Sizce Kurban Bayramı ...

By SerhaT

Kayıtlı Üye
1392664_597416023657809_2029061273_n.jpg

Resimde de görüldüğü gibi İslam aleminin bayramını katliam olarak görenler var.Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?Sizce haklılar mı?

Benim görüşüm;

Bir yandan et yiyip bir yandan da hayvanlar kesilmesin diye nara atanların yaptıkları tamamen İslam düşmanlığı bence.Yoksa meseleleri hayvanlar değil.Yani demezler mi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

---> Sizce Kurban Bayramı ...

Allah bu hayvanları neden yarattı? Bize neden gönderdi? Beslenelim, onlardan yararlanalım diye. Sırf huzursuzluk çıkartmak için uğraşıyorlar, düpedüz din düşmanlığı.

Saçma ve Gereksiz Buldum Yaptıklarını..

Yemezsen Yeme .. Git Ot Ye Sadece .. Ot Beyinliler

Biride kopegimizide kesin dio hadi bacim git isine.... +carsida heryerden cikio :)))

Sacmalik ...bunlar dünyali degil

tvde gordum haberı :s ne kadar bos ınsan varsa toplanmıs..
ınancın yoksa saygılı ol arkadasım dını bayram bu da bır geregı.. yemıorsan yemee laf etme

Kurban kesmek cinayettir diyen zihniyet sadece islama değil allaha inanmamaktır. Töbe Haşa.

Kurban katliamdır.
Herkese söyledim, herkese söylerim,
Yıllardır aileme kurban kestirmiyorum keserseniz evi terkederim diyerek.
Ve mesele ne hayvanseverliğim, ne başka bir şey.
Niyet fakirlere yardımsa, para verilir. İlla et yemek zorunda değil kimse, bırakın kim ne ihtiyacı varsa onu halletsin ona versin parasını.

Et hepimiz yiyoruz, fakat bu populasyon dengesi için gerekli bi şey, hayvan hayvanı, insan hayvanı vs avlar ve bi şeylerin devamlılığı sağlanır.
Fakat toplu kesim ?
Hayır.
Bunun mantıklı hiçbir açıklaması yok.
Birilerinin oğlunu Allah için kurban etmesinden de vahşice.

Hayırlı bayramlar hepinize.
Tablo içler acısı, umarım bi gün düşünürsünüz.

Kurban katliamdır.
Herkese söyledim, herkese söylerim,
Yıllardır aileme kurban kestirmiyorum keserseniz evi terkederim diyerek.
Ve mesele ne hayvanseverliğim, ne başka bir şey.
Niyet fakirlere yardımsa, para verilir. İlla et yemek zorunda değil kimse, bırakın kim ne ihtiyacı varsa onu halletsin ona versin parasını.

Et hepimiz yiyoruz, fakat bu populasyon dengesi için gerekli bi şey, hayvan hayvanı, insan hayvanı vs avlar ve bi şeylerin devamlılığı sağlanır.
Fakat toplu kesim ?
Hayır.
Bunun mantıklı hiçbir açıklaması yok.
Birilerinin oğlunu Allah için kurban etmesinden de vahşice.

Hayırlı bayramlar hepinize.
Tablo içler acısı, umarım bi gün düşünürsünüz.

Ne yani yediğiniz etler kesimhanelerde toplu kesilmiyor mu zannediyorsunuz?Ya da şöyle diyeyim tek tek kesildiğinde hayvanların canı yanmıyor da toplu kesildiğinde yanıyor mu?

Et yerim ama kurban bayramı katliamdır.Cübbeli Hoca'nın dediği gibi tarlada yetişmiyor bu etler..

Bence mantıklı düşünüp mantıklı yorum yapmak gerek..
:)

Ne yani yediğiniz etler kesimhanelerde toplu kesilmiyor mu zannediyorsunuz?Ya da şöyle diyeyim tek tek kesildiğinde hayvanların canı yanmıyor da toplu kesildiğinde yanıyor mu?

Et yerim ama kurban bayramı katliamdır.Cübbeli Hoca'nın dediği gibi tarlada yetişmiyor bu etler..

Bence mantıklı düşünüp mantıklı yorum yapmak gerek..
:)

Kaç milyon müslüman var memlekette bi düşünsen diyorum, kasabın kesimiyle bir mi oluyor?
Ben olayın amacından ve sonucundan bahsediyorum, niyet yardım etmek paylaşım yapmak dayanışmayı arttırmaksa olay et kesmekle olmuyo canlarım.
Kimin mantıklı , kimin dinin esiri olduğu açık.
Sorgulayın allasen.

İyi akşamlar

Onlar hasa hasa ALLAHtan daha cok seviyorlar sanki ALLAHin yarattiklarini...

Ordakilere sormak gerek vejeteryanmi hepi diye.. kim bilir iclerinde hayvanlara eziyet eden nekadar cok sadist vardir.
Artik herseyin suyunu cikardilar kabak tadi verdiler artik
Ozaman bizdesoyle bir teklifte bulunalim o lara.
Biz hayvalari kesmeyelim onlarin yerine sizi keselim ayni cahiliye doneminde oldugu gibi???

Gozdecim
Seni dedigin "hayr"a girer kurbana girmez. Kurbala ALLAHA yaklasiyorsun. ALLAHA adiyorsun. Nekadar anlarsin bu dediklerimi bilmem ama parasini vermekle olmaz bu isler. Ozaman zaten hayra girer.

Bu arada dinin esirligimi olurmus hic? Dine baglilik olur.
Sapikligin esiri olunur.islam dini kotu birsey demez. Islamda olan hic birsey yanlis yada kotu degilsdir. Insanlar yais yada kotu olabilir ama islam kotu ve yanlis degildir.
Dine baglilikta iyilikten baska birsey getirmez.
Eger sen hic et yemiyorsan ozaman savun kardesim. Et yiyorsan. Ozrun kabahatindan beter derler... neyin savunmasi?

Kaç milyon müslüman var memlekette bi düşünsen diyorum, kasabın kesimiyle bir mi oluyor?
Ben olayın amacından ve sonucundan bahsediyorum, niyet yardım etmek paylaşım yapmak dayanışmayı arttırmaksa olay et kesmekle olmuyo canlarım.
Kimin mantıklı , kimin dinin esiri olduğu açık.
Sorgulayın allasen.

İyi akşamlar

Öncelikle eğer müslümansanız bu laflar sizi yanlış yola götürür onu söylemek isterim öncelikle müslüman bir kardeşiniz olarak.Eğer müslüman değilseniz zaten pek bir önemi yok bu lafların sizin açınızdan.Niyetim kimsenin inancını sorgulamak değil ha yanlış anlaşılmasın sadece söylemek istedim.

İkinci olarak her kasabın kesimi bir olmayabilir doğru ama önünüze gelen etin hangi kasap tarafından hangi koşullarda kesildiğini bilmeden bayramımız hakkında bu denli ağır sözler söylemeniz doğru değil.

Eğer et yeme taraftarı olmamış olsaydınız belki az bir şey de olsa mantık arayabilirdim ama hem et yiyip hem kurban bayramında hayvanların kesilmesine vahşet demeniz gerçekten mantık dışı bir durum.

Size de iyi akşamlar.

Ordakilere sormak gerek vejeteryanmi hepi diye.. kim bilir iclerinde hayvanlara eziyet eden nekadar cok sadist vardir.
Biz hayvalari kesmeyelim onlarin yerine sizi keselim ayni cahiliye doneminde oldugu gibi???

Gozdecim
Seni dedigin "hayr"a girer kurbana girmez. Kurbala ALLAHA yaklasiyorsun. ALLAHA adiyorsun. Nekadar anlarsin bu dediklerimi bilmem ama parasini vermekle olmaz bu isler. Ozaman zaten hayra girer.

Bize soylenen, ogretilen amac bu fakat, yardimlasmak vs

Bize soylenen, ogretilen amac bu fakat, yardimlasmak vs

Canimsin. Yardimaslmak icin bayram seyran bekelemek dogru degil. Insan heranini zaten yardimlasarak gecirmesi gerek ama yapmiyoruz. Kurban farkli bir olay.

Ha sen dersenki kurbama degilde kurbamda hayvanlara eziyet edenlere, kor bicakla.kesenlere, dovenlere, itip.kakanlara , kesmeyi beceremeyip.aci cektirenlere karsiyim. Ozaman amenna yerden goge kadar haklisin. Onlarin kurbanlarinin kabul olacagindanda supe ediyorum ben.

Yanilmiyorsam, yanlisim varsa duzeltin. Efendimiz sav. demistirki kurbanliklariniza kurban gunu gelene kadar ailenizden bir fert gibi davranin. Iyi davranin iyi bakin. Kurban gunude kurbanin yaninda bicaklarinizi blevleyip.2 kere kesmeyin hayvani yani korkutmayin.

Eziyet edenleri alip onlari kurban edicen zaten. Eziyet edenleri kimse savunamaz.

Hz. Musa'nın Kavmine Dönmüşler .. Bakara Suresinin Manası Çok Derin Gerçekten

Bakara / sığır - inek

Cahil İnsanlar ..

“Bir vakit de Mûsâ kavmine: "Allah, bir sığır kesmenizi emrediyor" demiş, onlar da: "Ay! Sen bizimle alay mı ediyorsun" diye cevap vermişlerdi. Mûsâ da "Öyle cahillere katılmaktan Allah'a sığınırım" demişti.

Bunun üzerine Mûsâ'ya: "Peki öyleyse Rabbine yalvar da onun ne olduğunu bize açıklasın" dediler. Mûsâ: "Rabbim şöyle buyuruyor: O sığır ne pek geçkin, ne de körpe olmayıp orta yaşta dinç bir inek olacaktır. Haydi size emredilen işi yapın bakalım" dedi.

Bu sefer dediler ki: "Rabbine yalvar da onun rengini bize bildirsin" O da: Allah diyor ki: "O, bakanların içini açan parlak sarı bir inek olacaktır" dedi.

Onlar yine dediler ki: Bizim adımıza Rabbine yalvar da onun nasıl olacağını bize iyice bildirsin. Zira istenen sığır, bize diğerlerine benzer geldiğinden tereddütte kaldık. Ama inşaallah asıl istenen sığırı buluruz.

Mûsâ: "Rabbim şöyle diyor: O inek, ne toprağı sürmek için çifte koşulmuş, ne de ekin sulamada çalıştırılmış olmayan, salma ve her kusurdan uzak, hiç alacası bulunmayan bir inek olacaktır." Onlar: "İşte şimdi gerçeği tam anlayacağımız tarzda bildirdin" diyerek nihayet sığırı kestiler ki az kaldı yapmayacaklardı.

Hani siz bir adam öldürmüştünüz de peşinden katilin kim olduğu hakkında birbirinizle kavgaya tutuşup suçu üzerinizden atmıştınız. Halbuki Allah sizin gizlediğinizi meydana çıkaracaktı.

Bunun üzerine dedik ki: "Kestiğiniz sığırın bir parçasıyla o maktûlün cesedine vurun" (Vurulunca da o diriliverdi.) İşte Allah bunu nasıl dirilttiyse, ölüleri de öyle diriltir. Aklınızı iyice kullanasınız diye âyetlerini size gösterir.” (Bakara, 2/67-73)

Gozdecim

Amaçları huzurumuzu bozmak da Allah nasip etmez inşallah..

Hayır anlamadığım anne karnındaki bebeği katledenler şimdi sokaklarda hayvanseverliğe soyunmuşlar..Yazık ki ne yazık..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri