurcalandi simdi istesem de yakinlasamiyorum
Oncedden mi beynim yikanmisti yoksa simdi mi yikaniyor bilmyiorum
Tesekkurler

Kisisel sayfama girdiyseniz orda hukuk okumak istedigimden ama matematik yuzunden okumadigimi gormussunuzdur, bi kismini unutmus olsaniz gerek hukuk kismi aklinizda kalmks sadece
Okucam, iki uc sene ogretmenlik yaptiktan sonra biriktirdigim parayla bi vakif universitesine geccem hukuk okucam : )

Umarim, dogru da olsa yalan da olsa insan her zaman sigincak bi yuce sey istiyo, guzel bi seu oldugu icin falan uzaklasmadim dinimden, kafam kurcalandi simdi istesem de yakinlasamiyorum
Oncedden mi beynim yikanmisti yoksa simdi mi yikaniyor bilmyiorum
Tesekkurler

Olabilir,inşallah hakkınızda hayırlısı olur.. :)

herkesin düşüncesi kendine onlar cinayet olarak görüyor sen dini bir olgu onlar nasıl empati kuramıyorsa sende empati kurmayıp atağa geçiyorssun bu kadar basit abartılacak birşey yok

bi user de demiş hz ismail olayını biliomusun bilioruzda suriyeyi muhalifler allahu ekber diyerek adamların kafasını kolunu bacagını kesip govdesınden ayırıyor. aynı şey Şeriat Mahkemesindede var Oyle muslumanlar olmaz olsun.

Ne alakası var hocam şimdi şeriat mahkemeleriyle,suriyeli muhaliflerle bu konunun veya Hz. İbrahim'in olayının?

Kaldığımız yerden devam ediyoruz demek bi alp eksik tüüüü :D

fikrim yok konu hakkında ( :D )

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri